Reklama

Brániční kýla

Karel (So, 28. 12. 2019 - 19:12)

Ahoj Alexandro,v tvém případě ti operace nepomůže nechod na ní !Změn stravování a cvič pomůže ti to.

Roman (Čt, 2. 1. 2020 - 09:01)

Karle, to, že nepomohla operace Vám, neznamená přece, že nepomůže jiným. Já na operaci chci jít, přece zkusit něco zlepšit je lepší, než sedět na zadku a nedělat nic.

Martina (Út, 13. 8. 2019 - 21:08)

Mám po operaci měsíc. Velice mi pomohla, měla jsem polovinu žaludku nad bránicí a utlačoval mi srdce. Fakt je, že další problémy potom vznikly s jídlem, ale tomu se podřídím. Musím jíst maličko a zapíjet a dobře rozkousat. Břicho je naduté, zkusím řešit Espumisanem. Není mi jasná řada věcí, proč nesmím jíst syrovou zeleninu, semena, chleba bych ráda i včerejší a jiné věci. Nikde se nemohu dočíst, proč.

Carla (St, 10. 7. 2019 - 14:07)

Dobrý den, je tu prosím někdo, kdo je po operaci brániční kýly déle než dva roky? Zatím jsem se v příspěvcích o nikom nedočetla. Např. 5, 10 let?. Zajímalo by mě, jaká je úspěšnost zákroku z dlouhodobého hlediska. Gastroenterologové zákrok nedoporučují, prý z důvodu, že se mohou obtíže vrátit s ještě horšími projevy. To člověka znejisťuje, zda operaci vůbec podstupovat. Děkuji Carla

Miluse (Út, 10. 12. 2019 - 16:12)

Dobry den, take mam branicni kylu ale malou 3-4cm. Mam uz termin operace na 28.1.2020 ale stale se rozhoduji jestli to neodreknu. Lekari jsou sice pro operaci, ale me odradili od toho i sestra s doktorkou ,kdyz jsem byla na rentgenu. Sami rikali abych se nenechavala operovat, ze se to casto vraci. Tak ted opravdu nevim co delat.

Roman (Čt, 12. 12. 2019 - 16:12)

Dobrý den, záleží jaké máte potíže. Já už rok bolesti břicha, pocit na zvracení, někdy nemůžu dýchat, je mi těžko a bolesti na solaru. Já se na antirefluxní operaci prakticky "hrnu", ikdyz úspěšnost není 100%, pořád je větší než kdybych nedělal nic. Ipp mi bohužel nezabírají. Lékař Vám nikdy neřekne že se to povede, vždy jsou rizika. V Brně na fn mě na chirde doktor řekl, že to nemusí pomoci, ale i tak do toho chci jít, protože ten stav se sám nezlepší. A to mě kylu na rtg nenašli, pokud Vám ano, o to lepší důvod věřit, že bude pak vše ok

Vlado (Út, 27. 8. 2019 - 10:08)

Toto by zaujímalo aj mňa. Som po operácii cca 1,5 roka a choroba sa znovu vrátila. Prvú operáciu som absolvoval laparoskopicky. Teraz mám indikovanú klasickú otvorenú operáciu. Nevie mi niekto povedať, aká dlhá je rekonvalescencia v tomto prípade?

Hana (St, 13. 2. 2019 - 17:02)

PROSÍM mám prosbu. Jsem skoro měsíc po operaci hiatoplastice jícnu. Chtěla bych se zeptat, je normální abych vše co sním a vypiju do pěti minut vyvracela? A to jim i piju opravdu nepatrně.Dekuji za odpověď

Miloš (Út, 12. 2. 2019 - 16:02)

S brániční kýlou jsem se trápil 5 let. Potíž byla v tom, že doktoři mě od operace zrazovali. Nakonec jsem se rozhodl sám a vzal vše do vlastních rukou. To neustálé pojídání prášků mě ničilo a bylo mi hrozně špatně. Operaci mi prováděl pan primář Drahoňovský, v Palas Athéna, který je absolutní špičkou . Jsem po operaci 4 roky a dnes už ani nevím, že jsem nějaké potíže měl. Po operaci je třeba všechno nechat dobře sednout a dát tomu čas. Operace mi problém vyřešila a jícen mám dokonale utěsněný. Neznám co je pálení žáhy. Polykám, říhám, jím absolutně bez problémů. Doporučuji abyste se nebáli a začali svoji kýlu řešit, pokud trpíte stejně, jako jsem trpěl já.

Lada (So, 1. 6. 2019 - 11:06)

Pane Miloši, četla jsem Váš příspěvek ohledně operace braniční kýly. Měla jsem take velké problémy a obsahovala jsem operaci na Hájích, jsem 6 týdnů po operaci, ale nic nezměnilo. Mám stále problémy, hleny a kašel který me ničí. Pan doktor říka, že to chce čas než se to srovná, ale to mi nestačí. Stále na to myslim a všechno mi vadi . Jsem na svého okolí neprijemna.

Honza (Pá, 19. 7. 2019 - 20:07)

Ahoj Lado, byl jsem také v PalasAthena, asi měsíc po vás, jsem 5 týdnů po operaci a nepřineslo to zatím nic pozitivního. Bolesti pod žebry trvají, pocit něčeho v krku zůstal, hořkost v puse stále stejná, k tomu přibyla plynatost, návalovitě obrovská únava ...asi to bylo k ničemu ačkoli mi doktor i sestry opakují, že jsem vyléčen. Velké zklamání a pokračující trápení. U tebe to má nějaký vývoj?

Lada (Ne, 18. 8. 2019 - 23:08)

Ahoj Honzo, a moc Vás zdravím.
Já jsem na tom pořád stejnĕ. Mám hořkost v krku, knedlík, stále říhám , navaluje se mi občas a dávím se a mám k tomu dráždivý kašel . V noci nemohu spát, protože kašlu a slintám.
Poslali mĕ znova na všechna vyšetření s tím že se objevila recidiva. V Palas Athena - mi říkají, že jsem zdravá, ale výsledky tomu nenasvědčujÍ. Objednala jsem se do Vojenské nemocnice.
Dále ještě půjdu za doktorem Winklerem (protože je nadřízený) , mĕ operoval Drahoňovský, který nechce připustit chybu.
Kdybych to věděla, tak bych na tu operaci nešla.
Packo Lada

Lada (Út, 11. 12. 2018 - 10:12)

Dobrý den, čtu Vaše zážitky po operaci braniční kyly a refluxu jicnu . Mám taky velké problémy a někdy mi už z toho hrabě. Chodim na ruzná vyšetření a stále nejsou výsledky, skoro ani nechodím ven, protoze když me chytne záchvat dáveni a náznaky zvracení a k tomu davivý kašel tak se lidi na me divaji jako na člověka, který je nemocný. Již mi byla nabídnuta operace, ale jak se bojim, protože někdo pise je to špatný a po operaci je to prý horši a nebo se to nepovede a musí se jít na reoperaci.
Nikdo mi neřekne zdali se dá po operaci zvracet a nebo si odříznout. Prosím někoho o radu a povzbuzení a taky doporučení kde to dělají dobře.
Moc děkuji.
Lada

Helena Matějková (Po, 22. 10. 2018 - 00:10)

Už jsem se kdysi zaregistrovala a také jsme zestárla a teď už nechci nic ze sebou dělat. Mám choroby úměrně svému věku, užívám prášky, ale teď mě přepadly potíže zřejmě s brániční kýlou. Užívám Helicid a bohužel jím špatně, musela jsem jít dožít k synovi. Už dva dny se hodně potím, pálí mě v krku hodně, problémy se zácpou, někdy používám Gutalax, ale celkem to šlo. Mám RA drobných kloubů, nemůžu si už nic udělat a děti chodí do práce a nemají čas. Do nějakého zařízení mě zatím nechtějí dát. Jak si můžu ulevit od pálení? Skoro nic nejíst? Je pravda, že jsem se nešetřila, nějak to nešlo. Co bych měla udělat než skončím?

ren (St, 6. 2. 2019 - 18:02)

Heleno, vyzkoušejte Gaviscon suspenze, vždy po jídle a po jídle neležte.

Marek (Ne, 1. 10. 2017 - 22:10)

Dobrý večer, i já jsem...Zapomel jsem napsat, ze mam neustále větry od operace.

Marek (Ne, 1. 10. 2017 - 22:10)

Dobrý večer, i já jsem 14dni po operaci, operaci mi prováděli v Praze Motole, musim rict, ze odvedli dobrou práci. V břiše mám tedy pět dir. Taky jsem.byl po operaci na kašovité strave, která trvá ještě tak 10 dní po tom co vás propustí, mě pustili 4 den po operaci. Musim rict, ze se mi to zlepšilo a to ó dost, jsem rád ,ze jsem na to šel. Je treba si dát pozor na to co člověk sní,musí se naučit jít v klidu.ja s tímhle mám problém a je mi pak špatně.

Dadina (Po, 16. 12. 2019 - 23:12)

Dobrý den Marku,
prosím můžete napsat jak se vám daří po delší době po operaci? Již dva roky mám operaci doporučenou, ale když tady čtu ty pooperační problémy tak se toho bojím.
Děkuji Dadina

Jana (Út, 26. 9. 2017 - 17:09)

Zdravím vsechny nemocné.Jsem 4.dny po operaci branicni kýly a zatim jsem v pohode.Operovali mne take v Athena Pallas na Praze 4.Háje.Doktor Winkler ma zlaty ruce.Jsem zatim odkazana na kasovitou stravu..ale da se to vydrzet.Za par dni mi vyndaji stehy ze 4 der.Zacinam pomalu chodit..ale musim trenovat..je z toho unava a bolest hlavy.Krome bolesti bricha mi zustala bolest za krkem a ramen..to je od nafouknuti tela pri operaci.Pokud mate s branicni kylou problemy..rozhodne trvejte na operaci..zadna dozivotni lecba leky..ven s tim!Drzim palce.

Pavel (Pá, 15. 9. 2017 - 13:09)

Zdravím, varuji všechny pacienty před návštěvou endoskopie nemocnice v K.Varech, mně doktor Cvrkla a doktor Štuksa při vyšetření zničili kardii a to nemluvím o tom že ani nepřišli na to, že mám brániční kýlu, nacpali mi tuny léků které se mi po spolknuti vraceli zpět do jícnu, je to už tři měsíce co zakouším peklo ale jdu příští měsíc na operaci do Palas Aténa, jediné co Varští lékaři umí je vás poslat na psychiatrii. Ještě jednou důrazně varuji, MUDr Cvrkla a Štuksa.

Reklama

Přidat komentář