Reklama

Varikokéla

matko (So, 27. 12. 2008 - 22:12)

zda sa ze aj ja mam taki problem ale asi s tym nic nespravim ked vidim co to u vas sposobuje zatial mi to az tak neprekaza uvidim casom

Bára (So, 27. 12. 2008 - 15:12)

Chtěla bych se zeptat jestli varikokéla je tvrdá?

mike (Čt, 18. 12. 2008 - 20:12)

ak by aj odobrali... tak k spravnej funkcii su potrebne oba dva smenniky alebo postacuje len jeden ? najprv som pocuval furt ze jeden
"zvlada" vsetko, ale nedavno som cital, ze je to parovy organ a teda su potrebne oba dva, co ja na tom pravdy ?! :-/ dik

Roman (So, 13. 12. 2008 - 15:12)

Koukám že nejen já jsem se po operaci potýkal s komplikacemi. Nevím Vojto jestli nebude už pozdě ale ta bolestivost může být způsobená nedokrvením varlat což může způsobit jejich nevratné poškození. U mě to nakonec vyústilo že mi museli varlata odebrat.

Honza (Pá, 12. 12. 2008 - 19:12)

Chtěl se zeptat jestli se varikokéla může dál rozšiřovat a zvětšovat ve varleti??Děkuji

petr (Čt, 11. 12. 2008 - 15:12)

Je to hruza.Me delali operaci (nevim jak to presne provadeli) zhruba pred peti lety (bylo mi 15) a mel sem nejvetsi smulu,hned po operaci se to obnovilo presne tak jak to bylo predtim,mozna hur,proste pešek,mam to dodnes a je to nannic,treba pri sexu se s tim fakt neda chlubit,neda se s tim neco jeste delat (ale zase nechci aby do me zase rezali,dokonce na to pred zhruba 3mi lety jeden kluk umrel,doktory zalovali ale co naplat), rad bych se toho uz zbavil

vojto (Čt, 11. 12. 2008 - 00:12)

Tak ja som asi 2 týždne po operácii - rezali ma klasicky - jazva asi 10 - 13 cm......
Po prebudení to neskutočne bolelo a bolí to do dnes! hltám ibalgin a iné cukrovinky a nezmenšilo sa to !!!!! od lekára som o iných variantoch liečenia (sklerotizácia, laparoskopia) ani nepočul. Všetky informácie som od arogantného a neochotného "zdravotníckeho personálu" dostával "krížovým výsluchom za pomoci mučenia a inkvizície"
Neviem čo budem robiť ak sa to nezlepší, ale určite sa vyhnem NMO Bratislava
Všetkým držím palce nech sú na tom lepšie ako ja

Max Payne (St, 26. 11. 2008 - 10:11)

Čau, Varikokélu jsme měl tak cca. 1rok a úplně v pohodě bez bolestí, jenom mírně zvětšené levé varle. Pak jsme dostal strach že to může být rakovina varlete, tak jsem pospíchal k urologovy, ten mi řekl že mám Varikokélu a že by mě na můj věk (19 let) doporučoval operaci. Tak jsem souhlasil. Na opereraci jsem šel až za 2 měsíce. V pondělí ráno nástup nalečno a ve 12:00 operace a v úterý ráno už jsem šel domů. Bolí mě jenom jizvy a moc jsem se nevyspal. Operace byla v celkové anestezii a laparoskopicky s podvázáním. Nevím teda co si mám ale pod tím slovem "podvázání" představit. Doktor říkal že tam mám cosi titanového, tak se chci zeptat co to znamená.

Roman (Ne, 23. 11. 2008 - 16:11)

Také jsem s tím léta bojoval, bolesti, omezení při pohybu o problémach při sexu ani nemluvě. Po komplikacích při opakovaných operacích jsem pak přišel nejprve o levé a později částečně na vlastní žádost i o pravé varle. Nyní jsem sice na hormonech ale důležité je pro mě že nemám bolesti, můžu sportovat a i sex mi činí kupodivu potěšení i nadále. Až na to že užívám pravidelně léky mě nic neomezuje což má pro mě mnohem větší cenu než kdybych se trápil bolestí a dostal třeba znova embólii na kterou jsem málem zemřel.

Honza (Ne, 23. 11. 2008 - 13:11)

Hm, a jak se to dá odlišit od nádoru?

Kulčoid (So, 22. 11. 2008 - 15:11)

Špatná zpráva. Varikokéla je svinstvo. Já už mám rozřezaný bok jak nějaký frontový voják Vasil Arakčejev. JEdna jizva v třísle, druhá až v boku! A výsledek? 10 roků chronikcý zánět levého nadvarlete, cévního svazku a okolí pod jizvou v třísle. A doktoři? Nerozumí, neví, nekompetentní. Sportovat se nedá, protože se tam potom tlačí z brániční oblasti krev. To je pak citlivé a všelijak to žije vlastním životem...

Honza (Čt, 20. 11. 2008 - 20:11)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi varikokélou a rakovinou varlat(myslím tím rozdíly jak se to dá odlišit)prakticky.

Maky (St, 10. 7. 2019 - 10:07)

Sam doma to poznate velice tezce a doporucuji to nechat posoudit lekare. Je jasne, ze pokud jste si "neco" nahmatal, tak tam uz neco navic je a je potreba to vyjmout nebo osetrit jinak.. Doma s tim NIC NEZMUZETE!! Zde vam prilozim nekolik clanku o vsem, na co se zde dotazujete:
- vodni kyla - rostouci varle v dusledku hromadeni tekutiny v jeho obalech -- https://www.vimax.cz/hydrokela/
- varikokela - zvetseni a zanet zil ve varlatech -- https://www.vimax.cz/varikokela/
- rakovina varlat /musite ihned resit, jinak o varle prijdete!!/ - https://www.erekce.cz/rakovina-varlat/

luci (St, 10. 7. 2019 - 10:07)

Až zas tak moc se toho neboj. Sousedovi vyšmikli jedno varle a i s tím jedním mne dobře ošukává.

Návštěvník (So, 8. 11. 2008 - 23:11)

POMŮŽEME VÁM UDĚLAT NĚCO PODSTATNÉHO PRO SVÉ ZDRAVÍ.
Většinu zdravotních potíží, i ty, které bývají považovány za neléčitelné, lze úspěšně vyléčit. U těch zbylých je možné alespoň zlepšit celkový zdravotní stav a zlepšení úrovně homeostázy.
Nabízíme vám pomoc při léčení nejrůznějších zdravotních problémů a to pomocí preparátů vyrobených z čistých přírodních surovin. Jednoduchá aplikace buď samotných přírodních preparátů nebo jako součást a velmi účinná podpora vaší stávající léčby, se kterou jak je vidět moc spokojeni nejste.
Nabízíme:
* vyzkoušené a ve světě osvědčené postupy přizpůsobené každému jednotlivému případu,
* dlouhodobé zkušenosti,
* individuální přístup a konzultaci s lékařem,
* účinné preparáty (na rozdíl od

Petr (Út, 4. 11. 2008 - 21:11)

caute vsichni. tedkon projizdim inet, tak se chci zeptat na neco, estli to vypada, ze mam taky varikokelu..

prvne sem zjistil tu vetsi zilu pred x lety, ale vubec sem tomu nevenoval pozornost. ani sem este nezil sexualnim zivotem, tak mi to bylo jedno co to je. nic me nebolelo, tak sem nic neresil.

mno ale asi tak pred rokem sem tu zilu zase nahmatal nad levym varletem a je tak 2x tlusci nez ta prava. taky se mi zda, ze je o neco delsi a tak nejak skroucena, aby se tam vesla.

erekce, ejakulace, vsechno v pohode, jen me nekdy boli, nebo spis mam takovej neprijemnej pocit, ale ne takovej, ze bych se z toho podelal, v trislech nebo primo okolo kulek.
taky kdyz se koupu v teply vode, tak se rozsiri a kdyz je potom teplota kulek normalni, tak uz je skoro jako ta prava.

porad se bojim jit na urologii, nevim co me ceka, ale rekli byste, ze to vypada na varikokelu nebo ne??

Pavol (Ne, 12. 10. 2008 - 01:10)

dobry den. ja som sa podrobil klasickemu operacnemu zakroku este v puberte a problemy s varikokelou po operacii definitevne zmizli. Tato metoda spociva v tom, ze chirurg vam jednoducho odstrani vsetky zily, ktore sa podla neho nezdaju byt celkom normalne. samozrejme je tu riziko, ze nejaku tu zilu prehliadne a vtedy sa varikokela vrati.- ja som mal v dobe operacie zacitocne stadium varikokely.
Operacny rez sa robi vo vyske cca 4cm nad semennikom a je dlhy cca 5,5 - 6cm. Ale nemusite mat obavy ohladne estetickeho hladiska, pretoze jazva sa casom pekne zahoji a schova sa pod ochlpenim, takze ju skoro vobec neni vidno. Pobyt v nemocni je priblizne 5-6 dni.
Po operacii treba nosit dlhsi cas tesne slipy ba aj plavky, aby sa zili zbytocne nenatahovali.

Mne tato diagnoza bola zistena pri jednom urologickom vysetreni, takze ak mate pochybnosti, tak nevahajte a navstivte urologa. Zaroven ako uz vystudovany lekar a rodic, by som chcel podotknut vymaz vysetrenia semennikov u pediatra pri preventivnych prehliadkach. Mnohi z nich chlapcom maximalne skontroluju ci nemaju prirastenu predkozku k žaluďu a to je vsetko....a pripadna varikokela ostane nepovsimnuta

anonym (Út, 30. 9. 2008 - 18:09)

No takze ja som mal ten 1.zakrok varikokely pred dvoma rokmi. Po roku povedali, ze sa to zlepsuje a po dvoch rokoch povedali, ze sa to nezlepsilo a treba to operovat dalsou metodou... :P Tak som pobehal par doktorov (odbornikov v Bratislave) a jeden mi povedal(velmi dobry odbornik), ze ak to velmi neboli alebo ak nemam nejake extra problemy s neplodnostou, tak si to nemam radsej davat operovat. Pri kazdej operaciu mozu nastat komplikacie a urcite nikto nechce o svoje varlato prist.. ;)

Pavel (Po, 4. 8. 2008 - 18:08)

Dobrý den.
Jsem dva měsíce po operaci varikokély a opět se oběvili bolesti co jsem měl před operací.
Znamená to snad že se operace nepovedla ???

David (Pá, 11. 7. 2008 - 22:07)

Nadherna odpoved. Za dva roky tapani po ceskych i zahranicnich forech jsem nenasel lepsi a komplexnejsi vysvetleni. Jsem rad, ze jsem se poucil ;)

Reklama

Přidat komentář