Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 15:06)

Už na začátku svého textu si odporuješ, když jednou píšeš, že bůh jako otec hledá svého syna, a pak zase, že bůh nikoho neupřednostňuje. Pokud neupřednostňuje, nemusí nikoho hledat, ne? Jen se snažíš vylhat ze svých lží.

23.6. (Ne, 23. 6. 2019 - 13:06)

mimo to hrdinství orlice zachránit život svému dítěti je veliké

Ester (Ne, 23. 6. 2019 - 13:06)

Mimo, měla jsem ještě čas přemýšlet na tím podobenství s tím orletem, v zásadě je dobré, ale jako každé přirovnání pokulhává. Toto konkrétně v tom , že z žádné malé slepičky se orel nikdy nestane, kdežto pokud člověk otevře své srdce Bohu, může vzlétnout jako orel, i když předtím by ho to jako slepičku nenapadlo. Chci tím jen říct, že nikdo se špatným nebo dobrým už nerodí, člověk špatným či dobrým stává, a z těch si potom Bůh vybírá lid, pro své jméno. Ty to jistě víš, to jen pro ty, kteří by náhodou koketovali s predestinací.

Jirka (Po, 24. 6. 2019 - 10:06)

To opět není pravda co píšeš, Ester. Prenatální neutralita, kterou zastáváš popírá dědičný hřích. Kdyby neexistoval dědičný hřích, nebylo by potřeba žádného vykoupení. Kdyby se každý rodil neutrální, nerodili by se lidé rozdílní,a co potom postižení, na těle či na duchu. DNA je vinou porušeno, tak, že každý nese díl.
Na těchto příkladech se hezky ukazuje, jak jste svědkové popleteni se svou naukou. Krista tam máte jenom aby se neřeklo. Jste pohané, a to skutečně.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Jirko, proč mně neustále napadáš, proč jsi tak agresivní, já přece nepopírám důležitost Kristovi výkupní oběti a narození se s Ducha. Tím, že jsme všichni na stejné startovní čáře ve vztahu k bohu , jen zdůrazňuji jeho spravedlivost. Vůbec sem nepleť různá poškození DNA, to je přece samozřejmé, že na to bude brát při poslední soudu zřetel, pokud je někdo mentálně poškozený. Jde o to, že není nikdo předem vyvolený a pokud tě můžu poprosit, já ačkoli jsem Sj, zastupuji zde sama sebe, takže pokud chceš někoho urážet urážej mne a ne celou církev, ano?

Tony (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Milá Ester, nevím co psal Jirka ale v jednom se velice mýlíš. Proti tobě jako oběti nehorázně prolhané sekty nic nemám ani mít nemohu. Jenže pro mne je prolhaná jehovistická sekta tojfverk, protože odvádí lidi od Evangelia k praktikování zásluhového náboženství.

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 14:06)

Každé náboženství je ve své podstatě zločinné, protože pomocí výmyslů lidi zotročuje a využívá. Když už bych si měl nějaké náboženství vybrat jako důvěryhodnější než jiné, tak jen judaismus, protože jen staří Židé byli v kontaktu s bohem (aspoň podle svých pověstí) a tak jediní něco o něm vědí. Tesař Ježíš byl jen neúspěšný ideolog a buřič, žádný boží syn, a podle toho neslavně skončil.

24.6. (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Tak to jsem ráda,že to vím.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Milý Tony, ne jsem se stala SJ, navštívila jsem různé denominace a náboženské směry na jejich bohoslužbách. Takž já jsem si svou víru vybrala po zralé úvaze a za těch skoro 30 let co tam jsem jsem narazila jen na na pár věcí, které bych já sama udělala jinak , v církvi však stále zůstávám, protože zde cítím mezi lidmi tu v menší tu ve větší míře svatého ducha. Velmi mne naplňuje co čtu v časopisech, ačkoli ne se vším souhlasím, naprostá většina lahodí mému duchu a oslovuje moje nitro. V žádné jiné církvi jsem tohle blaho nepocítila, pokus je to pro vás znakem nějakého špatného ducha budiž, ale je to má církev, má víra a můj Bůh Jehova. Já to nikomu nenutím a respektuji názory ostatních tak prosím o totéž. Děkuji předem.

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Anebo tak. ----_---------------------------------------------
(Když se někde cítíš dobře, chápu, že zůstáváš.)

mima (Po, 24. 6. 2019 - 07:06)

Ester, špatně jsi četla můj příspěvek. Nikde jsem nepsala, že ze slepice se stal najednou orel...... psala jsem příběh o farmerovi, který našel orlí ne slepičí vajíčko a dál ho spolu se slepičí vajíčky pod kvoku. Což je velký rozdíl o čem ty píšeš. Slepice nikdy nemůže zrodit orla, což taky orel nikdy se nenarodí jako slepice......to samé platí u Božího syna. Boží Syn od počátku má v sobě gen svého otce. Ten gen v tom člověku zareaguje na volání na Slovo svého Otce. To je to duchovní znovuzrození. Musíš se znovu narodit, ne z vody ani z Ducha, ale s Božího Slova....... odpočátku je v akci Boží Slovo..... všechno povstalo skrze něj...... těm kteří ho přijali ( to Slovo ).... dál právo být Božími dětmi....... takoví nejsou narození z krve ani z vůle těla z vůle muže, ale z Boha.....to Slovo se stalo tělem.....

Jirka (Po, 24. 6. 2019 - 09:06)

Mimo, nezlob se, ale co si to vymýšlíš za evangelium prosimte? Nutné znovunarození je naopak z Ducha. Totiž Jan 3:3 JEŽÍŠ MU ODPOVĚDĚL: AMEN, AMEN, PRAVÍM TOBĚ, NENARODÍ-LI SE KDO ZNOVU, NEMŮŽE SPATŘIT KRÁLOVSTVÍ BOŽÍ." ...a pro jistotu ještě jednou; Jan 3:5 JEŽÍŠ ODPOVĚDĚL: AMEN, AMEN, PRAVÍM TOBĚ, NENARODÍ-LI SE KDO Z VODY A Z DUCHA, NEMŮŽE VEJÍT DO KRÁLOVSTVÍ BOŽÍHO.

Jakoby svědkové nebyli dostatečně uvedeni v omyl, ještě ty je mátni.

Touha (Po, 24. 6. 2019 - 08:06)

Tak si představ Mimo, že já ten příběh malého orla a jeho matky pochopila taky jinak, jako příběh statečné matky, která nedá své dítě. Asi se v tom dá vidět více příběhů

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 14:06)

Já jsem ten příběh orla, vychovaného jako slepice pochopil tak, že dnes nás korektnostní a feministické hnutí vychovává jako slepice, ale jen málokdo se proto dokáže vzpamatovat a pozvednout se v orla. ----------------------------------
Další skrytý význam je stručnější: Buď predátorem, ne kořisti. -----------------------------------------------
Samozřejmě dnes, v době kukaček (tj. dětí, které ženy mají s milencem a tají to manželovi) se nabízí význam historky takový, že někdy dojde k odhalení kukačky. -------------------------- Poslední význam může být třeba ten: "Ženy,buďte orlice, ne slepice." Ale to už je trochu neuctivé. --------------------------------Pax vobiscum.

Touha (Po, 24. 6. 2019 - 14:06)

A proč ne statečná matka slepice zachránila před jistou smrtí orlí mládě ve vajíčku, pečovala o něj jako a svoje děti, než nadešel čas a našli si ho svoji

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Protože slepice musela orlí vajíčko buď ukrást, anebo jí je podstrčila orlice - kukačka, což znamená, že slepice špatně hlídala své hnízdo a byla proto špatná kvočna. Tvůj charitativní význam historky zamítám, protože ptáci běžně vyhazují z hnízda nejslabší ptáčatko. Charita jim není vlastní.

Touha (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Ok Rakato, sklápím uši neb zavržena. Ale en, hele ta historka je podobenství. Nejde přece o slepici a orla a jejich vlastnosti. Jd e o dvě matky, obě statečné, i když každá s jiných společenských, sociálních a poměrů s různým respektem společnosti (všichni se klaní orlovi jako symbolu důstojnosti a síly). A ve finále jsou to dvě obyčejné matky.

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 18:06)

Pravda, historka se dá brát jako oslava mateřské lásky. Je vidět, že jsi v jádru dobrá a hodná, a bereš proto vše z té lepší stránky. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na druhé straně - dravec a kořist k sobě mají vždy blízko. Možná, že orlice jednou přinese kvočnu do svého hnízda a roztrhá ji orlíkovi na oběd. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- V podstatě ani životní cesta kukačky (kterou byl asi příběh o orlici a kvočně inspirován), která úmyslně vkládá vajíčka, adaptovaná velikostí a barvou na vajíčka nové ptačí matky, do cizího hnízda, není příkladná. Protože kukačka parazituje na jiných a její mládě pak zabije malá ptáčátka v hnizdě. V podstatě orlice v příběhu tomu bezděčně předešla, když svého orlíka odnesla pryč. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rozhodně příběh to byl dobrý - poučný na mnoho způsobů, a každý si z něj může vybrat výklad, jež podpoří jeho názory. Já mám nejraději aporii o Achillovi, který nikdy nedoběhne želvu.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 10:06)

Ano na příběh se lze dívat s několika úhlů, úhlem orlete a orlice a orla, také úhlem kuřete, slepice a kohouta. Pocity orlete a orlice a orla jsou jasné, ale co kuře, to bude zřejmě závidět, slepic se bude bát o další svá kuřata a kohout se bude bát, že se mu párek orlů nastěhuje do kurníku :)

Touha (Po, 24. 6. 2019 - 13:06)

Tak už to s příběhy bývá. A takový psycholog by si zas vychutnal, co pro naši osobu bylo podstatné

Reklama

Přidat komentář