Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 08:06)

Mio, nečetla jsem tě špatně vím, že to bylo orlí vejce, právě jsem chtěla vyvrátit co z toho příběhu vyznívalo, že někdo v sobě má gen, pro který si jej Bůh vybírá. Pokud by to tak bylo, znamenalo by to, že existuje osud, ty řece nevěříš na osud, nebo ano? Zlým nebo špatným se člověk stává nerodí se jím stejně tak dobrým se člověk stává, někdo to má možná snažší někdo těžší, ale pokud v sobě rozvíjí ty správné touhy a pohnutky stává se pro Boha přijatelným. Souhlasíš, nebo to vnímáš jinak?

mima (Po, 24. 6. 2019 - 16:06)

Ester, znovu špatně :-) Matka orlice si nevybírala, ona hledala své dítě. Tak jak ten dobrý pastýř, který hledal svou ztracenou ovečku......... všechno souvisí se vším, museli by jsme začít od první kapitoly v Bibli a dostat se až 21 kapitole Zjevení Jana..... Již počátek první kapitoly nám praví, že se tady prolíná dobro, zlo, dvě království s dvěma vládci, kteří tady mají své děti, svoje semeno...... 2 kapitola nám hovoří, že dobro a zlo se nachází i v Boží zahradě. Ve 3 kapitole citují....." Hle, člověk se stal jako by jedním z nás, neboť zná dobro i zlo........ Vidíme, že po celou dobu od počátku se prolínáji tyto dvě mocnosti. 4. kapitola a je tady Kain - Abel ( nepřátelství mezi synem Božím a synem ďáblovým ) Ezav - Jakob, Ismael - Izák, David - Goliáš......... Ježíš - Jidáš...........a teď cituji několik veršů Žalm 139.... Chválím tě za tvá díla ohromná, za to , jak podivuhodně jsem udělán a že mou duši tak dobře znáš! Jediná z mých kostí ti nebyla ukryta, když jsem byl v skrytu formován, když jsem byl hněten v zemských hlubinách! Můj zárodek tvé oči viděly, všechno jsi zapsal do knihy - dny jež mi byly určeny, než začal první z nich.......o čem tady píše David? Zná své děti Bůh, zná jejich kroky, myšlenky, jejích pády a vzestupy?........ Bůh dává šanci každému evangelium o spasení ve jménu Ježíše je kázáno všude, na celém světe i to semeno hada o něm slyší........i ten Kain měl možnost se obrátit od svých špatných skutků..... Hospodin tedy Kainovi řekl:" Proč se zlobíš? Proč máš skřivenou tvář? COPAK TĚ NEPŘIJMU, KDYŽ BUDEŠ JEDNAT DOBŘE? Když ale nebudeš jednat dobře, pak ve dveřích číhá hřích a dychtivě po tobě. Ty ale máš nad ním panovat" ......Kain, ale nečinil pokání, neuposlechl....a tady je ten rozdíl, rozdíl mezi Božímy dětmi a dětmi toho zlého. Boží dítě bude činit pokání, syn ďábla nikdy.

Ester (St, 26. 6. 2019 - 12:06)

Mimo, ještě se chci vrátit k příběhu orlice, psala jsi mi, že jsem to špatně pochopila, citovala jsi tam správně nějaké verše. Jen tedy poslední věta ."Kain, ale nečinil pokání, neuposlechl....a tady je ten rozdíl, rozdíl mezi Božími dětmi a dětmi toho zlého. Boží dítě bude činit pokání, syn ďábla nikdy".--------------------- Souhlasím , že někteří lidé, se prostě neobrátí, ale co je důležité, nebylo jim to předem dáno do vínku (do DNA) jako vajíčku ze kterého se vyklubal nakonec orel (tedy ten co činí pokání). On si to nevybral on se tak narodil, ale člověk narozený z ženy si může to jak se bude chovat vybrat a v tom je ten největší a zásadní rozdíl. Ta svobodná vůle, činit pokání a opustit od svých hříchů nebo nikoli.-------------------- Možná to někomu nepřipadá důležité, ale vím o jednom blízkém člověku, který se necítí být hodný záchrany, ale se svým špatným životem není ochotný skončit, ačkoli by mohl, ale nechce a to je svobodná vůle. V Boha věří, ale nechce žít podle biblických zásad. Obávám se že takových lidí je hodně, že nechtějí aby jim nikdo říkal co je dobré a špatné, myslí si , že to vědí líp, ale mýlí se, jejich jednání se jim nakonec přinese neštěstí a to nebeský Otec nechce, chce abychom tomu předcházeli.

mima (Pá, 28. 6. 2019 - 16:06)

Tak jsem tady Ester :-) zkusím odpovědět na tvou otázku....... píšeš, nebylo jím to předem dáno do vínku ( do DNA ) jako vajíčko ze kterého se vyklubal nakonec orel.........ano, každé semeno, které zasejeme musí přinést své ovoce. Pokud zasejeme semeno mrkve, určitě nepočítáme, že vyraší kopr a semeno pšenice, nebude plodit bodláčí ......a jak je to s námi s člověkem? Víme, že samotné vajíčko ženy nepřivede život na zemí......( nechci všechno do podrobná vypisovat, aby mě zase tady někdo nenapadal jak minulé ohledně inkubátoru, což bylo přirovnání ) takže teď se zaměřím jen na to duchovní. V první kapitole 1:knihy Mojžíšové se píše ......Tehdy Bůh řekl: Ucinme člověka k našemu obrazu, podle naší podoby! ( dokonce to končí vykřičníkem ) Jaká je podoba Boha? Bůh je Duch. Takže je to ta duchovní čast v člověku, protože v druhé kapitole, Bůh teprve formuje člověka z prachu země ( což je 17 chemických prvků, které jsou jak v zemi, tak v člověku )..................Do každého člověka vložil svou část Bůh. Pro lepší pochopení, polidštění nachází se tam v nás " duchovní vajíčko " :-) A pokud má dojít ke znovuzrození, má se projevit Boží život musí dojít k " oplodnění" ( píšu tak, aby pochopil každý člověk ) a k tomu dochází přes Slovo Boží.................Amen,amen, říkám vám: Kdo slyší mé Slovo a věří Tomu, který mě poslal, má věčný život a nepřijde na soud, ale již přešel ze smrti do života........Kdo je z Boha, slyší Boží slova. Vy neslyšite proto, že nejste z Boha..........Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi dal ze světa. Byli tvoji a dal jsi je mně. Zachovali tvé slovo a nyní poznali, že všechno, co jsi mi dal, pochází od tebe. Slova, jež jsi mi svěřil, jsem předal jim a oni je přijali...... Neprosím ale jen za ně. Prosím i za ty, kteří ve mě uvěří skrze jejich slovo...
.....V něm jste i vy ( když jste uslyšeli slovo pravdy, totiž evangelium o vaší spáse, a uvěřili mu) byli označení pečetí zaslíbeného Ducha svatého.......Odhodíte proto všechnu špínu a spoustu špatnosti a s krotkosti prijimejte zaseté Slovo, které má moc spasit vaše duše.......Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh.....Ale těm, kteří ho přijali, dál právo být Božími dětmi - všem těm, kdo věří v jeho jméno. Takoví nejsou narozeni z krve, ani z vůle těla, ani z vůle muže, ale z Boha........a to je všechno :-) každý máme v sobě část života Božího, všem dává Bůh možnost, aby o něm uslyšeli, zemřel za celý svět, ale jen ten syn který uvěří v to Slovo. Kdo zareaguje na volání " matky, orlice " uvěří jí, zavolá, tady jsem......Duch Boží v člověku se spojí s tímto slovem, zrodí nového člověka. Kdežto člověk, i když má v sobě to " duchovní vajíčko" :-) je učiněn na obraz Boží a Boha, nepřijme, nevěří v něho, Jeho Slovo odmítá.........pak místo zrození nového života, dochází ke smrtí. Ta část Boha, která byla do něho na počátku vložena, zemře.

mima (Čt, 27. 6. 2019 - 11:06)

Ester, napíšu později, teď jsem hodně vytížená. Posílám hodně pozdravu. Měj krásný, požehnaný den ☀........ samozřejmě i Vám všem přeji, den který vám přinese jen to dobré ❤

Rakato (St, 26. 6. 2019 - 21:06)

Drze tady vykládáš, že ty máš pravdu, a ostatní lidé se mýlí, ale přitom tu svoji pravdu nejsi schopná dokázat. --------------------------------- Já naopak vidím, že neštěstí postihuje ve stejné míře věřící i nevěřící.

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 18:06)

Pěkné kázání, ale tak nějak v luftě - bez důkazů, jen naučené vzletné řečičky.

Jirka (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Ester, špatným se člověk už rodí,svoje porušení si s sebou nese napříč pokoleními už od Adama. Jak jsem již psal, kdyby se člověk rodil čistým a dokonalým, nemusel by za naší špinavost umírat na kříži Kristus. To co prezentuješ je propírání oběti Krista a její důležitosti - když tvrdíš, že nikdo se nerodí špatným a každý se může stát sám od sebe bohulibým, jen když bude rozvijet svoje schopnosti.....aniž by potřeboval uzdravení Kristem. To je falešné evangelium. To mají stejně lidé, co cvičí jógu a všelijak meditují.
________
Osud nemusí být nutně chápám ezotericky, je to kombinace Boží vůle s tou lidskou. Takový osud nepochybně se popřít nedá. Ester,osud není Bůh, ale úděl.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Jirko, člověk se rodí nedokonalý , řekněme špatný, ale až během života se každý člověk, stává dobrým nebo ještě horším , to jestli bude někdo spasen nebo ne, nemá nikdo v DNA napsáno, vždyť i nenapravitelní hrubiáni a zločinci, mají přístup, po té co litují svých hříchů a uvěří ve výkupní oběť, k Bohu. Matouš 9:13 ‚Chci milosrdenství, a ne oběť.‘ Nepřišel jsem totiž volat spravedlivé, ale hříšníky.“

Jirka (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

To jsi Ester špatně pochopila, nikde jsem nepsal, že v DNA má člověk zapsáno zda bude spasen nebo nebude. Naopak mě dost překvapilo podle čeho ses k tomu dovtípila.
______
Je hezké, že na jednu stranu uznáváš, že i těžký hříšník může být spasen a že kvůli hříchu vlastně přišel Kristus, ale přesto stále prosazuješ, jak Tony dobře napsal, záslužné náboženství.
_____

Ester, netřeba moje příspěvky brát osobně, ale pokud vím, jsi svědek a já znám jejich zcestnou a falešnou nauku. Nekritizuji tebe jako člověka, ani jako stoupence a oběti této sekty, to je hodno spíše lítosti,kritizuji falešné učení a pokrytectví sekty samotné.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Ok Jirko, platí i pro tebe, uveď konkrétně co falešného a pokryteckého jsi našel v učení SJ.

Tony (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Ester, v tomto máš pravdu ale já zcestné učivo tvé sekty znám, i když jsem v tom vašem ligusáku nikdy nebyl.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 11:06)

Dobře Tony, tak ať nemluvíme do prázdna napiš mi nějakou nauku, kterou učí Svědkové Jehovovi, která nemá oporu v Bibli.

Tony (Po, 24. 6. 2019 - 12:06)

Já toho tu už napsal před roky tolik. Zásadní věci jsou dvě. Krista degradovali na metamorfovaného archanděla a pěstují zásluhové náboženství.

Kjara (Po, 24. 6. 2019 - 10:06)

Ester píše:
Zlým nebo špatným se člověk stává nerodí se jím stejně tak dobrým se člověk stává, někdo to má možná snažší někdo těžší, ale pokud v sobě rozvíjí ty správné touhy a pohnutky stává se pro Boha přijatelným. Souhlasíš, nebo to vnímáš jinak?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

NIKDO SE NESTANE PRO BOHA PŘIJATELNÝM, KDYŽ V SOBĚ BUDE ROZVÍJET DOBRÉ POHNUTKY A TOUHY !

Neexistuje na světě člověk, který by se při vší snaze chovat podle Bible stal pro Boha přijatelný !

Na základně své snahy nemůže být nikdy spasený !

MUSÍ BÝT DOKONALE OČIŠTĚNÝ KRISTEM TÍM, ŽE JEHO HŘÍCHY JSOU BĚHEM NĚKOLIKA VTEŘIN PŘIBITY SPOLU S KRISTEM !

Toto znamená přijmout Krista. A pak se může stát to, co je napsáno v Janovi ve 3.kap.:

5 Ježíš odpověděl: „Amen, amen, pravím tobě, nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, nemůže vejít do království Božího.
6Co se narodilo z těla, je tělo, co se narodilo z Ducha, je duch.

Ze zaslíbeného příchozího Ducha svatého, pouhou vírou v Krista, se rodí náš duch !
Pak teprve jsme uschopněni k tomu, abychom mohli dělat skutky podle Božího slova !

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 14:06)

Člověk se zlým částečně rodí. Může za to gen zločinnosti. Takového člověka je lehké poznat, jak vysvětluje kriminalista Bertillon, podle tvaru lebky - nízké čelo, hluboké očnice, a podle karfiolovych uši a lstivého pohledu. Částečně se člověk stává zločincem výchovou v gangu nebo zločineckými rodiči.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 10:06)

Kjaro, vždyť si to neodporuje, to se doplňuje, člověk pracující a své osobnosti, na ovoci svatého ducha, jako láska radost, dobrota, sebeovládání otvírá svým způsobem své srdce, do kterého může vstoupit víra jak v Boha tak také ve výkupní oběť , potom se dá pokřtít a narodí se z vody a Ducha. Pokud si myslíš, že je to obráceně budiž, jen právě nevím jestli by to takto nebylo nespravedlivé." S určitostí si uvědomuji, že Bůh není stranický a v každém národě je mu přijatelný ten, kdo se jej bojí a působí spravedlnost " 10:34,35

Kjara (Po, 24. 6. 2019 - 13:06)

Ester, je to pořád stejný problém. Židé byli pyšní na své skutky, lidé po celé dvě tisíciletí dělají skutky, použili si Krista jen slovně, až Luther, Hus a další znovu začali chápat význam Řím.4.kap.5.verše......KDO SE NEVYKAZUJE SKUTKY, ALE VĚŘÍ...…..v toho, který dává spravedlnost bezbožnému, tomu se jeho víra počítá jako spravedlnost !

To naopak nejde udělat Ester, protože kdy už se vykazuješ skutky, tak ti Bůh spravedlnost už zadarmo nedá !
Skutky tě Bohu vzdalují ! Protože buď jsi očištěná ...NA MÍSTĚ.... skrze skutky nebo ...umytá krví Krista !

Nikdo na světě se nemůže před Bohem očistit svými skutky tak, aby ho Bůh přijal !
Když tě umyje Kristus, budeš naplněná Duchem svatým, hned......a tím budeš také sama rozumět Bibli a budeš moci teprve dělat skutky z Ducha pro odměnu.

Duch svatý je dnes vylitý na zemi, takže občas s lidmi jedná, i s pohany,...…..ale svědkové nemohou mít Ducha svatého, protože Duch sv. se přijímá vírou v Krista. A vy nevěříte v Krista, ale v archanděla ! Archanděl D.S. nedává !
To je to falešné učení, které je zásadní, protože vám bere možnost záchrany ! /Nemusím mi psát z čeho vycházíte z Bible, znám to, ale všechny tyhle verše nedokazují, že Kristus může být archanděl/ !
Já vím, že se cítíš příjemně u svědků, oni ti všechno vysvětlí a všechno řeknou co máš dělat a oni se snaží být hodní.
Ale jestliže zůstaneš v učení svědků, nikdy spasená nebudeš !

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Židé jako jediní měli v Ježíšově době zkušenosti s bohem. A když oni Ježíše nechali popravit, tak je to na tuti, že to byl jen přechytřelý tesař, který blbnul lidí svou ideologií, nepracoval, parazitoval na jiných - jedním slovem podvodník.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 14:06)

Kjaro, naštěstí to jestli budu nebo nebudu spasená, nebude záležet tvém soudu, to sama musíš uznat. Stejně tak nebude záležet na mém soudu, jak kdo zde dopadne. Řekla bych, že úvod tvé úvahy odporuje ,nebo je dokonce v přímém protikladu se závěrem - pokud totiž nezáleží na našich skutcích, proč je potom nakonec tak důležitý skutek víry v Krista jako boha a ne jako Božího Syna, a předního anděla Archanděla ? Proč by syn nějakého továrníka nemohl být ředitelem továrny, co je na tom falešného nebo nepochopitelného? Pokus se personifikovat Boha a jeho Syna, neměj to jen jako nic neříkají pojmy, pro mne jsou to skutečné duchovní osoby, kterým důvěřuji a věřím, nevím jak bych měl jinak věřit, abych ti připadla hodná spásy. Osobně pro mně je ten duchovní svět daleko víc pochopitelný než ten hmotný, nezdá se mi že bych v tom plavala, nebo bych dělala nějaké školácké chyby. K jaké křesťanské denominaci patříš ty?

Reklama

Přidat komentář