Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 21:06)

Ve tvého ješitu na nebi je těžké věřit, protože podle bible jsou i nevěřící jeho děti, ale on se podle bible rozhodl dát šanci na spásu jen těm, kteří se před ním budou plazit na kolenou a uctívat ho. Kdyby byl Jehova formát, tak nebude malicherně trvat na tom, že v něho musíš věřit, obzvlášť když není ochoten poskytnout důkazy o své existenci. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže proto mi spíše připadá jako amorální ďábel, zapšklé stvoření, které miluje obdiv a lichotky..

konrétně (Ne, 23. 6. 2019 - 19:06)

Bible je planá naděje a optimismu - uveď příklad

Návštěvník (Ne, 23. 6. 2019 - 20:06)

Vtipy právě nejvíc potřebuji lidé, kteří nevedou moc šťastný život, a ti co nejsou usmíření se Stvořitelem. Aspoň na chvíli tak zapomenout na trápení. Ale člověk, který je usmířen se svým Stvořitelem je nějak zvlášť nepotřebuje. Co může být víc než být usmířen se Stvořitelem života na Zemi? Co jsou proti tomu ty tvoje vtipy? :-D

Boží láska je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého, který nám byl dán. (Řím 5,5)
Ovoce Ducha je láska, radost, pokoj... (Gal 5,22)
Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne ten, který dává svět, já vám dávám. (Jan 14,27).

Ježíš Kristus: "Pojďte ke mne všichni, kdo se namáháte a jste obtíženi břemeny, a já vám dám odpočinout." (Matouš 11,28)

Ježíš Kristus: "Proste, a bude vám dáno; hledejte, a naleznete; tlučte, a bude vám otevřeno. Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno." (Matouš 7,7-8)

Ježíš Kristut: "Amen, pravím vám, budete-li mít víru a nebudete pochybovat... - stane se to. A věříte-li, dostanete všecko, oč budete v modlidbě prosit." (Matouš 21,21-22)

"Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj. Půjdeš-li přes vody, já budu s tebou, půjdeš-li přes řeky, nestrhne tě proud, půjdeš-li ohněm, nespálíš se, plamen tě nepopálí." (Izajáš 49,1-2)

Toto praví Hospodin, tvůj vykupitel, " Já jsem Hospodin, tvůj Bůh. Já tě vyučuji tomu, co je ku prospěchu, uvádím tě na cestu, po níž půjdeš." (Izajáš 48,17)

"Hospodin tě povede neustále, bude tě sytiti i v krajinách vyprahlých, zdatnost dodá tvým kostem; budeš jako zahrada zavlažována, jako vodní zřídlo, jemuž se vody neztrácejí."(Izajáš 58,11)
Ovoce Ducha je láska, radost, pokoj... (Gal 5,22)
Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne ten, který dává svět, já vám dávám. (Jan 14,27).

a mnoho dalších...

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 21:06)

Ty už raději zapíráš svůj nick, jako správný náboženský zbabělec. Na druhou stranu se ti ani nedivím, protože pod ten tvůj blábol by se nechtěl podepsat nikdo. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výmysly o boží lásce či o lásce jakéhosi ducha by hodně zajímaly tvého psychiatra, protože není normální, aby u dospělého člověka propukla tak bezdůvodná iracionální náboženská extáze. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Copak ti není podezřelé, že přes tak velké množství citátů o boží podpoře věřících, jdeš v životě od jednoho průseru ke druhému? Kde byla ta boží láska a podpora, když umírali lidi kolem tebe na různé nemoci nebo nehody? Rakato praví: "Máš oči, ale nevidíš, máš uši, ale neslyšíš, máš ústa, ale rozumně nemluvíš."

Asley (Ne, 23. 6. 2019 - 19:06)

Z Bible nejsou úplně všechny věc i na 100% zřejmé, podle všeho si lidé mysleli že vidí Boha, ale viděli jen anděla. Mojžíš však popisuje věci jak je vidí konkrétní lidé, stejně tak jsou popsány stvořitelské dny také ne jak skutečně šly za sebou, ale jak by je mohl člověk ze Země vidět, kdyby zde mohl v tu dobu žít.

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 21:06)

Stvořitelské dny byly na sto pro vymyšleny, protože člověk v té době neexistoval, a tak o nich nemohl nic vědět. Zase jedna psychiatrická kreace biblických pábitelů.

Komentář (Ne, 23. 6. 2019 - 19:06)

Akustický vjem Boží přítomnosti – tj. Boží hlas – tedy zůstává jedi- ným zdrojem komunikace s Hospodinem. Zrakový vjem je nám upřen. Nám všem.-------------- Pochopitelně. Schizofrenie je skoro vždy záležitost sluchových halucinací, nikoli vizuálních. Bibli psali nemocní, často trpící schizofrenií nebo jinými nemocemi. Velmi často deprese, což dokazuje totální absence nadhledu a vtipu. A nadhled a vtip je základní atribut psychického zdraví. V bibli toto zcela schází, je jasné, že do psali deprivanti, schizofrenici a lidi v těžkých depresích, viz konce světa apod.

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 21:06)

No, v podstatě máš pravdu, až např. na Šalamouánovu píseň lásky. Ta pije krev věřícím už 2 700 let, od Jošiáše, který nechal sepsat starrý zákon. Erotický úlet, který musí v hlavně u katolických celibátníků vzbuzovat chtíč. Katolíci, neštěstí nechodí po horách, ale po lidech.

Asley (Ne, 23. 6. 2019 - 19:06)

Tím tě naposledy uklidňoval tvůj psychiatr? Pokud ano, tak mu vyřiď, že Bible je planá naděje a optimismu, ale jen dobré lidi.

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 21:06)

Souhlasím, bible je planá naděje a planý optimusmus.

Mima mystifikuje (Ne, 23. 6. 2019 - 15:06)

Mima napsala: " Víte, teď čteme, že chtějí uzákonit eutanazii v naší zemí. Četla jsem názory lidí, většina je pro. Pokud někdo byl proti, hned dostal nakládačku." ----------- ale, jakoupak nakládačku? Naše země nepatří vám, pánbíčkářům. Tzn. že se uvažuje o možnosti uzákonění dobrovolné pomoci při odchodu ze života. A nakládačku dostaneš jen tehdy, když budeš vnucovat bibli těm, co nejsou věřící a nutit je, aby se řídili tvojí ideologií. To je právě strašné, co si pořád dovolujete. Vy jste asi nepochopili, že středově už skončil. A už vůbec nechápu, proč do toho strkáte svůj rypák? Vy všichni, co máte v hlavě nějaké zábrany kvůli víře, přece nemusíte ukončovat svůj život eutanazií. Tak proč tak hysterčíte? Vy si můžete vytrpět do poslední chvíle co chcete, pokud vám to vyhovuje, nebo se bojíte vašeho Jehovy. To je váš problém a umožnění eutanazie je vždy podmíněno souhlasem pacienta. Nejen souhlasem, on sám o to musí aktivně požádat. Tebe, pánbíčkářko, nikdo nenutí, abys o eutanazii žádala. Ale vy prostě nevydržíte se starat jen o sebe a spolukřesťany, vy se prostě musíte srát do životů nevěřících, nebo věřících něčemu jinému. Vy jste se nesmířili s tím, že jste ztratili určující vliv ve společnosti. Nemůžete přikazovat nevěřícím, co mají a nemají dělat. Nejste jim nadřazení. Buďte rádi, že vám nikdo nezakazuje vaši interní činnost. Neserte se ale do světských zákonů! Kurva už toho nechte!

mima (Po, 24. 6. 2019 - 08:06)

anonyme, nerozčiluj se. Nepochopil jsi vůbec můj příspěvek...... takže po lopatě a jednoduše. Nic vám, natož tobě nezakazují. Jen jsem se ptala jestli bys nebyl ochotný tuto práci dělat ty? Uspat člověka jak psa. Pokud chceš ukončit život, byť by jsi měl pro to důvod. Tak nechtěj ať to udělá někdo jiný za tebe. A to byla moje myšlenka. Takové hrdiny vážně milují. Sice mám milovat své nepřátele, ale ty mě přivádíš na scestí :-)

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 12:06)

Nejsnadněji se ukončuje život za války. Ještě ti dají madaili za to, že jsi zastřelila parchanta z opačné strany. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- V době míru stačí psychologický nátlak zištné rodiny, a labilní babča spáchá sama svou eutanazii, jen aby se vyhnula narážkám, že nezná svůj čas a že tady chce být věčně. Takže dědicové se jí nemusí ani dotknout, a stejně ji zavraždili. Proto jsou ohledně eutanazie ty rozporné pocity. Sám nevím.

23.6. (Ne, 23. 6. 2019 - 13:06)

Bohužel má tvrdý zobát a rozdrtí vše kolem sebe.

Marek (Ne, 23. 6. 2019 - 10:06)

Citát:
"Aby zlo zvítězilo, stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Autor:
L. Berger

Marek (Ne, 23. 6. 2019 - 10:06)

Ahoj Mimo, tak jsem po dlouhé době nakouk co se tady děje a musím zareagovat na: "neučme naše děti držet zbraň". Já jako vlastník zbrojního průkazu a zbraní s tím nemohu souhlasit. Bible říká miluj své nepřátelé, to ale neznamená milovat zlo, které ten člověk dělá, a dát mu možnost to zlo páchat ve stylu například - tady je má žena a děti klidně je podřízni. NE!!! Bible neříká miluj zlo a poddej se mu, ale vzepři se zlu! Já jako křesťan můžu milovat každého člověka tak jak říká Bible, to ale neznamená umožňovat člověku pod mocí zlého dělat zlo. V tom není žádná láska ale jenom zlo. Umožňovat člověku dělat zlo znamená být spolupachatel.

mima (Po, 24. 6. 2019 - 07:06)

Marku, je to začarovaný kruh. I toho někoho, proti kterému se chceš bránit, musel někdo naučit držet zbraň......A pak třeba, vyvraždil své rodiče, sourozence, blízké, či spolužáky, studenty, učitele....... Jinak základní vojenská služba byla vždy od 18 let a kdo se chce bití vždy k tomu důvod najde.......a kdo nechce i v době války nemusí zabíjet a najít si jiné využití ( ošetřovatel, řidič, kuchař.....)

Návštěvník (Po, 24. 6. 2019 - 16:06)

Mimo, velmi by mě zajímalo, jakého bys preferovala manžela. Jestli toho který je schopen uchránit svoji ženu proti přesile pěti chlapů se zbraní v ruce, nebo toho, který o zbraních říká vysokým hlasem fuj fuj to je ošklivé a v případě napadení jenom bezmocně kouká a brečí že mu pět chlapů znásilňují manželku?

mima (Po, 24. 6. 2019 - 17:06)

Tak za prvé, neřeším co by, kdyby, zbytečná ztráta času. Za druhé, samá sobě nevěřím ( i v sobě se může člověk zklamat ) dnes můžu říct to a zítra mě situace zavede úplně jinam. Za třetí, myslíš že manžel by měl vůbec šanci v tvém příběhu :-) Za čtvrté, já už mám manžela a ten mě někdy překvapí :-) Bavili jsme se o zbraní a o dětech, válka..... dětem jsem zbraně nekupovala i bez nich se mezi sebou někdy poprali doma i ve škole. Válku jsem taky vyřešila. Když nechci zabíjet, můžu svému národu pomáhat i jinak. I v Biblí nemuseli do války ti co nechtěli......a pak je ještě jedna možnost i bez zbraně jde nepřítele dostát na kolena. Taktikou, umem a tu já ráda používám. Něco jak chytrá horákyně :-)

Matylda (Út, 25. 6. 2019 - 10:06)

On to asi myslí tak, že je potřeba se bránit. Nevidím v tom nic špatného zacházet se zbraní. Ubránit se nějakému násilníkovi by ti asi taktika nepomohla.

Reklama

Přidat komentář