Reklama

Intersticiální cystitida

Hanak (Út, 24. 8. 2021 - 10:08)

Nemám, přesto mi to urolog doporučuje, neb si se mnou asi neví rady. Mám již několik let bolesti v podbřišku, pálení, jeden den a druhý nic. Kultivace moči je vždy Ok.

Vasek (So, 28. 8. 2021 - 22:08)

A dělali ti cystoskipii ?

Návštěvník (Pá, 5. 11. 2021 - 22:11)

Ano, vše OK. Gynekologická vyšetření také OK.

Vasek (Pá, 30. 7. 2021 - 15:07)

Ahoj, asi sem jedinej chlap co to u nás má .... Měl sem relativně snesitelné problémy asi 8 let pak sem začal brát amitriptilin a dva roky sem byl na 95% vyléčený ... Teď cca měsíc zpátky se to začalo zhoršovat. Nyní mám dost těžé 3 týdny kdy skoro nespím a mám spousta bolesti, možná je to náhoda ale začlo to po očkování na covid

Ivet (So, 12. 2. 2022 - 20:02)

Mám ten istý pocit že po ockovani.

Livia (Út, 2. 3. 2021 - 07:03)

Dobrý deň, chodí ešte niekto na túto stránku? Rada by som sa s niekým porozprávala o tejto chorobe...

Kateřina (Út, 15. 2. 2022 - 20:02)

Ahoj, obnovují diskuzi.. už rok a půl se trápím zřejmě s touto diagnózou, nepotvrzeno, ale stejné symptomy, moč negativní, vše v pořádku, jen měchýř stále poboliva a pořád chodím močit.. nejhorší je ta psychika, někdy už to nedávám..

Diana (St, 16. 2. 2022 - 13:02)

zkus jíst pravidelně celer a k tomu užívat Cran floru - kombinaci brusinek, esteru C a probiotik.

Ivet (So, 12. 2. 2022 - 20:02)

Tiež by som rada s niekym hovorila kto aktuálne trpí chorobou .

Renata (St, 17. 3. 2021 - 21:03)

Můj email je [email protected]. Klidně mi napište.

Renata (St, 17. 3. 2021 - 21:03)

Můj email je [email protected]. Klidně mi napište.

Lucia (St, 10. 3. 2021 - 19:03)

Dobrý deň, môžete mi napísať na email: [email protected]

Emily (Čt, 20. 6. 2019 - 19:06)

Dobrý den, nějakou dobu jsem jedla nezdravé potraviny a měla více stresu a tlak a bolest měchýře se mi zase vrátily, ale pouze na 2 dny. Bez bolesti jsem byla 2,5 měsíce. Předtím mi bolesti trvaly vždy nejméně týden nebo dokud jsem nebrala antibiotika. Držela jsem protikvasinkovou dietu podle tabulky ve FB skupině Protikvasinkova dieta. Mužů vám ji poslat e-mailem. Vysadí se cukry, mléčné výrobky, obilniny, káva, alkohol. Ji se jen nezpracovane potraviny, hlavně maso a zelenina. Já osobně ještě vysadila citrusy a caj, přišlo mi ze mi to tyto potraviny způsobují. Predtim jsem trpěla na časté prujmy. Nevěřila jsem, ze močový měchýř souvisí se stravou, ale byla jsem zoufalá a pomohlo mi to. Lékaři nevěděli co se mnou. Bez bakteriálními nálezu mi podle nich nic nebylo. Dietu mi doporučila až kolegyně co trpěla na záněty měchýře. Užívala jsem probiotika, ty měly podle mě velký vliv. Podobně léčivých diet je více (Gaps, paleo, AIP apod.) Cytoskopii vám dělali? Zkoušeli otestovat ureaplasmata?

Marie (Út, 9. 7. 2019 - 22:07)

Prosím, Emily, mohla byste mi poslat tu dietu, kterou jste držela?

Emily (Po, 15. 7. 2019 - 12:07)

Dobrý den Marie,
pokud vám Jana dietu zatím neposlala, můžete mi napsat na email [email protected]

Jana (Pá, 12. 7. 2019 - 08:07)

Dobrý den Marie, výše je uvedeno moje tel.číslo, pokud budete chtít, napište mi na něj váš email. Ráda si s Vámi vyměním zkušenosti,rady,doporučení... s tímto opravdu nepříjemným onemocněním.Popřípadě Vám pošlu tu dietu.

Jana (Pá, 21. 6. 2019 - 14:06)

Dobrý den, moc děkuji za odpověd. Cystoskopii mi nedělali, bývalá uroložka říkala, ze je to zbytečné, když v moči není nález. A u nového urologa jsem zatím jen měsíc, dal mi léky na hyperakt.měchýř, provedl sono a kontrola až v srpnu. Teď mám zrovna střevní potíže dost velké, každé ráno mě vzbudí bolesti pod pupkem, musím běžet na záchod a pak mě bolí břicho celý den. Už ani nerozeznám, jestli je to močový měchýř, nebo střeva. Chtěla jsem si zajít k praktic.lékařce, ale při představě obíhání opět kolečko gynda, gastro, uro jsem to vzdala a trpím. Za 8 měsíců jsem byla na urologii a gyndě jako doma a výsledek žádný, dokonce mi naznačili, ze to může být psychika. Teď už bych tomu i věřila, ale ty počáteční problémy se zánětem nebyly psych.původu, byla jsem v pohodě, než přišlo tohle trápení. Močový měchýř mě bolí stále i na pohmat a k tomu se přidaly ty střevní potíže. Je fajn si s někým popovídat, kdo to zažil.Mohla by jste mi napsat na tel.č 602888580 svůj email? Nechci ho tu uvádět veřejně.Pokud by Vám to nevadilo,ráda Vám napíšu.

najka (Po, 20. 5. 2019 - 15:05)

u

Emily (Čt, 4. 4. 2019 - 14:04)

Dobrý den,
chtěla bych se poradit. 9 let jsem se léčila s chronickými uroinfekcemi (většinou E.Coli, vždy po styku). Uroložka mi předepsala na půl roku preventivní léčbu snížené dávky ATB + urovaxom. Po této léčbě se mi začaly objevovat zcela jiné symptomy - tlak až bolest v měchýři, časté nucení na močení (i třeba 2x v noci), úlevu cítím jen těsně po vymočení, pálení ani bolest při močení necítím. Tyto příznaky se mi objevují vždy po styku nebo bez příčiny. Bakteriální výsledky vždy negativní nebo se zanedbatelným množstvím bakterií. I přes negativní bakteriální výsledky mi vždy pomohla antibiotika a po jejich dobrání jsem se cítila zdravá. Nejdřív se mi příznaky objevovaly 1x měsíčně, teď už 2x měsíčně. Může jít o intersticiální cystitidu, máte někdo podobnou zkušenost? Uroložka ji vyloučila, protože dle cytoskopie mám sliznici jen lehce zarudlou a nemám sníženou kapacitu měchýře. Na různých českých i zahraničních stránkách jsem se dočetla, že ale může jít o IC i s normální sliznicí dle cytoskopie a že ATB můžou zpočátku zabírat, ale o to častěji se pak bolest vrací. Bez ATB však u mě nedochází k žádnému zlepšení, bolest i časté močení je stále stejné intenzity. Vůbec nepiju kávu ani alkohol, před 5 týdny jsem vynechala všechno sladké, už 3 týdny dodržuju protikvasinkovou dietu v domnění, že mi dlouhodobá ATB způsobila přemnožení, i když bez nálezu. Dietu přizpůsobím IC, ale skoro se neliší.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Anonym (St, 8. 5. 2019 - 21:05)

Dobrý den Emily, jak je Vám dnes? Pomohlo Vam něco? Mám bolest MM jiz 8 měsíců, začalo to zánětem, na lterý nezabrala ATB, ale nyní je již moč negativni a bolesti jsou stále.Je to takový celodenní nepříjemný tlak v moč. měchýři. Už jsem psychicky vyčerpaná. Muže to být jen podrážděný měchýř? Na Sonu žádný nález a cystoskopii mi nechce lékařka provést, tvrdí, ze pokud tam budou pozánětlivé změny, tak se to stejně neléčí. Měl někdo z vás bolest MM po zánětu?

Reklama

Přidat komentář