Reklama

Anafranil

Jana (Ne, 16. 6. 2019 - 22:06)

Dobrý den,
několik let /7/ beru Anafranil, trpím úzkostnou poruchou, na tu mi zabírá dobře, ale vadí mi vedlejší
účinky, suchost v ústech, emotivní reakce, zhoršená paměŤ, snížení intelektu, a to nevím co to dělá s ledvinama, játry atd. Radši bych zkusila něco jiného, alternativního, ale kdyby se mi jen jednou měl vrátit noční atak, to ož vážně nechc izažít. Máte někdo podobné problémy? Nebo zkušenost, jak se s tím lépe poprat.

Mirka (Ne, 12. 4. 2020 - 18:04)

Kolik ho berete prosím?

Mirka (Ne, 12. 4. 2020 - 18:04)

Kolik ho berete prosím?

Slavěna (Pá, 10. 1. 2020 - 20:01)

Anafranil beru 2 roky, zabral téměř hned. Vedlejší účinek zácpa nic jiného - lék je prověřený a spolehlivý. O moderních se to říct nedá - mě nepomohly.

Lienka25 (St, 18. 8. 2021 - 14:08)

Dobrý deň.tiez som včera dostala tento liek.chcem sa vás opýtať či ste po ňom veľmi nepribrali na váhe.lebo všade čítam že sa od neho veľmi priberá.

Petra (Pá, 15. 5. 2020 - 09:05)

Po Sertralinu, který jsem užívala mnoho let (zřejmě přestal působit), mi doktor předepsal Anafranil. Beru zatím 4 den postupně zvyšuji dávky až na 3* denně 25 mg. Předtím jsem vysadila Sertralin během 5 dnů, z toho 2 dny už bez žádné dávky. O léků Anafranil jsem toho moc na netu nenašla, je to prý starý lék s plno nežádoucíma ucinkama. Tak nevím, vy si ho chvalite, také jste brala předtím jiné AD? Děkuji

Mirka (Ne, 12. 4. 2020 - 18:04)

Kolik ho berete prosím? Na co vám pomáhá?

Anna (Út, 4. 2. 2020 - 21:02)

Som rada, že vám ten liek pomohol mne ho teraz predpísala lekárka, tak uvidím, či zaberie

Eva (St, 2. 1. 2019 - 19:01)

Dobrý den,já beru Anafranil 25 mg. už třetí měsíc.Lékař mi ho napsal na deprese,začínala jsem první tři týdny na 3 tabl.denně. Po kontrole jsem chtěla dávku snížit,tak tet beru 0-1-1.Od doby kdy tento lék beru mám problémy ze spaním,vlastně nemůžu vůbec spát.Ráda bych to už vysadila,ale vím že s tímto se musí opatrně.Máte s tím také někdo podobnou zkušenost?Děkuji

Monika (So, 8. 12. 2018 - 08:12)

Dobrý den,včera jsem byla na kontrole.Doktorka mně vyměnila Anafranil za Zoloft,tak jsem zvědavá.Anafranil jsem brala 7 týdnů.Vždy se nejvíc děsím nežádoucích účinků.K tomu mám Rivotril 0,5 1/2 denně.

Monika (Pá, 30. 11. 2018 - 16:11)

Dobrý den,dĕkuji za tak rychlou reakci! Před Anafranilem jsem brala 4 roky Eliceu,ale když příšly zdravotní problémy,tak už nezabírala.Jsem půl roku po operaci krční páteře a předtím 2 roky intenzivních bolestí páteře a pravé ruky.Operace nic nevyřešila..bolesti zůstaly dál.Takže jsem během půl roku zahučela opět do depresí.Anafranil má působit i na chronické bolesti,tak proto tento lék.Na nervozitu mám Rivotril 0,5...Mám si brát 1/2,když to nebudu moct vydržet.Jenže se to s touhle dávečkou stejně nedá....Příští pátek jdu na kontrolu.Myslela jsem,že to bude mít rychlejší nástup a ne,že se budu klepat celý den.

Naz (Čt, 29. 11. 2018 - 19:11)

Pardon, překoukla jsem se a reagovala, jako kdyby první dva příspěvky psala stejná osoba. Už si na svou zkušenost s Anafranilem moc nepamatuju, myslím, že mi v rámci možností pomáhal a nijak zvlášť mě neobtěžovaly vedlejší účinky, ale myslím, že mi ho tehdy po nějaké době vyměnili za jiné léky. Ale mám poměrně dost zkušeností s jinými staršími přípravky: Amytripltylin, Chlorprothixen, Rhisperdal, Haloperidol, Lexaurin. První dva byly dobré na usínání, ale po Amytriptylinu jsem se cítila často unavená; Chlorprothixen byl docela dobrý, ale jednou jsem se s ním omylem předávkovala (moje problémy se tehdy zhoršily, zrovna nebylo možné konzultovat to s doktorkou jinak než po telefonu, a na základě nedorozumění jsem si vzala o něco větší dávku, než mi ve skutečnosti doporučila) a bylo to docela nepříjemné, cítila jsem velký neklid, vyřešila to až injekce, kterou mi to neutralizovali. Rhisperdal ze mě udělal emocionální mrtvolu; Haloperidol je dryák a doufám, že už se dnes nepoužívá, nasadil mi ho před 22 lety doktor dočasně kvůli manické epizodě, kterou jsem prožila v patnácti, mimo jiné se projevovala tím, že jsem skoro nespala, protože jsem měla skoro pořád přebytek energie, po Haloperidolu jsem naopak spala skoro nonstop, což by tehdy samo o sobě tak nevadilo, ale taky měl nepříjemné vedlejší účinky. Lexaurin jsem brala jeden čas kvůli problémům se spánkem, myslím, že jsme nakonec s mou doktorkou našly lepší řešení, mimo jiné i proto, že je návykový a nechtěla jsem, aby se nám to vymklo z rukou. Můj osobní názor je, že jestli vám ty staré léky nevyhovují, pokuste se se svým lékařem najít lepší možnost, případně změnit psychiatra, jestli s vámi odmítá diskutovat a nutí vám léky, po kterých se cítíte špatně.

Naz (Čt, 29. 11. 2018 - 19:11)

To ještě někdo bere takový prehistorický lék? Užívala jsem ho někdy v polovině devadesátých let, pamatuju si, že vedlejší účinky sice nějaké byly, ale nic strašného, snad hlavně jen zvýšený pocit žízně, což možná může být z dlouhodobého hlediska problematické, prý nejen málo, ale i moc tekutin škodí ledvinám. Ale nejsme všichni stejní, to, co jednomu nezpůsobuje žádné nebo jen mírné problémy, může být pro jiného nesnesitelné. Dneska už jsou antidepresiva třetí a čtvrté, možná i páté generace, která na někoho žádné vedlejší účinky ani nemají nebo jen minimální, se kterými se dá v pohodě žít. Říkala jste svému lékaři, že vám Anafranil nevyhovuje? Nestálo by za to poradit se o možnostech jiných léků? Případně zvážit změnu psychiatra, pokud vám ten váš nutí nějaké léky bez ohledu na vaše pocity a zdravotní stav. Osobně mám dobré zkušenosti se Zoloftem, i když ten také není nejnovější, určitě existuje i šetrnější alternativa. Teď beru už léta Olwexya a žádné nepříjemné vedlejší účinky nepociťuji.

Monika (Čt, 29. 11. 2018 - 11:11)

Dobrý den,užíváte někdo Anafranil? Beru skoro 6 týdnů 2x0.25 a zatím dost hrůza.Mám navýšit na 3x0.25 a docela se děsím.Máte někdo zkušenosti?

Marta Uhrová (St, 25. 8. 2010 - 05:08)

Užívám anafranil teprve měsíc a objevují se pěkně ošklivé nežádoucí účinky.Máte s ním někdo zkušenost? Zabírá na sociální fobii a depresi? Prosím kdo už anafranil užíval napište zda vám tento lék pomohl.

Lýdia (Čt, 4. 7. 2019 - 10:07)

Anafranil 25 užívam už 4 rok mne veľmi pomohol

Mirka (Ne, 12. 4. 2020 - 18:04)

Kolik ho berete prosím?

Reklama

Přidat komentář