Reklama

hysterektomie - komentáře

No. (Pá, 14. 6. 2019 - 16:06)

Hysterektomie je komplikovaná operace pro všechny ženy. Je to hrozné. Když jsem viděl tu kamarádku mé známé šéfové, jak trpí, působilo to na mě opravdu hrozně!!! Jsem jednoznačně odpůrce hysterektomií. Moje teta měla sice rakovinu prsu, ale bojovala opravdu statečně, a to až do konce, kdy měla otoky a metastázy v kostech. Je to hrozná nemoc. Hysterektomie je, podle mne, bohužel, nejhorší operace. Je tam daleko více komplikací, včetně vývodu. Rakovina prsu je rovněž nebezpečná. Ale tam snad nehrozí vývod, naštěstí. Ale metastázy může zakládat rovněž.

Lenka (Út, 27. 6. 2023 - 23:06)

Tohle může napsat jenom debil nevíte vůbec nic. Tyto články musím dát přečíst svému lékaři ať se také zasměje.

Ivona (Pá, 14. 6. 2019 - 13:06)

Ty odrážky měly být pod sebou ve sloupku a při odeslání se to zařadilo za sebe. Snad se v tom vyznáte.

Ivona (Pá, 14. 6. 2019 - 10:06)

Také jsem četla, že největším nebezpečím, vč. lékařů, jsou pro ženy , které nemají hysterektomii, ženy, které jsou po operaci hysterektomie, nemohou se smířit se ztrátou, a proto
tento zákrok vychvalují.
Tady jsou 3 možnosti, kdo pějí ody na hysterektomii
-lékaři
-závistivé ženy po hy., jsou ale ženy, které to řeknou upřímně a těch si hodně vážím
- totální blbové
Pokud hysterektomii vychvalujete, prosím, zařaďte se do jedné z těchto skupin.

Dita (Pá, 6. 9. 2019 - 13:09)

Jedna moje kamarádka,které je dnes 68 let, byla na této operaci po porodu třetího dítěte ve 34 letech. Nikdy poté neměla sebemenší problém, ani nevěděla, kdy u ní nastal přechod, žádné návaly, prostě nic. Loni jí její doktorka řekla, že se jí vaječníky už pěkně stáhly. Nikdy nebrala žádné hormony, nepřibrala na váze, nebyla omezena při jakékoliv činnosti. A energie a vitality má na rozdávání.

No. (Čt, 13. 6. 2019 - 10:06)

Je to přesně tak. Dříve se hojně dávaly amalgámy. A potom, rakovina má původ v psychosomatice. V našem životě se nic neděje náhodou! Ta kamarádka mé známé měla zlého manžela, který jí mlátil. Pak se rozvedla. Hodně se tím trápila. Ta moje známá jí pomáhala výchovou malého syna.
Přesně, za jedenáct let po rozvodu zemřela. Důvod? Stres. A moje teta byla zase vůdčí typ. Dřela na polích. Dělala mužskou práci, uklízela dobytek. Pracovala 16 hodin denně. Takže, spíše jako chlap, než ženská. Ono nic není náhodou. A nakonec se to pak projeví. Moje teta se doslova obětovala pro děti a pro vnoučata. S manželem si příliš nerozuměli, ale vydrželi spolu, kvůli rodině. Nakonec zemřel ještě o několik let dříve, na kolorektální karcinom.

Analytik (St, 12. 6. 2019 - 22:06)

oprava: pojišťovny přispívaly...

Analytik (St, 12. 6. 2019 - 22:06)

Přesně tak, Janka má pravdu. Statistiky jsou neúprosné a vedlejší účinky nedozírné. Ivona má také svoje neblahé zkušenosti s doktory. Ti by hned všechno řezali, ozařovali a léčili chemií. To je holt jejich taktika. Bohužel, i z preventivních důvodů, nejen z důvodů bezprostředního ohrožení na životě. Jenže, co by, kdyby, že... Mají za to zkrátka prachy. Zato zubaři si inkasují od pacientů první poslední korunu. Kdyby raději zdravotní pojišťovny přispívali na zuby, což je také nesmírně důležité, zvláště pro ženy! A nejenom hledání rakoviny, prognóz a "léčení"! Nikde tady moc nevidím smysl. Kdyby raději stát zajistil dostatek zubařů, přispěl na kvalitní zubní výplně a korunky, tak aby zubaři přestali dávat amalgámy, plné jedovaté rtuti. Vždyť všechno souvisí se vším! A kde je ta prevence?!!! Zdravotní pojišťovny si hrabou peníze do svých kapes! Odstraňování orgánů, chemická léčba a ozařování, to už je řešení vážných zdravotních následků, často s neblahými až tragickými konci. Ten pomyslný ,,Damoklův meč" visí nad každým z nás.

JAnka (St, 12. 6. 2019 - 15:06)

Ahoj Luci, toto se nemůže brát u jednotlivců, jak vydželi, ale na procenta. Nechci, abych se každý den po hysterektomii bála o zdraví po hyst., protože by nade mnou stále visel ,, Damoglův meč". Přece nepůjdu do rizika, jehož následky jsou těžké a nepředvídatelné. Jestli se paní po hyst. dožila vysokého věku, s největší pravděpodobností to u jiné nebude. U mě rozhoduje statistika a její pravděpodobnost nežádoucích účinků. Takže za mě rozhodnuto.

luci (Čt, 13. 6. 2019 - 23:06)

Procenta a průměry jsou údaje velice iluzorní a zavádějící. Tohle je o tom co , kdo a jak měl . Každý člověk není stejný a tudíž průběh nemoci také ne. Je to také o tom jak říkával v krizových situacích pan Radoslav Brzobohatý : hlavně se neposrat ! A měl pravdu , když se člověk řečeno vulgo "posere" /psychicky se sesype / tak nemoc zvítězí.

Bobřík (Čt, 13. 6. 2019 - 23:06)

Už jsem se s tvychz keců malém po...l ďekuju?

No. (St, 12. 6. 2019 - 13:06)

Ono i hodně závisí na psychice, dobré víře a především vůli, uzdravit se! Někdy ani to nestačí. Málokdo, opravdu málokdo, je tak silný vnitřně a psychicky, ve víře, že to všechno zvládne! Znám z internetu i takové případy, ale je jich hrozně málo. Spíše se týkají rakovin prsů, než odstranění dělohy a vaječníků. Tam je to více nebezpečné, hrozí vývod, náhlý přechod, více věcí najednou. I když, u rakoviny prsu je ohrožen symbol ženství, asi se to dá lépe zvládnout. Moje teta měla rakovinu prsu, a s tím žila téměř do 75 let, celkem 17 let od zjištění diagnózy.

Analytik (Po, 10. 6. 2019 - 13:06)

Já také zdravím. Ono je to hlavně o myšlení lidí a zvládání stresových situací. Rakovina může postihnout jakýkoliv orgán v těle- ledviny, plíce, játra, slinivku... A pak už lékaři nepomohou. Akorát Vás vylekají.

Ivona (Ne, 9. 6. 2019 - 18:06)

Jo a ještě jsem zapomněla dodat, že nádor vaječníků je ze statistického hlediska velmi vzácný, to dříve onemocníte jiným druhem rakoviny po hysterektomii. A jak řekl výše zmíněný lékař, častější je úmrtí při operaci hysterektomie než na nádor vaječníků. Určitě zajděte alespoň do knihovny si ji vypůjčit.
Opravdu studujte třeba i alternativní léčbu v jiných zemích. Někdo dá peníze i za ,, zdravotní turistiku",... atd.
Zdravím ,, analytika", alespoň má někdo stejný názor jako já. :)))

Analytik (Ne, 9. 6. 2019 - 17:06)

Hysterektomie je těžký zásah do organismu! Po 45 roce věku nutí doktoři ženy, nechat si odejmout i vaječníky, kvůli možnému riziku vzniku ovariálního karcinomu, nebo dokonce s podezřením na hormonálně aktivní nádor ovária. Tím nastává totální a náhlý přechod! Je to hrozné! Proti estrogenové dominanci je dobrý přírodní progesteronový krém. Hormonální léčba Norethisteronem, Orgametrilem, Duphastonem, pouze v krajním případě, kdy je třeba zastavit dlouhotrvající krvácení, protože potom může hrozit těžká anémie. Jo, lidské tělo je hodně složitý a důmyslný stroj.

Ivona (Ne, 9. 6. 2019 - 17:06)

Ano, všechny nemoci jsou zakořeněny v psychosomatice, nesprávnou stravou plnou chemikálií, hlavně se jedná o živočišnou stravu, kde jsou zvířata vykrmována antibiotiky a hormony, hlavně se mluví nejvíce o kuřatech. / hormony podporují růst buněk- myomy, endometrióza, rakovina,.../
Pokud je ženě vyjmuta, a stačí jen děloha, na problém je zaděláno, hormonální systém se zhroutí, tím se zhroutí i ostatní orgány v těle.
Tak za prvé nenechat si vzít dělohu, já to dokázala. Tlačili na mě po dobrém i zlém, vymývali . Ale v tomto asi budu silná povaha.
Někde jsem četla , že děloha je oáza mládí a zdraví. A taky ano. Po hyst. dochází ke ztenčení kůže, řídnutí vlasů, osteoporoze,....
Nejvíce mě na netu pobavila jedna paní a dodnes si pamatuji jak říkala ,, Můj gynekolog mě spoustu let nutil do hysterektomie, dnes je 3 roky mrtvý a můj myom se stále těší dobrému zdraví". K tomu snad už není co dodat.
Existuje spousta a spousta alternativ k hysterektomii, jenže Mudrci nic jiného neumějí. A to je hodně velký problém. Za jediné správné považují hysterektomii. A ještě řeknou , že po padesátce vaječníky ztratily funkci, lžou. Vyrábějí stále hormony až do , a bylo to prokázáno, až do 80 let života ženy.
Zbývá Vám, abyste si všichni sehnali a studovali všechny dostupné informace ve všech jazycích, uvidíte, že s nemocí pohnete a nejen tupě sedět u doktora a čekat na jeho rady , často lži, jak se budu cítit lépe. Opak je pravdou.
Načteno mám toho mnoho a mnoho. Je problém u mě jít k doktorovi, protože často vím věci, o kterých oni nemají ani potuchy. A všimněte si, stále melou dokola to stejné.
Dokonce v USA, když čtu, jak ženy nutí do hysterektomie, tak stále stejný scénář. Tolik tam toho vypovědělo mnoho žen. Byla tam i vydána kniha o tom, jak přemluvit ženu do hysterektomie. Bohužel si už název nepamatuji, třeba si to najdete sama.
Skutečně se hodně vzdělávejte, udržíte sama sebe zdravou a nečekejte na doktory. Já již sama vím, jak na svoji nemoc, znám několik postupů, zkoušela jsem je a povedlo se.
Přeji hodně štěstí s uzdravováním a nezapomeňte, že ženská má i 6.smysl a sama pozná, co je pro ni prospěšné :)
Zbývá Vám, abyste si sehnali a studovali všechny dostupné informace ve všech jazycích, uvidíte, že s nemocí pohnete a nejen tupě sedět u doktora a čekat na jeho rady , často lži, jak se budu cítit lépe. Opak je pravdou.
Přeji hezký sluníčkový den :)

Analytik (Ne, 9. 6. 2019 - 16:06)

Milá paní Ivono. Máte naprostou pravdu. Ještě horší je, když je ženě mez 40-50 lety. Lékaři objeví atypickou hyperplazii dělohy, z důvodu častého a silného krvácení. A co ženu čeká? Totální hysterektomie a ovarektomie, k tmu možná kolostomie a ileostomie. To už potom není vůbec žádný život! Je to jenom přežívání a obtížnost pro celé okolí. Tehdy přestává život být opravdu životem. Rakovina začíná výrazným oslabením jater, poté dochází ke zkrácení telomerů DNA. A tím se rozjíždí zhoubné bujení. Bohužel, lékaři tento problém neřeší. Nikdo neřeší příčiny, nýbrž
až následky, které bývají přímo nedozírné! Lékaři jsou od slova lekat! Velkou měrou se na výskytu vážných onemocnění podílí současná hektická doba. Pokud člověk není vyloženě flegmatik, všechno řeší, žije ve stresu, a tím vlastně sám sebe vnitřně "užírá"! Chce to určitě jistou změnu. Brát život sportovně, to každý neumí. Ale co nám potom zbývá???

Ivona (Ne, 9. 6. 2019 - 14:06)

Koupila jsem si knížku ,, Jak lékaři manipulují se ženami ". Robert S. Mendelsohn.
Doktoři si především hrají na bohy. Nejsou, i Vy si můžete info nastudovat, aniž byste studovali medicínu. A nenechte se ostaními odbýt, že od toho jsou doktoři a ne Vy, že tomu rozumějí lépe. Dělají z žen hlupáky a skutečně používají manipulativních řečí- Dělohu už nepotřebujete, nač ji máte? Je jen jako vak na děti, apod. další blbosti se Vám snaží namluvit.
V děložním čípku se vytvářejí látky prostaglandiny, které jsou důležité pro pohodu ženy. Jestli lékař řekne ,, Neumíte se smířit se ztrátou? Je to ve Vaší hlavě. " Není, je to v děloze.
Pokud je vzata jen děloha bez ovarií, je cevní zásobení vaječníků přerušeno, vaječníky odumírají, dokonce 1/4 žen odumřou do 2 let. Takže hurá , já mám ještě vaječníky, to je dost primitivní názor.
Hysterektomie je riziková a nebezpečná z důvodu samotné operace, krátkodobých i dlouhodobých účinků. Vyvolává zhoubné bujení /rakovinu/ snad u všech orgánů, štítná žláze, kolorektální karcinom, slinivka, dokonce rak . plic je hodně častá. Žádný lékař Vám ale nepoví, že to může souviset s hysterektomií. Já to ale vím. Nestudujte hlavně americké výzkumy, tam to píší vše naopak, protože každá druhá do 60 let je bez pohl. orgánů, takže tam na hysterektomii pějí chvalozpěvy, protože se tam jedná o obrovský zisk.
Pravdou taky je, podle N. Coffey, že žena po hyst. ze 70% už nezažije orgasmus. Jsem se musela smát a zároveň jsem měla obrovský vztek na to, jak se tady na netu píše, že vědci přišli na to, že hyst. neovlivňuje orgasmus. Kdo byli ti vědci? Chlapi? Jsou bez dělohy? :)))Ano, ale nejspíš i bez mozku.
Dále vzniká po operaci několikanásobné riziko onemocnění srdce, z toho bohatne farmacie, aby Vám po mohla dát umělé hormony a pak ještě léky na srdce, obojí s vedl. účinky, které vyvolávají zase další vedl. účinky.
A víte, co řekl W. Parker - ženský lékař? Že ženy po hysterektomii se dožívají nižšího věku z důvodu různorodých nemocí . Mám za sebou 20 leté studování, neboť již před 20 lety mi chtěli vzít dělohu s jedním 4 cm myomem. Všichni doktoři se chovali k mé děloze jak hyeny, proto jsem začala hodně studovat . Stačí?

No. (So, 8. 6. 2019 - 11:06)

A pak, že není děloha důležitý orgán! Všechny orgány jsou důležité, i prostata! A to by se dalo říct,k čemu jí mužský potřebuje? To je pěkná blbost. Ani žaludek a slezina nejsou životně důležité orgány, a přesto důležité jsou!

No. (So, 8. 6. 2019 - 09:06)

Nejhorší je, když s dělohou odeberou i vejcovody s vaječníky, a nakonec udělají ženě umělý vývod, kvůli odstranění srůstů a lymfatických uzlin. To je opravdu konec života, kde záchrana nemá smyl. Já bych tedy, jako žena, nechtěl takhle žít, v žádném případě! Tohle měla mé známé kamarádka, přesně tak, o operaci dělohy! Žila s tím 5 let, a to se ještě hodně držela kvůli malému synovi. A stejně se jeho dospělosti nedožila, zemřela ve 40 letech. Moc smutný příběh.

Reklama

Přidat komentář