Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 21:06)

Tak podle iDnes.cz ta Klausova věta zněla: "Ctíme evropské, neafrické a nearabské hodnoty." a já se tedy zbytečně vzrušoval a nadával. Sorry mladý Klausi!

Jedovatej (Út, 11. 6. 2019 - 04:06)

V každým případě nastalo na politický scéně pozoruhodný hemžení, je dost pravděpodobný, že vo hlasy přijde zejména modrý ptactvo, ty se ale v poslanecký sněmovně udržej. Ale hlasy, sebraný topákům, starostenskejm, a černoprdelníkům... to je jiný kafe - ti se už tak plazej pod laťkou pěti procent, nutnejch pro vstup do velký politiky, a tady každej hlásek má svou váhu... Jsem zvědavej, jestli ty výlupci zkoalujou, a hlavně jsem zvědavej, jak se pokusej vobejít vyšší procenta, nutný pro vstup koalice do tý poslanecký sněmovny, vono by to zase nemuselo stačit. Docela půvabný by mohlo bejt, jak se Kalousek, vod lidovců vyobcovanej k topákům, bude v takový předvolební koalici usmívat a vobjímat s jeho rodnejma lidovcema...

Jedovatej (Út, 11. 6. 2019 - 04:06)

Ty ses zbytečně vzrušoval a nadával, já zase spřádal "hlubokomyslný" teorie, a nakonec jednoduchý vysvětlení...

Venca mráz (Po, 10. 6. 2019 - 22:06)

Tyvole máš kliku že ses omluvil.

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 21:06)

Já ta slova „My naprosto ctíme evropské hodnoty, ve smyslu neafrické a neevropské,“ chápu jako přeřeknutí, kdy místo "neevropské" mělo být "neasijské". Buď jak buď, mladý Klaus se uvedl jako debil.

Návštěvník (Po, 10. 6. 2019 - 16:06)

Ty se nech urychleně zabalit do mokrého prostěradla a odvézt k přijmacímu oddělení do Bohnické léčebny...Závislostní problém s dezinformačními weby. Uvažuj logicky 72 pohlaví?!

aladin (Po, 10. 6. 2019 - 12:06)

"Zeman: Nynější demonstrace nemají smysl"..........Nemůžete chtít, aby vám politici řekli, jak to ve skutečnosti bylo !!! Demonstrace v 89 byly připravené a zorganizované komunisty, respektive zednářema infiltrovanýma v KSČ !!! V podstatě UV KSČ tento převrat chtělo a aby to nevypadalo, že za převratem jsou oni, zatáhly do toho naivni studenty a lidi !!! A to se stále opakuje, naivní lidé málokdy vystřízliví ze své naivity !!! To je i současná ukázka demonstrací, řekl bych, že 1/2 demonstrantú tam je ze závisti a 2/2 je placená Sorosem !!!

10.6. (Po, 10. 6. 2019 - 07:06)

Společenské rozpory dvou států, co se dá ,pomáhá.

Jedovatej (Po, 10. 6. 2019 - 06:06)

"Evropská komise nám od dubna zadržela 17,6 miliard korun. Touto větou oznamoval předseda vlády Andrej Babiš před poslanci důvod, proč se skokově navýšil schodek státního rozpočtu za květen. Za pouhý měsíc se tak prohloubil o dalších 21,1 miliardy na skoro 51 miliard korun. Ke konci roku přitom vláda plánovala, aby schodek dosáhl 40 miliard. Problém je však na straně výdajů, které skokově vzrostly kvůli platům ve státním sektoru a různým dávkám. „Současný růst výdajů je dlouhodobě neudržitelný a může způsobovat výrazné problémy v případě, že naše ekonomika bude dál zpomalovat tempo svého růstu,“ řekl pro Echo24 hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček. --- „ Za leden až květen letošního roku narostly státní výdaje na 635,1 miliardy korun, což je o 66,0 miliard korun více než ve stejném období loňského roku. Kdyby k dynamickému nárůstu výdajů nedošlo, státní rozpočet by vzhledem ke svým rostoucím příjmům mohl pohodlně hospodařit s přebytkem,“ řekl pro Echo24 hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček." --- Plnění státního rozpočtu dělá vládě starosti už od začátku roku. Už v dubnu vysokého schodku 29,7 miliard. Podobnou ztrátu vykazovala státní kasa i v roce 2008, kdy však probíhala ekonomická krize. Číslo by navíc bylo ještě větší, pokud by vláda v březnu nenapumpovala do státní kasy 18 miliard z privatizačního účtu. Podle čísel je navíc jasné, že má česká ekonomika nejlepší období za sebou. (Zdroj: https://echo24.cz/a/ShZHU/muze-za-schodek-rozpoctu-eu-duvodem-jsou-vysoke-vydaje-za-socialni-davky-a-duchody) ----- Cože to tvrdíval premiér a anonistickej náčelník vo státě, řízeným jako firma? No, při takovým řízení a dramatickým zvyšování dluhů by aková firma šla rychle do kytek... jasně, u státu je to drobátko jiný, vytahá prachy z kapes a účtů daňovejch poplatníků, nebo seká větší a větší dluhy - a na jejich úhrady vopětovně vytahá prachy z kapes a účtů daňovejch poplatníků... a můžeme si zpívat "pes jitrničku sežral, docela maličkou...", nebo "plavala sirka po vodě, sirka plavala po vodě"... Anosocanskej cirkus rozhazuje ve velkým stylu, jako by měl stádo serpenízků vobecnejch, který bez ustání tlačej mocný svazky bankovek vysokejch nominálních hodnot... přebujelej a překrmovanej erár, však to daňovej poplatník zatáhne, a po nás potopa. --- Je taky vrcholně trapný, když ten vládní cirkus cpe prachy pomalu každýmu, kdo pořvává, a najednou byl vobrovskej problém sehnat pouhý dvě miliardy pro sociální služby... ano, pouhý, ve státě, kde je trojnásobkem nesmyslně dotovaný jízdný študáků a penzistů, ve státě, kterej je schopnej zvyšovat rodičovskej příspěvek všem bez rozdílu, bez vohledu na to, jestli mamina dělala a zase bude dělat, nebo jenom a pouze každoročně vrhne mladý, budoucí příjemce štědrejch dávek a doplatků... Takže pro sociální služby, kde jsou ty prachy vopravdu potřebný a nezbytný, kde se mizerně placený pečovky staraj vo lidi, který si už sami nepomůžou, sledujeme nechutný tahanice... zato jinde miliardy jen lítaj... a dluhy narůstaj.

ShabbaTot-Jahoda (Po, 10. 6. 2019 - 15:06)

...zato jinde miliardy jen lítaj...a dluhy narůstaj...anosocanskej cirkus rozhazuje ve velkém stylu...byl obrovskej problém sehnat dvě miliadry pro soviální služby....seká větší a větší hluhy.....pes jitrničku sežral a plavala sirka po Vltavě.....Jinak řečeno Jedovatej....Češi si neuměj vládnout a proto neměla nikdy zaniknout Říš Rakousko-Uherská,Rakousko-uherské mocnářství....Jo a když je zde již řeč o neschopnosti hospodařit s penězi,tak tento problém nebyl nikdy u krajů a okresů kde bylo ve vedení KDŮ-ČSL!...a NA TOTO JSOU ODKAZY,ŽE KDŮ-ČSL NIKDY NEHOSPODAŘILA SE STRÁTOU!

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 17:06)

Tvojí obsesi na dvě miliardy na sociální služby nerozumím. Stát není zaopatřovací ústav. Už tady kvákáš to samé, co paraziti, kteří se přisáli na státní rozpočet, místo aby pracovali. Ještě začni s tím, že: "Dědeček a babička, ujídají chlebíčka." No ujídají, a co má být? Má se postarat rodina, měl se v pracovním věku postarat o svoje klidné stáří spořením i dědeček, i babička. Dříve dědula a babča ve staří pletli košíky, vyřezávali vařečky, pásli kozy nebo aspoň hlídali vnoučata. Dnes ale umí mnoho důchodců jen nastavovat ruku, listovat v zájezdových kalendářích a vyřvávat, že se chtějí mít tak dobře, jako když pracovali.

Petr (Po, 10. 6. 2019 - 20:06)

Dnešní důchodci si opravdu nemají na co stěžovat. Pokud vezmu jejich příspěvky do sociálního pojištění v době jejich aktivního věku, tak dnes dostávají daleko více, než do systému odvedli.
A takoví nejvíc řvou.
Pokud se podíváme na klientelu zahraničních zájezdů, tak pořád stoupá klientela důchodců. Ano, mají se špatně, protože nemají na to, jezdit 5 krát do roka.
Spousta jich už nemusí řešit bydlení, odkoupili si ho v privatizaci za pár šušňů a dnes řvou, že nemají na bydlení.
Takže, jakmile důchodce otevře hubu s tím, jak se má špatně, tak jen lže!!!

Rád (Po, 10. 6. 2019 - 20:06)

bych věděl blbečku, z jaké jsi vrstvy a co v životě děláš, čím se živíš.

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 21:06)

Petr to promyšlené moc nemá. Jistě, dnešní důchodci odváděli na důchod řekněme v roce 1970 30 % z Kč 2 000,-- měsíčně, zatímco dnes pracovník odvádí 30 % z Kč 32 000,--, takže odvod v Kč dělal Kč 600,-- dříve proti odvodu Kč 9 600,-- dnes, jenže časová hodnota odvodu z roku 1970 dnes činí mnohem více - vždyť za socialismu byl bílý jogurt za korunu (dnes Kč 17,--) a kilo chleba stálo Kč 2,60 (dnes Kč 23,--). Jinak řečeno - kdyby stát dal odvod na důchod z roku 1970 do banky a tam by se zhodnocoval o míru inflace, dnes by se tyto peníze blížily tomu, co odvádějí na důchod dnešní pracovníci. (Ale je fakt, že vklady se spolu s hodnotou koruny znehodnocovaly, protože inflace byla vyšší než úroky. Znehodnocení koruny je tedy dalším důvodem, proč dnes je odvod na důchod tak vysoký, pokud jde o jeho vyjádření v Kč.)

Jedovatej (Po, 10. 6. 2019 - 15:06)

"KDŮ-ČSL NIKDY NEHOSPODAŘILA SE STRÁTOU!" --- Asi máš na mysli ztrátu, Jahodovej... to za prvý. Na to potřebuješ CapsLock? A za druhý - netuším, jak lidovci hospodařej na svým, ale pokud se jejich vládní účasti v dobách po sametový švindlrevoluci tejká - jestliže nehospodařili se ztrátou, Jahodovej, znamená to, že za lidovecký vládní byly rozpočty vždycky vyrovnaný, nebo přebytkový?

ShabbaTot-Jahoda (Po, 10. 6. 2019 - 19:06)

píši

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 12:06)

Dříve se o důchodce nikdo moc nestaral, občas jen rodina, takže brzo umřeli a neodčerpávali proto peníze z důchodového účtu. Dnes má důchodce dobrou péči, dožije se osmdesátky a důchodový účet je proto v hajzlu. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Každá vláda si je vědoma, že tento stát brzo kvůli přestárlým důchodcům zbankrotuje, každá mluví o důchodové referomě, ale žádná ji ani nenaznačila, protože by to znamenalo a) vyšší daně, b) posunutí věku pro odchod do důchodu, a to by zlomilo vaz i vládě, které by předsedal Ježíš Kristus. Tady aspoň vidíme, jaká jsou politikové pakáž - aby se co nejdéle udrželi u koryta, důchodovou reformu nedělají přesto, že čím později se udělá, tím větší to bude záhul pro naše peněženky. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Babiš jako ekonom je ve vleku fantasmagorií socanů, kteří místo ekonomického řízení státu provozují tradičně jen šustruňk a kupování si voličů sociálními dávkami. Smutný konec dobrého podnikatele. Sice lepší takový ekonom ve vládě, než žádný, ale zklamal mě.

Jedovatej (Po, 10. 6. 2019 - 12:06)

"protože by to znamenalo a) vyšší daně, b) posunutí věku pro odchod do důchodu, a to by zlomilo vaz i vládě, které by předsedal Ježíš Kristus. " --- Ještě za c) - ty důchody by nemohly růst současným tempem, prostě by musely vodpovídat prachům, vybranejm na sociálním pojištění. Vono by taky šlo postavit to tak, že na důchodech bude vyplacený jen to, co je pojištěním vybraný - ale to by vypukl náramnej řev. Přitom je to docela logický - když se firmám nedaří, teda nestátním, taky bujaře nezvyujou mzdy, zkracujou pracovní dobu, nebo propouštěj. --- Dovedu si představit i vyšší sociální pojištění, jako jedinej zdroj pro ty penze, k tomu rozumnej vodhad příjmů a ty penze nastavený podle toho, a pokud by byl výběr v daným roce vyšší, přebytek by moh bejt pak rozdělenej jako třináctý penze. Řeči vo zvýšený ceně práce moc neberu, vono stačí srovnat český mzdy s vokolníma západníma zeměma, a tam jsou mzdový náklady podstatně vyšší. --- Jasný ale je, že tohle prostě nemůže projít, při takhle nastavenejch a striktně dodržovanejch pravidlech by banda všivejch politiků přišla vo možnost rozhazovat, zvláště před volbama. Zejména voranžová banda bude furt mlít svý vo udržitelnosti současnýho systému... no baže, až na to, že bez posunutýho vodchodu do důchodu, za současnýho růstu penzí a nezvýšenýho sociálního vypukne parádní rodeo, až ekonomika přibrzdí - a ta chvíle se blíží...

Rakato (Po, 10. 6. 2019 - 14:06)

Po válce tak bylo - důchodové srážky ze mzdy se ukládaly na jeden účet, a z něho se vyplácely penze. Komunisté ale tyto peníze zkonfiskovali a začali tvrdit, že za penze ručí stát. Tak je to doposud. A protože existuje zákonem nařízena spoluúčast, tak když normálně vydělávaš, tak ti de facto vláda znárodní část tvého důchodového příspěvku a dá jej cikánům aj. S tím nic nenaděláš, obzvlášť při té současné hysterií stran ohledně podporování parazitů. -----------------------------------------
Jediné řešení je šetřit na důchodový čas sám, a to cca 4 tisíce měsíčně. Protože počítej: Když budeš pracovat (a šetřit) čtyřicet let, a po odchodu do důchodu žít ještě dvacet let, tak díky tomuto šetření získáš důchod osm tisíc měsíčně. Pokud je průměrný důchod 14 tisíc, budeš mít pak příjem jen 22 tisíc měsíčně, což ve srovnání s průměrný platem Kč 32 tis. není nic moc. Chceš mít na opravu střechy, na lacinou dovolenou, na pivko? Začni okamžitě. (A stejně ti to nebude moc platné, pokud se rozvedeš a budeš žít sám, při jednom důchodu možná neutáhneš auto.)

Dotaz (Po, 10. 6. 2019 - 15:06)

jak je to dnes ? Sebere ti úplata úplata penzijní společnosti za správu majetku všechny příspěvky od státu?

Reklama

Přidat komentář