Reklama

Péřové bundy,kombinézy,zimní oblečení ,nabalování se

fublibuk (Pá, 7. 6. 2019 - 16:06)

Spletl jste si hrob, váš nebožtík leží pod jiným šutrem... tohle sem fakt nepatří.

KM (So, 8. 6. 2019 - 14:06)

Jaký hrob? Jaký nebožtík? Co to melete?

fublibuk (Po, 10. 6. 2019 - 21:06)

Napřed se naučte číst i v odstavcích nad vámi, pak si přečtěte, na co jsem odpovídal a pak teprve pište. Náboženské blouznění tady nemá co dělat.

KM (Út, 4. 6. 2019 - 20:06)

Samozrejme ze TNF nosim, ale jen pri honeni. Jinak bych v tech vedrech zdechl.

BP. (St, 5. 6. 2019 - 18:06)

Vždyť je v ní krásné pocení, v místech prošití musí být propocená ven a potom šup pod sprchu.

KM (Čt, 6. 6. 2019 - 10:06)

Mne to záměrné pocení moc nebere. Jistě že když ji nosím jen bez trička, tak trochu v tom horku navlhne a příjemně se přilepí, ale to k tomu patří. A občasná sprcha je fajn.

BP. (Čt, 6. 6. 2019 - 11:06)

Tak občas si zablbnu, každý den to není. A skoro vždy bez trička, ono se mokré tričko potom blbě svlíká. Jednou mě to nešlo, tak jsem ho musel roztrhat. Ve sprše se ta stará TNF docela rychle promočí. Ty co šili teď jako retro mají asi nějakou úpravu, ale švy a kolem krku se voda stejně dostane dovnitř. Asi to vytuním nějakou pořádnou péřovou chlupatou kapucí. Tahle kapuce vypadá hezky: https://www.otto-shop.cz/p/only-prosivana-bunda-vigga-10080836329#utm_medium=display&utm_campaign=retargeting&utm_source=criteo_low&utm_content=criteo_low
Ale ta cena, už jen kvůli tomu, že z toho vezmu jen kapuci a zbytek vyhodím.

KM (Čt, 6. 6. 2019 - 12:06)

Honit je potřeba pravidelně, skoro každý den a někdy i víckrát a když to jinak než v bundě před zrcadlem nejde, tak nemůžu pokaždé pak do sprchy, by to byla škoda vody. To jen občas, ať se bunda propláchne a ve vedru pak rychle uschne. Mám jich několik a podle nálady střídám, jak na honění, tak na zimní nošení ven.

BP. (Čt, 6. 6. 2019 - 14:06)

Jj, někdy hodím jednu bundu před sebe jako dopadovou plochu, tu mám na několik dní a jednu na sobě. Někdy to dělám až ve sprše, když se bunda pěkně namáčí. S vodou problém nemám. Jednou nebo 2x týdně v bundě vlezu do vany s pěnou a když tak si vezmu i tu zastříkanou a vyperu ji tak. Jenom to sušení je boj, když nemám sušičku. Musí zabrat příroda. Taky bundy střídám, ale nijak nerozlišuju, jednu vezmu, ať je to jaká je, mám jenom TNF. Užívají si to se mnu takhle všechny.

KM (Čt, 6. 6. 2019 - 14:06)

Mně neoblečené bundy nevzrušují, tak žádnou jako "dopadovou plochu" neznesvětím. Vždy mám jen jednu na sobě. Neztratí tím neustálým koupáním bochnatost, neboli puff? Pak by bylo potřeba docpat molitanem, nebo jsou i bundy plněné umělou hmotou a ty nesplasknou.

BP. (Čt, 6. 6. 2019 - 19:06)

Trošku, ale je to minimální, nesmí se používat chemie, která zničí peří, jen čistá voda a spíš je horší to koupání ve vaně s pěnou. Ale nemůžu si pomoct, mě se to líbí. Do bazénu jsem ji nebral, tam nosím ty tenčí, jak jsou dnes moderní do +5 a při nižší teplotě bys v tom umrznul. Záhul a proti puff to dostane i když si v ní sedneš a opřeš se v sedačce v autě a nebo vlaku a busu. A proti puff je i když se v ní doma povaluju na sedačce. Potom to musím naklepávat a stejně to naklepávám, když mě schne. S tím molitanem, ony se prodávají různě velké válečky a to by byla bomba to předělat. Jenže to mě s tím každý pošle víš kam. Zatím mám všechny dobré, ale docela mě to dělá chutě zkusit. Musel bych mít o 2 čísla větší bundu, protože by se drasticky zkrátila. Sice by krátká nevadila, ale ty krátké rukávy by stály za prd.

KM (Čt, 6. 6. 2019 - 19:06)

Ja jsem uz na tohle paranoidni. V perovce sedim v tramvaji stranou, abych se opiral bokem, kde peri neni. Kor kdyz je navlhla od potu pri sportu, nebo po ture. A kdyz to nejde, tak se neopru naplno.
U nejake uz nebochnate, znicene bundy by predelani na molitan slo snadno - zevnitr se rozreze, do komor se zasunou takove ty valce pro legraci u bazenu rozrezane podelne, zalepi se stribrnou paskou a je hotovo. Pak se muze pouzivat I jako plovaci vesta do jezera. Ani by se nemela moc zkratit, nadimenzovana na napln je.

BP. (Čt, 6. 6. 2019 - 22:06)

Dobrý nápad, takhle to udělat.

Lenkanabal... (Ne, 26. 5. 2019 - 13:05)

Když jsme u té péřové sukně. Já sama jí zatím nemám,ale viděla jsem jí vloni v zimě na jedný slečně při zimním pobytu ve Vys.Tatrách.Byla ze Slovenska a říkala,že jí to šila nějaká paní od nich z města. Měla jsem někde na papírku napsaný kontakt,který jsem zřejmě někde ztratila,nebo dobře založila. Měla jí kousek pod kolena,zvenku červenou a zevnitř černou z jemného šusťáku a docela pěkně naplněnou peřím.Ještě měla tu vychytávku v tom,že zevnitř byla pod rozkrokem uzavřená a tam byly jenom takové průchody pro nohy,tak že jí nemohlo foukat pod tu sukni a měla "spodek" pěkně v teple. K tomu nosila buď bílé nebo černé úpletové kamaše a takové ty chlupaté sněhule. Vypadalo to moc hezky,nejraději bych si jí taky pořídila. Jinak minulý týden bylo po ránu ještě celkem chladno,tak že jsem chodila v roláku a péřové vestě,ve čtvrtek jsem byla v Praze a tam jsem potkala ještě dvě holky v kulichu. Dneska ráno jsem si vytáhla již uklizenou kombinézu a celé dopoledne jsem si v ní doma užívala,chvilku jsem si v ní i zdřímla.

fublibuk (Čt, 30. 5. 2019 - 11:05)

Jo, dělá se to, takovým sukním se říká SKORT, jako SKirt +shoRT, čili sukně se šortkama. Funguje to zcela určitě velmi dobře a dělá tě to krásně nepřístupnou. :o)))

Lenkanabal... (Po, 3. 6. 2019 - 12:06)

...nepřístupnou, to jo,ještě by tedy mohla mít menší lacl a kšandy... asi si ji nechám někde ušít,abych měla na zimu něco echt nového. Na podzim by to byla s rolákem a vestou pěkná kombinace. A co vy,taky se teď když už je teplo zabalíte doma do pořádné péřovky nebo vysokého roláku? Já jsem si včera večer vzala měkoučký vysoký rolák na nahé tělo,vytáhla si ho hezky až na pusu a nos a strávila v něm večer u televize.

Erik (St, 19. 6. 2019 - 07:06)

Já chodím ráno do práce v silným roláku. Vezmu si ho i na večerní procházku, co na tom, že je 25 stupňů :)

fublibuk (Út, 4. 6. 2019 - 17:06)

Až si jí necháte ušít, dejte vědět kde vám jí zrobili, potřebuju něco podobného už delší dobu... :o)))
Jo, a v péřovce si občas pohovím i teď v těch vedrech, ale jen časně ráno, dokud není tak šíleno... :o)))

BP. (Po, 3. 6. 2019 - 13:06)

Jasně, že si péřovou bundu co mám od TNF oblíknu. Leží vedle postele a jak vstanu, tak šup do ní a než se obleču do práce, tak si jí užívám. Někdy i večer před spaním, ale spát v ní bych asi nedal, při těch teplech.

Lukáš 2 (Út, 28. 5. 2019 - 17:05)

Ve Skandinávii jsou péřové sukně více rozšířené. Nemám však ponětí, jestli jsou pod rozkrokem uzavřené, nebo nikoliv. Ve vyhledávači stačí zadat heslo "termokjol". (Pozor, Google to někdy zkomolí na termokol a nenajde nic rozumného.)

Reklama

Přidat komentář