Reklama

Existuje Bůh?

Rakatovi (Út, 11. 6. 2019 - 18:06)

již mnohokrát zde bylo řečeno - že dualismus (ráj a peklo, spravedlivý Mazda) byl převzat ze zoroastrismu.... Ale to jako hrách na stěnu......

Rakatovi (Út, 11. 6. 2019 - 18:06)

????Žide nemají ráj???? .... ???Adam a Eva nežili v ráji.....!!!!..

Rakato (St, 12. 6. 2019 - 12:06)

Já judaismus moc neznám, tak ti sem překopíruji na vysvětlení jeden text: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izraelci neviděli osud mrtvých v jeho eschatologické a apokalyptické perspektivě, tak jako pozdější židovská a křesťanská tradice. V hebrejské bibli nenajdeme žádnou zmínku o nesmrtelné, nad smrtí vítězící duši, přesto se zde objevuje určitá idea existence v podsvětí. Zdůrazňuje se její depresivní, temný a konečný charakter. Podsvětí je umístěno v nejhlubších „útrobách“ země, je propastí u úpatí hor ponořených v bahnitém oceánu (Ž 40,3) a oblastí zkázy a zatracení.

Podsvětí, šeol, je tedy nevyhnutelným osudem všech lidí, dobrých i zlých, spravedlivých i nespravedlivých. Jiným označením podsvětí je duma (ticho, mlčení), bor (jáma), qever (hrob), temnota, nicota, země zapomnění. Pro zemřelé se nejčastěji užívá termínu refajím, což znamená stíny, duše zemřelých, ale také pojmů obrím (ti, kdo překračují), metím (mrtví), elohím (bohové), ittím (mumlající) či qedoším (svatí). V Žalmu 6,13 nacházíme přímo výraz „qedoším ašer ba arec“, což se překládá jako „svatí, kteří jsou v zemi“. Blíže http://www.buh.kvalitne.cz/judaismus/podsvetipekloneberaj.htm----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Já tam žádný ráj ani peklo nevidím.

vymyslet ráj (Čt, 6. 6. 2019 - 18:06)

Jo jo, řekl by neblázněte lidi, stačilo a teď mi řekněte, co si každý z vás doopravdy myslí a nemusíte se bát, neutopím vás, ani vás nebudu mučit. Dáme si chvilku pravdy. No a oni by mu řekli, co si doopravdy myslí a on by jim řekl, že to byla nachytávka a kdo si myslel něco jiného než halejuja, tak půjde do pekelného ohně a pěkně zase všichni do předklonu a dáme si zase další miliardu let halejujování.

Rakato (Čt, 6. 6. 2019 - 21:06)

Máš v tom chybku. Křesťan by ti vysvětlil, že bůh zná myšlenky všech lidí, takže si s nimi nemusí hrát na hodinu pravdy. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jde o ráj obecně, je tady ještě jedno hledisko: Když si musíš vybrat mezi peklem a rájem, vybereš si ráj, to je logický, protože nechat se věčně vařit v oleji není sen nikoho. Je ale fakt, že jen bůh sadista dokáže vymyslet věčné muka.

vymyslet ráj (Čt, 6. 6. 2019 - 18:06)

Tak zrovna změna šelem na býložravce - to se nějak dá rozdýchat. Sice vidět psa, jak hodiny a hodiny přežvykuje... no nevím... časem by si asi člověk zvykl. Spíše to neustálé klanění se Jehovemu a hlaleleju a do zbláznění - to je strašné. A neustálé vymývaní mozků a pokračování propagandy Pavla z Tarsu. Možná pro ženy to bude lepší. Žena musí mlčet a poslouchat muže, v nebi už nebudou pohlavní bytosti, bude jen něco neutrálního... asi transgender nebo de fakto eunuch, kastrát. Je to celé divné. Jak tomu můžou věřit, že.... hm...

A že tomu bohovovi by to tak vyhovovalo, aby mu miliardy roků bez přestání dokola pochlebovali. Toho se musel nasytit bajočko už po první miliardě let, i kdyby byl ultra narcis. A on ne, prý napořád, haleluja, ty jsi nejlepší, král králů a pán pánů a pořád dokola. Nevěřím. Jednou by musel přijít den, kdy by už toho měl dost a řekl by lidem - neblázněte, stačilo.

Rakato (Čt, 6. 6. 2019 - 21:06)

Pokud by měl biblický ráj fungovat, tak by bůh musel všechny příchozí lidi předělat pomocí lobotomie nebo medikamentózně na stvůry, které snesou tu nebeskou blaženost. Normální lidé by to už nebyli.

vymyslet ráj (St, 5. 6. 2019 - 23:06)

Lepší představu měli Indiáni. Mannitou a věčné loviště. Je tam aspoň dynamika. Sice věčně lovit by asi nebavilo nikoho, ale pořád lepší než věčné modlení a halejuja. To křesťanské nebe je fakt strašné. Muslimové mají v ráji panny, Indiáni si představují loviště a akci, adrenalin. Křesťané jsou nejvíce uťáplí a sevření. Jejich nebe, ráj je sterilní, bez dynamiky, bez života. Je to statické nic. Něco jako oligofrenik a kvadrilegik dohromady. Možná proto křesťané tak vyvádějí. Jim se nechce ani do toho jejich ráje. Když onemocní vážnou nemocí, tak tomu jejich bohovi posílají modlitby, aby je do jejich ráje ještě nebral a modlí se za tzv. uzdravení. Když to nefunguje, tak běží za lékaři západní medicíny. Všechno jenom se nedostat do toho jejich ráje. Mají panickou hrůzu z jejich posmrtných rájů. No jo, když si je vymysleli tak strašné. Křesťané jsou hloupější než Indiáni, i než muslimové.

Rakato (Čt, 6. 6. 2019 - 16:06)

Psychologicky musí být ráj úděsné místo. Pokud jsi v životě chudák a pracně si sháníš živobytí, tak ti to nedojde a těšíš se, ale logicky - žít v blahobytu, kde se k tobě i divá zvířata lísají a mají tě rády, kde nejsou problémy a starosti, kde máš v popisu práce přiblble se na každého usmívat, to je na zbláznění. Na to prostě člověk není stavěný. --------------------------------------------------------+
Dá se sice říct, že idioti vymysleli idiotský ráj, a pokud by bůh existoval, vytvořil by pro lidi něco přijatelnějšího, ale to jsou jen dohady. V bibli je ráj popsán tak, že každý psycholog a uvažující člověk z něj musí mít strach

Steve (St, 5. 6. 2019 - 17:06)

Zase se tu píší jen bláboly ...

trochu konzistence (St, 5. 6. 2019 - 15:06)

Žádný Rakato přece neexistuje. Existují pouze nehmotné substance.

Shogun (St, 5. 6. 2019 - 16:06)

Možná ty a já patříme do jiných vesmírů. Já jsem zvyklý komunikovat pomocí informací, kdežto ty umíš přijímat i vydávat jen hovna. Proto se nedomluvíme.

Rakato (St, 5. 6. 2019 - 17:06)

Už zanech těch fantasmagorií, které nejsi schopen popsat, jak se ti všechno plete, vyšeplaný Shogune. V reálném životě se chováš jako každý druhý, a tvá idealistická póza lidi nezajímá, filosofové s idealismem skončili už v předminulém století. Jsou lepší témata, např. kdo má lepšího boha, nebo které bůh je zajímavější.

Shogun (Čt, 6. 6. 2019 - 03:06)

R: "V reálném životě se chováš jako každý druhý, a tvá idealistická póza lidi nezajímá... Jsou lepší témata, např. kdo má lepšího boha, nebo které bůh je zajímavější." ----------------------------- Ty musíš bejt nějak záhadně narušenej. Nejspíš zapšklej normalizační komouš nebo tak něco. Proč je pro tebe tak strašně důležitý, jak se kdo chová v reálném životě? Tady se vede debata o transcendentních věcech. Jestli máš problém udržovat téma, tak se sem prostě neser, jdi si debatovat na Cinkání klíčema nebo Kakání partnerky, a nerozhoduj tu o tom, co lidi zajímá. Pokud to považuješ za nezajímavý téma a nemáš k tomu argumenty, tak na to prostě nereaguj.

Komentář (St, 5. 6. 2019 - 11:06)

Shogun - ty magore, tebe někdo jednou vezme kladívkem přes hlavu... ale ty tam CNS, zdá se, fakt nemáš. Tzn. o vědomí nepřijdeš, protože žádné nemáš. Ty bláboly z nicku Shogun píše robot. A nebo jsi pábníčkář z nějaké ultra fundamentální sekty, který se samozřejmě tady ke svému mimoňskému vyznání nepřihlásí. Posera.

Shogun (St, 5. 6. 2019 - 13:06)

Super, a něco jinýho než nadávat neumíš? Nevšimnul jsem si ve tvým textu jedinýho argumentu. Buďto ti už došly (osobně sázím Rakato v anonymitě), nebo jsi nikdy žádný neměl. A někdo takovej mi tu bude vykládat o CNS...

Tak nešilte (Út, 4. 6. 2019 - 14:06)

Ještě nikdo nikdy nepředvedl vědomí vlastní osobnosti mimo živý organismus s CNS.

Shogun (St, 5. 6. 2019 - 06:06)

Co myslíš tím "nepředvedl"? Pokud to myslíš ve smyslu důkazu, tak... ještě nikdo nikdy nepředvedl vědomí ani v živém organismu s CNS, zkrátka to nikdo nikdy nepředvedl nikde.

Rakato (Út, 4. 6. 2019 - 18:06)

Já jsem spíše pro zmrazení. Ale musíš si našetřit, to je nevýhoda - zdravotní pojišťovny to neproplácí.

:-( (Út, 4. 6. 2019 - 10:06)

Shogun dále napsal: Pokus se zrcadlem neřeší vůbec nic. Sice se tomu říká "zrcadlový test sebeuvědomění", ale nikdo to nemůže myslet vážně. Dá se relativně snadno naprogramovat robot, kterej bude dělat, že registruje svůj obraz v zrcadle jako sám sebe, ale jinak bude úplně blbej. ------- Shogun - jsi vadný. Nemáš v pořádku zdravý rozum, chybí ti selský rozum. Utápíš se v hypotetičnu a reálný svět se tě nedotýká. Žiješ si ve svém matrixu. Nejsi první ani poslední s tímto postižením. Je to schizofrenie, to co máš. Je to nemoc mozku. A jako každá lidská vlastnost nebo nemoc, je to na nějaké škále. Nemusíš mít tu nejtěžší podobu této choroby. Třeba máš střední nebo mírnou, ale máš ji. Schizofrenie.

Reklama

Přidat komentář