Reklama

Existuje Bůh?

Rakato (Út, 4. 6. 2019 - 18:06)

Já jsem spíše pro zmrazení. Ale musíš si našetřit, to je nevýhoda - zdravotní pojišťovny to neproplácí.

:-( (Út, 4. 6. 2019 - 10:06)

Shogun dále napsal: Pokus se zrcadlem neřeší vůbec nic. Sice se tomu říká "zrcadlový test sebeuvědomění", ale nikdo to nemůže myslet vážně. Dá se relativně snadno naprogramovat robot, kterej bude dělat, že registruje svůj obraz v zrcadle jako sám sebe, ale jinak bude úplně blbej. ------- Shogun - jsi vadný. Nemáš v pořádku zdravý rozum, chybí ti selský rozum. Utápíš se v hypotetičnu a reálný svět se tě nedotýká. Žiješ si ve svém matrixu. Nejsi první ani poslední s tímto postižením. Je to schizofrenie, to co máš. Je to nemoc mozku. A jako každá lidská vlastnost nebo nemoc, je to na nějaké škále. Nemusíš mít tu nejtěžší podobu této choroby. Třeba máš střední nebo mírnou, ale máš ji. Schizofrenie.

Shogun (Út, 4. 6. 2019 - 12:06)

Asisisi spletl dveře, truhlíku. Toto není klub amatérských psychiatrů :-(

:-( (Út, 4. 6. 2019 - 10:06)

Shogun napsal: Vnímáme jen obrazy, zvuky, chutě a myšlenky. Žádnou hmotu. Hmota je informace. Možná, když jsem tento svůj postoj zopakoval asi pošestý, už ti ta informace dojde? Shogune, to čím trpíš, je klasická schizofrenie.

sardanapal* (St, 5. 6. 2019 - 16:06)

Vynechal si vůně , smrady prostě pachy ...

Shogun (Po, 3. 6. 2019 - 23:06)

A protože mám trochu podezření, že s tou "neexistencí hmoty" zápasíš upřímně a opravdu to nechápeš, vysvětlím ti to polopatě. To, co neexistuje (nebo nedává smysl), je hmotná *substance*, materiální svět. Je tady jenom svět mysli, vjemů a informací. To, co nazýváme hmotou, jsou "jen" informace. Jen vjemy. Hmota "neexistuje" (jako samostatná substance), protože je to informace v mysli. Ale v podobě informace samozřejmě existuje. ----------------- Už chápeš, proč můžu muvit o neexistenci (neviditelného) hmotného světa, a zároveň říkat, že hmota *je* informace, aniž by v tom byl rozpor?

Koment (Po, 3. 6. 2019 - 18:06)

"Myšlenka zplodila hmotu" je totéž, jako "Sněhurka zplodila hmotu". Je to blábol, kterých lze napsat nekonečně mnoho.

sardanapal* (Po, 3. 6. 2019 - 16:06)

Jebete se tady úplně zbytečně a zacházíte tam kde lidská mysl prostě nestačí . A jestli si někdo myslí , nebo říká , že zná původ a smysl Všehomíra , tak je buďto blázen , či podvodník .

Touha (Po, 3. 6. 2019 - 16:06)

Máš recht, Sarde :)

Steve (Po, 3. 6. 2019 - 14:06)

Že vás to baví se tady zbytečně vzrušovat a napínat nervy ... ničemu to nepomůže a ani nic nedokáže.

Rakato (Po, 3. 6. 2019 - 16:06)

Ale tak je to s diskusemi skoro vždy. Dokonce i v parlamentu. Jeden efekt zde ale nepochybně je - můžeš se naučit líp uvažovat, hodmotit pro a proti, a argumentovat. Anebo také ne, jak kdo.

(!) (Po, 3. 6. 2019 - 09:06)

kmotr (anonym) a jinou pohádku na dobrou noc nemáš?---- Pohádky tu vykládáš ty a tvoji kamarádi esoterikové a chřesťani a další bludaři. Vy vykládáte pohádky o vaších fantaskních postavách, které nejste schopni doložit. Vesmír není pohádka. Vesmír reálně existuje. Že ty jsi socka a nemáš na dalekohled, je tvůj problém, chřesťane. Ale tvoje esoterická hlava by stejně při koukání se do vesmíru viděla anděly a démony, bohy, satany a jiné viď?

nestyď se (Po, 3. 6. 2019 - 09:06)

Pokud tu je někdo, kdo má nějakého boha, tak by ho už měl vytáhnou z kapsy. To schovávání je trapné.

(!) (Ne, 2. 6. 2019 - 22:06)

5. Kdyby existoval někdo, kdo něco stvořil svým intelektem a rukama (byť obrazně), tak by se tomu věnoval. Nevypadá to, že by se vesmíru někdo věnoval a směroval ho a řídil ho. Každá galaxie si "dělá co chce", tedy zase obrazně. Slučuje se s jinou, nebo někam letí. Jistě podle gravitace či setrvačnosti. Třeba Mléčná dráha vznikla cca před 10 miliardami roků sloučením menších dvou galaxií a za pár miliard let se sloučí s galaxií v Andromedě. Nevypadá to, že by to někdo řídil. Totéž vzdálený vesmír. K tomu se naše galaxie neustále rozpíná rychlostí 500km/s. Celý vesmír ještě mnohem rychleji. Příroda na planetě Zemi si také dělá co chce. Není ani náznak, že by to někdo řídil. Je to divné na údajný stav po tom, co to údajně někdo udělal. Nikdo tady není, nevěnuje se ani vesmíru, ani lidem, ani zvířatům. Teď v tento okamžik hynou tisíce kusů zvěře při lesních požárech, další miliony hynou vlivem nemocí, či kolizí, či se stávají potravou jiného živočicha. Schválně jsem pominul člověka, protože už z pozorování vesmíru, přírody, zvířat lze vyvodit, že tam nikdo není, kdo by to řídil a pokud to někdo udělal, a pak se schoval, je to debil. Debil by ale tohle neudělal. Takže se to vylučuje. Vylučovací metodou dojdu k možnosti, že nejvíce pravděpodobný je svět bez tvůrce ve smyslu tvůrčí záměrné inteligence. Něco mohlo stvořit vesmír, ale to mohly být jen tupé síly a zákonitosti. Možností je spousta.

Rakato (Ne, 2. 6. 2019 - 23:06)

Souhlasím. Na druhé straně - totéž by mohla říct ředkvička z tvé zahrady, kterou jsi nechal zaplevelit.

kmotr (Ne, 2. 6. 2019 - 22:06)

a jinou pohádku na dobrou noc nemáš?

kmotr (Ne, 2. 6. 2019 - 22:06)

a jinou pohádku na dobrou noc nemáš?

(!) (Ne, 2. 6. 2019 - 18:06)

4. Bůh neexistuje ani ve smyslu univerzálního milujícího otce (představa esotericko a new age laděných lidí) ani ve smyslu lokálního mstivého a bigotního strašidla z bible ( představa rigidních židů a rigidních křesťanů). To nevylučuje eventualitu jiného boha.

Rakato (Ne, 2. 6. 2019 - 21:06)

Existenci žádného boha nelze vyloučit, protože negaci nelze dokázat. Když řekneš, že na Měsíci roste obilí, musel bych prosmějčit celý Měsíc, abych dokázal, že nemáš pravdu (což ještě teoreticky lze množstvím sond), ale když řekneš, že někde ve vesmíru obilí roste, to už vyvrátit nelze. (Mimochodem, na čínské sondě na Měsíci chvíli obilí skutečně rostlo.)

Shogun (Ne, 2. 6. 2019 - 20:06)

Opravdu si myslíš, že esoterika a new age si boha svorně představuje jako univerzálního milujícího otce? Tohle "hnutí" je nesmírně diverzní, každej si tam boha nebo bohy představuje jinak. Zvlášť s tou představou otce ho asi spojuje menšina - to patří právě do toho křesťanství apod.

Reklama

Přidat komentář