Reklama

Operace hemoroidů Longovou metodou nebo THD

Eva Bednaříková (St, 2. 2. 2022 - 01:02)

No zapomněla jsem sdělit ,že to bylo v celkové anestezii a taky jsem asi měla štěstí na pana doktora,ten byl skvělý.Tak všem držím palce

Eva Bednaříková (St, 2. 2. 2022 - 00:02)

Je vás dost,kteří popisujete strašné bolesti.Asi to byly operace jinou metodou,Longova operace je v pohodě.Prosím nestrašte ty které to teprve čeká.Jsem stará paní,operací všeho možného mám za sebou celkem dost a vím co to je když je člověku hodně blbě.Po operaci Longa jsem 5 den,těsně po operaci máte lék proti bolesti v kapačce.Na požádání jsem dostala ještě injekci a dobrý jen tlačí tampon ten když vyndají tak velká úleva.Druhý den jsem šla domů,sedím normálně,žádná extra dieta.Tak na knedlo vepřo to není,jím lehčí stravu.Je dobré pít rozpustnou vlákninu PSYLLIUM Dr.Popov mají Benu lékárny.Stolice v pohodě nic nebolí.Tak se nebojte,nenechte se strašit není to nic hrozného.

Anonym (So, 6. 2. 2021 - 21:02)

Dobrý den,

Jsem po operaci Longa druhý den ( v Kroměřiži ) a již doma, noc po operaci by se asi bez opiátové injekce ( nevím název.) normálně přežít nedala , bolest prostě hrůůůza , dnes dopoledne jakmile vytáhnou ten dren / gázu nebo co to vlastně bylo z konečníku tak max úleva, následovala sprcha a propouštěcí zpráva a léky na bolest, zatím vše OK, a myslím, že je to skutečně dobré řešení na odstranění hemoroidů , já osobně trpěl 2 roky vnější i vnitřní , všem hodně zdaru .

PETR (So, 12. 12. 2020 - 11:12)

Pokud máte problémy a jdete a operaci podle Longa tak :
1. Vyberte si Doktora který vám vše vysvětlí a je v tomto oboru specialista.
2. Vy si uvědomte že je to operace a bolest bude... Hlavně 24hod po....nebudu lhát bez prášku to nepůjde.
3.po propuštění opravdu jist jídla které víte že vás nebudou nadýmat a stolice po nich bude řídká....a pomocí si přípravky z lékárny.
4.Pokud to bude možné trošku pohybu krátké chození... Mě to pomáhalo se stolici tak nějak se mi to vždy trošku v břiše rozpohybovalo....
5.... Po 4 dnech jsem už byl schopen normálně fungovat s menší bolestmi při stolici.
Tak tím bych to tak nějak zakončil.....
Ale pamatujte výběr doktora je důležitým faktorem úspěchu.

M (Ne, 26. 7. 2020 - 07:07)

Tak já byl na odstranění součástí kolonoskopie, nejhorší snad bylo to gumičkování, kdy sem den nemohl pořádně sedět a ta příprava na kolonoskopii.

Luk (Pá, 24. 7. 2020 - 09:07)

LONGOVA OPERACE 3 stupně
VÝKLAD MÉ LÉČBY
RADY KTERÉ POMOHOU

Zdravím, jsem po operaci hemoroidů a hned po tom zákroku jsem byl celý vzteky bez sebe, že nikde není odborný výklad toho jak si počínat při hojení, nikdo s vámi nechce moc ztrácet čas a skoro na to musíte přijít sami. Proto Vám teď rozepíšu jaký byl průběh.

Čemu se určitě vyvarovat a co naopak pomáhá. Je mi 30 a byl jsem na Longově operaci. Počítejte s tím, že to není vůbec příjemné a první dny budete těžce litovat. Jsem skoro 30 dní po operaci a dnes jdu na kontrolu. Doufám, že mi tou kontrolou nic nepopraskají a nezhorší, protože se dneškem už mám celkem dobře. Stolice je jednou denně a ta nejhorší bolest, která Vás může potkat je bolest srovnatelná druhý den po kýblu KFC :D ale řikám, je to ta nejhorší bolest, jinak je to už jen s nepříjemným tlakem, ale bez bolesti. Ale jak to vypadalo od začátku?

Tak prvních 5 dní po operaci bolest taková, že nechcete jíst, při stolici se kroutíte jak upír na Djerbě a bolest ani po stolici neodeznívá. Skoro nejde chodit, a při ležení hledáte polohu, při které to jde unést. Další dva týdny se vše začalo zlepšovat. Protože jsem začal aktivně jít naproti léčbě. Diskuze s doktory na placených stránkách, otravování praktických i proktologických doktorů, diskuze, a selský rozum. Dokonce jsem si udělal tabulky ve kterých pomocí křivek sleduji veškeré důležité údaje abych zjistil, co a jak působí pozitivně a co negativně. Tabulku pošlu, stačí si říct na [email protected] ale veřejně jí sdílet nebudu, jsou tam celkem hustý informace:D Od začátku 4. týdne se to tak zlepšilo, že chodím jako dřív, stolice se zpravila a je skoro bez bolesti, jím normální jídlo. Klidně s Vámi budu diskutovat jak to probíhalo do detailů, ale popravdě, když jsem teď zdravej, moc nemám náladu tu ztrácet čas :D Ale slíbil jsem si tehda při těch bolestech, že ostatním zkusím pomoci, takže kdo bude chtít ozvěte se na ten e-mail a já Vám budu radit osobně.

Teď ale to nejdůležitější, medikament, dieta, pohyb, a počínání:
(nebudu psát proč, vypíšu to stručně a v závorce co to dělá)
MEDIKAMENT:
Palgotal 1-0-1 první týden po nemocnici (Na bolest - silný, pak se snažte bez prášků na bolest)
Diozen 2-0-2

Psyllium!!!! v rozpustných tabletách 2-2-2
(sakra důležité, nahrazuje doporučenou Laktulozu, pijte k tomu aspoň 2 litry vody denně chce to i 3 litry. Zde napíšu co to dělá. To je pan zachránce, nenadýmá tolik, takže nebudete na záchodě každou vteřinu, a v kombinaci s hodně vody ta stolice bude mnohem snažší. Hodně pijte na noc aspoň ten litr jen na tu noc. Přes noc se tělo dehydratuje a ráno chcete mít tu vodu ve střevech, čím sušší budete ráno, tím víc se z toho poserete... vlastně, neposerete :D bude zácpa, a bude peklo.)

Aescin 2-2-2 (po operaci stahuje nateklé střeva)

Proktis M + Faktu mast (po každé stolici - sprše, nanést na konečník, pocitově se snažte zanést alespoň cm dovnitř, ale když to prostě bude nesnesitelná bolest, tak aspoň namazat)

DIETA:
První týden (jogurty, pyré přesnídávky jako sunárek a pod...) vlastně jídlo, které je na bázi tekutiny a nemusíte to vůbec kousat)
Druhý týden, začínejte s kaší (bramborové, mrkvové, dýňové no co se dá rozmixovat), žádné maso stále (neboj už brzy) . jak jsem říkal 2-3 litry vody.
3 - 4 týden: To už experimentuji. Rozmixované omáčky s houskovým knedlíkem. Kousejte jako byste chtěli konkurovat tomu mixéru někde na olympiádě :D, maso (maximálné kuřecí) když už tak málo a fakt, hodně kousat !!!
4 týden. Už jím vše co se dá snadno rozkousat, stále platí, že tam posílám kaši, jen jí mixuju v zubech. Takže oříšky, zrníčka, tuhý maso, apod... to zapomeňte. Tyhle jídla ovšem stále prokládám jogurtama, a hodně piju.

POHYB a POČÍNÁNÍ:
já prostě první týden ležel, až pak jsem cítil že můžu chodit a tak jsem trochu začal chodit. Nedělejte určitě nic, co přivádí tlak na díru. Když jsou prdy, snažte se ale chodit. Buďte první dva týdny v blízkosti záchodu. Měsíc po operaci a teď vám to tu sepisuji u PC, ale není to příjemný dlouhodobě, musím po každé hodině pár minut chodit.

Po každé stolici!!!!: Vlhčeným ubrouskem utřít krev/šišku (stačí jednou, jen ať nekramaříte po bytě cestou do sprchy) a pak hned běžte pod horkou vodu, pomáhá!, vážně mnohem víc než prášky. Dle mého se měkké tkáně pod tou horkou vodou uvolní a tak to přestane trochu bolet. Proplachujte prdku, ale to co hlavně pomáhá je sprcha přes záda. Od horních zad dolů přes záda po prdeli. Uvidíte sami. Zase nedělejte ze sebe vodníka. Ta horká voda jak řikám, uvolní zadnici, nj, ale to znamená pak větší tlak. Takže buďte tam jen přiměřeně dlouho, jen pro ulevení od tý šílený bolesti, pak hned ven.)

CO NE:
Laktulozu- zezačátku klidně můžete, ale dlouhodobě Psyllium pomůže mnohem více. U Laktulozy je těžké vypočítat její dávku tak, aby vás pořád neproháněla na záchod. Čím míň budete chodit, tím líp (jako samozřejmě chce to nejlépe 1x denně jít sedět na záchod. a prdy zvládat v leže / ve stoje. To je váš cíl. Ze začátku je to ale hardcore, já třeba první týden chodil průměrně 10 krát na záchod.)

Zrníčka, oříšky, a prostě nestravitelné jídlo.
Taoletní papír :D
Fitko, a zvedání těžkých krabic manželce.
Špatné neforemné oblečení, které budete mít na balkonové římse, když to vzdáte :D (chce to aspoň do gala)

A už ani nevím co ne. Hodně to bude o vašich pocitech. Někde přečtete, že ti lidi jsou zdraví třetí den a už udělají řepy s 200 kg tyčí a někomu jako já, se nesnesitelná bolest protáhla na dva týdny a až po měsíci jsem tam kde oni za tři dny. (jen teda fitko pořád nepřipadá v úvahu)
Opáčko: Cíl je normalizovat stolici 1x denně ve stejný čas. Prdět bez tlaku v leže nebo při chůzi. Hodně mazat Proktisem, hodně pít, brát medikamet jako voják přesně, s dietou jít naproti vaší díře. Držím palce.

Eva (Ne, 26. 7. 2020 - 09:07)

Děkuji za pěkně popsány režim po operaci Long. metody, veškeré informace jsou nyní pro mě cenné, jelikož jsem 4 den po operaci. Dodržují všechny uvedené zásady, věřím že se vrátím brzy do normálu. Komentáře, které jsem četla jsou opravdu velice ceněné, jelikož lékař sice řekne, že se máte na vše ptát, ale když člověk tímto neprojde, tak ani neví nač se ptát, mě to v daném pooperačním šoku nenapadlo. Pravidla změny jídelníčku a hygieny považuji za samozřejmost. Ještě jednou možná za všechny, kteří budou pooperační informace vyhledávat a přidávat další zkušenosti Děkuji. Brzké uzdravení všem.

Jane (Pá, 17. 7. 2020 - 22:07)

Jsem 9. den po této operaci. (Vítkovice).Neplatila jsem míč.Za to v lékárně to byla síla.Jen mastička necelé 400. Tvrdohlavě jsem si prosadila celkovou narkózu.Bolesti mám na wc na velké pořád.Jsem na práškách.Beru projímadlo a snažím se jíst lehce stravitelná jídla.Nikdo mě nevaroval před těmi bolestmi.Jsem na tom špatně jak fyzicky tak psychicky.Unavuje mě to.Vyšetření na kontrole si neumím představit,

Steve (Pá, 24. 7. 2020 - 15:07)

Já jsem varoval viz výše ... Ale co člověku zbývá když má s nimi neustálé problémy a každou chvíli to krvácí, svědí ... a už na to ani nepomáhají masti? Pak už jedině přemýšlíš nad tím, jak se toho trápení zbavit. Ano, po zákroku následuje jiné poměrně dlouhé bolestivé období, ale pomalu po několika týdnech vytrácející-se. Ale člověk si pořádně užije, jo to jo! Ty předchozí Koloskopie nebo jak se to jmenuje, to je taky děs ... Do bolavé prdele ti strčí tlustou železnou trubku a pak se v prdeli hrabe a ještě nafukuje do bolava střeva. Tvl. doufám že už to nikdy nebudu potřebovat ...

Steve (St, 30. 10. 2019 - 17:10)

Už to mám přes rok za ssebou, operoval mne Dr.Chlapec v Chebu ... Naštěstí v plné narkoze. Ty dlouhé bolesti přes půl roku po zákroku hrůza. Nevím jakou metodou to dělal, nic mi neřekli. Vytahli mi 3 dlouhé - to vím ze zprávy ... Člověk si moc nevybere zda trpět a na to nejít, nebo na to jít a vydržet poměrně velkou a dlouhou bolest po zákroku. Uff, jsem rád že to mám za ssebou ... No nechtěl bych na to už nikdy jít, snad.

Slečna Nela (St, 30. 10. 2019 - 15:10)

Krásný den chtěla bych se podělit o svou zkušenost s longovou operaci a hemeroidy celkově.
V 19letech jsem poprvé podstoupila odstranění hemeroidu pouze ambulantně vše jsem bohužel cítila a po výkonu doma trpěla v nesnesitelnych bolestech, kdy mě museli odvézt do nemocnice a chtěli dělat reoperaci tu jsem odmítla z důvodu psychického strachu a takto nadále trpěla dalších 8let střídavě oblačno... V těhotenství nastal velký progress a operace již byla nevyhnutelná.. Ještě týden před nástupem jsem měla vnější hemeroid který se musel nariznout aby se mi ulevilo.

Den operace po nástupu přišel anesteziolog aby semnou probral možnosti měla jsem vybranou celkovou ale vzhledem k tomu, že z narkoz mi bývá špatně a zvracím jsme se dohodli na spinalu s oblbovakem.. Ráno jsem dostala yal na vyprázdnění po tom prášek na uklidnění a uvolnění.. Odvezli mě na sál pichali mi spinal u kterého se mi bohužel udělalo špatně tma před očima tak mě dr hlídala se zvedlima nohama než se mi udělalo lépe.. Převezli mě na sál nachystali a začali celé to trvalo asi 15min vím že mi byla děsná zima a měla jsem třes nicméně jsem ráda, že to byl pouze spinal paní vedle mě na pooperačním byla uplně hotová bolestma zatím co já dalších X hodin necítila dole vůbec nic.. Ano je to zvláštní pocit ale jsem ráda že to šlo bez uspani.. Odstranili mi velké vnitřní s nějakým vyrustkem co tam navíc byl a pak řasy z venku.. To samozrejmne bude bolet.. Právě čekám až odezní vše od bolesti a co se dole začne dít je tam dren a musím teď 6h jen ležet.. Pro mě je to obrovské životní rozhodnutí které jsme oddalovala po špatně zkušenosti skoro 10let doufám že až přejdou bolesti bude jen lépe.. Kvalita života byla hrozná asi chápete vy co jste měli stejný stav jako já.. Doufám že mi bude už jen lépe

kučerová zdena (Čt, 5. 9. 2019 - 16:09)

nevíte někdo jak je to v plzni, jdu na long. metodu mám strach, díky

Maki (So, 1. 6. 2019 - 17:06)

Zdravím všechny dnes 2 den po operaci longa.. problémy jsem měla 8 let a poslední rok čím dál horší hemeroidy vnitřní i vnější dost velké při procházkách jsem často zastavovala a zastrkavala dovnitř ..... operace už byla nutná jelikož jsem zkoušela úplně všechno od mastí ,zmrazení,gumičkování ..... zatím jsem na wc nebyla protože mě to nijak netlačí a myslím,že pokud wc proběhne v pohodě tak jsem spokojená je pravda,že bez bolesti to po operaci nebylo,ale díky lékům se to zvladnout chodím sedím i drep udělám v pohodě jen ten záchod ještě nebyl ......jim švestky ,ovoce hodně piju pak jogurty do toho klidně trošku mastneho kvetaku ,kaše i buchta byla křeče nejsou až projdu prvním wc písnu tady držte se všichni to zvladneme

Ondra (Út, 30. 7. 2019 - 15:07)

Už jste byla na WC? :D Já mám za sebou operaci 5 dnů. Do dneška jsem jedl jen jogurty a přesnídávky. Používám sirup na vyprázdnění. Seděl jsem už třetí den po operaci cca hodinu, další den (včera) asi 2,5 h. Odpoledne po druhé dávce sirupu jsem byl zavzdušněný a šlo ze mě dost krve (tmavá a sraženina). Dnes ráno po stolici vše dobré, ale po sirupu zase zavzdušnění a trocha krve po větrech. Ale lepší než včera. Snížil jsem dost dávku sirupu a je to tedy lepší. Dnes už zkusím jíst dietně pevnou stravu. Třeba to pomůže. Zkouším zase trochu sedět. Doufám, že to nevyvolá nějaký problém? Za dva dny jdu na kontrolu a v pondělí plánuji jít do práce t.j. 10. den po operaci. Snad to vyjde.

Martina (Pá, 17. 11. 2017 - 00:11)

Jsem týden po longu začíná to být lepší,ale těsně po operaci peklo, bez opiátů bych to nevydržela.otok celého konečníku,kolem jedna velká modřina bolest bez léků k nevydržení.Problémy při močení mám ještě teď ,užívám lactulosu aescin Teva,na modřínu lioton a na hojení Hema gel jít na stolici je otřesné díky lactulose lehčí samozřejmě sprcha až 10xdenně+heřmánek chápu,že lékaři dělali co uměli,ale kdyby mělo být nějaké příště nelitovala bych peněz a zkusila metodu ThD.

Martina (St, 5. 7. 2017 - 19:07)

Ahoj všem, 15.května jsem podstoupila longo operaci. Byla jsem mile překvapena, nebot nějaké menší bolesti jsem měla jen odpoledne po operaci. Odcházela jsem na druhý den ráno domů bez jakýchkoli bolestí. Můžu všem vřele doporučit. Jen doporučím, že jsem nic neponechala náhodě a termín si domluvila i podle lunárního kalendáře a možná právě proto vše proběhlo bez jakýchkoli pooperačních bolestí a komplikací.

Vlaďka (So, 6. 5. 2017 - 14:05)

ještě něco,v noci jsem...Taky jsem čerstvě po Longu(9den),chtěla bych se zeptat,jak probíhala kontrola po zákroku u proktologa.
Za 14dnů tam jdu a jelikož mám stále dost velké bolesti,tak mám strach,jestli kontrola probíhá stejně jako vyšetření před.
To bych asi nezvládla.Jinak až na ty bolesti,které ustupují velmi pomalu,ty u vyprazdňování jsou zatím taky dost bolestivé,nekrvácím a močení se mi taky upravilo,Taky už v noci neběhám:).
děkuji

dana (Čt, 4. 5. 2017 - 13:05)

prosím o radu, jsem po Longove operaci, řekla bych že je to celkem dobrý, je tomu týden. nyní pozoruji píchání a pálení jako bych seděla na žiletkách, dočetla jsem se, že při této metodě se používají kovové svorky, může to být jimi? případně odejdou samy nebo se budou muset odstranit? omlouvám se, ale v nemocnici mi nic moc neřekli..

Milan (So, 22. 4. 2017 - 11:04)

Každý člověk je jedinečný byl jsem před 5 lety na longo operaci po roce jsem měl hemeroidy zpatky v plně paradě.Dnes mam he.4 stupně uvažují o další operaci skusim hal-rar jestli to půjde po longo operaci.

j (Po, 3. 4. 2017 - 21:04)

Právě jsem se vrátil z...mě to dělala doktorka Malhefková,po 2 měsících mám prdelku jak mimino-naprosto bez potíží,měla jsem to trochu jiné,než ty,bez drenu v zadku,protože jsem šla včas jen na vnitřní hem.Jsem,ne nesmírně,ale přímo vesmírně šťastná,že jsem v pohodě,byla jsem blbá a oddalovala to,proč sama nevím.....

Reklama

Přidat komentář