Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Jana (Út, 4. 6. 2019 - 21:06)

Je mi 73let, operaci kyčle jsem prodělala loni v červenci a do dnes nemůžu chodit do schodů a to bydlím ve 3.poschodí. Navíc mám necitlivý kotník a je oteklý a půl lýtka mě stále táhne. Byla jsem u ortpeda dal mi injekci do kotníku. Operace dopadla dobře ale 14 dní jsem jsem v lázní proležela v horečkách. Prý mi mé tělo nechce přijmout cizí těleso a stále mám problémy. Nemůžu dlouho chodit ani sedět. Máte někdo podobné problémy , nebo mi chcete poradit? Děkuji předem za radu

Věra (Út, 28. 5. 2019 - 22:05)

Dano, čekáme s Alenou, že napíšeš, jak se máš. Co se děje!

Tina (So, 25. 5. 2019 - 12:05)

Jsem po druhé TEP kyčle během půl roku. Při cvičení mi v obou kloubech jakoby lehce ťukne. Někdy ano někdy ne. Má někdo názor? Díky. Tina

PAvlina (Ne, 19. 5. 2019 - 11:05)

Dobrý den,prosím vás chtěla jsem se optat,zdali je to normální že nám již 3 měsíce po tep kyčle a stále musím ráno i večer si vzít prášek od bolesti? Už jsem to zkoušela brát jen třeba večer,abych se trošku prospala ale pak přes den nejde vydržet,bolí a bolí,podle rtg je vše v poradku

Miloš (St, 29. 5. 2019 - 10:05)

Manželka mne ukazala tady tyhle stránky,at vidim, že nejsem sám který má s tim po operacich problémy.Nebot všichni kolem mne co znám to mají dobre. Jsem byl před třemi lety s kolenem,za rok s kyčli a před třema měsici zase na reoperaci s kolenem.Jsem úplně vyčerpaný,bez života a protivný dědek(65)let. Důchod jsem si představoval , že stravím jinak. Koleno od operace bolelo stálé a stálé jsem slyšel , že je vše v pořádku .Každý krok byl bolestivý. To jsem pak musel s kyčli, na druhé noze. Tak s tim jsem byl spokojeny bylo to úplně o něčem jiném než koleno, za tři měsíce bez bolesti . Ale co z toho , když koleno bolelo,prášky beru pořád 2x denně. Tak jsem šel k jinému doktorovi vzdálenému 300km ke konzultaci. Tam mne udělal vyšetřovací metody, které můj operáter tvrdil , že nejdou udělat a zjistil uvolnění endoprotezy a postavení mimo osy. Takže jedině reimplantace. Měl jsem se rozhodnout. Tak jsem šel s tím papirem k mému ortopedovi, ale on říkal, že je to blbost , že RTG nic neukazuje a on že reoperaci dělat nebude. Takže jsem jel opět za vzdáleným doktorem. Cesta je zdlouhavá , ale snad to bude již dobré. I když prozatím není. Jsem zvědavý, jak se bude na to tvařit můj ortoped u nás ke kterému jdu za 14 dni na kontrolu kyčle. Takže tedka nevim, zdali mám jezdit s kolenem na kontrolu tam kde mne operovali. No jen hlavně at je to už konečně dobre. Slyšel jsem , že po reoperacích už to nikdy dobre nebude,ale raději tomu nevěřim.

pája (Čt, 30. 5. 2019 - 12:05)

Pokud vám nevadí vzdálenost, určitě bych volila kontroly u operatéra.

Omlouvám se za duplicitní příspěvek výše, technika :-(

Miloš (Čt, 30. 5. 2019 - 12:05)

Právě ta vzdalenost mne vadi,nějak si autem už sam netroufam a nemá mne kdo odvest,tak asi budu muset vzit toho mého v mem bydlišti,ale ten se muže na mne zlobit a poslat mne tam kde mne reoperaci udělali,no jsem zvědav jak dopadnu

pája (Pá, 31. 5. 2019 - 11:05)

Miloši, uvidíte na kontrole a máte svobodnou volbu lékaře, můžete přejít k úplně jinému, který nebude mít nic společného s žádnou operací. Jen bych si sebou vzala lékařské zprávy. Já si vše kopírovala, i propouštěcí zprávy z nemocnice mám schované. Dojíždím 40 km, to zase není tak daleko, bylo to moje rozhodnutí, nespokojenost a špatná diagnóza.

Věra (Út, 28. 5. 2019 - 21:05)

Pavlíno, já beru prášky na bolest pořád. Od listopadu 2012 do června 2015 jsem měla tři operace a vlastně jsem byla pořád před nebo po operaci. Teď mi odchází druhé koleno, takže zase beru jeden Novalgin ráno a pokud něco dělám a moc mi koleno bolí, vezmu si Diclofenac duo. A to asi budu dělat až do operace kolena - a to je na mém rozhodnutí, kdy zavolám, že chci na operaci. Už jsem to tu psala. Kontrolu mám za dva roky, tak uvidím. A prášky tím pádem neřeším :-) Jak píše Pájja, tři měsíce je ještě brzo, ale každý snáší bolest jinak. Já jsem feťák, bolest si moc nenechám přerůst přes hlavu, chci hlavně chodit :-)

pája (Čt, 30. 5. 2019 - 12:05)

Věrko, můj doktor tvrdí, že prášky na bolest byly vynalezeny, aby pomáhaly. I po operaci mi říkal, ať nehraju hrdinu a prášky si podle potřeby beru, napsal mi Novalgin, dnes občas Ibalgin při změně počasí. Ono se ulevuje bolesti a rozhodí se něco jiného - kolena, záda. Nic se nemá přehánět, ale proč zbytečně žít s bolestí.

pája (Čt, 30. 5. 2019 - 11:05)

Věrko, můj doktor tvrdí, že prášky na bolest byly vynalezeny, aby pomáhaly. I po operaci mi říkal, ať nehraju hrdinu a prášky si podle potřeby beru, napsal mi Novalgin, dnes občas Ibalgin při změně počasí. Ono se ulevuje bolesti a rozhodí se něco jiného - kolena, záda. Nic se nemá přehánět, ale proč zbytečně žít s bolestí.

Věra (So, 25. 5. 2019 - 14:05)

Pavlino, tak tři měsíce je krátká doba a každý máme jinou bolest. Já jsem po první TEP kyčle byla za tři měsíce uplně skoro fit,druhá kyčel po vyměně bolela asi třičtvrtě roku,prašky jsem taky brala dost dlouho. A ted jsem rok po TEP kolene a bez prášku nedám ani jeden den.Koleno stálé boli a jsem celkově strašně unavena,hodně operaci během pár let.A nyní mne začíná k tomu všemu bolet ta první kyčel,jestli nebude v pořadku,tak asi z toho se zblázním,mne už tak brzy pod nože nedostanou.V pondělí s ni jdu na RTG.Navštěvuji lečbu bolesti,kde mne napíšou prašky,které mohu kombinovat s dalšima co musim uživat.Ale je to život o ničem a to je mne 61 let.

Karla (St, 15. 5. 2019 - 13:05)

Dobrý den. Prosim vas tady o informaci o radu. Mám již dvě kyčle měněne a nyní mne čeká koleno.Moc se bojim, neboť jsem slyšela, že kolena jsou horši.Jste tady některa co máte koleno i kyčle měněne? Další rok mne bude čekat reoperace kyčle na te stejne straně co nyní bude koleno, no děsim se toho,ale nijak jinak to už nejde,je mne 67 let a kyčel mne vydržela 6 let.Děkuji za každou zpravičku

Věra (Čt, 16. 5. 2019 - 20:05)

Karlo, já mám TEP kyčle na levé noze a kolena na pravé. Na koleno jsem šla za rok a čtvrt po kyčli. Bylo mi šedesát. Z mého pohledu bylo koleno bolestivější, protože ho musíš rozhýbat do tří měsíců od operace, ale zase jsi méně omezená co se týká sebeobsluhy. Při ohýbání vlastně namáháš jizvu, koleno je oteklé, ale zase si můžeš sednout, ohnout se, nohu pokrčit - jen došlapování jsem měla zpočátku omezené asi na 50%. Už je to pět let a přesně si to mepamatuju. Po kontrole po šesti týdnech jsem už mohla chodit o jedné fr. holi a do lázní jsem jela tři měsíce po operaci rozcvičená, téměř jsem nepoužívala hůl a užila jsem si všechny procedůry. Podívej se na diskuzi - tep kolene/doktorka. Tam se dočteš hodně od jiných tepkařů. Ne všichni na tom byli stejně jako já - jako i při TEP kyčle. Záleží na každém, jak to zvládá. Prakticky hned po TEP kolene se mě začal uvolňovat kyčel. Teprve vloni jsem se dozvěděla že to bylo proto, že mi dali malou velikost TEP a námahou po TEP kolene se uvolnila. Proč ty půjdeš na reoperaci?

Karla (Pá, 17. 5. 2019 - 09:05)

děkuji za napsani.Takže se vam uvolnuje kyčel,takže asi vas taky čeká reoperace? Mne se tam taky něco uvolnuje,prý to ještě vydrži a po tep kolene se to pry zhorši,tak pak až se koleno zhoji půjdu na kyčel. Já se toho tak šíleně bojim, zas ty bolesti,pobyt v nemocnici. Mám problémy se spánkem a spát na zádech je utrpení, no stejně ted už vlastně spim jen na těch zádech kvůli bolestem.Beru již 5 let prášky na spani a stejně spim strašně málo.No kombinace s lekama od bolesti,to teda ty mé játra budou vypadat.Když jsem byla s kyčli, tak na pokoji byla pani po koleni a ta chudak tak naříkala,když to musela ohýbat,měla to zarudle,zánět v tom. To já s kyčli takový asi normálni průběh.Půl roku berle...a pak chvili bez nich,ale pak to již nešlo.
Takže to jste brzy odložila berle, mne zas říkal operater nejmíň pul roku...tři měsíce pry jen jedna třetina našlapování a pak pomaličku zatěžovat. asi to má každá nemocnice jinak.

Věra (Pá, 17. 5. 2019 - 17:05)

Ne, ne, 2. června to budou čtyři roky, co jsem byla na reoperaci. A je to přesně tak, podruhé už víš, co tě čeká. Já jsem měla tři operace vždy po roce a čtvrt a teď si teprve trochu užívám, že můžu chodit bez berlí. Sice mi odchází druhé koleno, ale snažím se ještě trochu operaci oddálit. Nechala jsem si vloni a letos píchnout do kolena injekci, beru Condrosulf 800, jezdím na fyzioterapii a uvidím. Další kontrolu mám za dva roky tak možná pak - jestli to nebude dřív.
S tou chůzí to má opravdu každá nemocnice jinak, ale půl roku o holích je opravdu dlouho. No, hlavně, že pak noha slouží jak má :-)

Hanka (Čt, 16. 5. 2019 - 12:05)

Mne je 71 let a přes 10lety koleno za tři roky kyčel na stejne noze a ted reoperace kolene a druhá strana se taky hodně ozývá a já to už ty operace asi nedam,tak nevim co mam dělat.

Helena (Út, 14. 5. 2019 - 12:05)

Ahoj všem, byli jste někdo v lazni Karvine-Hranice? jsem po TEP kolene ,takže budou prvně lázně.Ale nevim kdy přijde pozvánka,zdali se to vůbec stihne,nebot mám zažadano o 1 lůžkový pokoj a cena je 400kč,teda co v tom pokoji bude za ty peníze.

Jirka (Čt, 16. 5. 2019 - 08:05)

Já jezdívám již šestým rokem do Darkova a vždy si beru 1 lůžák.Cena je 300 a nebo 400kč,ale žadnej luxus,jen výhoda že jste sam/sama.Jednou jsem byl ve dvojlůžáku a už NIKDY.Ale je hodně lidi co znám, co by za prvé nezaplatili tolik peněz a za druhé by nechtěli byt sami. Takže Vám přeji pěkný pobyt

Věra (St, 15. 5. 2019 - 11:05)

Heleno, myslím, že víš, proč si žádáš o jednolůžkový pokoj - za ty peníze v něm budeš sama :-). Já to mám také tak. V lázních jedině sama na pokoji. Pro mé pohodlí a klid. Někdy mám za ty peníze pokoj s balkónem :-) a 400,-Kč za jednolůžkový pokoj není zas tak moc - podle mé zkušenosti.

Reklama

Přidat komentář