Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Návštěvník (Po, 6. 5. 2019 - 21:05)

A o proměňování k lepšímu nemůže být řeči. Fanatismus nikdy člověka nevylepšil. Ale náboženský fanatismus může být menší zlo. V případě narkomanů nebo gamblerů. Pokud vymění sociálně patologickou závislost (drogy, automaty) za menší zlo - závislost na komunitě pobožných, na rituálech, nauce, knize, modlení atd.

Rakato (Po, 6. 5. 2019 - 23:05)

Dobrá, souhlasím. Ale uvažoval jsi někdy, jak by skončili současní křesťané, kdyby byli bez víry? Většinou jako ty a já - bez kriminality a se zdravým rozumem, ale část z nich by pravděpodobně zvlčila a pořádně nám zatopila. Současná verze praktikování víry podle mě trochu kriminalitu potlačuje (kromě chudáků ministrantů).

Návštěvník (Po, 6. 5. 2019 - 21:05)

Ne, nejsou tisíce lidí proměnění Kristem. Jsou proměnění knihou, ideologií. Kristus = bible a nauka.

Návštěvník (Po, 6. 5. 2019 - 21:05)

Ne, nejsou žádní nadzemští bubáci. A pokud je něco nehmotného, stejně to nemůže hmotu ovlivńovat, nemělo by čím. Nedává to logiku, je to nulově pravděpodobné. Ale z tvého psaní je nejdůležitější věta ta o tom boji. Cituji: "nevedeme totiž boj proti člověku a tělu, nýbrž proti duchovním mocím" Ano, každá ideologie vede boj. Komunistická ideologie vede třídní boj. Nacistická ideologie vede etnický a rasový boj. A náboženská ideologie, kterou propagoval Pavel z Tarsu vede boj proti lidem jiné víry nebo lidem bez víry. Každá z těchto nenávistných ideologií vede boj a rozděluje lidi. Apoštol Pavel byl apoštol rozdělování a apoštol nenávisti.

Jirka (Po, 6. 5. 2019 - 21:05)

Nehmotné "věci" dozajista ovlivňují ba dokonce hýbou s hmotou, tak jako se klátí ve větru stromy a tak jako myšlenka ovlivní to, co bude dělat tělo, jako fáze měsíce má vliv na příliv a odliv nebo záření z radioaktivity anebo gravitace. A to bysme mohli nacházet příkladů více a více. Nic z toho nevidíme a těžko to můžeme považovat za hmotu a přesto se ztěží odvážime říct že by to nemělo žádný vliv.

Návštěvník (Po, 6. 5. 2019 - 20:05)

Bludné představy o Ježíši nemají na praktický život vliv. Je jedno, jaký má kdo představy o Batmanovi, Vinnetouovi, Jošuovi, Sandokanovi. Ale bludné představy o lidech, o příčinách chování - to je vážnější problém. Páč v reálu pak špatně vyhodnocuješ zažité situace.

Rakato (Po, 6. 5. 2019 - 23:05)

Slova, které by si uctívači Ježíše mohli dát za rámeček. Je to stejné, jako když se malý chlapec ztotožní s marvelovským hrdinou, a pak skáče ze střechy, protože si myslí, že umí létat. I křesťané jsou kvůli Ježíši mimo realitu, a my chudáci ateisté jsme pak nevinnými oběťmi jejich nesmyslných řečí. Na mě to působí hodně depresivně a musím si nalít, abych se vzpamatoval. Tak začíná alkoholismus. Křesťané, budete mě mít na svědomí.

Jirka (Út, 7. 5. 2019 - 05:05)

Máš problémy s alkoholem? To je mi líto, a jistě to nebude tvůj jediný problém. Alkoholem se jenom snažíš spláchnout nějaké svoje problémy. Mně z alkoholu, z drog, cigaret, hracích automatů, sledování porna a jiných špatností pomohl Ježíš. Ano Ježíš, nikoliv Batman, ani Vinnetou nebo Sandokan.

Rakato (Út, 7. 5. 2019 - 13:05)

Když ses zbavil všech lidských radostí, a zůstal ti jen dávno mrtvý Ježíš, jsi ještě větší bloud, než jsem si myslel. Drogy, automaty a cigarety beru. Ale to ostatní? Nechce se mi věřit, že pro tebe Ježíš funguje jako substituční droga, něco jako metadon. Je to degradace Ježíše na pouhý nástroj pro léčení tvých neřestí. Co tvůj zpovědník? Ví o tom?

Jirka (Út, 7. 5. 2019 - 21:05)

Drogy, automaty a cigarety bereš. Já už ne. Bůh je lékař.

Rakato (Út, 7. 5. 2019 - 22:05)

Drogy, automaty a cigarety ze tvého textu beru v tom smyslu, že kvituji, že je už nebereš. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bůh je lékař? Bože, ty umíš dát nečekaný direkt - až jsem se zakuckal. Když už tě něco odvedlo od tvých jmenovaných neřestí, tak to byla víra v boha, ne bůh osobně. Fanatici to tak mají - pro víru udělají skoro cokoliv. Mě se líbí flagelanti, to jsou dobří pošuci. A bičují se ve sklepě, do toho otčenáš nebo zdrávas.... Ano, je to morbidní, ale také hodné obdivu, co člověk sám pro sebe je schopen udělat. Ale ti filipínští tajtrlíci, co se propichují a za háky věšejí na tyče, a to na veřejnosti - to jsou odporné kreatury, zcela zblblé svou vírou.

Jirka (Út, 7. 5. 2019 - 23:05)

No, je vidět žes žádné velké závislosti neměl, a proto nevíš o čem to je. Z toho tě nedostane ani ústavní léčba, jsou to patologické závislosti, o tom nemáš ánung. Z toho mě dostal Bůh, tak že to šlo lehce a ještě mě uzdravil i fyzicky, kolena, tlak, zuby se mi nekazí. Dávej pozor ať se neudávíš drobkama, to je nebezpečné. Četl jsem že se dá utopit i ve lžíci polévky.

Rakato (Út, 7. 5. 2019 - 23:05)

Zdraví ti přeju, ne že ne. Možná, že budeš první zdokumentovaný případ toho, jak víra tvá tě uzdravila.

Jirka (St, 8. 5. 2019 - 00:05)

To bych byl asi první případ to je pravda, ale nebudu. Řadím se mezi ty tisíce, které uzdravil Ježíš, Bůh.....v kterého ty z 5% věříš, ale nechceš Ho přijmout.

Jirka (Po, 6. 5. 2019 - 21:05)

Nikoliv,.....avšak.......přiveď sem do diskuze aspoň pět lidí, kterým proměnil život k lepšímu Batman nebo Vinnetou nebo Sandokan, alespoň jeden z nich. Tím nemyslím že viděli filmy o nich. Oproti tisícům lidí proměněných Kristem.

Návštěvník (Po, 6. 5. 2019 - 20:05)

Když nemáte zkušenost s lidmi a sociálními skupinami, tak o tom nefantazírujte. Pokud jsi pracoval celý život na dílně se stroji, je to v pořádku. Popisuj to, co jsi zažil. Piš o strojích.

Rakato (Po, 6. 5. 2019 - 23:05)

Třicet let praxe jako učitel, říkáš? Tak jak můžeš vykládat, že každé dítě je vychovatelné a chvástat se svými úspěchy? Nemusím být učitel, abych věděl ze svého okolí, že některý trpaslík roste pro šibenici. Znám sám pár takových případů, jiní znají pár takových případů. Nakonec to vypadá tak, že ti mladí delikventi měli jen smůlu, že se nedostali do rukou tobě, protože ty bys je zvládl. Skončili v pasťáku jen proto, žes nebyl přítomen. A tomu mám věřit? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak už se ukázni, nahoď znovu logiku a pravdomluvný mód, a nedělej ze sebe Makarenka.

Jirka (Po, 6. 5. 2019 - 20:05)

Já osobně jsem s dětmi sice nepracoval, ale osmnáct let jsem pracoval s lidmi, kde jsem v průměru jednal i s dvaceti povahami denně. Takže bych musel mít Alzheimera, aby mi z toho nějaké poučení nezůstalo. A i přesto si dovolím tvrdit, že stále se v lidech nevyznám. Na tyto moje otázky vcelku snadno odpovídá Bible s učením o neviditelných mocích nadzemských vzdušných. Jak proto také učí Pavel - z Boží milosti apoštol Páně; nevedeme totiž boj proti člověku a tělu, nýbrž proti duchovním mocím.

Rakato (Po, 6. 5. 2019 - 23:05)

Nejen v lidech se nevyznáš. Ale toto poznání je pro tebe dobrý odrazový můstek vykročit správnou cestou k Darwinovi a jiným vědeckým poznatkům, které ti bible dát nemůže.

Jirka (Út, 7. 5. 2019 - 05:05)

Narozdíl od tebe, který se v lidech, stejně jako ve všem ostatním vyzná dokonale:-)

Reklama

Přidat komentář