Reklama

Zážitky z vojny

Návštěvník (So, 27. 2. 2021 - 11:02)

No, zajímavý názor. A dnes, když se bolševizmus rozjíždí v USA a EU, jak jim budeš vzdorovat ty? A podívej se, když sundáš klapky z očí a růžové brýle, jak jsi jako kupa dalších zalezlí hluboko v prdeli bolševikům, kteří znovu nastupují, jen se jinak jmenují. Co s tím uděláš????

Nabývám dojmu, (Út, 7. 5. 2019 - 16:05)

že právě David je to rozmanitě terorizované, týrané a zanedbávané potomstvo.

! (Út, 7. 5. 2019 - 13:05)

David, představuješ si to jak Hurvínek válku. Dnešní generace zase leze do prdele Američanům a Číňanům, a až z ní za 20 let budou geronti, jejich potomci jim to vyčtou taky. To je koloběh života.

David (Ne, 5. 5. 2019 - 18:05)

Přitom XXL má jistě sám máslo na hlavě. On a jeho gerontská generace zanechali společnost v takovém stavu, že dnes stojí za h*vn*, a rozhodně nestojí za jakékoli velké oběti. I jeho zásluhou jsou dneska ženské k**vy a děti malí z***i, za které nasazovat život by bylo holým šílenstvím.

XXL (Ne, 5. 5. 2019 - 12:05)

Jak to tak pročítám, tak si říkám, že takové to opravdové chlapství jde do kytek. Uplakánci, do sebe zahledění mamánci. To, že někdo nezvládá krajní krizové situace svědčí o naprosté absenci právě toho, co z chlapa dělá to, čím by měl být.
Za mých mladých let byl "teplouš" opvrženihodný tvor. Dnes je to "celebrita".
Svět je zkrátka vzhůru nohama a my, stará generace, to už brzy "zapíchnem." Vůbec nám to nebude líto. A vy, mladí, až budete v našem, seniorním věku, nebudete vědět, co vlastně jste. Všude bude plno "babochlapů". Sex v našem pojetí se nebude vůbec provozovat, všichni si budou honit "brka" u počítače. Všichni budou štrejchnutí do čokoládova .

David (Ne, 5. 5. 2019 - 13:05)

Vy už si dejte pohov. Melete tu páté přes deváté. Hned "takové to opravdové chlapství", hned nezvládání nějakých "krajních krizových situací", hned homosexualita, hned mamánkovství, hned honění brk u počítače.¶ Nicméně kdo ví, třeba v tom nějaké racionální jádro i je. Nicméně "takové to opravdové chlapství" od neletitého muže je nákladnou službou společnosti, podobně jako třeba plození a vychovávání dětí, zajišťování veřejného výkladu bytí či koordinace nějakého smysluplného komunálního úsilí - tedy činnosti, na kterých se mohou pro změnu výlučně či ve větší míře podílet třeba i ženy nebo letití muži. Aby podobná nasazení (tedy např. ony služby opravdového chlapství, plození a výchovu dětí apod.), mohla společnost od svých členů očekávat, musí především ona sama za něco stát. Ona však stojí vůči mnohým za starou belu. Tak maximálně s*át na ni, a ne ještě kvůli ní nasazovat vlastní život.

Míra (Út, 21. 5. 2019 - 21:05)

Potlesk, řekl jsi to za mě.

J (So, 4. 5. 2019 - 22:05)

S Davidem souhlasím, v plném rozsahu. Na vojně jsem byl v 70. letech. A přestože mám život rád, tak v tom období mně taky napadaly takové myšlenky. Naštěstí, díky mému technickému vzdělání, jsem se po 2 měsících dostal do autodílny, kde ty vojenské pakárny ubylo, tak jsem to nakonec nějak přežil. Ale v té době se říkávalo, že to dost kluků takhle raději ukončilo. A jak už tady padla zmínka, o sebevraždě v době války. Tak v tom jsem měl už jasno, ještě ve škole, když nás krmili válečnými filmy. Každoročně v tomto období. Než takové utrpení ve válce, tak to raději skoncovat hned. A jestli se na vojně někomu líbilo, tak to musel mít hodně vylízaný mozek do zelena.

David (So, 4. 5. 2019 - 21:05)

Někteří hlupáci si myslí, že dávat do souvislosti vojenskou službu se sebevraždou je nevhodné. Ve skutečnosti je to však přístup, který je zcela v pořádku, naprosto vhodný a platný.

Petr (Pá, 3. 5. 2019 - 22:05)

Základní vojenská služba = zbytečně promarněný čas. Byl jsem na vojně ještě před Velkou Sametovou Kapitalistickou Revolucí a že bych byl na sebe hrdý, to rozhodně nejsem. Spíš nasraný, že jsem se nechal manipulovat komunistickou ideologií. Modrou knížku (sen každého mladého muže) jsem neměl, takže zůstala na výběr buď vojna, nebo basa.

David (Pá, 3. 5. 2019 - 22:05)

Mnozí to na vojně řešili pokusem o sebevraždu nebo dokonanou sebevraždou. Ti nejodvážnější pak volili sebevraždu rozšířenou - když dostali do ruky samopal, napřed postříleli pár vojáků okolo sebe, a pak obrátili hlaveň proti sobě.

Bobrik (So, 4. 5. 2019 - 14:05)

Co to meleš to si byl dva roky v base takovou kravinu slyším poprvé.

David (So, 4. 5. 2019 - 16:05)

Máš pravdu v tom, že vojenská služba mnohdy dostatečně nemotivuje k sebevraždě. Ani já jsem během své vojenské služby nebyl dostatečně motivován k sebevraždě, a proto jsem sebevraždu nevykonal ani v jejím průběhu, ani později.

senior (Pá, 3. 5. 2019 - 21:05)

Pokaždé, když se sejdu se svými kamarády, vzpomínáme na vojnu. Na tu tvrdou, Čepičkovskou. Nikdo z nás by nevyměnil ty 2 roky za poflakování, někde v civilu. Naučili jsme se disciplině, sebeovládání, toleranci a v neposlední řadě také schopnosti, když to bude opravdu třeba, zabíjet. Pro Vlast a Národ.
Obávám se, že dnešní generaci zfetovaných, pokérovaných, vyholených a svým vlastním pohlavím nejistých pamužů" to zní neuvěřitelně.
Když jsme přišli po těch dvou létech domů, měli jsme sebevědomí a důvěru ve ve vlastní síly.
Ostatně, v tom čase být nevoják, bylo totéž, co "krypl" a o takového se normální holka neotřela. Těžká sociální "nedostatečnost".
Doba se změnila. Vůbec si neumím představit ty dnešní muže" s 30 kg na zádech a s maskou na obličeji, jak běží "kdo co vydrží." A, kůrva, že jsme toho vydrželi moc. Nikdo se o sebevraždu nepokoušel. Tím by jen potvrdil
že není chlap a nebo je, v horším případě ,BUZERANT. Ostatně, v době mého mládí bylo "přihřátí" trestné.
Přicházím o zdraví i kamarády, jak postupně odchází. Vzpomínky a hrdost
na dobu mého mládí nikdo vzít nemůže.
Krásná to doba.

Default User Image
promiskuitní (St, 20. 3. 2024 - 21:03)

Jsem měl modrou knížku, některé holky ke mě chodily sami a zůstaly do rána, neměl jsem problém s děvčaty, v práci jsem měl nabídky, také učednice, především třeťačky, dávali nám je do provozu. Ty holky se neptaly jestli jsem byl na vojně, ty zajímal jestli mně stojí a vydržím do půlnoci píchat. Můj mistr byl o pár roků starší, byl na vojně a ženský na něj nebyly zvědavý, protože chlastal, smrděl a stále holky ošahával, tedy nijak neoslňoval a že byl na vojně mu bylo hovno platný. Vždycky zbalil v hospodě podobnou, nějakou ožralou, šeredu bez kozatou a klátil ji na stojáka někde opřenou u stromu. Jo život je vždycky jinak, než plácají ,,odborníci".

David (Čt, 2. 5. 2019 - 00:05)

O sebevraždách v souvislosti s vojenskou službou se mluví poměrně málo, a pokud ano, pak nejčastěji v souvislosti s nějakou šikanou v kasárnách v době míru. Mě však nyní spíše zajímají sebevraždy vojáků v době války, jakož i sebevraždy branců, kteří měli narukovat do války, a vzali si život, aby si ušetřili válečné útrapy v uniformě, a po válce se nemuseli dřít a živořit v zájmu obnovy válkou poničené ekonomiky. Máš nějaké znalosti a vědomosti, faktické nebo beletristické prameny či relevantní názory na takovouto problematiku? Jestli ano, tak sem s tím do placu!

Moudřivec-Šoulivec (Čt, 2. 5. 2019 - 18:05)

Pokud jde o sebevraždy vojáků v činné válečné službě, ty v minulosti často mívaly podobu padnutí v bojové akci, nebo popravy z rozhodnutí polního soudu. Neochota se dostatečně věnovat boji, včetně tzv. "hysterické slepoty", stejně jako neposlušnost vůči nadřízeným, nebo dokonce vzpurnost, byly mnohokrát ve skutečnosti projevy vůle ke smrti. ¶ Arnold Šebestián Moudřivec-Šoulivec

David (Čt, 2. 5. 2019 - 22:05)

Díky, to zní věrohodně. Kolik ale procent mužů, kteří mají narukovat do války, ale běžně řeší tuto situaci sebevraždou?

mili (Út, 24. 5. 2016 - 10:05)

ranný nástup tankového pluku v JH.
Mimoriadna udalosť - cez víkend nvojak znásilnil dievča. Velitel to komentuje pred nastúpenými asi 500 vojakmi.
Vy si myslíte že keď dievča je menej oblečená, že ona to chce?
Následne si dievča za doprovodu policajtov prešla celý pluk, za úsmevov chlapcov i jej

učitel Lahvička (Út, 24. 5. 2016 - 09:05)

Já bich vojnu zrušil nechcu... Alois Lukačovič pičovič, budeš čistit kravám zadky, nebo prodávat koks, to nemusíš chodit do školy. Není náhodu v Hudralovicích škola pre pitomcov?

Reklama

Přidat komentář