Reklama

Existuje Bůh?

Rakato (Pá, 17. 5. 2019 - 22:05)

A svět by se měl utápět v ježíšovské lásce.... Spadl jsi z višně? Světu jsou jedno tvoje představy, jaký by měl být.

??? (So, 18. 5. 2019 - 11:05)

Samozřejmě je jasné, že když to nepůjde po dobrém půjde to po zlém. Mám na mysli spíše Stalina , v gulagu by ti to nicnedělání vyhnali z hlavy.

Rakato (Pá, 17. 5. 2019 - 14:05)

I když tady píšu jako blázen furt pryč, Jehova se mi nezjevil. Buď se nenechal vyprovokovat, nebo neexistuje. Spíše to druhé. Ale jsou i jiní bohové, jak se píše v bibli, možná se ozvou oni. Satan, komm zu mir!

Steve (Pá, 17. 5. 2019 - 17:05)

A cos čekal??? :-D Vyprdni se i na to abnormál zdejší datlování, stejně ti to nikam nic nepomůže!

Rakato (Pá, 17. 5. 2019 - 17:05)

Nebuď tak negativní. Když tady najdeš dobrou partu, pocvičíš se nejen v nadávkách, ale i v umění diskuse a trefné protiargumentace. V rozhovoru s manželkou se ti to může hodit.

Smířlivý komentář (Pá, 10. 5. 2019 - 08:05)

Chápu i nechápu věřící lidi. Nejdříve napíšu to, čemu rozumím, pro co mám pochopení a čemu se rozhodně nevysmívám. Rozumím tomu, že se někdo chce jednou setkat s někým blízkým, kdo mu už umřel. Rozumím tomu, že se lidi bojí smrti a když už to musí být, tak si představují, že pak nezaniknou, ale budou v nějaké jiné dimenzi. Rozumím tomu, že se někteří lidi potřebují k někomu modlit, když je jim ouvej, když jsou nemocní , nebo něco zažili vážného a nevědí si rady. Rozumím tomu, že si někdo myslí, že vesmír i živá příroda má svého tvůrce. Pro to všechno mám pochopení. Ale jedné věci absolutně nerozumím a jde to mimo mé chápání: Jak můžou věřit věřící lidi mrtvým židům, které osobně nikdy neviděli, nemluvili s nimi? Tito židé a bylo jich snad kolem padesáti se podíleli na sepsání bible. Jaký důvod je věřit těmto tisíce let mrtvým autorům, o nichž nic nevíme, jen to, že žili v době bronzové a starověku a měli zcela jinou kulturu a mentalitu než my? Pokud někdo šíří jejich ideologii, tak není věřícím v boha, ale věřícím mrtvým židům. Navíc přece nejsme židovský národ. Proč bychom měli vzhlížet k mrtvým židům anonymům? Proč bychom měli věřit na jejich bajky, kde hadi mluví, panny rodí, moře se schová a další fantasmagorie? Mrzí mě to, ale musím napsat, že věřící lidi spíše než že by věřili v boha, tak věří v bláboly starodávných fejkařů. A ještě z cizího národa.

Touha (Pá, 17. 5. 2019 - 15:05)

No jo no, To už jsme tady taky probírali, že ty starozákonní texty byly v babylonském zajetí sepsány jako politická záležitost pro dodání odvahy a podpora sjednocení izraelitů. Či co...

Rakato (Pá, 10. 5. 2019 - 14:05)

Uniká ti kontinuita Petrová stolce, či jak se tomu říká. Prostě ta Ježíšova víra je nepřetržitě předávána dál, od jednoho zástupce božího na zemi k druhému. ------------------------------------------------------------
A že křesťané věří starozákonním Židům? Věřil jsem Ježíš, tam věří také. Ti lidé totiž silně chtějí věřit, a tak mají klapky na očích a o bibli nepřemýšlí, takže nevnímají všechny ty biblické absurdity a nesmysly. Víra hory přenáší.

Stalin (Čt, 2. 5. 2019 - 18:05)

Žiju, ale ukrývám se. Mám v sobe nanoroboty, takže budu žít věčně, a komunismus nastolím koncem století. (Ale to už moc změn nebudu muset dělat. Moc se mi současná doba v EU líbí, je to správný vyvoj, který každého komunistu potěší.)

Boeing z popelnice (Pá, 3. 5. 2019 - 17:05)

To já mám v sobě molekulární-stroje-které-jsou-snem-každého-nanotechnologa!
https://tinyurl.com/y58gbfdd

Rakato (Pá, 3. 5. 2019 - 22:05)

Víš, co jsi tím chtěl sdělit? Aspoň že někdo...

Boeing z popelnice (Ne, 5. 5. 2019 - 22:05)

Tak určitě! Že jsem tak složitej, že mě prostě MUSEL někdo stvořit.

Rakato (Po, 6. 5. 2019 - 14:05)

Až se o světě naučíš víc, třeba si nebudeš připadat tak složitý, a napadne tě evoluce.

Lenin (Čt, 2. 5. 2019 - 16:05)

Žije !

Rakato (St, 1. 5. 2019 - 23:05)

Jehova už nikoho nezajímá. A se starozákoními Židy to měl Jehova občas stejné - furt o jiných bozích, a Jehovovi žádnou lásku. Dokonce i jeho jméno zapoměli, a tak dnes lidé neví - Jehova, Jahve... či jak. Židé si mohou ušít z ostudy kabát. Ale stejně mám ty klucí pejzatý rád, protože drží víru. To my jsme byli katolíci, pak čeští bratři, zase katolíci, a teď neznabozi. K čemu je to dobré? Už nevíme, čí jsme.

Ale (St, 17. 4. 2019 - 18:04)

pane chytrý už dost !!!

17.4. (St, 17. 4. 2019 - 08:04)

Ze směrnice pro postní dobu.Kán. 1250:Dny a doby pokání v celé církvi jsou jednotlivé pátky během celého roku a doba postní.
Kán. 1251: Pokání zdrženlivosti od masa nebo jiného pokrmu podle předpisů biskupské konference se zachovává každý pátek v roce, pokud nepřipadne na den slavnosti; pokání zdrženlivostí i újmou se zachovává na Popeleční středu a na Velký pátek, v den utrpení a smrti našeho Pána Ježíše Krista.

Rakato (St, 17. 4. 2019 - 18:04)

Pokání? Snad půst? Půst je církevní zlomyslnost, kterou se církev snaží odlišit od jiných kultů a ateistů. Logičtejší by bylo, kdyby církev předepisovala půst jen pro ty tlusté. Protože pozor! Obezita je nakažlivá! https://www.novinky.cz/zena/zdravi/338046-obezita-pry-muze-byt-nakazliva-podobne-jako-chripka.html

Návštěvník (St, 17. 4. 2019 - 07:04)

Nekonečno / nesmrtelnost / vševědoucnost / všudypřítomnost - to jsou přece zjevné podvody jako od firmy Herbalive nebo Amway. Církev je v prvé řadě podvodná organizace a křesťané jsou primárně podvodníci.

Rakato napsal: (Út, 16. 4. 2019 - 16:04)

Nicméně je fakt, že za komunistů bylo mnoho partajníků stejně skálopevně přesvědčeno o správnosti své víry v nový řád.////////////////////////////////
Ano, je to tak. Komunismus je jen odrůda náboženství. Stačí se podívat do KLDR. A u nás to mělo taky spoustu náboženských prvků. Komunismus a náboženství jsou si podobné v projevech a jsou navzájem konkurenční. Obě slibují ráj. Komunisti teď a křesťané po smrti. Jakmile se ale dostali křesťané nebo komunisti k moci, na jejich ráj zařvala spousta lidí.

Reklama

Přidat komentář