Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

mima (Po, 22. 4. 2019 - 22:04)

..... učiním mu pomoc, jemu ROVNOU.... neříká ti to něco? ........

Rakato (Út, 23. 4. 2019 - 00:04)

Jak ale vyplývá z následujících textů, nemyslel tím rovnoprávnou pomoc, ale druhově stejnou. (Ale dobrý pokus. Mimochodem, já jsem pro rovnoprávnost žen - v mezích stávajícího zákona.)

Rakato (Po, 22. 4. 2019 - 19:04)

Ano, teď tam tu boží tupost vidím. On vytvořil od každého zvířete pár, ale u člověka ne. A pak meditoval o nějaké pomoci pro Adama. To je hodně hloupé. (Ještě že jako pomoc pro Adama nevytvořil golema - konečně hlíny tam měl dost.)

22.4. (Po, 22. 4. 2019 - 19:04)

Bůh měl pro Adama práci. Řekl mu, aby pojmenoval různé druhy zvířat. Adam asi zvířata delší dobu pozoroval, aby pro ně mohl vybrat nejvhodnější jména. Když Adam dával zvířatům jména, něčeho si všiml. Víš, čeho? Každé zvíře mělo svého druha.

Rakato (Po, 22. 4. 2019 - 19:04)

Ano, Adam si všiml. Ale bůh asi ne, i když všechny stvořil, když vlku udělal vlčici, ale Adamovi nic.

! (Po, 22. 4. 2019 - 18:04)

Pokud existuje nějaký bůh, tak rozhodně není selektivní. Tedy určitě by neměl žádné vyvolené lidi nebo národ, vždyť by mělo všechno původ v něm. Určitě by taky neprosazoval patriarchát. Ostatně mohla by to být taky bohyně, že... I to, že první byl údajně stvořen Adam a židovský bůh mu nejprve hledal pomoc jemu rovnou mezi zvířaty, ale tam nenašli, tak nakonec jako úplně poslední byla udělána Eva, a to tak, že Adam dostal narkózu a z jeho žebra byla uhnětena Eva - nejenže to je směšné, absurdní, ale i pansky přezíravé a ponižující vůči ženám. Hospodin/Jahve, tedy židovský bůh byl podle bible takový nýmand, že nevěděl, že Adamovi nenajde mezi zvířaty pomoc jemu rovnou, tedy partnerku. Je to tak hloupé. Bible je tak hloupá. Není to písmo svaté. Jsou to kraviny pověrečných hňupů doby bronzové. Jejich představy. S reálným bohem (pokud existuje) to nemá nic společného. Prostě nedá se věřit na pravdivost bible a brát to jako bernou minci nebo něco závazného.

Nejseš si jist (Po, 22. 4. 2019 - 17:04)

Jirko, svoji nejistotu zkoušíš přebít citováním bajek, kterým nevěříš na 100%. Jinak bys tu nebyl.

Jirka (Po, 22. 4. 2019 - 18:04)

A kdo má jistotu?
____
24 Jsme spaseni v naději; naděje však, kterou je vidět, není už naděje. Kdo něco vidí, proč by v to ještě doufal?
Římanům 8

Návštěvník (Po, 22. 4. 2019 - 17:04)

No, Jirko, ty sám nevěříš, že bible je pravda a nic než pravda. Až takový magor nejsi, viď že ne?

Jirka (Po, 22. 4. 2019 - 17:04)

Že je spasení s "přesného poznání" "okrajových" pasáží Písma si myslí svědkové. Proč se v tom vrtat tělesně, když to nic nepřinese. Pro mě je stěžejní svaté Evangelium Ježíše Krista. A pilířem sám Kristus.

Jirka (Po, 22. 4. 2019 - 16:04)

Vedete naprosto liché, nikam nevedoucí diskuze- o tom zda Ježíš existoval. Zajímalo by mě, co tím vlastně sledujete. Dělá to ale dojem, že o nepravdivosti Evangelia zrovna dvakrát přesvědčeni nejste. Uvědomte si, že jestliže je pravdivé, tak vaše zde i jinde přítomné ujišťování se, je jaksi na dvě věci.
______
36 Svědectví, které mám já, je větší než Janovo: skutky, jež mi Otec svěřil, abych je vykonal. Tyto skutky, které činím, svědčí o tom, že mě Otec poslal.
37 A sám Otec, který mě poslal, vydal o mě svědectví. Vy jste však nikdy neslyšeli jeho hlas ani jste nespatřili jeho tvář
38 a jeho slovo ve vás nezůstává, poněvadž nevěříte tomu, koho on poslal.
39 Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte věčný život; a Písma svědčí o mně.
40 Ale vy nechcete přijít ke mně abyste měli život.
41 Nečekám slávu od lidí.
42 Ale o vás jsem se přesvědčil, že v sobě nemáte lásku k Bohu.
43 Přišel jsem ve jménu svého Otce, ale nepřijímáme mne. Kdyby přišel někdo ve svém vlastním jménu, toho přijmete.
44 Jak byste mohli uvěřit, když oslavujete sebe navzájem, ale slávu od samého Boha nehledáte!
45 Nedomnívejte se, že já budu na vás u Otce žalovat; vašim žalobcem je Mojžíš, v něhož jste složili svou naději.
46 Kdybyste opravdu věřili Mojžíšovi, věřili byste i mně, neboť on psal o mně.
47 Nevěříte-li tomu, co on napsal, jak uvěříte mým slovům?"
Jan 5

Rakato (Po, 22. 4. 2019 - 19:04)

Řečičky. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jde o Ježíše, já hlavně nemohu uvěřit té nebetyčné drzosti kutňáků, kteří mi podsouvají jakýsi dědičký hřích, aby se vzápětí nabídli, že když uvěřím v Ježíše, budu očištěn. Je to sprostá manipulace, a navíc na úrovni mateřské školky. Takže samotný Ježíš mohl být hodný a vzdělaný borec, který se jen radikalizoval, a za to ho popravili, ale ti jeho nohsledové z něj udělali nástroj pro svůj blahobytný život a získání moci nad lidmi. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ježíš uznal starý zákon, konečně proč ne, když byl Žid a jako Žid i věřil, nicméně tím poslal celé křesťanství do slepé uličky, protože starý a nový zákon se má jako pes a kočka, jsou to protichůdné ideologie, které prostě neladí na první pohled.

Jirka (Po, 22. 4. 2019 - 19:04)

Tak to jsi SZ asi moc dobře nečetl. Už totiž starozákonní proroci připravovali posluchače na příchod Mesiáše. A Ježíš nepřišel SZ zrušit, ale naplnit. Ale není to už smlouva předpisů jako byla Stará, které člověk nebyl schopen dodržovat, ale učiněná Nová smlouva postavená na zaslíbení milosti výkoupením. Židé čekají v mesiáši bohatého, mocného krále, pozemským způsobem. Ježíše tak zavrhli.
_____
18 Slovo o kříži je bláznovstvim těm, kdo jsou na cestě k záhubě; nám, kteří jdeme ke spáse je mocí Boží.
19 Je psáno: "Zahubím moudrost moudrých a rozumnost rozumných zavrhnu."
20 Kde jsou učenci, kde znalci, kde řečníci tohoto věku? Neučinil Bůh moudrost světa bláznovstvim?
21 Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí.
22 Židé žádají zázračná znamení, Řekové vyhledávání moudrost,
23ale my kážeme Krista ukřižovaného. Pro Židy je to kámen úrazu, pro ostatní bláznovství,
24 ale pro povolané, jak pro Židy, tak pro Řeky, je Kristus Boží moc a Boží moudrost.
25 Neboť bláznovství Boží je moudřejší než lidé a slabost Boží je silnější než lidé.
1.Korintským 1
_____
Vaše chytračení o tom je zcela jalové a vůbec nic vám to nepřinese, stejně jako ty malomyslné bludné představy o Ježíši, kterého jima tupíte. Jste směšní a zároveň politováníhodní.

Rakato (Po, 22. 4. 2019 - 21:04)

Židy nezajímá tvůj NZ, mají svůj starý a pořád mají smlouvu s bohem. A věta: "Zahubím moudrost moudrých a rozumnost rozumných zavrhnu." je tuplovaná hovadina, která popírá celou naši novověkou civilizaci. Ale co čekat od primitivních rybářů, resp. od fanatika Pavla? Vine se to celými lidskými dějinami - všechny kulty se chovají, jako by sežraly veškerou moudrost světa, ale přitom to jsou jen bajky a snůška ideologických nesmyslů. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když ti dojde řeč, spamuješ tady citacemi z bible. Z toho si mám sednout na zadek?

Jirka (Po, 22. 4. 2019 - 22:04)

Mě to vůbec nepřekvapuje, že těm slovům nerozumíš. Nevěřící je vlastně ani chápat nemají.

Rakato (Út, 23. 4. 2019 - 00:04)

Nic si nenalhávej. Nevěřící těm slovům rozumí dobře, ale nesouhlasí s nimi. To je to, co ty pořád nechceš pochopit - nesouhlas.

Jirka (Út, 23. 4. 2019 - 04:04)

Spíš si ty nalháváš, že rozumíš. Ale podle tvých komentářů je jasné, že tomu tak ani náhodou není. Jsi zcela mimo.

Rakato (Út, 23. 4. 2019 - 12:04)

No vlastně máš pravdu, že slovům bible nerozumím (tedy ne podle vaší definice porozumění), protože podle vás má člověk rozumět bibli srdcem. To je ovšem je nesmyslný výraz pro to, aby ji četl fanaticky a nepřemýšlel při tom. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To ale máte velký problém, protože člověk se liší od zvířat rozumem a tím, že ho používá, tj. přemýšlením. Jinak řečeno, církve chtějí mít jako své členy jen nemyslící hovádka, které s otevřenou hubou poslouchají, co jim kutňáci vykládají.

Jirka (Út, 23. 4. 2019 - 17:04)

Aspoň že to uznáš, že Bibli nerozumíš. Máš u mě malé bezvýznamne .
Písma svatého odkrývá porozumět svatý Duch, kterého přijímáme očištěním hříchů.
______
To máme velký problém, to tedy. Spousta vědců jsou křesťané, dokonce i ten tvůj lékař, cos ho sem dal v odkazu, jak popisuje Kristovo utrpení, i takový Grygar, ale i Newton byl křesťan a také William Ockham, na kterého se tak rád odvoláváš. Všichni tito a řada dalších jenom nemyslící hovádka, viď.
______
Podle mého názoru a zkušeností s lidmi si myslím, že hloupý člověk nemá moc velkou možnost o sobě zjistit, že je hloupý. To je zákonitost bludného kruhu.

Rakato (Út, 23. 4. 2019 - 17:04)

Když jsi urazil Newtona, odhalil jsi své vezkrze zkažené ledví, červe! Vedle zmíněných vědců ovšem vypadáš ne jako červ, ale jako pouhá bezcenná baktérie. A navíc licoměrná, protože žiješ v přepychu díky nim, zatímco bez nich bys jen sám tahal po poli ne pluh, ne ruchadlo, ale jen hák ze zahnuté větve a klepal se strachy, že bez deště nebudeš mít co do rypáku.

Reklama

Přidat komentář