Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Rakato (St, 17. 4. 2019 - 12:04)

Vítač Drahoš, který lhal, že nevítal? A niech cie... Evropan Schwarzenberger? Zase vedle. President má být zajedno s co největším množstvím obyvatel, protože je reprezentuje a za ně mluví, což oba zmínění nejsou. Naštěstí si národ volí sám, takže skončili ty trapné parlamentní trhy něco za něco, jinak vám presidenta neodhlasujeme.

Jedovatej (St, 17. 4. 2019 - 12:04)

"Naštěstí si národ volí sám, takže skončili ty trapné parlamentní trhy něco za něco, jinak vám presidenta neodhlasujeme." - To každopádně, a je celkem typický, že ty poražený maj plný mordy demokracie... a plný mordy urážek většinově zvolenýho prezidenta. Než vystrkovat králíky z klobouku, příkladně prezidentskýho kandidáta Drahoše, kterej se vytahoval, že umí stáhnout králíka (nezbytnej um pro výkon prezidentský funkce) bylo logický vytasit se s jediným kandidátem a tomu takový dělat píárko, aby volby vyhrál kvůli sobě, kvůli tomu, jakej je, nebo přesnějc, jak byl reklamou vykreslenej...

ShabbaTot-Jahoda (Út, 16. 4. 2019 - 23:04)

nejlepší politici 80-tých a 90-tých let byla M.T. (železná lady)Ronald Reagan a G.Bush.....jo a pak ještě Gorbačov a toho si vytipovala a dosadila CIA...Gorbačov pusti střední a východní Evropu a nechal padnou berlínskou zed....Německo se sjednotilo v ekonomického Titána a díky tomu vznikla EU....EU je zárukou míru v Evropě a všichni jsou díky EU se všema spojenci a kde je jednota,tam je i síla a nepřemožitelnost.

Rakato (Út, 16. 4. 2019 - 23:04)

Jo, macho Reagan a železná Thatcherová by platili na ty feministické korektnostní děvky, které teď řvou svoje pravdy po celých USA a západní Evropě. A Gorbačov viděl dál, než za láhev nedopité vodky, a měl odvahu. Riskoval, že ho ihned oddělají.

Návštěvník (Út, 16. 4. 2019 - 23:04)

Tacherová a Regan byli opravdu silná dvojka, na Rusko opravdu platili. Docela bych se bál, že by bez ní Gorbačev vyhlásil třetí světovou válku a to by se vedlo asi na hranicích východního bodu a rusové tady tehdy měli své základny, takže by patrně došlo k civilizační obměně části české kotliny, vynucené podotýkám.
Ale dnes proč Trump, když problém planety neřeší a tím je plýtvání a spotřeba a to se ani nepočítá v USA ta spotřeba ,která je vytvořen v číně tou výrobou pro USA spotřebu, co končí v spalovnách v USA nakonec.

Rakato (St, 17. 4. 2019 - 12:04)

Globalizaci nikdo neřídí, jak si mnoho lidí myslí, žije si vlastním životem, a ani USA na tom nic nezmění. Důkaz: Debílkové v tropických rozvojových zemích dělají závody v odlesňování, i když za prvé jejich palmový olej je nezdravý, i když likvidují orangutany a vlastně celou přírodu, i když za pár let jim půdu z palmových plantáží spláchne voda a oni budou mít holou řiť - ani plantáže, ani prales, ani obdělávatelnou půdu. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokusy o snížení emisí a omezení znečištění rozvojové země nemohou oslovit, protože ty slintají po zvýšení životní úrovně na úroveň Evropy, ať to stojí co to stojí. Prozatím můžeme jen asistovat. Snahy o nápravu začnou zabírat, až když začne po celém světě mnoho lidí umírat na civilizační choroby. Ale to ještě chvilku potrvá.

Proč (St, 17. 4. 2019 - 20:04)

by tam nemohli mít holou řiť? Už dávno budou v Evropě

Návštěvník (Út, 16. 4. 2019 - 21:04)

Teda, ale tady je zase nablito nějakými anti-anti-bojovníky, ti mají povětšinou srdce v kalhotech a leští si ebenovou hůl liščím ocasem.

Návštěvník (Út, 16. 4. 2019 - 21:04)

Zajímavá je na tom F.Schléé jedna věc. Ten člověk měl jistě velký obchodnický talent, uměl právničinu, měl cit pro obchod a měl vztah k penězům nezastřený ještě pohádkami o miliardářích jak je známe dnes. Vydělal-investoval. Ale kde se tedy spletl a je to až symbolicky metafyzické, že se sám ze svých peněz příliš dlouho netěšil a že věřil, že se může pomocí nejlepších metod léčby za svoje peníze vyléčit ze všeho a s optimistickým přístupem k nemoci jako je rakovina ji porazit.Zemřel den před svými sedumdesátými narozeninami.Holt neměl hlavu úplně na všechno.Přístup, že čím bohatší tím lepší léčba a šance na vyléčení je poněkud zavrženíhodný.Ovšem jeho ekonomické majstrštyky a zejména to, jak okamžitě vytvořil živnostenský zákon, jak ho protlačil v sněmovně a jak ho dokázal mistrně vytisknout v 100 000 výtiscích, aby mohl okamžitě zavládnout v podnikání řád, to byli prostě věci, které nás odlišili třeba od Ruska a nastavili nějakou úroveň podnikání už od začátku.
A ten jeho proslulý citát : "V oválné pracovně jsem kouřil jen já a Lewinská" je nesmrtelný. A z jeho názoru na ekonomiku, že nezná jiné pravidlo, že když koupí za korunu a náklady má pět halířů, tak musí prodat za korunu a pět halířů aby vidělal, to by si lidi taky měli uvědomit na straně spotřebitelů a různých úvěrů a rychlopůjček a nebo politiků a jejich rozpočtu.

Rakato (Út, 16. 4. 2019 - 22:04)

Dobrý borec, tento Schlée. Je fakt, že borců ještě pár máme. Různých - někdo umí deset řečí a učí se jedenáctou, druhý to umí s lidmi, takže na něho nedají dopustit. Zeman není ten poslední případ, aspoň ne všeobecně vzato, ale u mě i tak je za borce. Snaží se dělat svou práci, ale už má vše na háku, takže si to prostě užívá, a dívá se shovívavě na ty politické ubožáky pod hradem, vysedávající v kavárně a kující hloupé politické pikle. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A řekne, co si myslí, i když je za lásku k Číně a Rusku napadán se všech stran. Ani mě se to nelíbí, ale upřímně - kdo má takové koule? Možná ještě Schwarzenberg si trochu hlídá image, ale ostatní politikové se už mnohokrát ztrapnili, když se chovali jak zpovykaní kluci.

Návštěvník (Út, 16. 4. 2019 - 23:04)

Kujme pikle, pikle kujme, ať se pikle s piklí ujme...
Tak sorry, ale s takovouto řákankou s manaželkou za zády se snažit prorazit...
Tak snad takového prezidenta i když jistě o jeho německé spřízněnosti není pochyb když byl českým zástupcem v německém shiftungu pro excelentní vědce
---------------------------------------------------------------
Také nemám rád, když se někdo chlubí původem tak jako on : "Můj otec Jiří, povoláním učitel, pocházel z Proseče u Skutče. Během druhé světové války spolupracoval s partyzány na Vysočině. Jeho výslech na gestapu ..."
----------------------------------------------------------------
Navíc je členem Humboldtovy společnosti a ta má jedinný cíl a tím je napojení na zájmy vědy a německa a má eminentní zájem např. o prosperitu tzv. česko-německého pohraničí...

Návštěvník (Út, 16. 4. 2019 - 23:04)

Schléé to je takový duch doby Václavského náměstí a okolí...dům u Myšáka atd.

aladin (Út, 16. 4. 2019 - 21:04)

"TV Barrandov
Aréna Jaromíra Soukupa"......Pane Soukup, vyhoďte toho psychopata od Pirátů. je to MAGOR !!!

sdfg (Út, 16. 4. 2019 - 21:04)

V anglickém jazyce je to co se děje v českých médiích nazýváno "media distraction" čili rozptýlení pozornosti. Lidi jsou již tak vypatlaní médii, že nepoznají , že je na ně akorát dělána jedna věc a to "rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými." To se děje od devadesátých let. Zcela bezohledně a neurvale, řada lidí se poctivou prací, ale na špatně placených a nejistých místech s špatnou ochranou zaměstnance od státních dozorčích institucí a špatnou a vyloženě zlovolnou prací zákonodárcům dostala do jimi nezaviněné sociální situace, která je nedůstojná v dnešní době a naopak řada mizerných lidí nevalného charakteru a morálky se domohlo k postavení a majetku a zajištšní které jsou neadekvátní jejich přínosu, respektive újmě kterou svým obohacováním způsobili oněm lidem z první kategorie.
Cesta?!Volit strany a osobnosti, dle jejich charakteru a ne proklamovanýc hesel.
Náhodou jsem viděl briefing pirátů a velmi se mi líbil. Naopak katastrofa byl brífing Okamurovců a také ODS Udjenie či Topky teď nevím co to bylo za ženskou.
Jen v Praze ilegálním pronajímáním na webové aplikace uniká městu asi 150milionů, za které město nutně potřebuje např. domovy důchodců a nebo chráněné programy pro samostatně žijící seniory.

Rakato (Út, 16. 4. 2019 - 22:04)

Rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými? Obecný nicneříkající žvást. Dnes se máme stále lépe a lépe, ať už pracujeme, nebo žijeme z dávek nebo z důchodu, takže neadresné skřehotání nad bídou není na místě. Když to budeme řešit konkrétně, tak zjistíme, že zvyšování platů lékařů a učitelů je na místě, protože dosud se jejich platy (po odečtení přesčasů) jen málo lišili od ceny nekvalifikované práce. Platy manažerů? Za Západě jsou často nestydaté, ale u nás se dají ještě jakž takž obhájit. Malé příjmy svobodných matek? A kolik žen zavinilo rozpad manželství? Polovina? Prostě se některým lidem žije hůře, ale podle mě těm normálním jejich město a sociálka ráda pomůže z nejhoršího, takže mají kde bydlet a co jíst. Samozřejmě neslavně se tady podepisuje nás právní systém, který není schopen vymoci všechny alimenty, a tak si trapně pomáhá zabavením řidičáku.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Problém s platy je podle mě jiný - všichni vysokoškoláci studují za státní peníze. A jakmile nastoupí do práce, chtějí hrabat stejné peníze, jako vysokoškoláci na Západě, i když ti často studují na půjčku, kterou potom musí splácet. (A to ani nepíšu o našich vysokoškolácích, kteří odejdou a zástanou pracovat v zahraničí.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Briefingy? Jen plané řečnění. Většina stran je slabá jak čajíček, takže sice mají před volbami plnou hubu skvělých změn, které udělají ve vládě, ale kvůli své bezvýznamnosti přitom už dopředu vědí, že změny neprosadí. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ilegální pronajímání bytů? Na to žádný volební program nikdo nepotřebuje - stačí, když finančák a policie budou dělat svoji práci. Problém je, že žijeme v poloprávním státě, kde soud trvá někdy i deset let, policie a prokurátor často nekoná a politikové hledají s oblibou viníky různých průserů u opozičních politiků, místo ve státních orgánech. Jako třeba když byl ministr dopravy Ťok obviňován za problémy na dálnici, Ministr a dálnice? Kde je tady nějaká spojitost? Ten může max. vyměnit ředitele Ředitelství silnic a dálnic. Takže o tom, že na dálnici nebyla policie, aby pokutovala řidiče kamiónů, kteří předjížděli více než osmdesátkou a blokovali dopravu, se mlčelo, a všichni se sápali na Ťoka. Trapné.

Návštěvník (St, 17. 4. 2019 - 21:04)

Tak to byla rozumná odpověď pravicového voliče Rakato, v podstatě souhlasím.

aladin (Út, 16. 4. 2019 - 21:04)

"TV Barrandov
Aréna Jaromíra Soukupa"........Piráti jsou SOROSOVI poskoci a zrádci Českého národa !!!

Jedovatej (Út, 16. 4. 2019 - 19:04)

Z Parlamentních Listů: "Ekonomka Markéta Šichtařová kroutila ve svém blogu hlavou nad tím, co předvádí český stát. Na jedné straně prý zadupává do země drobné živnostníky a podnikatele, z čehož prakticky nic nemá. A na druhé straně podporuje tzv. neziskovky, ze kterých nemá nikdo nic. Alespoň podle Šichtařové ne. Jak premiér Andrej Babiš, tak dnešní ministryně financí Alena Schillerová si sice libují, že státu se daří lépe vybírat daně, ale Šichtařová oponuje, že je-li to vůbec pravda, pak za to kabinet vděčí spíše růstu ekonomiky než EET. Jenže Šichtařová v textu uveřejněném na blogu iDnes.cz tvrdí, že elektronickou evidencí tržeb to nekončí. Vedle toho, že stát šlape po živnostnících, ještě lije peníze do neziskových organizací. A z toho prý nikdo nic nemá, tedy až na neziskové organizace. --- „Zaprvé, stát při poskytování dotací neziskovkám v letech 2016 až 2017 nevycházel z analýzy, jaké služby společnost skutečně potřebuje. (Rozumějme: Peníze dostal ten, kdo si o ně řekl, nikoliv ten, kdo něco užitečného plánoval.) Zadruhé, NKÚ zjistil miliardové rozdíly v dostupných informacích o tom, kolik stát v letech 2015 a 2016 na dotacích vyplatil. (Rozumějme: Stát má guláš v tom, kolik miliard komu věnuje. Přitom v letech 2016 a 2017 šlo o 26 miliard, evidence hapruje o 3,5 miliardy. Zato má stát díky EET dokonalý přehled o tom, kdo si kde a od koho koupil rohlík za korunu devadesát.) Zatřetí, v Radě vlády pro neziskovky, která o dotacích rozhodovala, bylo víc zástupců neziskovek než zástupců státu. (Rozumějme: Neziskovky mohly zásadně ovlivnit, kolik si přihrají),“ napsala Šichtařová.

A jako by tohle všechno nestačilo, vláda prý nekontroluje, zda dotace skutečně pomáhají k dosažení cílů, které neziskové organizace deklarovaly. V deseti ze sedmnácti kontrolovaných případů navíc pracovníci NKÚ narazili na pochybení neziskových organizací. A podobných slabin neziskovek by se údajně dala najít celá řada. Vždyť podle propočtů ČSÚ z roku 2016 jich máme 121 tisíc, i když jen asi 7 tisíc z nich dostávalo státní dotace. U neziskových organizací, které nedostávají státní dotace, však Šichtařová věří, že to dělají poctivě." (Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Neziskovkam-cpete-jine-drete-Sichtarova-nastvala-dobrotrusy-a-jede-dal-577945) ----- Je zcela nemožný vyčíslit skutečnej přínos EET na vybranejch daních - zvýšenej výběr v uplynulým vobdobí byl přece danej příznivou ekonomickou situací, zvýšenejma platama, zvýšeným utrácením, a z toho logicky plynou i vyšší vybraný daně... Mimochodem, i ten uváděnej vyšší daňovej výběr byl vo dost nižší, než ten s velkou slávou panem Babišem uváděnej před zavedením EET. --- Vono je také zarážející, že letošní prvej kvartál skončil devítimiliardovým schodkem, a ten moh bejt ještě vo 18 miliard větší, pokud by si vláda "nevypomhla" prachama z privatizačního fondu. Nějaký divný, ne? Kam se poděly prachy vybraný na DPH za minulej kvartál, vždyť tam bylo vánoční vobdobí a raketovej růst tržeb? Kam se poděly daně z příjmů za tohle vobdobí, nejen vod OSVČ, ale i vod běžnejch zaměstnanců, který fasovali na konec roku vcodměny, mnohdy nemalý? A pokud je na letošek plánovanej rozpočtovej schodek, kterej by bez těch prachů z privatizačního fondu byl už za první kvartál z většiny dosaženej, jak to půjde dál? --- No, a k těm neziskovkám - nic proti takovejm, který se staraj vo starý či nemocný spoluvobčany, vo lidi v tíživý životní situaci, vo tom žádná... Ale pokud stát nemá přehled vo tom, kolik vyplatil, a lítaj miliardy, je to mimořádně znepokojivý, vo to víc, pokud platěj slova paní Šichtařový "vláda prý nekontroluje, zda dotace skutečně pomáhají k dosažení cílů, které neziskové organizace deklarovaly. V deseti ze sedmnácti kontrolovaných případů navíc pracovníci NKÚ narazili na pochybení neziskových organizací".

Rakato (Út, 16. 4. 2019 - 22:04)

Stát se tradičně v podstatě nebrání proti různým obviněním z chyb a špatných zákonů, prostě jeho PR stojí za h.vno. A tak křiklouni přidávají na intenzitě svého bezobsažného řvaní. Fakt je ten, že EET se zavedla proto, že právě hlavně ti malí živnostníci kradli daně, tj. masově čachrovali s daňovými přiznáními, ulívali tržby, prováděli šedé obchody jen proto, aby si snížili daňový základ nebo rovnou zatajili aktivity. Kvůli těmto zlodějům se EET zavedlo. Fascinuje měl, jak i docela inteligentní lidé v politice slintají po korytu až tak, že neustále opakují jen argumenty pro, a nikdy ne proti. To seriózní politik prostě dělat nesmí - že ignoruje část reality, resp. z ní vyzobává jen to, co může uškodit vládě. A tak od pravičáků slyšíme jen námitky proti EET, a ne plusy. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neziskovky jsou skvělý byznys a jen pořádná kontrola dokáže odhalit, zda je nějaká neziskovka provozována pro obohacení svých šéfů, a nebo slouží svému účelu. Ale ty kontroly jaksi chybí. Resp. jsou, ale jen občas a namátkou. A je fakt, že ty církevní neziskovky se zabývají kromě charity i lapáním duší. V Německu to dopadlo dokonce tak katastrofálně, že vláda vyplácí islámské církvi v Německu stejný příspěvek, jaký dostávají i jiné církve. A tak mullové z mešit velkoryse podporují své souvěrce, a ti jim líbají ruce, o to více zapálení pro mešitu a víru, i když peníze šly z kapes německých daňových poplatníků. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To je důsledek za prvé nesmyslné podpory náboženství státem, a za druhé nesprávně uplatněné zásady, že každému stejně. Muslimové nejen v Německu se mají přizpůsobit, nebo vypadnout, a ne aby zdroj všeho islámského napětí – jejich víra - byla ještě podporována evropskou vládou.

Jedovatej (St, 17. 4. 2019 - 05:04)

"Fakt je ten, že EET se zavedla proto, že právě hlavně ti malí živnostníci kradli daně, tj. masově čachrovali s daňovými přiznáními, ulívali tržby, prováděli šedé obchody jen proto, aby si snížili daňový základ nebo rovnou zatajili aktivity." --- Jasný, řádný účetnictví a řádně placený daně jsou v pořádku, ale přesto sem dám drobátko jinej pohled: Takovej malej živnostníček "vodklonil" stovky, tisíce, možná teda i desítky tisíc... ale silně pochybuju, že by je vodlifroval na tajný účty v daňovejch rájích, považuju spíš za jistý, že ty prachy utratil tady, v malý zemi v srdci Evropy... Nesrovnatelnej rozdíl s velkejma cizáckejma firmama, který tady vykazujou vysoký náklady a platěj nepatrný daně, aby jejich mateřský firmy mimo naši republiku zázračně vykazovaly navopak hezkej zisk... --- A ještě jinej pohled - vobčas bejvá uvedený, že zaměstnanci využívaj denně až hodinu z pracovní doby pro sebe. Vem si kalkulačku, stačí vobyčejnej čínskej model, a nasázej tam pár čísel: hodinový mzdový náklady z průměrný mzdy erárem živenejch zaměstnanců, a mrkni, kolik to dělá za den, za tejden, za měsíc a za celej rok... Překvápko?

Reklama

Přidat komentář