Reklama

Vadí vám také zářívky?

Hmmm (Ne, 14. 4. 2019 - 11:04)

A před sto lety zase zakázali vylévání nočníku na ulici a jen do kanalizace a tím zničili lidskou svobodu. Zlatej středověk, to v Rusku je ještě svoboda.

! (Ne, 14. 4. 2019 - 13:04)

Hmmm, jestli považuješ za svobodu vylévání nočníků, nemám, co bych k tomu dodal.

Návštěvník (Ne, 14. 4. 2019 - 12:04)

Ve středověku se dlouho nežilo,když tě nezabila některá smrtelná nemoc tak tě někdo zapíchl.Tak vzhůru do Ruska.

Hmmm (Ne, 14. 4. 2019 - 00:04)

Večer svítí display mobilu jasným studeným světlem přímo do očí a nikomu to nevadí.
A zajímavé, když EU sjednotila nabíječky telefonů, už nikdo se neptá nemáš nabíječku na Samsung?
Proč to nikdo neobchází a neříká: já chci mít vlastní konektor jen pro Huawei jako to měl Iphone?

! (Ne, 14. 4. 2019 - 11:04)

Dočkej času, všechno bude. Pak přijde EU s nařízením, z jaké dálky se musí pozorovat displej, budou chodit kontroloři s metrem a přeměřovat to. Takových a podobných kokotin vymyslí EU ještě spousty, než zmizí na smetišti dějin.

hmmm (So, 13. 4. 2019 - 08:04)

Asi psycho sugesce. Skleněná televize blikala vždy, mobilní telefony mají LED podsvícení a nikdo nenadává na EU? Jak to je možné? Asi ovečkám nikdo nic nenabulíkoval.

! (So, 13. 4. 2019 - 21:04)

Podsvícení displeje, kontrolky u přístrojů, nouzové osvětlení únikových cest, veřejné osvětlení - proč ne, tady LED klidně akceptuji. Ale trvale si svítit modrošedým světlem (které se podle výrobce vydává za bílé) v pobytových prostorách, to tedy ani omylem. Naštěstí se stále daří kupovat klasické žárovky (krycí název "tepelná koule" s upozorněním "Použití v domácnosti zakázáno"). Český člověk má bohatou praxi v obcházení zákonů, třebaže je vydala všemocná "evropská unie".

wt (Ne, 19. 2. 2017 - 20:02)

zářivky jsou hnus...Jen pro tvou představu - zářivka není jen "dlouhá zářivková trubice" s "mrtvolným" světlem. Zářivky jsou třeba i jen několik cm dlouhé. (ideální třeba pod kuchyňskou linku). Úspokra je také zářivka. Teplota barev je u zářivek celá škála - od těch nejstudenějších značených také jako "daylight", přes ty běžně používané až po "nažloutlé", které jsou za mléčným krytem k nerozeznání od svitu klasické žárovky.

fuj (Pá, 17. 2. 2017 - 18:02)

zářivky jsou hnus největší, studené, přepálené ostré světlo, byt s klasickou zářivkou nemůže být nikdy útulný. Mně to evokuje výrobní haly, kanceláře a čekárny u doktorů. Ty dlouhé zářivkové trubice, vydávající "úžasně" příjemné světlo. Bílomodrý mrtvolný hnus.

! (Čt, 16. 2. 2017 - 09:02)

A proč jsi nereklamoval i ty...Pro wt: ty dvě jsem nereklamoval, protože zatím fungují. Nicméně věc je jasná: kdyby používání úsporek NENAŘÍDILI, nikdo by si je nekoupil. Většina lidí totiž má rozum a používá jej.

Blbost (Čt, 16. 2. 2017 - 07:02)

Co to meleš?
Rum se prodává dál pod názvem Tuzemák a pomazánkové máslo jako Tradiční pomazánkové.
Tak co nám zakazuje?
Ty budeš jeden od Bobovize nebo jim podobných.
A ty žárovky se taky prodávají jako tepelný zdroj.
Demagogu!!!

ja (Čt, 16. 2. 2017 - 07:02)

Zarivka je lety vyzkousena.Nema negativa.Vse je v hlave,mozku.

Ota z Prahy (Pá, 12. 4. 2019 - 15:04)

To určitě, doplňte si vzdělání... Vyzařují více elektrosmogu, světlo je agresivní, spotřeba vyšší než u LED, při rozbití jedovaté výpary rtuti, náročná ekologická likvidace.

Nově instalujte LED svítidla, ale s lepším barevným podáním a označena jako "neblikající". Jinak je běžná levnější LEDka jako rychlý stroboskop - agresivní na sítnici i nervy a psychiku.

wt (Čt, 16. 2. 2017 - 07:02)

A proč jsi nereklamoval i ty dvě? Vždyť na všechny máš 2 roky záruku. Teda pokud jsi je nekoupil u Vientamců apod. Od nich ale obvykle nevydrží nic. Textilem počínaje, nářadím konče...
Bohužel lidi jsou konzervy a občas je potřeba jim něco nařídit. Kdyby nenařídili, dodnes by úsporka stála 200 Kč, protože by nebyl masový odbyt a tedy ani rozumná rentabilní výroba. LED žárovky by se ani nevyráběly, neb by o ně nebyl takový zájem, aby jejich vývoj pokročil tam kam pokročil.
Nejvíc se dostala kdysi jedna kamarádka. Přestože jako samoživitelka měla hluboko do kapsy, měla jasno v tom, že světlo z úsporek jí hrozně vadí. Když byla u mě doma, jednou večer prohlásila, jak je jí tam příjemně - teda až do té doby, než jsem jí prozradil, že v bytě není jediná normální žárovka...
Ze zářivek rozhodně vlasy nepadají - teda pokud nepijete vodu, kterou jste před tím nalili do jejich rozbitých trubic...
O útulnosti nerozhoduje zářivka, ale vhodně vybraný typ svítidla, co jakým způsobem a jakou intenzitou je místo osvětleno (např. poměr přímého k odraženému světlu a tedy např. tvoření stínů), a teplota (laicky "barva") světla. V neposlední řadě barva stěn, od kterých se světlo odráží.

Steve (Čt, 16. 2. 2017 - 01:02)

Nejlepší jsou asi LEDky :-) Velmi málo to žere, nehřeje a dokáže to taky vydat hodně světla. Chce to ale brát silnější modely.

Doma si svítím když se setmí jen lampičkou na nočním stolku u postele a tam mám žárovku která žere jen 1,5W :-) To je nic, takže to může svítit jak je libo dlouho. Ve stropu mám od dob socialismu 4x takové ty nočníky - má to vlastně 2 vypínače - jedna dvojice, druhá dvojice. No a v nich mám 20W. Takže 4x 20. Ale nikdy jsem nepotřeboval svítit všema 4-ma, vždy stačila pouze jedna polovina - no a světla jako blázen. Ale jak říkám, s nima svítím pouze vyjímečně když potřebuju pořádně zašajnovat v pokoji - jinak OFF. Jinak si stále svítím tou lampičkou :-) na WC je LED 3W, v koupelně je tuším 8W. Klasický žárovky jsem už dávno vyházel, ba ani je nechci .... proč platit za tak žravej křáp! Doba kdy bylo ve stropě 4x 100W je už dávno pryč. Ty slabší zase měly špatnou svítivost - to bylo nepoužitelný. Min tam mohla být 40W.

Proč zbytečně platit?

Pračku mám z konce léta a je A+++ A peru velmi málo - to víte, sám chlap toho tolik nenašpiní.

Jaká (St, 15. 2. 2017 - 22:02)

Můžeš si koupit...Demagogie??? EU je zhouba!!! Všechno nám zakazuje, od pomazánkového másla a rumu až k obyčejným žárovkám. Tak co tady Ty bliješ za nesmysly. Každý není zaslepen tím "pozlátkem", co nám "nabízejí" ti dědkové z Bruselu. Jdi s tou EU do prdele:))))

! (St, 15. 2. 2017 - 22:02)

Můžeš si koupit...Zákaz halogenových žárovek je naplánován také. Všeho do času. Pokud jde o LED "žárovky", koupil jsem jich postupně během 1 roku 8 ks od různých výrobců. Do 3 měsíců jich 6 ks skončilo. 4 ks nefunkčních se mně podařilo v záruční době vrátit. Podle údajů výrobcú mají vydržet 25000-30000 hodin provozu. Leda prd.

Blbost! Zjednod (St, 15. 2. 2017 - 11:02)

Můžeš si koupit halogenové žárovky, ty nikdo nezakázal.
Nebo LED světla.
Tak nevyvolávej odpor k EU. Je to demagogie.

! (St, 15. 2. 2017 - 08:02)

Evropská unie nám nařídila používat zářivky, tak přes to nejede vlak. Že je v nich rtuť a jsou opticky nepříjemné nám nesmí vadit. Rtuť vadí jedině v teploměrech.

Klika (St, 15. 2. 2017 - 06:02)

Zářivky naprosto nenávidím. Mám pro to několik důvodů:
- odstín světla je mi hrozně nepříjemný, nelichotí vzhledu, jsem blondýna a pod zářivkama vypadám jak mrtvola
- když začnou ty svině blikat, tj. jsou porouchané, je to o zrak
- údajně z nich více padají vlasy (možná pověra, ale mně se to potvrdilo - změna zaměstnání a chumáče vlasů byly na hlavě a ne v hřebenu)
- místnost osvícená zářivkami je neútulná, je to studené světlo, do restaurace, kde jsou zářivky nevkročím
- v neposlední řadě jsou esteticky odporné

Reklama

Přidat komentář