Reklama

Totální endoprotéza kyčle

František (Út, 4. 5. 2004 - 12:05)

Prosím o bližší vysvětlení opravného ortopedického výkonu s názvem" RESURFACING " .Děkuji František

Ivka (Út, 16. 3. 2004 - 17:03)

Prosím o radu, matka je po operaci - totální endoprotéze kyčelního kloubu. Operace byla provedena počátkem září. Do dneška však přetrvává otok operované končetiny spojený se znecitlivěním této končetiny od kolene dolů. Lze se tohoto otoku rychle a účinně zbavit? Wobenzym, který matka užívá zřejmě nezabírá.Děkuji.

Jana (Út, 18. 6. 2019 - 10:06)

Mám to stejné

Pavel Procházka (Út, 13. 1. 2004 - 15:01)

Katko,ať se Tvůj přítel NENECHÁ přesvědčit na totálku!! Má celý život před sebou! Existuje alternativa (já sám ji mám, je mi 37, jsem ani ne 5 měsíců po operaci a UŽ ZASE LEZU PO HORÁCH, LYŽUJU atd.), jmenuje se to resurfacing. Operace v Belgii, stálo to hrozný peníze, ale nelituju. Jestli Tě zajímají podrobnosti, feel free to email. Pavel

Barbora (Po, 7. 3. 2022 - 14:03)

dobry den, nevim jak vas dohledat. Zajimali by me vase zkusenosti po operaci v Belgii. Pokud jeste jeste aktivnim clenem teto akupiny, prosim napiste.

Patrik (Čt, 6. 5. 2021 - 06:05)

Dobrý den, je mi 38 a čeká mě taky operace, jelikož jsem si na sjezdovém horském kole vykloubil kyčelní kloub. Mohl bych poprosit o kontakt či radu? Moc děkuji, mějte se

Pájja (Čt, 6. 5. 2021 - 07:05)

Patriku, co se oplatilo nám všem tady, bylo prvně pročíst si diskusi hodně, hodně zpět, spousta ji dala celou. Kdo v diskusi vydržel déle, postupně popsal všechny svá problémy, rady, doporučení... Nebo napsat dotaz na konkrétní problém. Nejsme odborníci, za sebe nedokážu říci, zda vykloubený kloub se řeší totálkou, kterou tady propíráme ze všech stran. Poškodil se krček, praskl, mnoho neznámých.

Zuzana (St, 14. 4. 2021 - 14:04)

dobrý deň môžem poprosiť viac informácií na mail [email protected] . Manžel má 40 rokov a tiež mu hrozí výmena bedroveho klbu . dakujem.

Alena (Čt, 15. 4. 2021 - 16:04)

Zuzano, fakt sis nevšimla data příspěvku - 13.1.2004. Šlo tenkrát o Pavla Procházku (37 let v té době), který si nechal v Belgii za velké peníze, jak psal, udělat resurfacing (píšu to dobře?) a už po 5ti měsících lezl po horách, lyžoval atd. Kdo měl zájem o podrobnosti, měl napsat svoji emailovou adresu a on by odepsal. Co si pamatuji, už se tu více neobjevil, ale ještě čas od času mu během let lidé marně psali, tak jsme to zde uváděli na pravou míru. Já se na tuto metodu operatéra také ptala (r. 2009), zatím to tu myslím úplně běžné nebylo. Jak je to teď, nevím. Třeba ti ale někdo odpoví, kdo o tom ví více.

Tereza Vaňáčová (Út, 3. 3. 2020 - 19:03)

Dobrý den, nevím zda mohu po tak dlouhé době se zeptat na par informaci ohledně resurfacingu kyčle. Jsem po úrazu ( autonehoda) momentálně mam kyčel spontovanou dlahami. Od úrazu uběhly 2 roky a já trpím velikou bolesti kycle. (Artroza 2.-3. Stupně dle lékařů) bohužel mě to velice omezuje v životě, prakticky žádný sport nemohu, ani to nejde. Na Endoprotezu říkají, ze je brzy. Je mi 25 let. Bohužel jak namaham druhou stranu těla, začíná ne bolet i druhá kyčel. Mohu se zeptat, je tato metoda už i nás ? Jak se dostanu do ciziny na operaci ? A kolik to momentálně stojí? Budu velice rada když mi povite víc. A zároveň jak se cítíte po tolika letech. Děkuji moc. V. T.

Pájja (Út, 3. 3. 2020 - 21:03)

Terezo, co já vím, tak tuto operaci u nás platí zdravotní pojišťovna, ale není tak častá. V cizině vám operaci pojišťovna proplatí, ale pouze částku, kterou stojí u nás, rozdíl platíte sama. Musíte to ale mít dopředu vykomunikované s pojišťovnou, jinak mohou platbu odmitnout. Platí, že co se běžně u nás operuje, to v cizině odmítají platit, pokud to není akutní, třeba po úrazu. Co vím, tak u této operace musí být v pořádku stehenní kost. https://www.lekari-online.cz/ortopedie/zakroky/kycel-resufaceing

Ivka (So, 13. 12. 2003 - 15:12)

Prosím o radu, matka je po operaci - totální endoprotéze kyčelního kloubu. Operace byla provedena počátkem září. Do dneška však přetrvává otok operované končetiny spojený se znecitlivěním této končetiny od kolene dolů. Lze se tohoto otoku rychle a účinně zbavit? Wobenzym, který matka užívá zřejmě nezabírá.Děkuji

Katka (Pá, 14. 11. 2003 - 10:11)

Meho pritele take v brzke dobe ceka totalni endoproteza kycelniho kloubu. Je mu teprve 25. Vime, ze se mu urcite ulevi od bolesti. Ma jenom obavy ze snizeneho pohybu. Takze vzhledem k veku mu umely kloub nevydrzi na porad, to je jasne. Nemate nekdo zkusenosti s TEP kycle v tak nizkem veku?

Barbora (Po, 7. 3. 2022 - 13:03)

Dobry den, mohla bych se zeptat, jak operace dopadla, jak dlouho kloub vydrzel? A kde ho prosim operovali? Moje sestra 18 let potrebuje take endoprotezu, bohuzel ji vzhledem k veku odmitli operovat. Ma pry 10 let chodit o holich.. nez budou moci, coz je za nas nesmysl a hledame nekoho kdo by nebyl tak lhostejny

Pájja (Po, 7. 3. 2022 - 15:03)

Barboro, snad nevadí, že se taky vyjádřím. Jestli dobře chápu, máte zájem o resurfacing, náhradu povrchu hlavice. Hodně záleží na stavu poškození, o druhu vady, není to metoda vhodná pro každého, kdysi jsem si to také zjišťovala. Zkuste jiné zařízení, víc hlav, víc rad. Odkud jste? Známým před lety operovali dceru, končila základku, v Novém Městě na Moravě, u nás odmítali.

Mat.B. (So, 13. 4. 2019 - 19:04)

Dobrý den,nevím zda po tak dlouhé době,co jste položila dotaz je moje odpoveď k něčemu,ale: Byla jsem na první operaci s kýč.kloubem když mne bylo 34 roku, od té doby uplynulo hodně času, dnes mne je 86.,mám dvě endoprotézy a chodím o jedné francouzské berle.Když operace u mne musely být,tak jsou a chodím. Doufám, že Váš přítel je v pořádku.Přeji hodně zdraví.

pájja (Po, 15. 4. 2019 - 12:04)

Jestli dobře chápu a počítám, máte po operaci už 52 let. Zajímavé, protože letos v únoru to bylo 50 let, co odoperovali první pacientku v Československu. Takže pokud jste nebyla v zahraničí, trošku mi to nesedí.

NadaK2 (So, 13. 4. 2019 - 21:04)

Mat.B.: odpověď je užitečná určitě i nám ostatním. To máte furt ty původní bez reoperace? Tak to je potěšující! Díky a ať to vydrží :-)

Věra (Ne, 14. 4. 2019 - 21:04)

Naďo, bylo by to krásné, kdyby to byla pravda.

Marie (St, 9. 4. 2003 - 20:04)

Ať se babička vůbec ničeho neobává, stejnou operaci jsem podstoupila v r. 2001 bohužel jsem s ní váhala 2 roky a kdybych věděla jakou mi to přinese úlevu a nový život...dnes lituji těch dvou protrpěných let.Bez berlí jsem chodila již 3.měsíc po operaci a dnes ani nevím že jsem kdy tolik trpěla.Babičce držím palce a směle na věc!Čeká ji nový život.Zdraví Marie,Klatovy

Reklama

Přidat komentář