Reklama

Totální endoprotéza kyčle

Pájja (Po, 7. 3. 2022 - 15:03)

Barboro, snad nevadí, že se taky vyjádřím. Jestli dobře chápu, máte zájem o resurfacing, náhradu povrchu hlavice. Hodně záleží na stavu poškození, o druhu vady, není to metoda vhodná pro každého, kdysi jsem si to také zjišťovala. Zkuste jiné zařízení, víc hlav, víc rad. Odkud jste? Známým před lety operovali dceru, končila základku, v Novém Městě na Moravě, u nás odmítali.

Mat.B. (So, 13. 4. 2019 - 19:04)

Dobrý den,nevím zda po tak dlouhé době,co jste položila dotaz je moje odpoveď k něčemu,ale: Byla jsem na první operaci s kýč.kloubem když mne bylo 34 roku, od té doby uplynulo hodně času, dnes mne je 86.,mám dvě endoprotézy a chodím o jedné francouzské berle.Když operace u mne musely být,tak jsou a chodím. Doufám, že Váš přítel je v pořádku.Přeji hodně zdraví.

pájja (Po, 15. 4. 2019 - 12:04)

Jestli dobře chápu a počítám, máte po operaci už 52 let. Zajímavé, protože letos v únoru to bylo 50 let, co odoperovali první pacientku v Československu. Takže pokud jste nebyla v zahraničí, trošku mi to nesedí.

NadaK2 (So, 13. 4. 2019 - 21:04)

Mat.B.: odpověď je užitečná určitě i nám ostatním. To máte furt ty původní bez reoperace? Tak to je potěšující! Díky a ať to vydrží :-)

Věra (Ne, 14. 4. 2019 - 21:04)

Naďo, bylo by to krásné, kdyby to byla pravda.

Marie (St, 9. 4. 2003 - 20:04)

Ať se babička vůbec ničeho neobává, stejnou operaci jsem podstoupila v r. 2001 bohužel jsem s ní váhala 2 roky a kdybych věděla jakou mi to přinese úlevu a nový život...dnes lituji těch dvou protrpěných let.Bez berlí jsem chodila již 3.měsíc po operaci a dnes ani nevím že jsem kdy tolik trpěla.Babičce držím palce a směle na věc!Čeká ji nový život.Zdraví Marie,Klatovy

Tereza (St, 9. 4. 2003 - 20:04)

Moji babičku po velkých bolestech při artroze 4.stupně čeká v květnu operace-totální endoprotéza.Je jí 80.let a má přirozeně obavy.Proto prosím o vaše zkušenosti a názory,hlavně informace týkající se délky rekonvalescence, také volby mezi celkovou nebo epidurální anestezií, příp. typy na dobrá rehabilitační zařízení po operaci.Moc děkuji.

FruitFly (Po, 31. 1. 2022 - 12:01)

Doporučte prosím lékaře. Také hledá pro svou matku

Petr Hrachovina (Út, 28. 1. 2020 - 16:01)

V 45 letech jsem podstoupil TEP kyčle, strach je na místě, hrozná bolest

Pájja (St, 29. 1. 2020 - 12:01)

Petře, můžete napsat, jaká hrozná bolest? Kdy? Já (50) mám za sebou oba klouby, nikdy mě po operaci nic nebolelo. První dny tlumí opiáty a potom prášky nebo injekce od bolesti. Můj lékař a zároveň i operatér mi říkal, ať si nehraji na hrdinu, při náznaku bolesti doma okamžitě prášek, dostala jsem recept rovnou při propouštění. Tvrdil, že nejhorší je nechat bolest rozjet, pak se musí často tlumit opět opiáty. Při prvním kloubu jsem asi týden brala Novalgin, spíše dál ho polykala zvyklá z nemocnice ho vždy ráno nafasovat. Při druhé noze asi 2x Ibalgin, nic doma nebolelo. Každý jsme jiný, dokonce v nemocnici přišel doktor z ambulance bolesti, zjišťoval, jak moc mám bolesti - vůbec. Zbytečně bych ostatní nestrašila, je to náročný zásah do těla, ale když se povede, tak ta úleva od bolesti z vlastního nemocného kloubu je obrovská. Já se na druhou kyčel vyloženě těšila :D

Tamara (St, 29. 1. 2020 - 19:01)

Souhlasím. Po první operaci jsem na analgetikách byla 2 dny, pak spíš práček na spaní. Uleva obrovská až jsem trochu zapomněla a po 3 týdnech v otočcešpatně sedla a došlo k luxaci, Pak opravdu silná bolest víc jak 4 dny ležení bez pohybu, reoperace a průběh zase podobný, nejlepší stedené pbklady a analhetika minimálně. Jen ta rekonvalescence byla delší,

Reklama

Přidat komentář