Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Sany11 (So, 16. 3. 2019 - 18:03)

Napsala jsem 60 000 komentar. :D

tak (So, 16. 3. 2019 - 19:03)

to začnu další tícku :) A kdepak máme Milču? Snad ji neodradilo ekonomicko-politické okénko?

Miluna (So, 16. 3. 2019 - 22:03)

Ne to mi neodradilo ale cítim se nějak v prdeli a Denis je zase v Praze.Včera sem byla zase u rodičů a přepadali mi výčitky a pořád sem je chtěla objímat a stydim se jim to říct a pak doma kvůli tomu brečim a děti taky chci objímat ale moc se nechtěji nechat.Začlo mi být i chvílema líto že mi neni třeba deset let a prostě je mi divně.Do práce sem nebyla schopná jít.A ty Radko je mi to líto že je takovej,komu se má pak člověk svěřit co? Já tě chápu právě z Jirky.Denis by takovej nebyl ale teď je mi to k ničemu když tady neni.

Sany11 (So, 16. 3. 2019 - 17:03)

S tzv. ceskymi "podnikateli" jsem jiz take meli parkrat co do cineni, Lallo, a tez nas to stalo nejake penize. My tomu rikame "Lerngeld". Ale to neznamena, ze Nemci jsou jini. Ta generace dricu, lidi u kterych jsme obdovovali ty jejich zahradky a precizni praci, kdy made in Germany byl opravdu svetovy pojem, tak ta jiz pomalu vymira a nahradila ji generace lidi podobnych, jako v CR a jinde. Co nejmene pracovat a mit se co nejlepe a kdyz by to bylo na ukor nekoho, koho jsme podrazili, tak co na tom zalezi. Vzdyt nemecke soudy pracuji tak pomalu, ze se spis mnohdy umres, nez se dockas vubec jednani, natoz spravedlnosti. Kmotrove a pravidlo ruka ruku myje zde take funguji bezchybne. O vlivu vselijakych mafii ze zahranici se ani nebudu zminovat. Mame vice nez 20 lete zkusenosti s podnikanim. Zasadni vec jsme se naucili. Vzdy penize predem. To radeji nic.Nikdy ne az potom. Vzdyt od toho existuje PayPal. Radeji ty poplatky zaplatime, ale mame jakous takous jistotu. Ty podrazy se netykaji jen obycejnych lidi. Vzdyt staci se jen podivat, jak se rozsirila afera v automobilovem prumyslu a jeste ji neni zdaleka konec. To byla jen spicka ledovce. Toz tak. :)

Radka (So, 16. 3. 2019 - 15:03)

Teda tady je prázdno.Koukám že ani Milča tu není.No jak to Milu kde tě mám? Dneska jsem si na tebe vzpoměla jestli můj manžel není něco jako Jirka? Že když mně něco bolí tak ho začne štvát že si stěžuji a mluvím o tom a ještě mi to trapně počítal že jsem to řekla čtyrykrát.Tak je to normální? Tohle je fakt opora teda.To jsou všichni chlapi takový? A nebo jsem si špatně vybrala? Ale neumím si Milčo představit že by ti tohle odpovídal Denis.

pils (So, 16. 3. 2019 - 11:03)

Sany, promiň, napsala jsem dlouhou zprávu pro tebe, ale zmizela mi a nemám sílu psát znova, odjíždím na pár dní a mám hoňku. Tak později! :-)

pils (So, 16. 3. 2019 - 06:03)

Sany, je fakt, že já znám Německo hlavně před rokem 89, teď už jen velmi zběžně. Tenkrát se mi zdávalo, že se vracím z úžasného barevného světa do černobílého, do oprýskané šedi. Tu dobu většina lidí tady vůbec nezná, ale stačí se podívat na nějaké dokumenty a je vidět, jak se to tady zlepšilo. Al so se týká Německa, není to jakýsi všeobecně zákonitý vývoj? Myslím sinusoidu - konjunkturu a recesi. Já se ale dívám na svůj život z pohledu celého světa, kde má hlad spousta lidí, dětí... mnoho národů válčí....a hned vím, že se mám hodně dobře, měla jsem velké štěstí a na Evropu nedám dopustit. A to nepatřím mezi zbohatlíky, jsem jen obyčejná ženská se selským rozumem.
A ještě vzkaz pro Milču - vidíš mě úplně přesně, noťas a bílé víno! :-)

Sany11 (So, 16. 3. 2019 - 11:03)

Pils, ja jsem ale na mysli nemela ani tak hospodarske pomery, (ostatne, kdyby se nevyhazovalo za blbosti, atd, stejne jako v CR, tak by jiste zbyly i penize na opravy skol, atd.), ale spis narazim na moralku, chovani lidi, ktere se dle mne neskutecne zhorsilo. Drive se clovek mohl spolehnout na podani ruky a platilo to, dnes muzes mit deset smluv a jsou Ti nanic. A tak to je v byznyse, i v normalnim zivote. V politice jakbysmet. Lze se, podvadi, atd. Samozrejme, ze se mame velmi dobre, zvlaste v porovnani s jinymi zememi, ale to neznamena, ze je vse tak, jak by melo byt. A take je otazka, zvlaste v Cechach, zda toto neni jen docasu, i diky tomu, ze jsme vse rozprodali. A take je pravda, ze kdybych nedala tucny uplatek, tak by moje maminka s manzelem nemohli jit do domova pro seniory, kdyz jeji muz dostal mrtvici. Takovych let se to vi, ze populace starne a nakonec nic bez uplatku nejde. A to jsou zakladni veci. Stejne jako to, ze duchodci opravdu ziji z ruky do huby. Ale jednalo se o tom, ze plosne se budou platit vsem detem (i tem bohatym a velmi bohatym), obedy ve skole. Tak si rikam, co tam sedi za blbce, s prominutim, ze se zabyvaji takovymi hovadinami a nedokazi ucinne pomoci tam, kde je to potreba. A tak bych mohla pokracovat. Ja sama jsem poznamenana trpkou zkusenosti, kdy nemecke skolstvi naprosto selhalo. V te tak uzasne zemi existuje v prumeru jeden skolni skolni psycholog na 8000 deti a to jeste k tomu uci ve skole. Tak zdravy rozum rika, k cemu to asi je? Nechci byt sprosta. Podle statistiky je v tomto Nemecko na chvostu sveta, dokonce i Albanie je na tom lepe. Vsude kam prijdes, tak jenom vsichni melou a melou, ale skutek utek. V tom jsou i Cesi mistri. Zkracene: vlk se nazere, kozy zustane cela.

Lalla (So, 16. 3. 2019 - 16:03)

Hodně zajímavé. Zhoršená morálka v Německu je důsledkem čeho, Sany? A v posledních letech? S čím to spojuješ. jinak morálka v ČR je jaksi špatná dlouhodobě. V lidech se kombinuje vštípená nemravnost posledního totalitního režimu (včetně dnes již generace dospělých husákových a předhusákových dětí, které vychovávali rodiče, kteří tu nejaktivnější část života strávili v totalitě) , s tvrdými bezcitnými praktiky jakéhosi kapitalismu. Smouvy četné slovo, důvěra, tak to tady nefunguje ani v psané podobě. My jsme díky své naivitě přišli skoro o 1,5 mega už v devadesátých letech jen proto, že se manžel stal tichým společníkem a 100% investorem projektu kamaráda....no a soud vyhodnotil, že smlouva byla špatně sepsaná. Nehledě na několik úletů se stavebními firmami při rekonstrukci domu a bytu, kdy já debil dala několikasettisícovou zálohu, proti smlouvě a ten člověk byl hromadný podvodník a prostě zmizel z povrchu zemského. Hele, spojilo se nás tehdy asi patnáct takto jím podvedených a policie dodnes jen krčí rameny.

pils (Pá, 15. 3. 2019 - 21:03)

No jo, občas někdo neunese něčí komentáře, i moje. Ale já to beru tak, že to patří k věci, Sany nebo Lalla tu psaly, že nemůžeme mít všechny stejné názory, a to je fakt. Sany, mně jen občas přijdou tvoje názory zvláštní na to, že žiješ v Německu. Ale na názory asi není žádný vzorec, žádný muster.

Sany11 (Pá, 15. 3. 2019 - 22:03)

Pils, mozna prave proto, ze v Nemecku uz takovou dobu ziju a take vidim, jak moc veci se za tech skoro 30 let, co tu jsem, zhorsilo, tak jsem samozrejme kriticka. Ale jsem porad "jednou nohou v Cechach", tak vim i jak se zije i tady.

pozorovatelka (Pá, 15. 3. 2019 - 20:03)

Já si na to taky nedávno vzpoměla jak tu Sany někdo nadával.Tenkrát psal že je hasič.A říkala jsem si jestli tady vůbec ještě je a uklidnil se a nebo už sem nechodí.

Lalla (Pá, 15. 3. 2019 - 18:03)

Lidi, já jsem se teď dívala na historii, někdy v létě 2017 a to teda byl masakr. Někdo tě tam Sany neskutečně napadal a ty jsi skvěle kontrovala :). A Pils tě statečně hájí.:)

Sany11 (Pá, 15. 3. 2019 - 19:03)

No jo, nekomu jsem se nelibila, Lallo. :) To se tady obcas vyskytuje. Ale uz vlastne skoro ne. Anonymove jsou nejak slusnejsi. Pils je statecna. Akorat mame obcas rozdilne politicke nazory.;)

Lalla (Pá, 15. 3. 2019 - 19:03)

To snad byly nějaké děti tehdy, strašně naivní komenty. Jo, mě tam taky napadali

Sany11 (Pá, 15. 3. 2019 - 19:03)

Ja vim. No mozna byly. Si ted tak rikam, ze jsem jim vubec odpovidala.

pils (Pá, 15. 3. 2019 - 18:03)

Já zase nic. :-)

Jirka (Pá, 15. 3. 2019 - 12:03)

Miluno a proc to tam porad vlastne mas v telefonu to lesbeni s Alcou,kdyz uz spolu nejste pres rok

no Jirko (Pá, 15. 3. 2019 - 12:03)

ty nevíš, co je třináctá komnata? Jsou to největší tajemství, se kterými nejdeš na veřejnost. Určitě v sobě taky máš. Pro Milunu je třináctá komnata Doktorka :-) A že uchovává minulost s Alicí aj., ono je to stále v ní, ale už to nechce žít, protože nebyla šťastná. Je fakt, že hormonální nerovnováha v ní vyvolává různé extrémy a těhotenství teď je podobné. Snad si to uvědomuje a s pomocí doktora vše zvládne.

Alice (Pá, 15. 3. 2019 - 13:03)

Spíš doufám že Jirka už v sobě žádnou třináctou komnatu nemá:D a že je takovej jakýho ho znám:)

Reklama

Přidat komentář