Reklama

Obřízka

Zkoumal (Ne, 10. 3. 2019 - 15:03)

Správně Roberte, naprosto s tebou souhlasím. Pochopitelně i gin ví, že obříznutý penis je mnohem jednodušší udržovat v čistotě, což činí tento orgán méně náchylným na nejrůznější infekce, kvasinky a bůh ví ještě na jakou faunu a flóru jakéhokoli druhu. Ano, chlapce lze naučit jak si penis čistit a dodržovat hygienu, ale ze zpráv a pamětí urologů a prostitutek si však lze udělat představu o tom, co se stane, když se tím člověk přestane zabývat, jako třeba gin, který se už ani nesprchuje jak sám psal a nebo ani nepoužívá spodní prádlo. Spousta mužů jako on se stává depresivními , závisláky na alkoholu, tedy opilci, a v neposlední řadě i na drogách nebo se i jinak zkazí v určitém období svého života a obřízka pak snižuje potenciálně těžké následky takovýchto epizod. Čím dříve se obřízka provede, tím jsou akcentovanější její benefity pro obřezaného jedince a jehonokolí. To je jako péče o zdravé zuby. Navíc je mnoho lékařů odborníků, kteří velice úspěšně provádějí revize původní obřizky buď spatně nebo nedostatečně natěsno provedené . Mnohé ženy volí recirkumcizi i pro své protějšky nebo syny.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

rád bych věděl, co on vystudoval, že to ví lépe jak lékaři specialisté.

Darina (Ne, 10. 3. 2019 - 11:03)

Původně jsem z Moravy, ale pak jsme se přestěhovali do Prahy. Přijde mi, že na Moravě je toto rozšířenější než v Čechách.

Steve (Po, 11. 3. 2019 - 16:03)

Já su taky tak trochu z Moravy - a nyní jsem totál na druhý straně - na Západě Čech. Lidi jsou tu jiní, často uzavřenější a odměřenější - neplatí to ale samozřejmě na všechny. Je zde mnoho náplav odjinud - ba i těch Moraváků. Že by byl nějaký větší vztah k obřízkám na Moravě jsem si teda nevšiml. Více věřících neznamená obřízkový vztah ... Katolická církev neřeší vůbec nějaké obřízky. Dělá se to pouze z nutných zdravotních důvodů když jsou problémy, jinak ne.

Tony (Po, 11. 3. 2019 - 17:03)

Darina nepsala přímo o obřízce.---------

Mimoto jsem na rakouského netdoktora na vlákno "Je obřezáváno více dětí a mladistvých než dříve?" vložil před chvilkou tento příspěvek týkající se ženské obřízky-------------Die Emanzipationministerin NRW Barbara Steffens sagt:------------

"Die Mehrzahl der betroffenen Frauen betrachtet sich nicht
als verstümmelt." ----------------------Ministrině pro emancipaci Severního Porýní - Westfálska Barbara Steffensová tvrdí: -------"Většina postižených žen se nepovažuje za zmrzačené"--------PS: Jenom čumím, jakou tam mají nesmyslnou ministerskou funkci. Ještě nesmyslnější, než byla ta Kocábova v Topolánkově vládě a Dienstbírova ve vládě Sobotkově.

Roman (Ne, 10. 3. 2019 - 11:03)

takeji mam a super

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

Otázkou je, jak budeš mluvit za pár let. Vím o takových, kteří svou obřízku napřed velebili až do nebes a za pár let ji proklínali. Zajímalo, kde je dnes její horlivý propagátor Jaromír Rychlík, který se nechal obřezat ve svých dvaadvaceti letech. Před deseti lety ho bylo všude plno a dnes o něm není ani vidu ani slechu. To rapidní znecitlivění penisu většinou nastane až po čase.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

to mi je k smíchu. Někdo šel na obřízku, to jde spousta lidí. Pak o tom psal na internetu, to dělá někdo výjimečně, u běžné operace jak slepák, kýla. Natož u operace intimních partií. A to měl jako co? Psát o obřízce celý život? Nestačí, že o tom psal několik let? Asi ho to přestalo bavit. Nebo měl psát dokola totéž? prostě má obřezanýho ptáka a co má jako dokola psát?

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

Měl své rozsáhlé internetové stránky a i též všude jinde psal a dnes po něm není ani vidu ani slechu. Takový Lukon, který se nechal dobrovolně obřezat a později více na těsno přeobřezat má své stránky dodnes. Jenže ten Lukon je poměrně rozumný člověk, s kterým já nejsem ve vůbec žádném sporu. O obřízce dětí z rozmaru rodičů totiž píše:--------------------------------------Obřízka u dětí

Je docela zajímavé, jak takové zdánlivé málo dokáže rozpoutat rozruch... ale k věci. Já zastávám názor, že by se obřízka u dětí měla provádět jen v případě zdravotních potíží, které není možné řešit jinak. (A v tomto nevyhnutelném případě, bych se snažil to odkládat, dokud synu nebude aspoň deset let.) A to z už jen z toho principu, že každý by si měl rozhodovat o sobě sám. Společnost se ohání nějakými základními lidskými právy a přitom dovolí aby některé důležité rozhodnutí (mezi ně patří obřízka), za nezletilé rozhodovali jejich rodiče. Přitom nesprávná rozhodnutí mohou vést k snížení sebevědomí jedince... Ptáš se proč sem něco takovýho píšu? Třeba už jen proto, že mi občas píší kluci kolem 18let a ptají se, jak se ženy tváří na obřízku - konkrétně mají strach z negativní reakce partnerky.

Dále je otázkou, jak hodně se sníží citlivost žaludu, když je obnažen v pubertě. Ale to asi nikdo přesně neprokáže.. Já osobně si však myslím, že u obřezaných v dětství má žalud tendenci citlivost snížit.--------------------
Více zde: https://obrizka.webnode.cz/obrizka-u-deti/-----------------V jedné věci se mýlí. To rapidní snížení citlivosti penisu kvůli obřízce je velmi individuální a může nastat jak u obřezaných v dětství, tak u obřezaných v dospělosti. Postihne to na deset procent obřezaných. Také s ním nesouhlasím s tou věkovou hranicí deseti let. Ona i patologická jizevnatá fimóza se dá řešit operací s úplným zachováním předkožky. Ve svém poradenství dávám kontakt matkám na jednoho primáře, který tuto operaci s úplným zachováním předkožky provádí-----------Ony české matky většinou nejsou jako paní Darina. Jenže paní Darině se nedivím, dle toho co píše, tak oni to tak mají v rodině geneticky dané.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

obř. z rozmaru rodičů? Co tam psala, tak že má kluk úzkou předkožku. A pochopil jsem, že to doporučil lékař. Jak to má být u nezletilých do 18, s dítětem rodič i k zubaři do ordinace. A schvalovat, jestli zubař smí vyvrtat kaz v zubu? Jsou i jiné metody, bylinky ap. Nebo jak píšeš, o všem bude rozhodovat dítě? Nevím, jestli je dítě schopné pochopit složitost a nutnost operace srdce, břišních operací, operace ledvin atd. Spíš o tom nic nevím a vysvětlení od lékaře pochopí spíš rodiče. Ale hlavně chápu, že - jak z psaní v podstatě plyne - lékaři to doporučují špatně, vůbec obřízku nemají doporučit, operovat není nutné a když výjimečně je, tak to jde jinak. Nebylo by lepší dělat osvětu lékařům? Někdo se má řídit radama z internetu od neznámých lidí? Vy jste vystudoval medicínu a máte atestaci z urologie nebo dětské chirurgie? Víte to lépe jak lékaři, tak se ptám.

Petra (Ne, 10. 3. 2019 - 09:03)

Před tím, než jsem z důvodu těsné kůžičky souhlasila se zákrokem u svého syna, tak jsem se dočetla, že v meta-studii zahrnující 40.473 mužů, bylo s nejpřesnějším hodnocením zjištěno, že "obřízka nemá celkový nepříznivý vliv na citlivost penisu, sexuální vzrušení, sexuální pocity, erektilní funkci, předčasnou ejakulaci, ejakulační latenci, orgasmus, nebo bolest během pronikání". To mě docela uklidnilo, že děláme správnou věc.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

nevím, kdo Vám takové hlouposti nakukal. Obřízka se provádí dlouhá tisíciletí, nikdy se nic takového nepozorovalo. Chápu-li správně, tak zákrok navrhli lékaři jako jediné správné řešení, tak není o čem diskutovat. Jinak je skutečně známo, že řada problémů s předčasnou ejakulací se skutečně vyřeší obřízkou. Jenže pokud by klukovi nešla volně stahovat předkožka, tak by neměl vůbec žádný normální sex. Ejakulaci by měl leda z masturbace, která by se musela provádět s ohledem na funkční omezení. Neměl by nejen plnohodnotý sex (vlastně žádný) a ani normální masturbaci. Díky obřízce bude zcela normálně fungovat. Lidi někdy moc spekulují, když jim lékař něco doporučí. Je dobré si k tomu přečíst lékařské články, dostupné zdroje. Ale nečerpat vědomosti z pochybných internetových diskuzí nebo psaní nějakých fanatiků, co píšou proti tomu. V případě nejistoty u jednoho lékaře lze využít konzultaci v druhém zařízení, tzv. second opinion. V hraničních případech se pak názor může mírně lišit, většinou ale oba lékaři doporučí totéž. Jsou i případy, kdy je možné obojí. Nejít na obřízku, a celý život mít různé obtíže, ale ne tak zásadní. nebo na zákrok jít a mít zcela po problémech.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

* Lidi někdy moc spekulují, když jim lékař něco doporučí. Je dobré si k tomu přečíst lékařské články, dostupné zdroje. Ale nečerpat vědomosti z pochybných internetových diskuzí nebo psaní nějakých fanatiků, co píšou proti tomu. V případě nejistoty u jednoho lékaře lze využít konzultaci v druhém zařízení, tzv. second opinion. V hraničních případech se pak názor může mírně lišit, většinou ale oba lékaři doporučí totéž.*---------------------------Odvolávám se i na odborníky, kteří mají profesorský nebo docentský titul. -----------Dva lékaři? Vím o případu, že jedné matce řeklo pět různých lékařů, že u jejího syna je řešením jedině obřízka, v kaclíkárně na Karláku, u Apolináře, na Karlově. Teprve šestá lékařka MUDr Marta Kudláčková CSc, tu fimózu vyřešila bez zmrzačující amputace předkožky - obřízky. Ten předpotopní stav naší mediciny oproti jiným zemím je v tomto opravdu truchlivý.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

postup je jasný, lékaři zpravidla zkouší mazání mastí, když to nepomůže, tak pak obřízku. Část dětských lékařů skutečně to nechá být, pak se s fimózou trápí kluk jako mladý dospělý. Lékařů, co něco nechají být a neřeší, tak je skutečně víc. Nemyslím, že nejlepší lékař je ten, který nad věcí mávne rukou, když nejde o život. Mluvit o mrzačení? Odstranění krčních mandlí nebo mandle nosní, odstranění apendixu, žlučníkových nebo ledvinových kamenů, odstranění orgánu prorostlého rakovinou, amputace nohy s gangrénou nebo rozdrcené úrazem, amputace části střeva. Doktoři už jsou takoví, řežou, aby měli co nejvíc peněz a aby naschvál škodili pacientům, už to chápu. Pochopitelně vše zbytečné operace, nejlepší léčit radama z internetu. Nedočkal jsem se odpovědi, co se týče vzdělání.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

Na rozdíl od těch jiných vyjmenovaných věcí fimóza už dnes není relevatním důvodem pro zmrzačující amputaci předkožky. Už čtyři a půl roku mladí kluci na českém internetu návod, jak se to dá zvádnout bez té obřízky. Ale dá se to dle toho návodu rozchodit dřív, už u tříleťáka. U dítete, které ještě potřebuje plenky je jakákoliv manipulace s předkožkou nevhodná.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

Nikdo mi to nenakukal. Jsem v kontaktu s muži, kterým obřízka ten sexuální život poničila. Ono se těžko nacházela ve společnosti, ve které jsou všichni muži obřezaní příčina těch sexuálních dysfunkcí, když to postihne pouze menšinu. Ty dysfunkce se vyskytují i u intaktních, jenže u obřezaných jsou sedmkrát častější. Teprve v osmdesátých letech minulého století kápl v USA Keneth David Hopkins se svou partnerkou, že příčinou jejich sexuálních problémů je právě jeho obřízka. Dnes jsou vědecké poznatky mnohem dále. Problémy s fimózou lze dnes řešit jinak, než amputací předkožky obřízkou, což je řešení předpotopní a zmrzačující. A výdrž, to je velmi ošidné, někteří mají po obřízce takovou výdrž, že se po obřízce nedokážou udělat vůbec při normálním koitu. Někteří to zvládnou jedině při předlouhé, přes hodinu trvající masturbaci.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

oháníte se vědou, ale jste lékař specializovaný na dětskou urologii? Jaké máte vzdělání, atestaci a praxi? Proč ty vaše výzkumy neznají lékaři, co provádí obřízky dětem? Nechtělo by to jim dát školení?

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

Psal jsem, že se odvolávám odborníky s profesorským nebo docentským titulem. Například na profesora Maxmiliana Stehra, přednostu dětské urologické kliniky Norimberku nebo z našich na dětského urologa docenta MUDr Oldřicha Šmakala z Univerzity Palackého v Olomouci. Oba tvrdí, že jsou mimo jiné též hodně zaměstnáni reoperacemi po zmršeninách, které napáchají vaši obřízkuchtiví doktoři.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

kde to píše ten Šmalal, stačí mi jeden článek (odkaz), kde píše, že musí reoperovat po obřízkách. Ale může být, někdo nechá přebytek kůže, pacient chce lepší estetický výsledek. Doc. Šmalal někde píše, že se mají dětské obřízky provádět co nejméně? Prosím odkaz? Ne kecy, chápeš?

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

Ten odkaz není na článek ale je na video--------------https://slideslive.com/38900019/pece-o-zevni-genital-predkozka-doc-mudr-oldrich-smakal-phd-------------------------docent Šmakal ohledně reoperací mluví umírněně, zato profesor Stehr si na adresu doktorů, po kterých musí přeoperovávat, nebere servítky.

Reklama

Přidat komentář