Reklama

Obřízka

Martin (Po, 11. 3. 2019 - 06:03)

Osvětář, který během 4 let z osvěty udělal kabaret :-) bravo! Gratuluji :-D

Eva (Ne, 10. 3. 2019 - 15:03)

Čistota půl zdraví, ale obřízka celé! Hned zitra objednám toho svého v Esthetikonu, už mi ta jeho předkožka nebaví.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 15:03)

Pokud je hňup a svolí, tak je to jeho věc, já bych nejdřív požadoval vopižlání tvoje.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

Na osvětáře nepotřebuju extra vzdělání, stačí znát problematiku a dávat odkazy na lékaře, kteří jsou v tomto v pořádku, tj. nejsou zasaženi emerickou kryptonáboženskou pseudovědou.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

*obř. z rozmaru rodičů? Co tam psala, tak že má kluk úzkou předkožku. A pochopil jsem, že to doporučil lékař. Jak to má být u nezletilých do 18, s dítětem rodič i k zubaři do ordinace. A schvalovat, jestli zubař smí vyvrtat kaz v zubu? Jsou i jiné metody, bylinky ap. Nebo jak píšeš, o všem bude rozhodovat dítě? Nevím, jestli je dítě schopné pochopit složitost a nutnost operace srdce, břišních operací, operace ledvin atd. Spíš o tom nic nevím a vysvětlení od lékaře pochopí spíš rodiče. Ale hlavně chápu, že - jak z psaní v podstatě plyne - lékaři to doporučují špatně, vůbec obřízku nemají doporučit, operovat není nutné a když výjimečně je, tak to jde jinak. Nebylo by lepší dělat osvětu lékařům? Někdo se má řídit radama z internetu od neznámých lidí? Vy jste vystudoval medicínu a máte atestaci z urologie nebo dětské chirurgie? Víte to lépe jak lékaři, tak se ptám.*---------------------------Zase vedle jak ta jedle. Neprovádím osvětu ani pro děti ani pro mladistvé. Pro náctileté ji provádí jeden lékař s příslušnou atestací, který má své vlastní internetové stránky i s poradnou. S nikým mladším osmnácti let na internetu prakticky nekomunikuju, pouze dám odkaz na stránky toho lékaře. Je na nich návod jak na fimózu bez zmrzačující amputaci předkožky - obřízky. Provádím poradenství pro matky s malými dětmi, aby nenaletěly obřízkuchtivému doktorovi, ale tam poslední dobou dávám též odkazy, například na toho jmenovaného docenta Šmakala, o kterém tu namyšlený evangelikál napsal, že je nýmand. O mě to evangelikál napsat může ale napsat to o docentu Šmakaloví, to už je příliš.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

zatím jedinou citaci tu máme od Felixe Holzmana. Toho jde dohledat na internetu, nemá sice články, ale videa. On ale nebyl dětský chirurg či urolog, ale profesionální bavič. Nebo říkal nějaco o obřízce, klidně pošli odkaz, ať se pobavíme.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

Pokud jsi natvrdlý a nedokážeš pochopit, že jsem jeho výrok použil jako přiléhavou metaforu, tak ti za to nemůžu.

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

Proč k nám přišla v tomto po plyšáku ta doba temnoty? Protože značná část našich doktorů se inspiruje v USA, kde se v tomto od roku 1870 utápějí v kryptonáboženské pseudovědě.------------A komplexní studium mediciny, kvůli zevrubné znalosti této problematiky? Jak řekl pan Felix Holzmann ve scénce Statistika: KDYŽ SE CHCI NAPÍT PIVA, TAK SI KVŮLI TOMU NEMUSÍM POŘIZOVAT CELÝ PIVOVAR.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 14:03)

to sis vymyslel sám? Nebo to napsal nějaký pan docent nebo profesor, v tom případě prosím odkaz na českého lékaře, který toto píše. Protože pan profesor z Německa těžko může posuzovat české lékaře.Vědecké lékařské články jsou zpravidla na internetu, např. časopis Solen, ale je toho daleko víc. A jsou dohledání i lékařské články ohledně obřízky, ale co píšeš, tak žádný pan profesor, docent ani doktor nenapsal.

Martin (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

Roberte, to nevysvětlíte někomu, kdo kůžičkám zasvětil celý svůj život tak jako Gin - tony . On trpí představou, že předkožka je alfou a omegou všeho a myslí si, že to je tak pro všechny. Vymyslel si jako domělé nepřátele cirkumfetišisty a zkoumala a pořád má potřebu s nimi bojovat, nabádat maminky aby synky nedávaly obřezat, je to bojovník za plnohodnotný sexuální život pro všechny i když sám žádný nemá. 99% lidí nemá potřebu toto řešit, protože ať už s obřízkou nebo bez prostě žijí normální, reálný život a i v partnerských vztazích a lásce mají důležitější priority, než neustále řešit bravurní citlivost ptáka :-D :-D taky se tomu už jen směju.....;-)

Zkoumal (Ne, 10. 3. 2019 - 15:03)

Správně Roberte, naprosto s tebou souhlasím. Pochopitelně i gin ví, že obříznutý penis je mnohem jednodušší udržovat v čistotě, což činí tento orgán méně náchylným na nejrůznější infekce, kvasinky a bůh ví ještě na jakou faunu a flóru jakéhokoli druhu. Ano, chlapce lze naučit jak si penis čistit a dodržovat hygienu, ale ze zpráv a pamětí urologů a prostitutek si však lze udělat představu o tom, co se stane, když se tím člověk přestane zabývat, jako třeba gin, který se už ani nesprchuje jak sám psal a nebo ani nepoužívá spodní prádlo. Spousta mužů jako on se stává depresivními , závisláky na alkoholu, tedy opilci, a v neposlední řadě i na drogách nebo se i jinak zkazí v určitém období svého života a obřízka pak snižuje potenciálně těžké následky takovýchto epizod. Čím dříve se obřízka provede, tím jsou akcentovanější její benefity pro obřezaného jedince a jehonokolí. To je jako péče o zdravé zuby. Navíc je mnoho lékařů odborníků, kteří velice úspěšně provádějí revize původní obřizky buď spatně nebo nedostatečně natěsno provedené . Mnohé ženy volí recirkumcizi i pro své protějšky nebo syny.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

rád bych věděl, co on vystudoval, že to ví lépe jak lékaři specialisté.

Darina (Ne, 10. 3. 2019 - 11:03)

Původně jsem z Moravy, ale pak jsme se přestěhovali do Prahy. Přijde mi, že na Moravě je toto rozšířenější než v Čechách.

Steve (Po, 11. 3. 2019 - 16:03)

Já su taky tak trochu z Moravy - a nyní jsem totál na druhý straně - na Západě Čech. Lidi jsou tu jiní, často uzavřenější a odměřenější - neplatí to ale samozřejmě na všechny. Je zde mnoho náplav odjinud - ba i těch Moraváků. Že by byl nějaký větší vztah k obřízkám na Moravě jsem si teda nevšiml. Více věřících neznamená obřízkový vztah ... Katolická církev neřeší vůbec nějaké obřízky. Dělá se to pouze z nutných zdravotních důvodů když jsou problémy, jinak ne.

Tony (Po, 11. 3. 2019 - 17:03)

Darina nepsala přímo o obřízce.---------

Mimoto jsem na rakouského netdoktora na vlákno "Je obřezáváno více dětí a mladistvých než dříve?" vložil před chvilkou tento příspěvek týkající se ženské obřízky-------------Die Emanzipationministerin NRW Barbara Steffens sagt:------------

"Die Mehrzahl der betroffenen Frauen betrachtet sich nicht
als verstümmelt." ----------------------Ministrině pro emancipaci Severního Porýní - Westfálska Barbara Steffensová tvrdí: -------"Většina postižených žen se nepovažuje za zmrzačené"--------PS: Jenom čumím, jakou tam mají nesmyslnou ministerskou funkci. Ještě nesmyslnější, než byla ta Kocábova v Topolánkově vládě a Dienstbírova ve vládě Sobotkově.

Roman (Ne, 10. 3. 2019 - 11:03)

takeji mam a super

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

Otázkou je, jak budeš mluvit za pár let. Vím o takových, kteří svou obřízku napřed velebili až do nebes a za pár let ji proklínali. Zajímalo, kde je dnes její horlivý propagátor Jaromír Rychlík, který se nechal obřezat ve svých dvaadvaceti letech. Před deseti lety ho bylo všude plno a dnes o něm není ani vidu ani slechu. To rapidní znecitlivění penisu většinou nastane až po čase.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

to mi je k smíchu. Někdo šel na obřízku, to jde spousta lidí. Pak o tom psal na internetu, to dělá někdo výjimečně, u běžné operace jak slepák, kýla. Natož u operace intimních partií. A to měl jako co? Psát o obřízce celý život? Nestačí, že o tom psal několik let? Asi ho to přestalo bavit. Nebo měl psát dokola totéž? prostě má obřezanýho ptáka a co má jako dokola psát?

Tony (Ne, 10. 3. 2019 - 12:03)

Měl své rozsáhlé internetové stránky a i též všude jinde psal a dnes po něm není ani vidu ani slechu. Takový Lukon, který se nechal dobrovolně obřezat a později více na těsno přeobřezat má své stránky dodnes. Jenže ten Lukon je poměrně rozumný člověk, s kterým já nejsem ve vůbec žádném sporu. O obřízce dětí z rozmaru rodičů totiž píše:--------------------------------------Obřízka u dětí

Je docela zajímavé, jak takové zdánlivé málo dokáže rozpoutat rozruch... ale k věci. Já zastávám názor, že by se obřízka u dětí měla provádět jen v případě zdravotních potíží, které není možné řešit jinak. (A v tomto nevyhnutelném případě, bych se snažil to odkládat, dokud synu nebude aspoň deset let.) A to z už jen z toho principu, že každý by si měl rozhodovat o sobě sám. Společnost se ohání nějakými základními lidskými právy a přitom dovolí aby některé důležité rozhodnutí (mezi ně patří obřízka), za nezletilé rozhodovali jejich rodiče. Přitom nesprávná rozhodnutí mohou vést k snížení sebevědomí jedince... Ptáš se proč sem něco takovýho píšu? Třeba už jen proto, že mi občas píší kluci kolem 18let a ptají se, jak se ženy tváří na obřízku - konkrétně mají strach z negativní reakce partnerky.

Dále je otázkou, jak hodně se sníží citlivost žaludu, když je obnažen v pubertě. Ale to asi nikdo přesně neprokáže.. Já osobně si však myslím, že u obřezaných v dětství má žalud tendenci citlivost snížit.--------------------
Více zde: https://obrizka.webnode.cz/obrizka-u-deti/-----------------V jedné věci se mýlí. To rapidní snížení citlivosti penisu kvůli obřízce je velmi individuální a může nastat jak u obřezaných v dětství, tak u obřezaných v dospělosti. Postihne to na deset procent obřezaných. Také s ním nesouhlasím s tou věkovou hranicí deseti let. Ona i patologická jizevnatá fimóza se dá řešit operací s úplným zachováním předkožky. Ve svém poradenství dávám kontakt matkám na jednoho primáře, který tuto operaci s úplným zachováním předkožky provádí-----------Ony české matky většinou nejsou jako paní Darina. Jenže paní Darině se nedivím, dle toho co píše, tak oni to tak mají v rodině geneticky dané.

Robert (Ne, 10. 3. 2019 - 13:03)

obř. z rozmaru rodičů? Co tam psala, tak že má kluk úzkou předkožku. A pochopil jsem, že to doporučil lékař. Jak to má být u nezletilých do 18, s dítětem rodič i k zubaři do ordinace. A schvalovat, jestli zubař smí vyvrtat kaz v zubu? Jsou i jiné metody, bylinky ap. Nebo jak píšeš, o všem bude rozhodovat dítě? Nevím, jestli je dítě schopné pochopit složitost a nutnost operace srdce, břišních operací, operace ledvin atd. Spíš o tom nic nevím a vysvětlení od lékaře pochopí spíš rodiče. Ale hlavně chápu, že - jak z psaní v podstatě plyne - lékaři to doporučují špatně, vůbec obřízku nemají doporučit, operovat není nutné a když výjimečně je, tak to jde jinak. Nebylo by lepší dělat osvětu lékařům? Někdo se má řídit radama z internetu od neznámých lidí? Vy jste vystudoval medicínu a máte atestaci z urologie nebo dětské chirurgie? Víte to lépe jak lékaři, tak se ptám.

Reklama

Přidat komentář