Reklama

Existuje Bůh?

mima (Po, 4. 3. 2019 - 14:03)

Jen pro zajímavost. Malý človíček, který přišel na svět, je v rukou svých rodičů a ti z něho dělají člověka, je to rodina, která modeluje každé dítě. A pak ono dle toho se bude chovat ve společnosti. Neni to politika, ani to nemá nic společného s politickou. Počátek to má u stolů v kuchyni. Pokud tam nefunguje mír, dítě ho nemůže dál předat. Je to jak štafeta.....pokud by jsme doma, vychovali děti k úctě k člověku, milovat svého bližního jak sebe saméhoy což je přikázání Boží a od toho se odvíjí další přikázání, tak ani politiku, tanky, bomby, meče, zbraň...... nepotřebujeme.

Rakato (Po, 4. 3. 2019 - 17:03)

Dobrá řeč a určitě je to užitečný návod, nicméně znám několik rodin, kteří poctivou a morální vychovou vychovali lumpa, narkomana a kriminálníka. Kromě toho, zapomínáš na to, že utváření človíčka pokračuje i v jeho dospělosti, a když mu jako dospělému střelí v lebeni, může z něho být druhý Stalin nebo Hitler.
Takže stoprocentní recept na mír to není.

Návštěvník (Po, 4. 3. 2019 - 15:03)

Jo a potom přijde škola, parta, nedej bože náboženství a je z něj zloděj, který jde večer k faráři na zpověď a dostane odpuštění a druhý den nanovo. Nebo hurá do armády, tam je fláterník pomaže a hurá do boje. A rodina se může stavět tak akorát na hlavu.

Bible je shit (Po, 4. 3. 2019 - 11:03)

Ježíš s největší pravděpodobností je jen mýtus. A utopistické vize v bibli mohl sestavit jakýkoli jiný pošuk. Prý odpusť druhému, byť by ti udělal cokoli. Nastav druhou tvář, nechej si kadit na hlavu, atd. Ale současně se s tím samotný bůh vůbec neřídí, nejde příkladem, mstí se, topí lidi, hubí celá etnika, vyhrožuje věčným ohněm apod. Prostě bůh psychopat, který se odmítá řídit jakoukoli morálkou a na druhé lidi naloží břemena, co neunesou a pravidla, jež nelze dodržet.

Návštěvník (Po, 4. 3. 2019 - 12:03)

Ty věříš , že samotný bůh hubí celá etnika. Mně připadá, že se lidé hubí navzájem. Jaký máš návrh - aby přestaly války - souboje o to kdo ovládne zdroje, ničení zdrojů protivníka, zdroje potravin, životní prostředí ? Už to ohrožuje lidstvo. Historie válek ani neví kdo si začal - navrhni jiné řešení než odpuštění . Jsi více jak o 2000 let chytřejší - co navrhuješ?

Rakato (Po, 4. 3. 2019 - 17:03)

Bůh nebo víra dnes (kromě fanatiků) nemají s válkami nic společného. Jejich příčinou je přirozená agresivita, která umožnila evolučně vznik prostředí lépe přizpůsobeným živočišným druhům, a která je proto geneticky zakódovaná i v nás. Její podstatou je ovládnutím většího množství přírodních zdrojů a snaha proto se více množit. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V dějinách se to projevuje jako snaha získat další území, porobit si okolní národy, získat jakoukoliv převahu. Můžeme se bavit o ekonomických příčinách válek, politických, náboženských, kulturních, ale podstata naší nesnášenlivosti je v každém z nás daná geneticky. A protože je naší nedílnou součástí, pomůže od válek buď genetická manipulace s naším genomem, nebo naše vymření. (Na výchovu nebo ideologii bych jako na řešení moc nesázel, protože v minulosti to s mírumilovným národem vždy špatně dopadlo. Chceš-li mír, připravuj se na válku.

Návštěvník (Po, 4. 3. 2019 - 18:03)

nevidím, že by původní obyvatelé Evropy se přemnožovali, ti světlí určitě ne. Za to nahrabat si peníze to ano. Třeba Soros podporoval různé aktivity např. Radio B92 ( úloha ve vzpourách proti Miloševiči).

Steve (Út, 5. 3. 2019 - 17:03)

Sorose, toho chcípáka dědka, úchyla a rasistu už dávno měli někde zahrabat na poušti nebo hodit do plamenů ... Debil kterýho není rovno!

Návštěvník (Po, 4. 3. 2019 - 12:03)

Copak bůh, ten si je potom roztřídí, ale lidi ve jménu božím na ně, ať zvítězíme a bůh nám v tom pomáhej a podobné další kecy. Takže náboženství je jasně agresívní a to jakékoliv známé bez vyjímek a nebýt jeho, je zde klid a ráj. Je to jen další varianta ohlupování a ovládání lidí na stejné úrovni jako nacismus. A všichni náboženští potentáti mají ruce od krve a na svědomí miliony mrtvých.

Rakato (Pá, 1. 3. 2019 - 14:03)

Když tak čtu Matouše, kterého jsem citoval, byl Ježíš těžký komunista. Takže by asi nadšeně schválil západní všeobjímající hnutí, hlásající, že máme živit kdejakého povaleče kdekoliv na světě, a pomáhat mu.

Rakato (Čt, 28. 2. 2019 - 21:02)

„Město, kde není mešita, je rejdištěm šejtana.“ (muslim Kamel Mohebi)

Tim (Čt, 28. 2. 2019 - 22:02)

Tomáši Cypriáne alias Rakato. Už jsi s těma úchylárnama trapnej.

Rakato (Čt, 28. 2. 2019 - 23:02)

Nezdržuj se starostmi o mne, když ještě nemáš splněný domácí úkol! Takové Ježíš trestá, i když je slitovný a milosrdný. První varování - vyskočí ti beďar. ......................................................................
(Ale pokud napíšeš něco inteligentního, snížím ti počet vět na osmdesát.)

Ariana (Pá, 1. 3. 2019 - 09:03)

Rakato, jsi ostudou této diskuse.

Rakato (Pá, 1. 3. 2019 - 12:03)

Time, psal jsem ti, že se máš ozvat inteligentně, a ne jako tydýt.

Jirka (Pá, 1. 3. 2019 - 13:03)

Stačí se podívat Rakato do minulosti diskuze a tvých příspěvků a i houpacímu koni bude jasné ,kdo jsi a co jsi. A že ti nady někdo napsal, že jsi ostuda tyto diskuze, tak ti ještě velmi lichotí.
Ve svých příspěvcí si protiřečíš, masíruješ si EGO, pokud nemáš argumenty ponižuješ a urážíš toho, kde necválá s tebou. Opravdu ostuda a člověk, co by se měl léčit.

Rakata (Pá, 1. 3. 2019 - 13:03)

Mohl bych ti sice napsat: sleduj a uč se, ale vzhledem k tomu, že vypadáš beznadějně píšu: je to jako s knihou - když se ti nelíbí, nečteš ji, tak nečti ani mě, a budeš v poho.

sardanapal* (Čt, 28. 2. 2019 - 20:02)

Píčo Jahodo !
Nauč se nejprve znát historii v souvislostech , než začneš kydat hafo nesmyslné špíny , proti komukoliv ...

Jahoda (Pá, 1. 3. 2019 - 03:03)

no však já to pořád říkám,že císař Zikmund nebyla žádná liška zrzavá,ale echt český vlastenec a obránce celé Evropy...!...Pravda...Křižák ne vždy vyhrál,občas i prohrál i bitvu,ale nakonec stejně vyhrál válku ,to by tak hrálo,aby si primitivní lůza jen tak jezdila napříč Evropou,drancovala,loupila,vraždila a páchala válečné zločiny.Evropa to zarazila!

sardanapal* (Čt, 28. 2. 2019 - 18:02)

Tak bacha kemo , na Žanka Žižkovýho mi nesahej ... I když moravák , jeho se zastanu ...

Reklama

Přidat komentář