Reklama

Existuje Bůh?

mima (So, 23. 2. 2019 - 07:02)

Dobré ráno, pokud jsi dobře četl můj příspěvek, tak jsem právě vysvětlovala jak je to s tím utrpením. Ono, sůl zůstane vždy solí, cukr bude vždy sladký, ve všem, všude. A tak je to u dobrá i zla.... Podívej, všechno dostalo svůj směr, své zákony, tam na počátku..... každá květina, strom, zvíře dle svého druhů, vlastnosti, byla umístěna, zde na zemí do takových podmínek, do takového podnebí....kde přežije, kde to je pro ně nejlepší.....a tak je to i s člověkem. Každý byl umístěn v té části světa, kde je mu to nejlepší podle své rasy, barvy pletí a nejen to, každý byl tak naprogramován, aby se tam cítil dobře, byl odolný vůči virům, nemocem a taky vůči různým utrpením, které přijdou v životě.... Sice jsme byli hození do vody, ale máme v sobě tu sílu, že se neutopime, něco je v nás co způsobí, že budeme plavat.....Utrpení je součást života, jak radost tak i smích. A smrt je taky součást života a proto jí musíme přijmout v každém období.... Podívej, v Ježíši byl zastíněn Bůh a když přišel k hrobů Lazara, plakal jak člověk, projevily se v něm lidské emoce, které jsou v každém člověku.....Job sice ztratil své děti, ale tu bolest ze ztráty přežil, nejen to, dovedl jít dál a nakonec pochopil, že to není konec.... že jeho děti pořád žijí, že ony se jen přemístili z jednoho místa na druhé. Jednou přijde čas, kdy se setkají. ....znovu příběh sadaře, kdy bere jako samozřejmost, že jeho stromy ztrácejí listí, připravují se na zimní spánek, kdy vypadají jak by je smrt navštívila, on neztrácí naději, nepanikuje, nepláče, že už nikdy nebude sbírat ovoce. Naopak, ví že je to proces, kterým ten strom musí projít, aby znovu mohl se vrátit k životu. Že je to vlastně jeho záchrana.... člověku k životu byla dána moudrost, Bůh nás neučinil, bez emocí, bez myšlení jako roboty.....bylo by toho na dlouhé psaní, jak Bůh, nebyl kdysi Bohem, je to stejně u něho jak u nás, nemohl si vybrat, zdáli bude slunce, měsíc...tak jak člověk si nevybral zdali bude člověkem, muž, žena, kde bude bydlet, vždyť ani to jméno jsme si neurčili....ale dlouhé příspěvky se špatně čtou... :-)

Rakato (So, 23. 2. 2019 - 19:02)

Nic proti tomu, že utrpení je součástí života.
Nicméně tvoje úvahy o tom, jak všechno bylo umístěno na správné místo, kde je mu nejlépe, neodpovídají realitě - co epidemie, které se občas proženou planetou (např. španělská chřipka, ve středověku mor a cholera)? Proč neznají své místo?
K současnému stavu biosféry na Zemi líp sedí evoluce, než jakési kreativní tvoření.

Jsi fakt přesvědčená, že smrt tvých blízkých není tak hrozná, protože se sejdete v nebi? Že ty osobně bys neztrácela naději, nepanikařila, neplakala? Je snadné si vymyslet přirovnání se sadařem, ale realita je mnohem, mnohem tragičtější. Někdo se ze smrti svých blízkých nevzpamatuje nikdy.

Hezká slova, že Bůh učinil. Dokázat to ovšem nemůžeš, jen opakuješ, co kdysi někdo vymyslel. To je ta křesťanská bída – jen řeči, navíc čtyři a dva tisíce let staré.

Začala jsi toto téma Jobem. Neříkám, že je to nejzrůdnější Jehovova akce – horší bylo vyvraždění nevinných dětí a ostatních prvorozených v Egyptě, a masakr obyvatelstva Sodomy a Gomory (pomíjím Jehovovo navádění Hebrejců, aby vyvražděním původního obyvatelstva ovládli Kanán, protože u agresivních kočovníků té doby bylo běžnou praxí přepadávat slabší). Nicméně Jobova tragédie je podrobně popsána a tak Jehovova bezcharakternost a amorálnost vystupuje plasticky na povrch. Opakuji: Jehova mučil nevinného! Dokonce svého věrného stoupence! A mimořádně brutálně, protože mu zavraždil děti, uvrhl ho do nemocí a bídy.
Ale to je jen jedna strana mince. Ta druhá je ještě skandálnější – celou tu stupidní historku o Jobovi sepsali Hebrejci a do starého zákona vložili jen proto, že neměli jinou odpověď na pochopitelnou otázku svým soukmenovců – proč jim Jehova ubližuje, místo aby jim podle smlouvy pomáhal.
Je to stejná otázka, jakou jsi položila ty.
Odpověď v této historce je nesmyslná, a to už čtyři tisíce let (sice starý zákon nechal sepsat král Jóšiáš až v sedmém století př.n.l., ale podle hodně staré ústní tradice) – bůh nás zkouší. Asi je mu jedno, že přitom trpíme.
No a nyní ti dám důkaz o nesmyslnosti tohoto biblického poučení: Stejná utrpení jako křesťané, „zkoušení“ Jehovou, snášejí i jinověrci i my ateisté. Doslova stejná, není v nich rozdílu. Kdo tedy zkouší nás, když např. já říkám, že Jehova neexistuje, a někteří hinduisté a buddhisté o křesťanství nikdy neslyšeli?

mima (So, 23. 2. 2019 - 21:02)

O Jobovi se zminujes nejdříve ty a to včera v 12.50 já jsem pak reagovala na tvůj příspěvek. ....psala jsem, že Bůh nás nepotřebuje zkoušet. On nás lépe zná, než my sami sebe. Vzpomeň si jak Petrovi říká.... dřív než kohout zakokrhá ty se mě zapřeš..... Kdo tedy zkouší vás? Odpověz si sám. Na čí straně jsi, ten ti přece platí...... Jinak mé příspěvky čteš povrchně, kde jsem psala, že smrt mých blízkých mě nepoloží? Vždyť jsem psala, že i ten Ježíš pláče nad smrtí Lazara... nebudu se přece opakovat :-) ....

Rakato (So, 23. 2. 2019 - 23:02)

Když nás bůh nezkouší, ale ani nepomáhá, k čemu nám je dobrý? Nezapomeň, že když se tehdy v Sumeru lámal chleba a Jehova se lísal k Abramovi, sliboval, že Židům pomáhat bude. A místo toho je zkoušel. (Protože Židé toho během svých dějin zkusili fakt hodně, těžký záhul.)------------------------
No dobrá, když připustíme, že Ježíš nás nezkouší, proč nepomůže, když sliboval lásku? Kde ta jeho láska je? Nějak ji ve světě nevidím.
K tomu, že tě smrt blízkých položí - věřím. Ale stejně - modlíš se, prosíš boha o smilování, žiješ podle desatera, a dostaneš od života kapky jako bezvěrec? To mi nepřipadá spravedlivé.

mima (Ne, 24. 2. 2019 - 20:02)

Rakoto, slunce svítí na spravedlivé i nespravedlivé a déšť padá zrovna tak na každého z nás.... Já bych ráda věděla jak si představuješ Boha z Bible? Podle tvých příspěvků, tvého psaní, jsem vydedukovala, že Bůh pravděpodobně pro Tebe je nějaká loutka s kterou člověk manipuluje, podle toho jak on právě potřebuje , aby se chovala..... píšeš...." žiješ podle desatera a dostaneš kapky jako bezvěrec.... podívej jak může člověk číst text, když se nenaučil abecedu. Jak ti můžu odpovědět, když ty nevíš, kdo je Bůh, kdo je člověk, jak byl stvořen, na jakém principu funguje, jaké zákony ( napíšu lidštínou, přírodní zákony ) byly dány člověku..... všechno co bylo stvořeno, jak ve vesmíru, zde na zemi u zvířat, rostlin, člověka.... funguje podle zákonů, které byly tam na počátku daný. Všechno ve vesmíru, na nebi i pod zemí, rostliny, zvířata, tyto zákony dodržují, dokonce Bůh jedná podle těch zákonů, které on při stvoření určil. Jen člověk začal experimentovat, začal zasahovat do Boží laboratoře....Dnes, kdy žijeme v 21 století, kdy jsme se dostali od koní, velbloudů až k raketám, by jsme mohli porozumět i tou svou lidštínou, proč se tak děje jak se děje a co jsme kdysi nechápali, dnes třeba by jsme mohli pochopit...... ještě nedávno, generace mých rodičů nevěděla, že máme nějaké DNA, že naši rodiče, prarodiče nám psali záznam do našeho DNA a my zase píšeme svým dětem. Každé matky, která otěhotní, se ptá lékař, na její zdravotní stav, pak jejích rodičů a taky zdravotní stav otce, jeho rodičů, nejen to, zdali podstoupila interrupci, kouří, pije alkohol, bere antikoncepci....pokud se něco takového vyskytuje u rodičů, prarodičů....je pravděpodobné, že nenarozené dítě si tyto informace přinese ve svém DNA do života.....co tím chtěl básník říci :-) vzpomeň si jak Bůh kdysi řekl v Bibli, že děti budou trpět za hříchy svých otců, až do čtvrtého pokolení. Když se na tento výrok podíváš v době, kdy jsme nic nevěděli o DNA, tak budeš Boha zatracovát jak je bezcitný.... jenže on přesně věděl jak každý hřích, špatnost, všechno to co náš život poskvrňuje.... ničí, degeneruje naše DNA.....a my ho pak předáme dalšímu pokolení, svým dětem...... ještě jedna malá informace, to jen aby jsi změnil postoj, nechal nachvili Boha na pokojí a zaměřil se třeba na sebe :-) ..uvedomujes si, že tvé tělo není přizpůsobene k tomu, aby lhalo, kradlo, dělalo špatností, a cizoložilo......že ono trpí....je tady dedektor lži, které ti to napoví. Když lžeš, tvé tělo trpí, vysílá signál.... končím, možná jsi nedostal odpověď konkrétní na kterou jsi se ptal, ale to o čem jsem se teď zmínila je jen počátek mé odpovědí, jen první lekce.... :-)

Rakato (Ne, 24. 2. 2019 - 21:02)

Chceš po mě, abych nejprve uvěřil v boha, a pak už budu v pořádku? Pak už nebudu mít problém tě pochopit? Zkus se raději bavit věcně, o biblických výrocích, o tom, co z nich plyne. ................................................................................................................................................................
Máš pravdu, že všechno od začátku funguje podle nějakých pravidel, řekněme fyzikálních a chemických zákonů. .................................................................................................................
Že nevím, kdo je člověk? Co máš pořád s tím stvořením? Vznikli jsme evolucí, a doklady o naší cestě od jedné buňky k lidské podobě máš v přírodě – existují jednobuněční živočichové, vícebuněční, u primátů jsou to méně vyvinuté a více vyvinuté opice, lidské embryo vývojově kopíruje vývoj člověk od plazů výše atd. .......................
Tím, že budeš pořád hledět z okna a přemýšlet o boží velkoleposti, si moc nepomůžeš, je třeba se dívat kolem sebe a přemýšlet nad realitou...........................................................................................
Když nemůžeš dokázat, že přírodní zákony a celý vesmír stvořil bůh, tak to nepiš. Jsou to jen prázdná slova. Konečně, vše mohl stvořit jiný bůh, než Jehova. Cože, že jiní bozi nejsou? Nerouhej se, když Jehova jasně říká, že existují! Vždyť v desateru jasně stojí: „Nesmíte se klanět jinému bohu, protože Hospodin, jehož jméno je Žárlivý, je žárlivě milující Bůh.“ (Exodus 34,14)..............................................................................................................................................
Že Jehova předpověděl DNA když tvrdil, že děti budou trpět za hříchy svých otců? I ve středověku, kdy DNA neznali, věděli, že deformovanému člověku se pravděpodobně narodí deformované dítě, mongoloidovi mongoloid. …............................................................................................................
Děti mají trpět za hříchy otců? Tak to i lidé ve své surovosti a krutosti byli milosrdnější, než Jehova, protože za hříchy soudili jen viníky, ne jejich děti. A pokud se nějaká genetická porucha, např. svalová distrofie, přenese z matky na syna, pak si na rozdíl od tebe myslím, že je to krutá hra genetických zákonů, a ani matka, ani dítě si to nezaslouží, ať si Jehova říká, co chce. ........................
Že lidé nejsou přizpůsobeni, aby kradli, lhali.... Ale no tak... podle bible už Eva kradla (jablko ze stromu) a lhala Jehovovi, že had ji podvedl, i když jí řekl pravdu. ….....................................................................................................................
Přečti si pořádně bibli, je to přece jen zajímavá kniha, doklad o starých časech, o židovské historii, a nebudeš pak psát v rozporu s ní.

mima (Po, 25. 2. 2019 - 07:02)

Člověče.... " já že chci, abys uvěřil".... To ty chceš, abys uvěřil, chceš důkaz, máš otázky, hledáš..." vznikli jsme evolucí" .... víš, že ti to nebudu vyvracet, to koukáš :-) Než Bůh začal tvořit zemi, nebe, ví kdo, jak dlouho to bylo před počátkem? A víš jak dlouho trval počátek, kdy Bůh tvořil nebe, zemí, světlo, tmu...jeeer, to mohlo trvat miliony let..... A pak to lidské embrium.....dnes kopíruje zvířata ( omlouvám se každé zvěří ) chová se hůř než zvířata..." jiní bozi" ....ty tady byli a budou. Když tady máš falešný dolar, někde musí být ten pravý, originál, jinák by nevznikl...." děti trpět za hříchy otců " ... zákon tak praví...tak se podle toho chovejme. Matky buďte matkami a nehazejte děti do popelnice, lékaři zachraňuj život děti a nevraždí je, tatove postarejte se o děti, společnost přestaňte se zbrojením, které zabíjí naše děti, mám ještě pokračovat...." Eva kradla jablko ze stromu".... teď, já... přečti si pořádně Bibli "....( děkuji za radu, určitě tak udělám ) takže čtu a nikde v Bibli není psáno, že Eva ukradla jablko. A kdyby náhodou jsi to někde našel, tak prosím tě řekni mi ,kde takové jablka rostou, když je pak sníš, že ti otevřou tvé oči a uvidíš, že jsi nahý. Já bych jich koše nakoupila a dala těm ženám, které svými nahými zadky obtěžují společnost, naše děti. Přece všichni jsme se nenarodili jako uchylove, naše DNA ďábel všem nezdeformoval....
Dobré ráno.

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 12:02)

Já nevím, jak vznikl vesmír, ale ani ty to nevíš. Jediné, co máš, jsou řeči kočovníků v bibli, důkaz žádný. Tak nepiš, že bůh stvořil všechno. .............................................................................................
Zda Eva ukradla jablko? Bůh řekl, že ze stromu poznání nemá trhat plody. A ona plod utrhla, aniž mu o tom řekla. Přivlastnit si cizí majetek bez souhlasu majitele - krádež jako vyšitá. A o to víc nemorální, že nectila boží slovo, slovo svého stvořitele. (Vždyť i na základě této krádeže středověcí kutňáci prohlašovali, že ženy jsou nádoby hříchu a od ďábla.) ......................... ....................................................................................................................................................................
Jinak vidím, že humanita ti je vlastní, takže ať jsi Havel nebo Šavel, dobře žiješ. Jen tak dál.

mima (Po, 25. 2. 2019 - 17:02)

Vím, nevím :-) řeči kočovníků? Je to řeč Mojžíše, který byl přijat faraonovou dcerou za svého syna. Ten byl vychován v Egyptě na faraonovem dvoře, byl vzdělaný, moudrý......mimochodem, doporučovala bych ti navštívit ve Varšavě muzeum Židovské historie, kde se mezi jiným dozvíš, že Židé neuměli bojovat, ale každý Žid ve středověku, uměl číst, psát, počítat. ( Židé jsou laureáty 175 Nobelových cen)....."zda Eva ukradla jablko " ..... takže podle Tebe strom poznání dobra i zla plodí jablka? Ty si normálně vymýšlíš :-) Vždyť ty nevíš co to byl vůbec za strom a co se tam vůbec stalo..... ženy nadoby hříchu? Žena byla Bohem vytvořena jako rovnocenný partner..." Hospodin Bůh také řekl:" Není dobré, aby člověk byl sám; opatřím mu rovnocennou oporu" .... žena vždy reaguje na slova a ten chytrý chlapík, který uměl dobře mluvít, jí svedl svou řečí... žena byla svedená a tehdy přišel hřích na svět, ale Bůh ženu nezavrhnul, naopak teď on použije ženu a na svět přivede spasení, svého Syna... . ještě jedná zmínka :-) Bůh neříká že ukradli " jablko " ale citují....." Nejedl jsi z toho stromu, z něhož jsem ti zakázal jíst. Ta zahrada patřila Adamovi a Evě. Adam s Evou byli neposlušní, neposlechli svého tatínka :-)

25.2. (Po, 25. 2. 2019 - 19:02)

Moc dobře si pamatuju mimo na ten prvotřídní oblek a pánský parfém.

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 19:02)

Mojžíš byl šéfem kočovníků, protože z nich byl nejchytřejší a rychlý v práci s kamenem (desky udělal docela rychle). .......................................................................................................................
Mylný dojem, že si Židů nevážím - sice fanatici, ale (jak píšeš) vzdělaní borci. (Ale to až se usadili a zcivilizovali od jiných.) ....................................................................................................................
Jablko se ti nelíbí? Tak si vymysli jiné ovoce - někteří vykládají, že to bylo hroznové víno, jiní, že fíky........ Mě je to srdečně jedno. ........................................................................................................
Já neříkám, že ženy jsou nádoby hříchu - to říkají tvoji souvěrci, kterým kněží natloukli do hlavy tyto předsudky vůči ženám, protože je to tak v bibli.
…...........................................................................................
Jsi příliš jednostranná a z bible vyzobáváš jen to, co se ti hodí. Bůh také řekl, že žena bude sloužit muži. Blíže zde (Genesis 3,16): „Rozmnožím útrapy tvého těhotenství, své děti budeš rodit v bolestech. Po muži budeš dychtivě toužit, on ti však bude poroučet.“ ….....................................................................
Viz také Pavel: "Žena ať přijímá poučení mlčky s veškerou podřízeností. Učit ženě nedovoluji. Žena nemá mít moc nad mužem, nýbrž má se nechá vést.Vždyť první byl stvořen Adam a pak Eva. A nebyl to Adam kdo byl oklamán,ale žena byla oklamána a dopustila se přestoupení." (Timethovy 2: 9-14)
Eva s Adamem byli první kriminálníci, s tím nic nenaděláš. Zahrada bylo jako vše jiné Jehovovo, Adam ji měl jen obdělávat a střežit. A protože byla Jehovova, ten také Adama a Evu z ní vykopl, když porušili boží slovo, tj. zákon. …..............................................................................................................
Pozn.: Vždy jsem se divil, že Ježíš má tolik oddaných stoupenkyň, když podle křesťanství jsou ženy méněcenné. (Já si to ale nemyslím.) Holt je to asiatský kult, tak co jsme čekali, že?

mima (Po, 25. 2. 2019 - 20:02)

Mojžíš byl velmi pokorný člověk, nejpokornejší ze všech lidí na zemi....pro ty desky udělal ještě truhlu z akacioveho dřeva a pak čtyřicet dní studoval právo, takže byl i právník a sepsal všechny zákony :-)....z civilizovali od jiných? Nemyslím si, vždyť jejích zákony, byly tak propracovány, jak morální, přírodní, zdravověda...a co Pyramidy? Jsou prý postavený v době, kdy žil Enoch a přežily i potopu...... Proč bych si vymýšlela ovoce, když vím, že to jablko, hruška.... nebyla. Strom poznání dobrá i zla byl ďábel ( strom v Biblí se identifikuje s bytostí ) ovoc toho stromu byl Kain...... Jsem jednostranna? To bych mohla taky napsat o tobě :-) To co píšeš o ženách, na to ti znovu odepíšu...od počátku tak nebylo... Bůh muži učinil rovnocennou partnerku. Když se hřích dostal k člověku, všechno se změnilo....a pak tady je Nový Zákon , všichni jsme v Kristu znovu jedno Žid, Řek, otrok, svobodný, muž nebo žena.... citujes jen co Pavel říká o ženě, ale jsou tady taky příkazy pro muže a na to jsi zapomněl... muž má milovat svou ženu, pokud muž bude milovat svou ženu, nikdy po ní nebude chtít co by jí bylo nemilé....a znáš to přísloví... běda muži, kterému vládne žena :-) ....je ostuda, když žena zametá mužem, muž je pantoflak...jen se podívej, kde to dnes dopravovaly ženy v Německu, Velké Británii....ano, Ježíš ženy chránil....ale i ve Starém Zákoně mají krásné poslání ženy a píše se o nich. Ale to jsou opravdové ženy, dámy....

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 21:02)

Učit se dějiny z bible není moc rozumné, to je, jako bys za dějiny Česka považovala staré pověsti české. ..........................................................................................................................................................
Mojžíš byl borec, neříkám že ne, ale takových kmenových náčelníků v té době bylo u kočovníků mnoho. ..........................................................................................................................................................................To, co sesmolil Mojžíš, jsou primitivní kanánské zákony, které v té době znal každý Semita na Blízkém východě, nic extra. Jak už jsem psal, Chammurabi nebo Sumerové už dávno před Mojzesem měli dokonalejší zákony. .............................................................................................................
Pokud jde o strom poznání, jen si vymýšlíš, že to byl satan, v bibli nic takového není. Hada lze sice považovat za satana, ale zde máte problém se všemocným a vševědoucím bohem. Satan nemohl s Evou mluvit za zády Jehovy, takže celá ta bajka o pozření ovoce ze stromu byla v boží režii. Bůh lstivě přiměl Evu, aby mu ukradla jablko, a pak ji proto s Adamem vyhnal ze zahrady, protože žárlil na jejich nesmrtelnost. Jak hanebné! ...............................................................................................
Máš pravdu, rovnoprávnost se nemá přehánět - protože nejsme všichni stejní, nemůžeme si proto ani být rovnoprávní. (Např. když je chytřejší manželka než manžel, těžko po ní chtít, aby nechala rozhodování na manželovi. To by to dopracovali. A obráceně.)
..................................................................................................................................
Já bych si starozákonní časy moc neidealizoval, protože to byl fyzicky namáhavý nejistý život, kdy jsi nikdy nevěděla, zda tě někde za kopcem nepodřízne jiný kočovník. Když to promítneme do dnešních časů - asi bys nechtěla žít jako Mongolka v jurtě, nebo jako Tuareg na Sahaře, že?
…......................................................................................................................................................
Chvalme pána (Hoburkana)!

mima (Út, 26. 2. 2019 - 07:02)

" Učit se dějiny.." Bible pro mě není historická kniha ani morální kodex. Bible je Slovo Boží, psáno Božím jazykem. Ježíš jasně říká, ke světu mluvím v podobenstvích, ale k učedníkům hovoříl přímo.... Nový Zákon, bez Starého Zákona by byl neúplný...." Strom poznání " nic si nevymýšlím"... všimni si, když Adam s Evou zhřešili, odehraje se první soud na zemí. Bůh dá možnost Adamovi, aby se obhájil, taky se ptá Evy " cos to udělala " A pak je tady rozsudek.....mezi hadem a ženou.....mezi tvým a jejím potomkem bude nepřátelství... Žena dostala jméno Eva ( to jest Živá ) neboť ona byla matkou všech živých. ( Adam nebyl otcem všech živých ).....v zahradě Eden zůstává jen strom života......" Otázka zní, kdo je to strom života?...... "Máš pravdu, chytřejší muž, žena".....tyto dvě osoby se stanou jedno a jedno tělo nemůže jít v pravo a zároveň v levo. Měli by být tak propojení, spolupracovat, doplňovat se jak Švýcarské hodinky :-).... "idealizovat si starozákonní časy" ..... to nemyslíš vážně? Vždyť to byl počátek lidstva, lidé se učili žít..... vlastně, co si dnes můžeš idealizovat? Člověk zapomněl jak žil, tápe, neví zdali je muž, žena, co je bílé, neb černé, děti kdysi patřily rodičům, dnes je to stát, který rozhoduje za rodiče, nejen to, rodiče chtějí, aby jejich děti živil stát. A v poslední řadě, člověk už ani neví co je dobré a co špatné.
* Dobré ráno *

Rakato (Út, 26. 2. 2019 - 13:02)

Díky za školení. ..................................................................................................................................
Zdá se, že jsi příliš pevně zakotvena ve starých časech, které se ti zdají jediné správné. ....................... Ale společnost se stále vyvíjí (dnes už, na rozdíl bukolických časů předminulého století, překotně), a to na základě miliard rozhodnutí, které denně dělají všichni lidé na zeměkouli. .......................................................................
Že člověk neví, co je dobré co špatné? Tak zlé to rozhodně není. Zkus to brát více osobně - lidem u nás se daří čím dál tím lépe, životní úroveň roste, vzdělanost také, důchody se zvedají, teoreticky se můžeš usídlit kdekoliv na světě atd. ..................................................................................................
Že muslimové provozují všude na zeměkouli islámský terorismus? Že Irán vyvíjí atomovou bombu? Že nastává globální oteplení? No a co. My jsme v pohodě, tak si to tady na světě užijme, než zaklepeme bačkorami. (Ty navíc půjdeš do nebe.) No není svět krásný? Halelujá. .......................
Rozhodně s tebou souhlasím stran destrukce rodiny prostřednictvím státu, kdy se děti stávají pomalu jeho majetkem, ale tak zlé jako v Norsku to u nás ještě není. ..............................................
Konečně, když se děti odmítají starat o své staré rodiče, a rodiče pro své malé potomky chtějí příspěvky od státu, je pak logické, že stát si nárokuje větší práva nad rodinou. ….............................
Že se má manželka s manželem doplňovat jako kolečka ve švýcarských hodinkách je křesťanský blud, založený na asiatském požadavku, že manželé se berou s božím požehnáním navždy. Dnes, kdy ženy už nejsou na mužích finančně závislé, tento nesmyslný církevní požadavek lidé ignorují a rozvádějí se o sto šest, a dobře tak. Vždyť je v lidské povaze, že lidi jednou všechno časem omrzí, např. i partner. Takže je s tím při vstupu do manželství počítat a nelhat před oltářem, že až do smrti věrni.

mima (St, 27. 2. 2019 - 07:02)

" Díky za školení ".... rado se stalo :-) ...." zakotvená ve starých časech".....ach ty dobré staré časy, kdy děti běhaly po lesích, hrály si na schovávanou, nebyly tu nemoci, které dnes jsou, psychiatrické oddělení zely prázdnotout......ale to neznamená, že si stěžují, naopak, nechtěla bych žít v jiné době....a pořád je tady " spravedlivý Lot " " Sodoma" si ještě užívá hříchu..... "že se má manželka doplňovat s manželem"..... tobě se to nelíbí ? Mě naopak. Vždyť Eva vzala Adamovi část jeho já. Takže ona něco má co on nemá. A každý dostane tu svou polovičku, která ho doplňuje, popohani, brzdí :-)..... překvapils mě a to moc, jak definujes manželství. To znamená, když podepisujes smlouvu v práci, tak to podepisujes jen tak, na oko a kdy se ti chce to jí zrušís? Máš ke všemu takový přístup? Odcházís od smlouvy a zůstávis po sobě potopu? Dluhy a všechny závazky necháš na okolí?.... píšeš jen o ženách a penězích. A co děti? Znám předem odpověď? Proč žít ve vztahu, kde jsou problémy? Jak je dnes člověk sobecký. Myslí jen na sebe a nejen to. Myslí si, že všechny své problémy vyřeší tím, že zůstanou v jiném domě a on půjde o dům dál. Jenže ten skřítek se vám směje, ty ještě nejsi sbalen a on už tě předběhl, čeká na tvé pohovce s dalšími problémy. Ty se budou táhnout s člověkem až dokonce života. Věta " až smrt rozdělí " tato věta je tak pravdivá, měli by jsme jí při slibů manželském, tesat do kamene. Člověk nikdy manželství nerozdělí. Rozvodový list je jen pouhý papír, který dá úředník člověku. Úředník odejde a za pár let, nebude ani vědět, komu ten papír dál. Ale osoba která se rozvedla, bude po zbytek života řešit problémy s tím spojené i to jméno manžela nosí většina žen až do smrti. Jak někdo řekl..... objetí muže a jeho ženy, zůstane vždy vytlačené na jejích prsou, další osoba už se tam nevmestna, bude ji pořád něco tlačit.....a to jsem ještě nezačala o dětech.....ale aby to nebyly jen má slova, doporučuji ti poslechnout si přednášky kanadského klinického psychologa, kulturního kritika, profesora psychologie na Torontské univerzitě. Ten ti z praxe řekne více. Pokud nemáš možnost v angličtině. V českém jazyce na YouTube jsou zkrácené verze.. ..jen pro zajímavost, jediný profesor, který se postavil proti oslovování studentů na univerzitách, zákonem dáno oslovení " ono " ....* Dobré ráno *

Rakato (St, 27. 2. 2019 - 12:02)

K tomu doplňování manželů. Jistěže se mi to líbí - spokojená rodinka, kolem pobíhají šťastné děti, nikdo nekřičí, nikdo se nerozvádí.... Nicméně skutečnost je jiná, už polovina dětí je z rozvedených rodin. Vrať se do reality. Protože nikdo nedokáže ty rozvádějící se taťky a mamky dát dohromady. Zvykej si na nový životní styl. Anebo jsi dinosaurus, a budeš se do smrti užírat, že odešly dobré časy. Nicméně - bůh tomu tak chtěl. ..............................................................................................................................................................
Jsi typická žena, která chce dobře a navěky zahnízdit. Nic proti tomu, rodina a domácnost je pořád hlavně na ženě, a proto žena potřebuje spolehlivé zázemí. Sni dál. ....................................................
Člověk nikdy manželství nerozdělí? Uvědom si, že to jsou jen tvé toužebné představy, které většinou nemají s realitou nic společného. Co vím, tak většina rozvodů se odehraje za méně nebo více skrývané zášti partnerů, a i ty, kteří do soudu drželi dekórum, postihne zuřivost, když dojde na dělení majetku, na to, komu připadnou děti, a kdo komu bude platit výživné. .....................................................................................................................................................................
Takže znova - když se podíváš na skutečnost, na to, co se v manželstvích skutečně děje, musíš uznat - bůh (bez jehož vůle nám ani vlásek z hlavy nespadně) s námi pěkně cvičí. No ale dá se to přežít, protože se uklidnil a není to už ten masový vrah, popisovaný ve starém zákoně.

mima (St, 27. 2. 2019 - 20:02)

" Zvykej si na nový životní styl".... To nemyslíš vážně. To jako, když mi děti nebudou chodit do školy a budou fetovat, tak si mám zvykat? A ti bezdomovci pod mostem to je taky nový životní styl? Zajímalo by mě, jestli jsi kdy měl, rodinu, ženu, děti..." člověk nikdy manželství nerozdělí ".....nepochopil jsi pointu mého příspěvku...." bez jehož vůle nám ani vlas z hlavy nespadne ".....ty tady pleteš hrušky s švestkami. Tato věta nepatří pro všechny lidí. Člověk, který žije bez Boha, nevěří, nemůže chtít po něm, aby mu hlídal Bůh jeho vlasy :-) to je víc než jasné....jinak co dodat ohledně " masového vraha " .....snad slovy Jordana Petersona. Jak chceš odsuzovat minulost, když si nikdy v ní nežil.....a ještě tolik let zpět. ....Vždyť ty dnes píšeš...zvykej si na nový životní styl...co myslíš, jak by se na náš životní styl dnes dívali lidé, kteří žili před námi šest tisíc let?

28.2. (Čt, 28. 2. 2019 - 08:02)

" Zvykej si na nový životní styl" a jsme zase u finanční stránky věci. Obávám se,že si dnes může zaplatit právníka i žena.

Rakato (St, 27. 2. 2019 - 21:02)

Vývoj, ten dobrý, ani ten špatný, nezastavíš. Na děti se musí tvrději, než je u nás zvykem. Američané mají často podivné názory, ale někteří bohatí to zařídili tak, že jejich děti dostávají jen minimální kapesné, a nebudou dědit, protože jen takto jim v dětství vnucená pracovitost a usilovnost zajistí, aby se z nich nestanou rozmazlení spratci. ......................................................................................................
Bezdomovci? Hrajeme si na svobodu občana, takže když nechceš pracovat, můžeš parazitovat. S tím v ruku v ruce jde epidemie charity, která tyto nepracující lidi obskakuje a stará se o ně. Copak tě idea svobody neoslovuje? …..................................................................................................
Všichni jsme boží děti, nejen vy křesťané. Konečně podle vás, i my ateisté jsme na světě proto, že nás bůh stvořil. Tak ať se nevykrucuje a stará se i o nás. Kdyby to skutečně dělal, i já bych v něho uvěřil.....................................................................................................................................................
Vše plyne, panta rhei, a časy se mění, co bylo, není. Jsme "výrobkem" naší doby, naše názory jsou ovlivněné našimi dějinami, stupněm vědeckotechnické vyspělosti, vědomostmi..... Jasně, že i naše ideologie se změnila a že se posunuly naše hodnoty. Konečně, když se vrátím zpět k náboženství, vy křesťané nejlíp víte, že s Ježíšem došlo ne k posunutí, ale ke zlomu morálky a hodnot. ................................................................................................................
Vlastně jsme i my podobný zlom zažili, když jsme se ze socialismu ocitli v kapitalismu. A také ses adaptovala, že už za tebe nerozhoduje strana, že platí jen zákony, ne vyhlášky, a že nemáš nárok na práci.
…...........................................................................................
Nevím, co by na naši morálku a mravy říkali Sumerové nebo Egypťané, asi by jim byly tak cizí, že by je ani moc nekritizovali, ale mohu ti říct, co by na to říkali naši předci z doby před čtyřmi sty lety. Stačí si poslechnout Araba, který se ocitne v Evropě (protože Arabové jsou z hlediska vývoje mezilidských vztahů a morálky asi tak 400 let pozadu za námi): Sodoma, Gomora, úpadková kultura, zpustlé ženštiny, nemorální muži, degenerace a zmar, bůh tuto civilizaci odsoudil ke zkáze.
…................................................................................................
Nicméně my jsme v pohodě, ne? Relativně. Je třeba se přinutit vidět i pozitiva, a vše bude OK.

Reklama

Přidat komentář