Reklama

Existuje Bůh?

26.2. (Út, 26. 2. 2019 - 13:02)

Bůh je stvořil jako muže a ženu

Jedna legenda vypráví, že Bůh stvořil Adama jednou, ale Evu čtyřikrát…
Na počátku Bůh stvořil Adama a nic lepšího už ho stvořit nenapadlo. Adam byl šťastný uprostřed zeleně, vody, stromů; šťastný, že byl stvořen a že se cítil svobodný.
Po několika měsících však Adama přemohl smutek a rozmar. Cítil se smutný, protože nic z toho, co viděl a dělal, mu nepřinášelo uspokojení.
Bůh si všiml, že se Adam změnil a zeptal se ho:
„Adame, co tě tak znepokojuje? Chybí ti něco k úplnému štěstí?“
Adam odpověděl:
„Pane, jestli nežádám příliš, rád bych měl někoho, s kým bych mohl s radostí sdílet to, co vidím, cítím a miluji.“
Bůh jej uvedl do spánku, a když se Adam vzbudil, našel vedle sebe tu největší nádheru, jakou kdy viděl. Ale nemohl tomu uvěřit. Bůh se ho otázal, zda je spokojený, ale Adam neodpověděl. Byl ohromený. Žádal sice společnost, ale Bůh jeho očekávání předčil. Díval se na ni znovu a znovu, a když se na něj usmála, poskočil radostí.
Uběhlo šest měsíců. Adam byl opět smutný.
„Co se děje, Adame? Jsi zase nešťastný?“
Adam odpověděl, že nechce být nevděčný a žena že je okouzlující, ale byl by raději, kdyby si ji Bůh vzal. Řekl:
„Ona je krásná, půvabná a okouzlující, ale připravila mě o svobodu. Už nemůžu jít, kam se mi zachce, neustále mi odporuje, vyžaduje, abych se po příchodu domů umyl, dlouho se připravuje, když s ní chci jít na procházku, budí mě v nevhodnou hodinu, chce lásku, když nemám chuť, a když chci já, tak nechce ona. Bezdůvodně pláče, zlobí se a je tvrdohlavá.“
„Znamená to tedy, že už se ti nelíbí,“ řekl Bůh.
„Pane, líbí se mi, ale nestojí mi za to s ní žít. Odveď si ji. Chci zpátky svou svobodu.“
Bůh si ženu odvedl a za dva měsíce byl Adam opět smutný a Bohu přiznal:
„Neber to jako nevděk, ale jde o Evu. Požádal jsem tě, aby sis ji odvedl, ale stýská se mi po ní. Jsem svobodný, ale zdá se mi, že všude slyším její hlas, vidím její úsměv, cítím její pohlazení. Myslím, že nemá cenu být svobodný, když ji nemám po boku.“
A Bůh mu Evu vrátil.
Uplynuly dva roky a Adam se potřetí rozčílil a požádal Boha, aby si Evu odvedl. A Bůh si ji odvedl. Adama však znovu zachvátilo hluboké zoufalství.
Bůh mu tedy slíbil, že mu Evu vrátí, ale požadoval:
„Adame, ukončíme tuto dětskou hru. Buď přijmeš Evu s jejími nedostatky, neboť i ona musela vydržet mnoho tvých vrtochů, nebo zůstaneš sám v ráji s opicemi a orangutány. Dobře si to rozmysli, protože když ji odvedu, už ji nikdy nevrátím!“
Adam se poškrábal na hlavě, vyžádal si čas na rozmyšlenou a odebral se do jeskyně. „Žít s ní je peklo, ale zároveň prožívám příjemné okamžiky. Žít bez ní je také peklo a bez příjemných okamžiků. Je lepší žít s ní než bez ní.“

A zůstal s Evou

Lil (Út, 26. 2. 2019 - 15:02)

Černá Luna
podobna ,Lil sumerské bohyni ničivých větrů a bouří . V originále stvořena z prachu a hlíny jako Adam. Adam a Lilith nedokázali žít v míru, neboť Lilith odmítla při souloži zaujmout polohu, při níž byla nucena ležet pod Adamem. A tak se jí chtěl Adam zmocnit násilím.Po nedlouhé době Lilith pochopila, že s ní Adam nebude nikdy jednat jako s rovnocennou bytostí, a v zoufalství vyslovila nevyslovitelné jméno boží vznesla se a zmizela.,Bůh tedy poslal tři anděly. Našli ji v blízkosti Rudého moře, kde se stala nevěstou démonů, a předali boží varování, že pokud se nevrátí, tak denně zemře sto jejích démonických dětí.
v mnoha artefaktech můžeme shledat se zobrazením Lilith jako napůl ženy.
Legenda také říká, že to Lilith byla oním hadem, který podal Evě jablko.Podle pověstí se začala mstít tím, že vraždila novorozence, či sváděla ve snech muže a posléze je připravovala o rozum, nebo zabila. U kojenců se tomuto jevu říká "syndrom náhlého úmrtí". Dříve se věřilo, že u chlapců je rizikových prvních osm dnů života a u dívek prvních dvanáct.

Rakato (Út, 26. 2. 2019 - 16:02)

Podle mě - dobrá story.

26.2. (Út, 26. 2. 2019 - 15:02)

Symbolizuje nejčastěji cokoliv nedořešeného, dlouho odkládané situace, které prostě jednou nastat či proběhnout musí.

Maja (Po, 25. 2. 2019 - 21:02)

To není lstivost nabídnout setkání a vědění.
Ty jsi stvořil boha?
Ty jsi myšlenkový střed a hybatel?
Tvoje lstivost a nepokora a LEŽ je v okamžiku,kdy setkat se považuješ za slabost a své ohrožení.
Střežme se takových bytostí jako jsi TY ! Nemáš co nabídnout a jen se chvástáš citáty z netu.
Vlastní jsou tobě podhodnoty jsoucna ve světě čistoty a pravdy.
Má nabídka přesto platí. Mé nesoukromí je síla. Moje pokora je dialog.

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 22:02)

Oč je můj bůh horší než tvůj, také vymyšlený? Možná, že jsi dokonce jedna z těch, které plivou jedovatou slinu na Špagetové monstrum. Ve své pýše zpochybňuješ jiné, ale svou pravdu jsi stále neprokázala.

Star wors (Út, 26. 2. 2019 - 10:02)

Tue Rakato adelli palauti ther. Apliducium tormale antikcium fer lainus conficion smale in korpuktus kornaloi terminer os fictum.
Rakato mai jer Rakato neus done eliminat arfekce verde in vitro.
Memo mori Rakato.
Salpune is non defermes un tamocci canterba!!!

Rakato (Út, 26. 2. 2019 - 19:02)

Nos omnes mortale. Exasperans deos, quia non credunt in deos.

Tim (Út, 26. 2. 2019 - 19:02)

.... a stále kvoká a stále kvoká....

Rakato (Út, 26. 2. 2019 - 19:02)

U mě jsi už dokvokal, neznámý prodejče neznámé víry, ztracená duše, marně hledající pevnou půdu pod nohama. Ale říkám po křesťansku: Pax vobiscum. Poskytnu ti útěchu, pokud se ti přitíží, protože vím, jaké to je, když ti nikdo nerozumí.

maran (Út, 26. 2. 2019 - 08:02)

Já též plivu jedovatou slinu na tvé ubohé Špagetové monstrum
http://bromansiba.blogspot.com/2009/10/iglesia-maradoniana-la-mano-de-dios.html

Maja (Po, 25. 2. 2019 - 19:02)

Hodně jsi mne nemile překvapil. Ve své sečtělosti zcela neznáš základní linie předbiblických slov a současné tachyoprostorové dimenze.
Jinak bys musel dávno vědět, že to o čem mluvím není žádná asijská kultovní linie ,ale specifická tinioskupina vycházející s hluboké historie víry a naše cesta nevyzobává nic ,co se hodí. To pouze ty vyzobáváš ,co se hodí a neznáš komplexní význam křižovatek nejbližších průniků a očisty.

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 19:02)

Jen kritizuješ, ale abys dala odkaz na vaše stránky, nebo vysvětlila vaše termíny (jako předbiblická slova, tachyoprost. dimenze), to ne. A já se přitom rád nechám poučit.

Maja (Po, 25. 2. 2019 - 20:02)

Přijeď za mnou do Ćeského Krumlova. Termínu se zcela přizpůsobím. Pokud ti vyhovuje jiné místo, budu tě následovat.
Pamatuj , že vidět a zažít je pochopit.

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 20:02)

Konečně jsem tě pochopil! Od ženy byl takovou inteleektuální lstivost a recesi nečekal. Své fiktivní náboženství nemáš moc propracované, to já jsem stvořil lepšího boha - Hoburkana:
...................................................................................................................................................................
„Přišel jsem z moře, přišel jsem z hor, přišel jsem z pouště, přišel jsem z podzemí, přišel jsem z nebe, přišel jsem z vaší duše, a mě budete skládat účty, až přikážu.“ (Hoburkan pán promluvil)
a
„Mocné povznáším a slabé zadupávám do země, prosívám zrno od plev, odděluji kvetoucí od neduživého, zalévám jadrné a pálím suché, a usmívám se nad vykonaným dílem. Protože je dobré.“ (Hoburkan pán)
a
„Kdo se mi postaví, toho chci za oběť, kdo se mi nejhlouběji pokloní, toho chci za kněze. Jsemť váš pán, jediný, kterého máte. Hosana!“ (Hoburkan pán)
a
„Trestám řeči lstivé a trhající pravdu z kloubů, úlisné filipiky i zbabělé kňourání, bludy pomatenců a pravdy bláznů. Jen svěží vánek dobré víry mě potěší, pravdivé poznání je pro mne jako kapka rosy.“ (Hoburkan pán)
a
„Pluji v zákrutách času, jako antilopa skáču ze všehomíra do všehomíra, jako krtek se prodírám z budoucnosti do minulosti, a vidím v jedné chvíli vše, co bylo, je a bude, prosévám čas jako mlynář zrno, a v rukou držím osud všeho.“ (Hoburkan pán)
a
„Jsem všechno a nic, jsem a nejsem, rozprostřený všude a nikde, vůle má plane jako oheň ve všem a v ničem, mluvím mlčením a pláču smíchem.“ (Hoburkan pán)
a
„Dnes jsem s vámi, nehodní, ale budu i zítra? Jsem věčný, a kdo se nepodrobí, nebudu mu již pánem, protože on nebude.“ (Hoburkan pán)
a
„Mnozí mě budou chtít slyšet, a neuslyší, mnozí mě budou chtít vidět, a neuvidí, protože nejsem pro každého, ale každý je pro mne.“ (Hoburkan pán)
..........................................................................................................................................................................
A proto - chvalme pána!

Návštěvník (Po, 25. 2. 2019 - 21:02)

Nic jsi nepochopil, jen promarnil příležitost. Stránky na netu nic nevysvětlí. To se nedá pochopit. Já o tom vím jen málo.
Uchopení kliktéria živou materii přes diagonálu posvátnosti ti může jen 17 vyvolená. Vnucovat se ti určitě nebude - klidně si chval Hoburkana

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 22:02)

Jste jen elitáři, kteří nechtějí dát dobré slovo nikomu dalšímu. Takoví brzo zaniknou.

Návštěvník (Út, 26. 2. 2019 - 08:02)

Jací elitáři ? Umíš číst? Maja tě pozvala do Ćeského Krumlova. A Ty? Mluvíš jen o lstivosti. To ty brzo zanikneš.

Rakato (Út, 26. 2. 2019 - 13:02)

Slovo boží je třeba hlásat veřejně, a ne pokoutně kdesi v Českém Krumlově. Ale tak to dopadá, když se někdo za svou víru stydí.

Maja (Út, 26. 2. 2019 - 13:02)

Když se za svou víru nestydíš, proč se tedy vyhýbáš osobnímu setkání, které te může posunout velmi dál.? Vyhýbáš se ty, ne já. Naše učení budeme od 29.dubna po dobu 24 dnů v San Franciscu transformovat na současné dělící styčné linie. Nikdo z nás se neskrývá, Ty ano.

Reklama

Přidat komentář