Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

luci (Pá, 19. 4. 2019 - 22:04)

Že by někdo zavedenou elektrodou elektrickými výboji stimuloval její dělohu ke stahům a vypuzoval takto plod , je opravdu v té době nesmyslné .

Někdo (Pá, 19. 4. 2019 - 22:04)

Ale početí z Ducha svatého je poněkud neobvyklé v každé době :D

luci (Pá, 19. 4. 2019 - 22:04)

Je to nejen neobvyklé , ale velmi kulantně řečeno nepravděpodobné .

Jiří (Pá, 19. 4. 2019 - 15:04)

Ten "alternativní popravně velikonoční obraz" je opravdu strašlivé rouhání. Autoru tohoto bohapustého blábolu musel vést ruku sám Satan! Ale na každého nepřítele Boha, Krista a Ducha Svatého čekají věčná muka v sirném jezeře!

Teolog Stach (Pá, 19. 4. 2019 - 16:04)

Snad máte obecně pravdu, nicméně nelze nevidět ani to, že idea popravy s Ježíšem těhotné Panny Marie elektrickým proudem, a následné katapultace ježíšovského plodu z rozmnožovacího úsilí řečené elektrokutované Marie, že tato idea je nepochybně inspirována středověkým konceptem Panny Marie Sedmibolestné.

luci (Pá, 19. 4. 2019 - 21:04)

Jenže je to jen fantasmagorická hypotéza . Jak je notoricky známo Marie Ježíše porodila . Velice diskutabilní je tvrzení , že panna syna porodila.

luci (Čt, 18. 4. 2019 - 23:04)

Sice zajímavá , ale poněkud morbidní až perverzní alternativa popravy Ježíše nazaretského .

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 14:02)

Ježíš ? Kdo je Ježíš? Křesťanský? Muslimský - s kopím. Umělecký - co znásilňuje muslimku?
Ježíš řekl že přijde - nejsem teolog - určil termín?
Co se týče „každému podle jeho potřeb“ jak to myslíš - to mám svoji prababičku (hlídala mně) vyhnat na ulici?

Matylda (Čt, 21. 2. 2019 - 14:02)

To předchozí z
21. Únor 2019 - 14:24
je moje

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

Dobrá otázka, protože i muslimové uznávají Ježíše (jako proroka).
Ježíš přesný termín nesdělil, nicméně v příchod Ježíše věřili už jeho současníci. V tom je také vidět beznadějnost křesťanství - kolik dalších let budou křesťané čekat na jeho příchod? Dalších dva tisíce?

Komunisté v době socialismu o komunismu tvrdili, že v něm každý dá společnosti to, co je schopen dát, a dostane, co potřebuje. Což je zcela v rozporu s lidskou povahou, a přibližování k tomuto ideálu způsobilo debakl socialismu v SSSR a u nás (bez návratu ke kapitalismu bychom brzo zkrachovali, nebo dopadli jako Severokorejci za Kima).
Nicméně nyní k nám komunismus přichází znovu v západní korektnostní a multikulti ideologii, a všeobjímající lásce ke každému debílkovi, který je líný a chce parazitovat. Její nositelé si mylně myslí, že to bohatá západní společnost zvládne.

Ukazuješ (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

jen hlubokou neznalost podstaty křesťanství, které samo o sobě není lepší nebo horší než cokoliv jiného. Zní mi zde kořeny rasismu a to špatně skrývané.... Každopádně křesťanství nehlásá "buď hloupý". A proč bychom nemohli čekat celou Věčnost? Někam pospícháš??? A víš kam? To jsou zcela zásadní otázky. Nejsem Rakata(o). Pěkný večer

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

Píšeš: "A proč bychom nemohli čekat celou Věčnost?"
Nuže, je mi proto jasné, že podstatou křesťanství je zatloukat, zatloukat, zatloukat. Stovky generací křesťanů umíralo v beznaději, protože Ježíš nepřišel, v pochybách, zda není lživý prorok, ale ty stále věříš.
Nicméně na jednoduchou otázku - kde máš důkaz, že přijde - odpovíš, že nikde. Konečně, když na to půjdeme analogicky, Ježíš se po své smrti vrátil za dva dny, a teď mu to trvá dva tisíce let? Ale no tak...

Já důkaz mám (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

Chtěj ho a budeš ho mít také.... Cítíš víru? Utíkej:_)

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 13:02)

Shrňme si celé to ježíšovské křesťanství:
Na první pohled Ježíš se svým náboženstvím zvítězil, protože křesťanství je na Zemi nejrozšířenější. Ve skutečnosti ostudně prohrál a stal se jen totemem, kterému se klaní jeho nepřátelé.

To proto, že i když vyznával lásku, mír, ohleduplnost, jeho vyznavači to sice slovně hlásali také, ale chovali se doslova opačně - celé křesťanství provázelo vraždění pohanů, boje křesťanů navzájem, láska k penězům, sobectví, nelidskost atd.
Nicméně přesto se jeho Ježíšův kult stále šířil, a to za zásadního přispění církevních aparátčíků, kteří v křesťanství našli tučné obročí a skvělé živobytí. A přes hlasy mnoha skalních ježíšovců, jako byl Vicklef, Hus, Luther aj. církevní orgie pokračují dodnes (viz chtivost po restitucích).

Ježíš ovšem prohrál už na samém začátku, kdy poprvé začal kázat, protože jeho naivní a dětinská ideologie nemohla uspět v souboji s lidskou přirozeností. Dobře se to sice poslouchá - kdo do tebe kamenem, ty do něho chlebem - ale v praxi je tento slogan nerealizovatelný. Jeho názory jsou v podstatě v duchu komunistického hesla "Každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb.", a jak víme, ani komunisté s tím neuspěli.
Ježíš byl naiva a snílek, a jen kvůli tomu, že Pavlové a další jeho názory doplnili, přepsali a upravili, a hlavně tolerovali jejich opak, se křesťanská schizofrenická ideologie mohla šířit světem.

samozřejmě (Čt, 21. 2. 2019 - 14:02)

se to dobře poslouchá. Ježíš to byl vlastně takový prvý komunista - pomáhat chudým, nakrmit hladové, uzdravit nemocné.

Rakato (Ne, 17. 2. 2019 - 22:02)

Ježíš? Falešný prorok, protože řekl, že přijde, a nepřišel. Praví proroci nelžou.

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 19:02)

Ty nejsi Rakato. Ty jsi Ahasver. Pořád čekáš a čekáš a Ježíš nejde a nejde.

Opravdu (Čt, 21. 2. 2019 - 22:02)

a jsi si jist(a)? Ty víš, kdo jsem a kde je Ježíš? Respektive, že někam nejde.....:-) tak to joó, to potom ztrácí veškerá diskuze smysl. Tak čus

Rakato (Po, 25. 2. 2019 - 00:02)

Tady u Ježíše je zjevně dobojováno.

Neznalé(mu) Rakatovi (Čt, 21. 2. 2019 - 15:02)

Jde v první řadě o víru. Není prokazatelná raciem, protože stojí v hierarchii nad raciem a logikou, tj. logiku i racio obsahuje, ale je větší. Stejně jako Ježíš:-) Pravý prorok nelže a je zde pro toho, kdo se s Ním chce setkat. Pokusil ses o to? Pozvi Ho. Přijde. Ale pak už není cesty zpět, kámo:-) Všechno, co tu píšete je plod vašeho strachu.... :-)

Reklama

Přidat komentář