Reklama

Existuje Bůh?

23.2. (So, 23. 2. 2019 - 19:02)

Ano vyperu si.
Obávám se,že s tím mi Bůh nepomůže,neumí totiž prát špinavé prádlo.

23.2. (So, 23. 2. 2019 - 04:02)

...že ve vesmíru existují chytřejší bytosti než my Ano a...

mima (Pá, 22. 2. 2019 - 20:02)

Omlouvám se za duplikat příspěvku. Mobil mi nezaznamenal odeslání :-(

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 20:02)

ještě se poučte co je blasfemie, v Anglii dosud trestná

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 20:02)

Pěkná poznámka, ta o blasfemii. V Anglii by mě za mé řeči o víře zřejmě zavřeli, protože by to podle nich bylo rouhání.
Pokud jde o tyto náboženské věci, jsou zde vidět podobná tabu jako v Polynézii - rozum nerozum, něco není dovoleno a šmytec. Protože např. celý islám by měl být v Anglii rouháním (z pohledu zákonů o rouhání), protože jeho skoro polovina řeší nevěřící, jak je diskriminovat, ba i že se mají zabíjet. Podobně jiné v Anglii a Evropě povolené víry, protože odmítáním Jehovy ho de facto uráží. Husovy přednášky by asi byly v Anglii také rouháním, vždyť Viklef měl v Anglii vážné potíže.
I v tom je vidět beznadějnost a fanatičnost křesťanství - když si nedokáže sjednat autoritu svým učením, povolá dráby. Jak ubohé!
Je zajímavé, že fanatické křesťanství dokázalo zvítězit dokonce i nad v Evropě tolik vytrubovaným heslem "Rovnost, volnost, bratrství". Takže v Anglii zapomeňte! Volnost (ve smyslu svobody projevu, velkohubě hlásaná ve všech základních papírech k EU a v Listině lidských práv) není pro každého - křesťané ji mají a mohou zaplevelovat média svými nedokazatelnými představami, mohou přednášet texty kočovníků a rybářů v kostelích, ale ateisté? Zapomeňte!
Zákony proti rouhačství jsou problémem hlavně anglosaských zemí, a proč mě to nepřekvapuje, v celých USA. Jsou pohrobkem středověké doby temna, kdy církev dusila nejen vědu, novátorství a racionalitu, ale i nové pohledy na víru.
Řekl bych, že v USA by zavřeli i Josefa II., protože šel proti církvi a zavíral kláštery. Takže i dnes jsou křesťané v některých zemích ostudou lidstva a reakční silou, která zasluhuje nejhlubší opovržení.
(Uznávám ale, že ve srovnání s muslimy, kteří ve jménu Alláha zabíjejí lidi po celém světě, jsou křesťané boží lidé, mírní jako beránci.)

D (Čt, 21. 2. 2019 - 21:02)

Ve sféře common law byl delikt rouhání v Anglii a Walesu zrušen v roce 2008. Poslední protirouhačský parlamentní akt pak dokonce ještě o 41 let dříve. https://en.wikipedia.org/wiki/Blasphemy_law_in_the_United_Kingdom

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 23:02)

Vycházel jsem z Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rouh%C3%A1n%C3%AD
Nicméně, zatímco rouhání ve smyslu urážky víry bylo ve většině zemích zrušeno, objevuje se v nové podobě - jako náhubkový zákon, jako obdélníky na tvářích vyfocených dětí, jako právní ochrana záznamu lidí, pohybujících se na veřejném místě apod.
Kromě toho - mnozí, co zvonili u nás klíči a křičeli po svobodě, teď upírají právo na názor jiným. Viz řeči přihlouplíků, že někdo rozděluje svými názory společnost.

Tažení proti rouhání je v nové podobě zpět. Když v USA řekneš "negr", mají snahu ti přišít rasismus a raději hned nějaký paragraf přesto, že v Huckleberrym Finnovi je negr na každé stránce.
Celá západní korektnost je přihlouplá snůška dogmat, a bohužel časem se to promítne i do zákonodárství. Rouhači, začněme se učit, se nesmí mluvit nejen sprostě, ale i nekorektně.

D (Pá, 22. 2. 2019 - 00:02)

Za Anglii, kde už skoro 15 let žiju, můžu říci, že je zde svoboda projevu sice okleštěna v mnoha ohledech, ale rouhat se je i tak dovoleno. Je třeba vo hubu nějakého M2F transsexuála označit na Facebooku za muže, ale je naprosto v pořádku říct, že nějaký Jahve, Hospodin, Alláh či Ježíš je 3,14ča. Zejména mimo svatostánky vyznavačů podobných autorit. Pokud však nějaký cizinec rozdává muslimům letáky s tematikou "Alláh je gay", může být vyhoštěn, a nemusí se už znovu do Británie podívat.

Rakato (Pá, 22. 2. 2019 - 12:02)

Dobré slyšet, že v konzervativní Anglii tě za rouhačství nezavřou. Nicméně, všeho do času, vždyť: The common law offences of blasphemy and blasphemous libel were abolished in England and Wales in 2008. Equivalent laws remain in Scotland and Northern Ireland but have not been used for many years. (Wikipedia)
Při současném vzrůstu ideové nesnášenlivosti se kolo může klidně otočit zpátky, hlavně ve Skotsku a Sev. Irsku.

D (Pá, 22. 2. 2019 - 13:02)

Těžko. I ve Skotsku nebo Severním Irsku existují antirouhačské zákony jen na papíře, a celé věky nebyly proti nikomu použity. A nově byly nedávno referendem zrušeny i v Irské republice.

Karolína (Pá, 22. 2. 2019 - 12:02)

co si přesně mám představit pod tím "je vo hubu"?

D (Pá, 22. 2. 2019 - 12:02)

Pokuta, odškodné, povinnost veřejné omluvy, komunitní trest, zabavení počítače, povinnost předat úřadům FB password pod hrozbou jednoho nebo dvou let vězení, a tak podobně.

Karolína (Pá, 22. 2. 2019 - 13:02)

Tak to je docela síla. To vypadá, že Bůh je tak nějak většinové společnosti jedno a že vzniká nové nedotknutelné náboženství. Jen nevím, jak ho pojmenovat.

D (Pá, 22. 2. 2019 - 14:02)

To je obtížné. Ve veřejném výkladu bytí dnes hrají velkou roli feminismus, politická korektnost, health & safety & environment, ale vedle nich třeba i fašizoidní populismus. Buď jak buď, nejhůř to odnášejí kriticky myslící bílí muži středního věku. Těm je kladeno za vinu všechno špatné od Velkého třesku, a není jim přiznávána vyšší hodnota než jako nadbytečným, a z hlediska produktového cyklu procházejícím, generátorům spermatu.

Karolina (So, 23. 2. 2019 - 07:02)

Az tak zle, ze by to bylo s muzi v Anglii? V CR se maji myslim muzi stale dobre a ti v politice a v korporacich toho i zneuzivaji.

Rakato (So, 23. 2. 2019 - 19:02)

Vše začíná zvolna, než přeroste ve zjevnou diskriminaci, viz co píše dr. Lebeda zde: http://www.skrytapravda.cz/domaci/1772-mudr-pavel-lebeda-jsem-beloch-krestan-cech-heterosexual

Rakato (Pá, 22. 2. 2019 - 18:02)

Ano, tak jak postupně zahynul Jehova se svými zápalnými obětmi, otroctvím a oko za oko, zub za zub, a nahradila ho licoměrná a idealisticky nereálná ježíšovská láska, tak i nyní pod náporem globalizace, mediálního tsunami a planetárního informačního propojení zaniká současný řád věcí, tj. státy s pevnými bráněnými hranicemi, kapitalistické rozdělování zisků těm, kteří je vytvořili, rodina, kde rodiče jsou hlavní autoritou, racionální posuzování věcí. To vše ve prospěch nesmyslné korektnosti, feminizace, vazalského podřízení rodiny státu, iracionálního žvatlání o lidských právech pro kde koho na světě, opouštění presumpce neviny, socialistickému zdanění a přerozdělování příjmů, neodůvodněného rovnostářství, nadvlády menšin nad většinou, omezování svobody slova a projevu.
Svět se měnil vždy, a dnes se mění rychleji, až je těch změn na jednoho moc. Směj se paňáco! https://www.fdb.cz/film/smej-se-panaco-laugh-clown-laugh/66868
(Ale lépe je hodit na to bobek.)

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 14:02)

NE. Protože tady na Zemi je to peklo a vládne tu satan. Bůh musí být někde hoooooodně daleko, jestli vůbec. Pokud by tady byl, tak by to musel být zvrácený sadista a radoval se tady z toho utrpení. Učiníš dobro, tak tě ztrestám. Budeš dělat zlo, odvděčím se ti pevným zdravím a dlouhým věkem, ať si to od tebe ostatní užijí co nejvíc a nejdéle.

Ale kušuj (Čt, 21. 2. 2019 - 15:02)

ty satane. Pěkně páchej dobro....a pak se těš, až se na to podíváš z pohledu Věčnosti, tj. Jeho. Dám Ti řečnickou otázku: existuje rozdíl mezi dobrem a zlem?

Návštěvník (Pá, 22. 2. 2019 - 11:02)

Satan nejsem a páchání dobra se proti mě obrací ve zlém. A pojem dobro a zlo v lidském pojetí je na dlouhé povídání. Ty po mě kamenem a já po tobě chlebem, nebo jak to přesně je, tak pro mě to platí obráceně po celý dosavadní život a je načase s tím chlebem přestat. Nebude mě snad nějaký pomatenec tvrdit, jak válečné zabíjení je vlastně dobro. Ano, pro snížení počtu přemnoženého lidstva a pro zisky bank, ale z pohledu obětí to rozhodně dobro není. Znásilnění ženy je dobro a potěšení pro násilníka, pro oběť asi ne. A kde je vlastně ten bůh? Je to čistě můj názor a je mi jasné, že mě 99,9 % lidí to začne vyvracet a nazve mě bláznem.

Reklama

Přidat komentář