Reklama

Existuje Bůh?

Matylda (Čt, 21. 2. 2019 - 14:02)

1.možná se mýlím, ale trochu mně připadá, že se zastávám věřících ……. Jenže já nevím jestli je nebo není. Já ani nevím - co si mám představit co je bůh - Bůh. Sportovec , zpěvák (je pro někoho bůh)…… Venuše? ( někdo žije jen sexem)…. faraon? Pozitivní myšlenky? Nějaká ideologie
Co ty si představuješ pod pojmem bůh - Bůh? Je to ideologie?
2. Chápu dobře tvůj názor, že ideologie dokáže ovlivnit fyziologii člověka? - tím narážím na cituji tvůj citovaný výrok „Nepotřebuji sex, vždyť jsme vyhráli šest nula“

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

Ano, ideologie dokáže ovlivnit tělesnou výkonnost a potlačit strach (asi prostřednictvím hormonů), konečně - sama jsi to v předchozím příspěvku napsala. Wehrmacht jel hlavně na pervitin, Rudá armáda na vodku, ale ani vliv ideologického nadšení nebyl na obou stranách zanedbatelný. Atd.
Věřící by ti řekli, aby sis nepletla boha s idolem (tj. modlou). K vlastnostem boha patří nesmrtelnost a nějaká nadpřirozená schopnost, viz řecké bohy. (Protože křesťané mají jen jednoho boha, dali mu všechny nadpřirozené vlastnosti, tj. všemocnost.)
Jako žena, uvažující o boží existenci, je skoro nepochybné, že ve stáří v boha uvěříš, protože to pomáhá vyrovnat se s vlastní smrtelností a pochopit náš úděl. Dalším důvodem, proč lidé v boha věří, je, že chtějí bez práce (tj. bez učení a přemýšlení) pochopit svět, že se jim jinak život zdá beze smyslu. Nic proti tomu, když to usnadní život.
Nicméně musíš přitom hodně potlačit racionalitu. Není náhoda, že na této stránce a jiných podobných se o víru nebije žádný teolog, kněz. A když ano, nakonec skončí u prohlášení, že víra je víra, a rozum je rozum.

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 20:02)

pokud vím náboženští fundamentalisté přistupují k hlavním náboženským textům jako k ideologii - takže nevím co řešíš

Neznalé(mu) Rakatovi (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

A vy rád máte pravdu, aniž byste o Pravdě cokoliv věděl, či ji zakusil, že? Křesťané Bohu nic nedali:-) I vy hlupáku. Jste zcela mimo..... Teolog, natož kněz by do takového diskuze zřejmě nikdy nevstoupil. Neměl by potřebu (domnívám se). Příjemný večer a čest vaší intelektuální pýše - což je nejhorší hřích, dle zkušenosti pouštních otců..... Zdravím.

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 18:02)

Pravda? Co to je? Kde kdo má vlastní pravdu. O pravdě se například říká, že ten, kdo vládne, má i pravdu. (Konečně křesťané to zažili na vlastní kůži, když jejich kníže nebo vévoda v Německu či jinde zvolil místo papeženství luteránský rit - to potom museli udělat ideologický kotrmelec, neboť jejich světský pán tomu tak chtěl).
Zakusit pravdu? To lze leda tak s lysohlávkou (i když křesťané si spíše potrpí na samouvedení se do exaltického transu). Ale to nechci rozebírat, psychiatři to mají zmáknuté včetně stigmat.
Zkázu a zmar katolické církve můžeme vidět nejenom v obtěžování malých dětí (to, o čem se mluví, je jen špička ledovce, protože dokonce i matky těchto dětí to tají, aby neublížili své církvi..!), ale v tom, že katolíci zcela resignovali na diskusi o víře a získávání lidí pro víru. Asi ví proč.

haha (Ne, 17. 2. 2019 - 21:02)

Jedno pr vždy, nehoří.

sardanapal* (Ne, 17. 2. 2019 - 20:02)

A čích Bůh to bude ? Všech ? Váš ? Můj ? Jejich ? Zatím ste se neshodli - každý máte svého ........

Rakato (Ne, 17. 2. 2019 - 19:02)

Křesťané jsou divná čeládka. Říkají, že bůh a bible jsou pro ně nejdůležitější věci na světě, ale nežijí ani jak káže starý zákon (naštěstí), ani jak říká nový zákon (také naštěstí).
Křesťané, kde je vaše nenávist k nevěřícím a zápalné oběti (podle starého zákona), nebo vaše láska k bližnímu a milosrdenství např. k bezdomovcům (podle nového zákona)? Ale bůh člověka soudí podle jeho skutků, ne řečí.
Váš problém je i v tom, že jste si od apoštolů upravovali a měnili Ježíšova slova, korunu tomu nasadil svými výmysly Pavel, které ze Žida Ježíše udělal boha všech pohanů. A tak se ze všech vás postupně stali renegáti, nad kterými by Ježíš zaplakal.
Už jen originální písma (jako ta z Kumránu) by vám moha pomoci najít identitu, ale když vám se vaše současné pseudokřesťanství tak líbí! Že současné církve stále dychtivě hromadí majetek, že někteří kněží znásilňují děti, že kážete vodu a pijete víno? To nevadí, protože vaše víra, že se dostanete do nebe je pevná.

Steve (St, 20. 2. 2019 - 17:02)

Jj to jsou ... bohužel musím souhlasit. Neřídí se ničím ale HLAVNĚ jen diktují a nařizují co mají dělat ti druzí - ale sami nic! Věřící který se neřídí Biblí, nebere jí vážně - není podle mne ten pravý věřící. Ani pokud chodí do kostela a nevynechá jedinou Neděli a 1. Pátek. Bohužel je takových hodně - naneštěstí ba i z řad kněží. A zpověd' nic nemaže jak si myslí zejména katoličtí - následky se již odpárat nedají ani po promodlených 10 komplet růžencích.

Bohužel někteří nepochopili že je nejdůležitější ten odraz od zrcadla a v jakém stavu je ta daná osoba. Nejdůležitější je (byl a bude) výsledný produkt, nikoliv ty taškařice kolem. Ale říkejte to někomu že jo ... Stejně nepochopí a nezmění se! (bude sviňa hajzl, ale bude dodržovat veškeré náboženské tradice a nutnosti)

sardanapal* (Ne, 17. 2. 2019 - 19:02)

Ser na Křesťany ... Existuje Bůh???

Touha (Út, 19. 2. 2019 - 22:02)

Haha, Sarde to mi připomíná " kdysi" : ser na city láska zvítězí :), hmmm, pardon

sardanapal* (Út, 19. 2. 2019 - 22:02)

No mělo to být v kontextu - ser na všechna náboženství - zůstane jen ona otázka ...

20.2. (St, 20. 2. 2019 - 17:02)

Existuje Bůh.Vysvětlením fakt, který nabízí prostý rozum, je to, že si s fyzikou, chemií a biologií si pohrál nějaký supermozek a že v přírodě neexistují prakticky žádné slepé síly. Čísla, ke kterým se na základě faktů člověk dopočítá, mi připadají tak přesvědčivá, že tento závěr je skoro nezpochybnitelný.

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 12:02)

Existence přírodních zákonů boha nedokazuje. To, co píšeš, je nanejvýš teorie, a tvým beznadějným úkolem je ji dokázat.
Já sice nemohu dokázat neexistenci čehokoliv, ani boha, ale uvažujme: Když je tak mocný a dříve běžně komunikoval s lidmi, jak to, že v dnešní době toho nechal? (Poznamenávám, že církevní tzv. důkazy zázraků pro blahořečení či kanonizaci jsou k smíchu, a vědci se už jimi ani nezabývají.)

luci (Čt, 21. 2. 2019 - 00:02)

Bohové existovali a existují v mozcích lidí , kteří je pro svoji existenci potřebují , jinak by se psychicky zhroutili . Ta druhá skupina lidí je zase potřebuje k jejich ovládání . A potom jsou tu realisté , také zvaní nevěřícími psy. A potom jsou tu tací do kterých se ve svém pořadu naváží pan Kraus , ti co neví , nebo tvrdí : ono určitě něco je.

hlavně (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

je humorné operovat dokonalostí světa. :-) Asi ti lidé ještě nevytahli hlavu z prdele, že nevidí, co všechno v životě záleží na náhodě, atd, atd.

??? (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

Co je to náhoda?

náhoda (Čt, 21. 2. 2019 - 07:02)

je cokoliv, co nemůžeš nijak ovlivnit. Např tě na chodníku zabije padající strom. Nebo duševně nemocná baba si tě vyhledne v obchoďáku a zapíchne tě. Atd, atd.

??? (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

Co je to náhoda?

Rakato (Út, 19. 2. 2019 - 20:02)

Zda existuje bůh? Někdy jsou špatné odpovědi, někdy jsou špatné otázky.
Proč by měl existovat? Ty ses s nějakým setkal? (Ignorujme divoké rauše s lysohlávkou nebo alkoholem, kdy uvidíš cokoliv.)
Vše o bohu nebo bozích jsou jen řeč. Hlavně kočovníků (viz starý zákon) a rybářů (viz nový zákon). A řečmi boha nedokážeš.
Bůh je účelový produkt lidí, kteří potřebují jednoduché vysvětlení světa a ujištění, že po smrti vše nekončí. Kdo není srab, v boha nevěří.

Reklama

Přidat komentář