Reklama

Existuje Bůh?

Návštěvník (Čt, 21. 2. 2019 - 20:02)

pokud vím náboženští fundamentalisté přistupují k hlavním náboženským textům jako k ideologii - takže nevím co řešíš

Neznalé(mu) Rakatovi (Čt, 21. 2. 2019 - 17:02)

A vy rád máte pravdu, aniž byste o Pravdě cokoliv věděl, či ji zakusil, že? Křesťané Bohu nic nedali:-) I vy hlupáku. Jste zcela mimo..... Teolog, natož kněz by do takového diskuze zřejmě nikdy nevstoupil. Neměl by potřebu (domnívám se). Příjemný večer a čest vaší intelektuální pýše - což je nejhorší hřích, dle zkušenosti pouštních otců..... Zdravím.

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 18:02)

Pravda? Co to je? Kde kdo má vlastní pravdu. O pravdě se například říká, že ten, kdo vládne, má i pravdu. (Konečně křesťané to zažili na vlastní kůži, když jejich kníže nebo vévoda v Německu či jinde zvolil místo papeženství luteránský rit - to potom museli udělat ideologický kotrmelec, neboť jejich světský pán tomu tak chtěl).
Zakusit pravdu? To lze leda tak s lysohlávkou (i když křesťané si spíše potrpí na samouvedení se do exaltického transu). Ale to nechci rozebírat, psychiatři to mají zmáknuté včetně stigmat.
Zkázu a zmar katolické církve můžeme vidět nejenom v obtěžování malých dětí (to, o čem se mluví, je jen špička ledovce, protože dokonce i matky těchto dětí to tají, aby neublížili své církvi..!), ale v tom, že katolíci zcela resignovali na diskusi o víře a získávání lidí pro víru. Asi ví proč.

haha (Ne, 17. 2. 2019 - 21:02)

Jedno pr vždy, nehoří.

sardanapal* (Ne, 17. 2. 2019 - 20:02)

A čích Bůh to bude ? Všech ? Váš ? Můj ? Jejich ? Zatím ste se neshodli - každý máte svého ........

Rakato (Ne, 17. 2. 2019 - 19:02)

Křesťané jsou divná čeládka. Říkají, že bůh a bible jsou pro ně nejdůležitější věci na světě, ale nežijí ani jak káže starý zákon (naštěstí), ani jak říká nový zákon (také naštěstí).
Křesťané, kde je vaše nenávist k nevěřícím a zápalné oběti (podle starého zákona), nebo vaše láska k bližnímu a milosrdenství např. k bezdomovcům (podle nového zákona)? Ale bůh člověka soudí podle jeho skutků, ne řečí.
Váš problém je i v tom, že jste si od apoštolů upravovali a měnili Ježíšova slova, korunu tomu nasadil svými výmysly Pavel, které ze Žida Ježíše udělal boha všech pohanů. A tak se ze všech vás postupně stali renegáti, nad kterými by Ježíš zaplakal.
Už jen originální písma (jako ta z Kumránu) by vám moha pomoci najít identitu, ale když vám se vaše současné pseudokřesťanství tak líbí! Že současné církve stále dychtivě hromadí majetek, že někteří kněží znásilňují děti, že kážete vodu a pijete víno? To nevadí, protože vaše víra, že se dostanete do nebe je pevná.

Steve (St, 20. 2. 2019 - 17:02)

Jj to jsou ... bohužel musím souhlasit. Neřídí se ničím ale HLAVNĚ jen diktují a nařizují co mají dělat ti druzí - ale sami nic! Věřící který se neřídí Biblí, nebere jí vážně - není podle mne ten pravý věřící. Ani pokud chodí do kostela a nevynechá jedinou Neděli a 1. Pátek. Bohužel je takových hodně - naneštěstí ba i z řad kněží. A zpověd' nic nemaže jak si myslí zejména katoličtí - následky se již odpárat nedají ani po promodlených 10 komplet růžencích.

Bohužel někteří nepochopili že je nejdůležitější ten odraz od zrcadla a v jakém stavu je ta daná osoba. Nejdůležitější je (byl a bude) výsledný produkt, nikoliv ty taškařice kolem. Ale říkejte to někomu že jo ... Stejně nepochopí a nezmění se! (bude sviňa hajzl, ale bude dodržovat veškeré náboženské tradice a nutnosti)

sardanapal* (Ne, 17. 2. 2019 - 19:02)

Ser na Křesťany ... Existuje Bůh???

Touha (Út, 19. 2. 2019 - 22:02)

Haha, Sarde to mi připomíná " kdysi" : ser na city láska zvítězí :), hmmm, pardon

sardanapal* (Út, 19. 2. 2019 - 22:02)

No mělo to být v kontextu - ser na všechna náboženství - zůstane jen ona otázka ...

20.2. (St, 20. 2. 2019 - 17:02)

Existuje Bůh.Vysvětlením fakt, který nabízí prostý rozum, je to, že si s fyzikou, chemií a biologií si pohrál nějaký supermozek a že v přírodě neexistují prakticky žádné slepé síly. Čísla, ke kterým se na základě faktů člověk dopočítá, mi připadají tak přesvědčivá, že tento závěr je skoro nezpochybnitelný.

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 12:02)

Existence přírodních zákonů boha nedokazuje. To, co píšeš, je nanejvýš teorie, a tvým beznadějným úkolem je ji dokázat.
Já sice nemohu dokázat neexistenci čehokoliv, ani boha, ale uvažujme: Když je tak mocný a dříve běžně komunikoval s lidmi, jak to, že v dnešní době toho nechal? (Poznamenávám, že církevní tzv. důkazy zázraků pro blahořečení či kanonizaci jsou k smíchu, a vědci se už jimi ani nezabývají.)

luci (Čt, 21. 2. 2019 - 00:02)

Bohové existovali a existují v mozcích lidí , kteří je pro svoji existenci potřebují , jinak by se psychicky zhroutili . Ta druhá skupina lidí je zase potřebuje k jejich ovládání . A potom jsou tu realisté , také zvaní nevěřícími psy. A potom jsou tu tací do kterých se ve svém pořadu naváží pan Kraus , ti co neví , nebo tvrdí : ono určitě něco je.

hlavně (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

je humorné operovat dokonalostí světa. :-) Asi ti lidé ještě nevytahli hlavu z prdele, že nevidí, co všechno v životě záleží na náhodě, atd, atd.

??? (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

Co je to náhoda?

náhoda (Čt, 21. 2. 2019 - 07:02)

je cokoliv, co nemůžeš nijak ovlivnit. Např tě na chodníku zabije padající strom. Nebo duševně nemocná baba si tě vyhledne v obchoďáku a zapíchne tě. Atd, atd.

??? (Čt, 21. 2. 2019 - 06:02)

Co je to náhoda?

Rakato (Út, 19. 2. 2019 - 20:02)

Zda existuje bůh? Někdy jsou špatné odpovědi, někdy jsou špatné otázky.
Proč by měl existovat? Ty ses s nějakým setkal? (Ignorujme divoké rauše s lysohlávkou nebo alkoholem, kdy uvidíš cokoliv.)
Vše o bohu nebo bozích jsou jen řeč. Hlavně kočovníků (viz starý zákon) a rybářů (viz nový zákon). A řečmi boha nedokážeš.
Bůh je účelový produkt lidí, kteří potřebují jednoduché vysvětlení světa a ujištění, že po smrti vše nekončí. Kdo není srab, v boha nevěří.

luci (Ne, 17. 2. 2019 - 21:02)

Pouze v myslích lidí , jejichž mozky potřebují na cestu životem berličky . A ty jim ochotně podávají církve , sekty , náboženská společenství , jednoduše chytří lidé kteří se tím dobře živí .

D (Ne, 17. 2. 2019 - 22:02)

Ano, ale bez rozmanitých berliček se tak křehkým, veskrze absurdním, stabilnější identitu-integritu (čili indegtitu?) postrádajícím bytostem, jako jsou pozemští lidé, jen obtížně cestuje jejich krátkou a všestranně omezenou existencí. ____________________________________________________________________________________________________To humanističtí ateisté se domnívají, že se "správný člověk" obejde bez berliček. Myslí si to ale, protože nekriticky v lidi a lidstvo věří. ____________________________________________________________________________________________________Odpovídající, byť velmi špatně placenou, alternativou je ateismus nihilistický.

Reklama

Přidat komentář