Reklama

Existuje Bůh?

luci (Ne, 17. 2. 2019 - 21:02)

Pouze v myslích lidí , jejichž mozky potřebují na cestu životem berličky . A ty jim ochotně podávají církve , sekty , náboženská společenství , jednoduše chytří lidé kteří se tím dobře živí .

D (Ne, 17. 2. 2019 - 22:02)

Ano, ale bez rozmanitých berliček se tak křehkým, veskrze absurdním, stabilnější identitu-integritu (čili indegtitu?) postrádajícím bytostem, jako jsou pozemští lidé, jen obtížně cestuje jejich krátkou a všestranně omezenou existencí. ____________________________________________________________________________________________________To humanističtí ateisté se domnívají, že se "správný člověk" obejde bez berliček. Myslí si to ale, protože nekriticky v lidi a lidstvo věří. ____________________________________________________________________________________________________Odpovídající, byť velmi špatně placenou, alternativou je ateismus nihilistický.

Rakato (Út, 19. 2. 2019 - 21:02)

Slovo "indegtita" jsem neznal, a s pocitem duševní nedostatečnosti jsem si jej šel najít do Wiki. Ale neexistuje. Tím se z tebe stal místo nabušeného intelektuála jen tlučhuba, který neví, co mluví.
Není mi jasné, proč by ateisté měli věřit v lidi a lidstvo. Já ateista jsem a považuji lidstvo za marné, odsouzené k ostudnému zániku kvůli přírodní katastrofě nebo sebezničení. (Protože místo tahu na bránu ve vědě a technickém rozvoji propáslo svůj čas k záchraně církevní dobou temna, válkami a nesmyslnémi spory.)

D (Út, 19. 2. 2019 - 21:02)

Číst mé příspěvky vyžaduje jistý fištrón, Rakato.

Slovo "indegtita" jsem já sám v daném příspěvku geniálně zavedl jako fúzi slov "identita" a "integrita". Asi podobně, jako je třeba "smog" fúzí slov "smoke" a "fog".

Jinak víru v lidi a lidstvo jsem přisoudil nikoli všem ateistům bez rozdílu, nýbrž jen ateistům humanistickým, které jsem postavil do kontrastu k ateistům nihilistickým.

Neobstál jsi v testu funkční gramotnosti a inteligence!

Milému D (Čt, 21. 2. 2019 - 09:02)

Jistě vás baví dávat najevo inteligenční převahu, proto upřesňuji, že nedošlo k fúzi slov "smoke" a "fog", nýbrž k jazykovému "blending". Fúze je obrat ekonomický a pokud jste vy gramotnější, než jiní uživatelé fóra, měl byste užívat slova ve správném kontextu. Dále bych se vás dotázala, zda si myslíte, že se Bůh zásadněji stará o vaše geniální zavádění čehokoliv.... Tedy vraťme se k tématu diskuze. Příjemný den.

21.2. (Čt, 21. 2. 2019 - 09:02)

Jeho čeština je natolik famóní,že to určitě tvořil Bůh.

Rakato (St, 20. 2. 2019 - 12:02)

Tvorba vlastních slov je vlastní dětem, a pak také přísluší objevitelům nových skutečností. Vzhledem k tomu, že jak identita (totožnost), tak integrita (celistvost) nejsou nic nového, mají další významy, a jejich spojením vzniká opravdový pojmový guláš, dosud nikdo obě slova nespojil. Zamysli se proto nad sebou, proč ty jsi první.
Pro někoho je to zábavná slovní eskamotáž, pro jiného pivní tajtrlíkování se slovy. Jen tak dál, a nedomluvíš se s nikým. (Nicméně oceňuji jistý zábavný prvek.)
Nicméně k věci - k tvým zevšeobecněným přeludům patří, že lidé nemají stabilnější identitu a integritu. K řádu věcí patří, že se vyvíjí, panta rhei, takže jaksi patří k věci, že každý člověk neustále hledá své místo a občas upravuje své názory. V tom s tebou souhlasím. Nicméně jsme u lidí málokdy svědky takového ideového a morálního kotrmelce, jako u Jehovy, který je podle starého zákona krvežíznivý nesnášenlivý démon, protěžující Židy, a podle nového zákona milující taťka všech.
Takže já bych určité názorové posuny lidem nevyčítal, protože ve srovnání s Jehovou jsou zanedbatelné.
(Pod kladivem mých argumentů ovšem budeš svoji integritu a identitu brzo marně hledat.)

jsem zvědav (Čt, 21. 2. 2019 - 07:02)

Rakato, jak ten slovní souboj s déčkem ustojíš. Ale moc šancí ti nedávám. D je velmi schopný manipulátor s pojmy.

Rakato (Čt, 21. 2. 2019 - 12:02)

D mlčí, vědom si svých chyb a omylů.

D (St, 20. 2. 2019 - 23:02)

Na odpověď se budu muset vyspat.

Vaalerie (St, 7. 11. 2018 - 05:11)

Podle mne buh existuje a je to absoutne dokonaly rad, program - ktery se vyjevi, pokud ego ustoupi do pozadi. Je to mozno videt v prirode, pri leceni, ve spolecnosti ( pokud neni umele ovlivnovana regulacemi, ideoogii)...

Hráč. (Ne, 17. 2. 2019 - 21:02)

Souhlasím, je to program. Do života jde člověk se svým programem a tady té hry, ve které jsme, dovolí program trochu vybočit, ale jinak se snaží udržet každého z nás v zadaných mezích. Banálně jednoduché příklady: nemáš stihnout schůzku, spěcháš abys to dala, ale když jedeš autem, tak se všichni motají, zdržují apod. a stejně to nestihneš. Jedeš v klidu vyrovnaně s tím, že to stejně nedáš v čas a jedeš bez problémů nebo s minimem problémů. Něco děláš, včera to šlo, dnes i kdyby ses rozkrájela to z nějakého důvodu nejde. Praštíš s tím a jdeš se projít a zítra to určitě zase půjde. Tzn. program tě nutí k odpočinku, aby si tělo dalo pohov atd. Program hry stejně vždy zvítězí, ať děláš co můžeš, abys to ovlivnila. Teď jsem zvědav na ty rejpaly.

taktak (St, 7. 11. 2018 - 06:11)

to vidí většina, kdo má oči otevřené

7.11. (St, 7. 11. 2018 - 05:11)

Každý máme vrozenou touhu,co je smyslem našeho života. A potom člověk najde Boha.

Tqnny (Út, 6. 11. 2018 - 08:11)

Tentokrát ne ruka ale blbě jsem upadl a natrhl jsem si ledvinu. Do včerejška jsem měl do močáku strčenou bužírku a nosil jsem pytlík, protože jsem měl v moči krev a cucky. Včera jsem tu už měl čisté a tak mi tu bužírku vyndali a dnes jdu dom, jsem v Mostě. Ještě tak měsíc budu marodit.

sardanapal* (Út, 6. 11. 2018 - 13:11)

To je v p..... , když už ani ve špitále není líh ...

Tonda Vlas (Út, 6. 11. 2018 - 13:11)

Líh tam určitě je, jenže pacoše k němu nepustí.

sardanapal* (Út, 6. 11. 2018 - 06:11)

Bodejť , kkdyž se to včera všechno ožralo ... A teď hybaj makat !

Tonnyy (Út, 6. 11. 2018 - 06:11)

Ve špitále není ani pivo ani kořavka kde koupit.

Touhaa (Út, 6. 11. 2018 - 07:11)

Ty máš zase problém s tou rukou? Nebo co je s tebou?

A nevím, co paříte v pondělí, když máte mít kocovinu po víkendu

Reklama

Přidat komentář