Reklama

Tresty v práci

Ivana (St, 13. 2. 2019 - 08:02)

V práci, kde už teda nejsem to začala být docela běžná věc. Dostávali jsme pokuty za malichernosti, jako kabelka na stole atd. Většinou 500 kč z výplaty dolů. Šéfka byla docela kráva. když už jsem si fakt začala ztěžovat, protože peníze jsem potřebovala, řekla mi, že klidně můžu taky dostat na prdel. Tehdá mi bylo 28 let jí asi něco k 50tce. Od té doby jsem "párkrát" schytala kablíkem od nabíječky na holou prdel...

Petra (Pá, 15. 2. 2019 - 07:02)

Ahoja, no já to tak mám doteď. Asi teda úplně stejně. Buď pokuta finanční nebo k šéfce do kanclu, ohnout se přes stůl s holým zadkem a schytat "pár" švihanců kablíkem nebo rákoskou.

Návštěvník (Út, 26. 2. 2019 - 21:02)

Ja by som ti dal tiež

Pavel (St, 26. 4. 2017 - 22:04)

Milá Lenko, Agáto, Lucie,...Asi to je zbytečné, takto to řešit přes právníky. Moje přítelkyně měla takový problém taky. Její nadřízená si na ní zasedla a hledala kdejakou záminku, aby jí mohla potrestat. Za větší prohřešky taky výpraskem a to proutkem. Přítelkyně taky nechtěla dát výpověď, její práce je v její oboru dobře placená. Ostatně já jsem o jejich problémech nevěděl, tedy že ta nadřízená je kráva, to jo, ale o výprasku ne. jednou, kdy se nechtěla delší dobu milovat, jsem ji omylem načapal v koupelně a viděl její seřezaný holý zadek. Tak pak kápla božskou. Vyřešili jsme to tak, že si příště vzala k výprasku diktafon a vše si nahrála. V případě potřeby byla ochotna zajít i k doktorovi, i když ukázat holý zadek svému obvoďákovi, by se prý dost styděla. K tomu ale nedošlo, protože jsme té nadřízené dali na výběr, že buď se to bude řešit s právníky, nebo si nechá dát výprask taky, a to na holou a ode mě. Vybrala si to druhé, tak jsem jí její holou vyšpulenou zadnici před mou přítelkyní seřezal tak, až brečela. Od té doby je od šikany klid a od výprasků teprve.

Odpověď právní (Ne, 23. 4. 2017 - 17:04)

Tělesné tresty na pracovišti jsou nemorální, protiprávní, absurdní. Na druhou stranu píšete, že jste si mohl vybrat buď výpověď nebo tělesný trest a také píšete, že jste se opravdu něčím provinil proti pracovní kázni. Takže pravidla hry evidentně spoluvytváříte. Moje rada je: Plňte si řádně své pracovní úkoly a dodržujte pracovní kázeň, když píšete, že Vás práce baví, ať není důvod Vám cokoliv vytknout. Nicméně pokud by Vás v práci kdokoliv tělesně nebo i psychický týral aniž by Vás učinil spoluviníkem tím, že Vám dá „vybrat“ – obraťte se neprodleně na Úřad práce. Ale počítejte s tím, že bude potřeba, abyste dokázal, že Vám bylo ublíženo (svědci, vyšetření u lékaře…).

Otázka pro práv (Ne, 23. 4. 2017 - 17:04)

Mam neobvykly dotaz, ale nevim s kym to vyresit. Kvuli neplneni pracovnich povinnosti jsem byl potrestan telesnym trestem, za poslednich pul roku dvakrat. Bylo to ponizujici a ve druhem pripade i bolestive. Ze je to nezakonne vim, na to se ptat nemusim. Ale co mi radite udelat? Vypoved dat nechci, v praci jsem jinak spokojen i s nadrizenou mam jinak vzathy normalni. Ostatne mezi telesnym trestem a vypovedi s odstupnym jsem dostal na vybranou. Moje pochybeni bylo nesporne, k reseni jsem pristoupil dobrovolne a objektivne receno asi bylo i ucinne. Ale stejne mi to neprijde normalni. Poradite mi, uz jste se s necim takovym setkala?

Doktorka práv (Ne, 23. 4. 2017 - 17:04)

Jednu takovou zkušenost taky...Milá Lenko, Agáto, Lucie, Magdo, Evo, Veroniko a všichni ostatní kdo jste byli v zaměstnání potrestaní výpraskem a to někteří dokonce na holý zadek. Tady na tom odkaze je seriózní vyjádření právní poradny k tělěsným trestům na pracovišti. Samozřejmostí je že si to nemusíte nechat líbit a na takové jednání upozornit úřad práce

http://www.hledampraci.cz/pracovni-pravo/telesne-tresty-zamestnavatel.php

zástupce ředite (Ne, 2. 4. 2017 - 11:04)

Jsme firma o asi 50 zaměstnancích a u nás to je také tak. Zaměstnanci jsou dobře placení a chtějí si práci udržet. Za větší prohřešky se u nás nepropouští ani nesráží ze mzdy, ale hříšník dostane výprask na holou. To zavedla naše paní ředitelka. Nestává se to často, tak 4 do roka třeba. Kdysi to paní ředitelka vykonávala sama, i já jsem od ní jednou dostal. Máme tak 80% zaměstnanců ženy. Asi před 2 lety paní ředitelka usoudila, že ženy by měly být trestány spíše od muže, aby se víc styděly. Od té doby to tedy provozuji já za dohledu paní ředitelky. Jde o pouhé naplácání rukou, paní ředitelka je proti nějakým větším trestům. Za poslední 2 roky jsem takto naplácal na holou celkem 6 ženám, z toho jedné 2x.

Agata (Po, 27. 3. 2017 - 10:03)

Agáto, čím na tu holou...rákoska (resp ratanová tyčka)

JT (Po, 27. 3. 2017 - 10:03)

jo, je to přesně tak....Agáto, čím na tu holou dostáváš?

Agata (Po, 27. 3. 2017 - 07:03)

No a já za blbost přišla o...jo, je to přesně tak. Práce je skvělá a dobře placená. Takže ten sekec jde přežít samozřejmě. Spíše je blbé ukazovat holý zadek :-) ale opravdu hooodně to bolí.

Terez (Ne, 26. 3. 2017 - 08:03)

tak to fakt ne, to bych...No a já za blbost přišla o celkem dobrou práci. Pokud by mi šéfová dala vybrat mezi výpraskem a vyhazovem určitě bych radši snesla sekec na zadek. Sice je to ponižující a bolestivé dostat na holou ale rozhodně lepší než pracně schánět novou práci.

Agata (Út, 21. 3. 2017 - 06:03)

Jo, to ja jo. Ale jak rikam,...jasný. Já sem tam od ní dostanu a je to. Bohužel na holou.

zu (Po, 20. 3. 2017 - 19:03)

Jo, to ja jo. Ale jak rikam, vzrusuji me i zensky...

Agata (Po, 20. 3. 2017 - 10:03)

Ja jsem jednou nastvala...tak to fakt ne, to bych nedala :-) mně stačilo nastavit svoji holou prdel.

zu (Po, 20. 3. 2017 - 10:03)

Ja jsem jednou nastvala vedouci a musela jsem ji za trest vylizat. Pro me to ale trest nebyl, protoze mela nadhernou piculindu a pak jsem chtela "trestat" porad. Podotykam, ze jsem na chlapy, ale takova pekna milfka s lehce zarostlou kundou a vyraznym postevakem a malyma pyskama...mnam.

Agáta (Po, 20. 3. 2017 - 07:03)

Jednu takovou zkušenost taky...ahojky, hmm, tak jsem ráda, že nejsem sama. U nás to tak vedoucí dělá pořád. V klidu oznámí, zda chci penízky dolů nebo na zadek. Jedno usjem si vybrala peníze dolů. Jinak vždy na zadek.

Lenka (Ne, 19. 3. 2017 - 07:03)

Nedávno jsem začala...Jednu takovou zkušenost taky mám. Při jednom průšvihu se mně naše vedoucí zeptala jestli si vyberu finanční trest nebo na zadek. O penízky se mi nechtělo přijít a tak jsem dostala páskem na holou a docela dost.

René (Út, 21. 2. 2017 - 14:02)

Je mi 45 a byla jsem docela...zdravím,co takhle dát kolegovi nebo kamarádovi výprask,teda pokud bys to zvládla někomu nasekat

Zdena (So, 4. 2. 2017 - 22:02)

Je mi 45 a byla jsem docela silná kuřačka. Mockrát jsem se snažila se kouřit odnaučit a vždy marně. Vždy po docela krátkém čase jsem do toho spadla zase. Nic nezabíralo. Až jsem si jednou vzpomněla na mé rodiče. Vždy mi hrozili, když jsem hodně zlobila, že dostanu výprask na holou před ostatními dětmi. To na mě hodně zabíralo, protože to pomyšlení, že bych dostala na holou třeba před kluky, mě hodilo hned do klidu a okamžitě jsem zlobení zanechala. Pár výprasků jsem tak v 6 až 8 letech od mamky dostala, ale oblečená a doma a nebylo to nijak strašné. Zde zůstalo tedy jen u hrozeb. Jednoho dne jsem si na tohle vzpomněla a na jednom podnikového večírku se trochu popilo. Byl tam jeden můj asi o 10 let mladší kolega, tak jsem si dodala odvahu, řekla mu, že jsem přestala kouřit a když zas začnu, tak tak že mě může naplácat na holou. Pokládala jsem to za dobrý tah, že se budu stydět jen při tom pomyšlení a to mě donutí, že kouřit nebudu. Bohužel asi za 3 týdny byl nikotin silnější. Samozřejmě jsem to tajila a ne že bych za ním šla a přiznala se. Ale asi za měsíc jsem měla smůlu a náhodou jsem ho potkala u tesca a než jsem stihla schovat cigaretu. On to uviděl. A hned další den ráno samozřejmě jsem v práci potkala toho kolegu. Marně jsem doufala, že na tu mou žádost dávno zapomněl, ale chyba lávky, okamžitě mi to připomněl. Jak já jsem se styděla, že jsem na to nebyla schopná nic říct a doufala, že se na věc zapomene a že to ten kolega bere jako srandu. Ale ne, po pracovní době, kdy už kolegyně a kolegové odešli domů, hned jak se posledním zavřely dveře, tak mi to znovu připomněl. No co už mi zbylo, už mě bylo trapné nějak z toho vycouvávat, tak jsem souhlasila. Bylo mi do breku, jednak jsem se bála, že to bude bolet a taky jsem dost stydlivá, takže při pomyšlení, že budu muset ukázat holý zadek mladšímu kolegovi mi opravdu nějaká ta slza ukápla předem. Ale překonala jsem to a řekla: "Tak dobře, ale prosím s citem". Pak nevím co mě to napadlo a připomněla jsem, že jsem řekla, že na holou a otázala se, jestli mu nebude vadit, že uvidí můj holý zadek, že mi už není 20. No možná jsem čekala, že řekne že ano, ale samozřejmě mě ujistil, že si nemám dělat starosti. On se posadil na židli a já si stáhla rifle ke kolenům a přehla se mu přes kolena. Sotva jsem se uvelebila, přišel ten nejhorší okamžik, stáhl mi kalhotky. Ten pocit, že má před očima můj holý vystrčený zadek. Pak mi naplácal, štípalo to dost, ale nakonec ta bolest nebyla tak strašná, že by se to nedalo vydržet, horší byl ten stud. No kouřit jsem pak opravdu přestala, ve slabých chvilkách jsem si na to vzpomněla. Pohledem nazpět se mi to i malinko líbilo, ale odvahu už na to nemám.

Reklama

Přidat komentář