Reklama

plenková disciplína

Petřík (St, 3. 4. 2019 - 15:04)

Já jsem Petřík 13 let nosím obuv Prestige dětské 33 v džínové barvy takzvané Denimky a přes den či noc dostávám plenky látkové 80x80 přes den 3 látkové pleny a v noci 6 látkových plinecek a gumové kalhotky ale nejdřív svrchní kalhotky a pak i punčocháče bavlněné.pres den mám 3 látkové pleny svrchní kalhotky gumové kalhotky a punčocháče dětské bavlněné a. A noc dostávám 6 plenek s důvodu většího pocurani to už pak mám větší gumové kalhotky a buď overalek a nebo bodycko.rikal jsem mamce ať mne dává pleny jenom na noční spánek ale ona prý mne ráda bude prebalovat i na den a tak jsem plně souhlasil.... Občas dostanu i dudlík s kojeneckou lahví.A přes den mne občas dá i brindacek s dětským talířkem a dětskou lžičkou mám vše dětské jsem přece malé děcko co dostává plenky a ostatní věci jako ple nky svrchní a gumové kalhotky a punčocháče s obrázky. Či bodycka a overaly a dupačky a kombinézy a malou dětskou obuv Prestige a dnes v noci bude i dětská postýlka a ohrádka s přebalovacim stolem stalo se ze mě miminko jsice my je 13 let ale mne to nevadí že je semne miminko a pak i batolako prostě my plinky a ostatní věci nevadí vůbec.

Návštěvník (St, 3. 4. 2019 - 20:04)

A je to bodičko Gucci ?
Bez něj nejsi uplné batolátko.

Lidka (Pá, 29. 3. 2019 - 17:03)

Tak já jsem musela dát plenu od pátku protože to jeho pomočování už mne štve každé ráno mokrý. tak večer dostal 4 látkové pleny svrchní kalhotky plus gumové kalhotky chvíli protestoval že je nechce ale protest byl marný prostě je dostal a ráno byl totálně mokrý a pak dostal znovu pleny látkové... dnes jsem a ním byla u lékaře a ten nic nezjistil ale já mu řekla že ho prebaluji že dávám pleny jak přes den tak i noc on stim sice nesouhlasil že dávám pleny ale já mu řekla že mu budu nosit promáčené prostěradla každý den ale pak souhlasil a ještě mne nijaké pleny předepsal radši... a už ho musím jíti prebalit do čisté plenky dávám zatím látkové pleny dávám je po 4 přes den a na noc po 6 plenach...Má ještě mladšího bratra který pleny normálně používá staršímu je 12 let a mladšímu 2 roky používám klasické látkové plenky 70x70 a jsou právě i staršímu dítěti.a jedno razovky mu je číslo 5 až 6 a oba dva mají jak punčocháče a bodicka.

laky (Pá, 1. 3. 2019 - 15:03)

Nejhorší je když mě vezme páskem na holou a pak dá plyny.

Zub (Pá, 1. 3. 2019 - 06:03)

To ja bych klidně takový trest uvítal a to už dítě nejsem .

mamka (So, 2. 2. 2019 - 00:02)

hele , já synovy vysvětlila že plenky nemá za trest ale že je potřebuje a neměl s nima problém, dostal je na noc v . jsem ho přebalila a spal v ní do 8ráno, ráno byla suchá a jemu nijak nod pyžamem nevadili tak v ní a pyžamu byl do oběda. trestání plenkami považuji za blbost , já trestám zákazem PC a klečením to je u nás trest, ne nošení něčeho co ho ochrání, to je jako bych ho nutila nosit reflexní vestu , nepřekáží,neomezuje a ještě chrání.

Vlasta (St, 13. 2. 2019 - 18:02)

Tak to vás chválím, že jste mu to takto vysvětlila. Jak to syn vzal? Nechal si pak plenu dát a pochopil , že je lepší mokrá plina než mokrá a studená postel ? Hlavní je , ho neztrapnovat před kamarádama a členská rodiny . Vše se dá řešit v soukromý a diskrétně.

pavel (Út, 1. 1. 2019 - 01:01)

ahoj , no a co brácha taky neřeší jaký ý se píše tam a nebo tam , a kde mám ty chyby ?

Matka 1 (Ne, 30. 12. 2018 - 04:12)

Co když nestačí jen vařečka či aby klečel nahý v koutě za zlobeni.14 dní jsem mu dávala plenky a punčocháče a bylo po problémů první den když jsem mu dávala plenu tak říkal že není malé děcko aby nosil pleny a punčocháče.a já mu odpověděla ať nezlobí jako dítě malé a plinky mezi nohy dávat nebudu.a já mu řekla co je pro něj lepší dostat vařečkou přes holej zadek a pak klečet a nebo prostě budou lepší dostat plinky...A večer jsi o plenku řekl sám abych mu jí dala takže dostal 4 pleny látkové a upravené trenky boxerky tak aby pleny v noci nespadli.... jenže je háček v tom že gumové kalhotky už na něj nejsou tak dostal přes pleny pevný černý igelit a pak zmíněné trenky a pak punčocháče..... gumové kalhotky hold budu muset koupit od firmy in-tex koupím rovnou dvoje nasazovací ale i s šňůrkami zavazovaci a nijaka ty bodycka a svrchní kalhotky aby byl kompletně vybavený a ještě tak 100 látkových plen a bylo na výměnu ty co má od včerejška tak ty jsou ještě od dětských let ale ještě mu jsou to 70x70....a před chvílí se nám děťátko probudilo že je pocurany a já mu řekla že po snídani ho prebalim do čisté pleny . A on říká že je bude mít plenku jenom na noční spaní ale já jsem mu řekla nikoliv budeš je mít celodenně přes den a noc pak by tento trest nebyl účinný.... a on radši souhlasím mami...... Ale já mu ještě řekla že bude muset mít dudlík a kojeneckou láhev protože bude mít jen tekutou stravu.,. a když bude chtít klasickou stravu tak to bude mít na dětském talířku a dětský příbor a nebo bude krmen a dostane ještě brindak...ono v 9,5 letech se na chvíli stát miminkem nebo batoletem není k zahození vše potřebné si pak můžete ještě uschovat a zachovat kdyby náhodou ještě zlobil či onemocněl tak pleny a ostatní věci se hodí.

Návštěvník (Út, 25. 12. 2018 - 16:12)

Ale teď vážně k tématu. Nemyslím si, že je to vhodný způsob, jak trestat děti/puberťáky. Něco jiného je nošení plen ze záliby, ale jako trest je to podle mého názoru ponižující. Nicméně pokud se rodičům zdá, že už na jejich potomka nic nezabírá a že je to nesnesitelné, přimlouval bych se, aby začali s tou nejměkčí variantou trestu, tedy nošení plen jen jako oblečení (bez povinnosti je používat). Už to může být jasná výstraha a je to snažší i v tom, že není nutné hlídat "podvádění".

M (Út, 25. 12. 2018 - 18:12)

Tisic lidi-tisic nazoru. Trest je trestem, ze musi bolet, nejak ublizit, nebo v necem omezit. A jestli je to zakaz PC, vychazek, nebo neceho oblibeneho, nebo zase pouziti neceho neoblibeneho proti tomu, kdo ma byt napraven. Klecet na hrachu, dostavat vyprask remenem jsou fyzicke tresty, ktere u nekoho moc nezabiraji. Druhy den se z toho oklepe a radi nanovo. Ale ty psychicke zas funguji na jiny druh deti a pubertaku. Kazdopadne s rostoucim vekem a frekvenci prohresku se dite stava stale vice imunni proti jakemukoliv trestu. Jo nechal bych si nasadit pliny a potom pres ne narezat remenem, nebo vereckou a jeste bych se u te exekuce smal pod vousy. A pro me kdyby mi uz v 15ti chtel nasadit pliny za trest doma a kdyz se nezlepsim, tak i do skoly, nebo na ucnak, tak bych delal smutne oci a trochu se omlouval. Ale jinak bych se na ty pliny vylozene tesil a oficialne na prani a se souhlasem rodicu v nich spal a pokud jsem zustal rano suchy,, tak se pliny nemenily-stejne ty plenkove kalhotky byly kdysi jen natahovaci. V lete pres ne kalhoty a v zime bud damske krepsilonove puncochace a pozdeji mi musela mama kupovat uz damske silonove puncochace. Ja totiz dostaval pliny na noc az nekdy do 13ti let a nepovazoval jsem to za tyrani. Kdyz jsem se pocural, tak se pliny premachly a jednou za tyden prosly prackou a babicka je schvalne vesela na snuru tak, aby je videli sousede a kolemjdouci a aby me ta ostuda, az se me budou ptat, jestli jsou to moje pliny jim musel odpovidat, ze ano, ze se v noci jeste pocuravam. A s tim tyranim. Dite do takovych 10-12 poradne nevi co je dobre a co je spatne. O to co si ma obleknout a co ma mit na sobe rozhoduje mamka a ten maly clovek to bez jakekoliv kritiky akceptuje. Az nekdy zacatkem puberty se zacina zajimat o to co se nosi, co maji na sobe ostani a proc. A zaroven, pokud stale dostava ty pliny/treba jen na noc, nebo celodenne/ tak si uvedomi, ze je proste potrebuje dostavat, protoze za pocuranou postel/ikdyz je v ni igelit/ nasleduje vyprask. Totez za pocurane kalhoty ve skole, pred lidmi ve meste, na vylete s rodici. To uz vlastne mate tyhle vsechny veci- pliny a gumove kalhotky ve skrini a sam si je menite a oblekate. Takze to dite/pocitam do 18ti let/ si ty pliny dava podle sveho uvazeni a podle frekvence svych"mokrych nehod" a pokud k tomu dospeje a pliny nepotrebuje, tak si je uz nedava. A nebo je ma na sobe, ale jen pro jistotu pri nejakych mimoradnych prilezitostech. Samo si je umi spravne nasadit, pred tim se osetrit kremem a zasypem, mokre namocit na premachnuti, otrit se zinkou a vzit si pliny nove. To uz jsem umel od asi 8mi let, jen jsem se vzdy musel jit ukazat mamce, jestli je mam spravne nasazene pak jsem mohl jit spat. Takze ta debata o plenkove discipline nevadi ani tak tem detem, ale predevsim tem precitlivelym diskutujicim.

Návštěvník (St, 26. 12. 2018 - 11:12)

Tak někdy jde o to, že někteří rodiče dávají pleny jako trest za něco, co s nimi logicky vlastně vůbec nesouvicí. Jinými slovy - prostředek trestu. Ano, trest má být takový, aby zabral, ale měla by mu předcházet jasná hrozba, aby dítě mělo šanci se polepšit po dobrém. V tomto případě si může uvědomit (a nejspíše i uvědomí), že když nyní musí pouze nosti plíny, tak příště už může trest zpřísnit.

M (Út, 25. 12. 2018 - 23:12)

M jako psychopat.Pod jmenem M byvalej Plenkar,Miki v plenkach,Miki ......

pavel (St, 26. 12. 2018 - 10:12)

Proč psychopat? Já si pleny nasazuju každý den , a dělám do nich obě potřeby a jako psychopat si nepřipadám , dělám to už víc jak 3 měsíce a je to docela fajn.

Honzík 10 (Po, 29. 10. 2018 - 12:10)

Tak jsem včera byl přebalem asi tak 6x soused od vedle si objednat plenky on trpí inkotenoci hlavně v noci a používá pleny on měl objednanou velikost L ale přišla mu velikost M které jsou mu malé tak jsem to zdědil já jsou určeny pouze na noc ale já je mám i přes den a včera na večer jsem udělal i velkou potřebu do pleny sotva mne plena držela mezi nohama prostě to vylitlo samo ven a rovnou do pleny a tak jsem dostal po koupeli hezky čistou plenecku a bylo.chvili jsem protestovat že plinky už nechci přes den jenom na noční spaní ale protest byl zbytečný přes tu plenku jsem dostal ještě dvě latkovky kdyby náhodou protékala mimo

Honzík 10 (Ne, 28. 10. 2018 - 08:10)

Vždy večer dostanu pleny na spaní ale ráno jsou vždy suché tak jí mám tak dlouho dokud se mne chce čůrat i kadit ale pak stejně automaticky dostanu čisté plenkové kalhotky jsou to plenky na noc ale mám je i přes den takže nonstop jsem v plenkách ale zároveň i v punčochácich a buďto mám kamaše nebo speciální tepláky které jsou určeny pro ty kdo nosí plenky ale většinou mám jen punčocháče bavlněné dětské pak je snadné přebalování.

Pravy Miki v p… (Pá, 19. 10. 2018 - 14:10)

Včera jsem dostal plenku a...Ahoj Honziku. Taky mam na sobe trochu propocene latkovky, igelitovou plinu a gumove kalhotky-natahovacky, co si davam na noc ted jsem si koupil damske silonove puncochace pro baletky. Nejsou nikde zesilen a moc dobre se nosi a daji se hodne vysoko vytahnout a maji jen malinky klinek mezi nohama, ktery se mi libi. Mam pritelkyni, ktera me zabali do tech mych plinek, pohraje si se mnou, pohoni mi ho,osetri me a je to s ni krasne. Tak si to uzivej. Cauhonziku

Honzík 10 (Pá, 19. 10. 2018 - 12:10)

Včera jsem dostal plenku a byla dost mohutná počítám že byla složena snad že pěti plenek takový balík plen jsem ještě neměl mezi nohama a byli ale moc příjemné dobře se mne i spalo mne nevadilo že jsem měl nohy moc od sebe. a přes ně jsem měl jenom už punčocháče bavlněné místo pyžama a ráno jsem se dozvěděl že ta poslední plina byla proto že byla složena tak aby mne mamka jí mohla uvázat na draka a prý mne bude takhle už vázat na furt budu dostávat jen tři látkové pleny a s čtvrtou budu vždy vázán abych prý už nemusel nosit i svrchní kalhotky a na ně i gumové kalhotky je to prý lepší a pomáhá to i na kyčle takto zavazování plenek....ale já si myslím tak pro mimina to je lepší toto vázání ale co nadělám.dva dny jsem spal už bez plenek a včera to asi začlo na novo......A ráno pod kalhoty jsem dostal punčocháče silonové chtěl jsem klasické dětské bavlněné.alw dostal jsem odpověď že taková zima zas není na bavlněné punčocháče že silonky stáčejí a já nosím ještě obuv Prestige mám trochu menší nohu asi číslo 36 a nosim třicet čtyřky mám ty novější v džínové barvě..... tak zatím se už mějte a za chvíli mne končí škola dnes máme krátkou dobu a mamka mne už psala že až přijdu tak už dostanu plenecky se prý už těší na celý vykend a bude mne prý prebalovat ale vždy si plinky dávám sám když mne zrovna nechce vázat na draka.

Pravy Miki v p… (Čt, 11. 10. 2018 - 18:10)

Hele ty Miki v plenkách co...Hele Honziku,ja sam mam inkontinenci-syndrom drazdiveho mocoveho mechyre a pliny si davam denne, ale denne se nepocuravam. A taky delam vse proto, abych se do nich nepokakal, ikdyz tu vsichni tvrdi, jak je to cool, kdyz ze sebe vytlaci hovno do obleceni. Ja se tedy pocuram obcas a hlavne pres den, ale abych se dobre vyspal, tak si nasadim pliny i na noc a spim hlubokym spankem na odpocinuti a nemusim se bat, ze kdybych se nahodou pocural, tak se vlastne nic nestane. Tak si ty svoje pliny taky uzivej.

Pravy Miki v p… (Čt, 11. 10. 2018 - 18:10)

Hele ty Miki v plenkách co...A proc tyrani? Tak je tedy doma nebudou tyrat, deti budou mocit a kalet do postele a holka bude na verejnosti pocurana a nekdy i pokadena? A ty jsi NORMALNI? Noseni plen neni omezeno vekem. Pleny dostava, nebo si je nasazuje ten/ta kdo je potrebuje. A tim to hasne. Nektere dite nepotrebuje pliny v 18ti mesicich a jine je potrebuje jeste v 15ti, nebo i pozdeji. Tak si nech svoje moudra az pujdes kolem Pernikove chaloupky a nech nas na pokoji.

Reklama

Přidat komentář