Reklama

Izrael

Autor diskuse
D

Co znamená Izrael pro dnešní Čechy? Izraelská státnost, kultura, příroda, sport, kuchyně i vojenství. Cestování po této zemi, možnosti pobytu, práce, studia i mezilidských vztahů.

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 18:02)

Já za konflikt židů s palestinci nemůžu, pláčeš na špatném hrobě, jen čtu pozorněji než ty zdroje a o založení státu israel tam je vše , stejně tak o kibutsech a původně tedy apolitickém samosprávném pojetí israele, tedy spíš palestiny.

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 10:02)

Válka všude okolo v Sýrii také jistě není bez zapříčinění Israele.Pokud by vztahy byli jako se Slováky, domluvili by se. Jinak toto je o estrapádě.Podle dochovaných svědectví ji používali nacisté při výsleších a trestání vězňů v koncentračních táborech i severovětnamští vojáci při výslechu zajatých Američanů nebo izraelští vojáci při výslechu Palestinců podezřelých z terorismu (odtud výraz "Palestinské věšení", Palestinian hanging v angličtině).

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 15:02)

Názor ohledně fotek mrtvých dětí v Gaze.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-antisemitismus-je-hanbou-evropy-d8t-/p_zahranici.aspx?c=A140815_201344_p_zahranici_wag

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 10:02)

Veřejně izraelští ministři obvinili Palestince z nového zločinu "sebe-genocidy", Netanjahua, v nevědomém mimikrii nacistické propagandy vůči Židům, obvinili jeho oběti z uspořádání "fotogenických" mrtvol žen a dětí.

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 10:02)

Israel pro mne znamená masakr civilistů v Gaze a komentář jejich prezidenta o fotogenických mrtvolách.

ShabbaTot-Jahoda (St, 30. 1. 2019 - 16:01)

Israel je pokrok,lidství,lidská práva,vzdělání,ostrov inteligence a všestranného pokroku...Israel je demokracie a přátelství pro všechny lidi dobré vůle.Israel je práce která zůrodnila pouštní zem, na úrovni Sahary,Israel je práce,která během jedné generace zbudovala supermoderní supervelmoc vysoce inteligentních lidí na poušti,kde krom kamení,slunečního žáru a pouštní země nebylo NIC.Israel je pokrok a vědecko technický pokrok celého lidstva...Stát Israel obohacuje svým umem a NC za vědu celou planetu ....Stát Israel je zem,kde Žid a Hebrejský národ našel útočiště před lidskou nenávistí,zakomplexovaností,primitivem,antisemitizmem,hloupostí a lidskou zlobou....Stát Israel je útočiště Židů z celého světa před lidským zlem ,ubohostí ...Stát Israel je útočiště hebrejského národa z celého světa před celým světem....Stát Israel je oázou bezpečí pro utiskované,pronásledované,nenáviděné,opovrhované a nenáviděné...Stát Israel je útočiště Hebrejského národa..již nikdo nebude Israeli beztrestně ubližovat,kopat do něj a mít ve svém špatném konání navrch,Stát Israel a idea sijonizmu ,at žije Israel!....At žije Stát Israel!

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 10:02)

Jak to, že na palestincích údajně provádějí "palestinské mučení" tedy vyvěšení za ruce,které je jedno ze středověkých mučení?!

Tak (St, 30. 1. 2019 - 17:01)

si tam tahni, ale rychle, at to stihnes, nez ty pejzatce zlikviduje Iran do mrte! Skoda ze to nejde udelat na celem svete.

ShabbaTot-Jahoda (Čt, 31. 1. 2019 - 00:01)

no...nepůjde...Žid totiž již dávno není žádná bekající ovce která jde dobrovolně na porážku...Lidská zloba ho naučila se bránit a protože Israel je velice schopný národ tvořící maximální hodnoty,stejně tak se umí i bránit ....No...jinak nic ale proti Iranu,¨nikdy jsem tam sic nebyl,ale něco mě říká že iranci,teda ti obyčejní lidé jsou nejspíš docela super a slušní lidé,mám zkušenosti z Maroka s tamnějšíma Arabama,velice slušní a suprový pohodáři a třeba to Maroko a jeho slušnost mě docela příjemně překvapila....to v Egyptě jsem se tak příjemně mezi lidma z ulice necítil ,dá se říci,že ani ti pal. Arabové nejsou zase až tak špatní,teda 8 z 10 ne a na ty 2 si dávat pozor,ale jako turistu v jejich samosprávě ani oni neublíží...ale na Israel jsou všichni tito najedení.....Jejich smůla,Israelci si nedají neb vědí že nesmí prohrát ani jednu válku a to ani jednou,protože prohrát můžou jenom jednou.A navíc za Israel bojuje i živý Bůh a ten si svůj národ ochrání.

Návštěvník (So, 2. 2. 2019 - 19:02)

Nerouhej se, neber si ty Boha do huby.Takoví jsou nejhorší, tak chceš půdu a nebo Boha, vyber si.

D (Čt, 31. 1. 2019 - 14:01)

Poslední tzv. existenční válka, ve které šlo o bytí a nebytí Státu Izrael, byla Válka jomkipurská v říjnu 1973.

Sionistický charakter Státu Izrael je však dlouhodobě neudržitelný, poněvadž sionismus tak, jak se praktikuje oficiální izraelskou politikou, je v podstatě podobnou formou diskriminace, jako byl apartheid v rasistické Jihoafrické republice.

Palestinští Arabové na Západním břehu, ve Východním Jeruzalému i v Gaze musejí dříve nebo později dostat stejná občanská práva, jako dnes mají všichni občané Státu Izrael. Izrael sám potom bude muset být demokraticky přejmenován, a stát se zemí všech obyvatel dnešního Izraele i přilehlých okupovaných arabských území, bez rozdílu etnického púvodu, jazyka či světového názoru.

Samozřejmě, že tento vývoj povede i k afirmativnímu protežování nežidovských obyvatel například ve školství či ve státním sektoru, k dílčím křivdám vůči Židům, i jistému ohrožení jejich bezpečnosti. Přesto je to vývoj, který dlouhodobě nepůjde zvrátit.

Dnešní Jižní Afrika je v mnohém ohledu budoucností Izraele.

ShabbaTot-Jahoda (Pá, 1. 2. 2019 - 07:02)

Israel je jediná demokratická země v oblasti diktátorů,kmenových vůdců a totalitních režimů.Je to ostrůvek západní kultury .Jeho demokracie je až taková,že umožní i Arabské politiky-poslance ve svém parlamentu.Co se týče Palestinců ,tak jejich přínos k obdělávání země byl nanejvýš patrný po té,co jim Israel dobrovolně podstoupil svá území výměnou za mír a jak to dopadlo?...Zdevastovaná země,viz israelské skleníky a pole a žádný mír nikdy nebyl,píšeš,že poslední existenční válka Israele byla v r. 1973 ?...Ale ona nikdy neskončila,Israel ji vede doposavad a ještě něco ti k tomu jihadistickému teroru řeknu,řečeno slovy Golda Meir:Když oni nechtějí tento svět sdílet s náma,nemusíme ho sdílet ani my s nima....Ti se ubrání

D (Pá, 1. 2. 2019 - 09:02)

Nevybavuji si, že by Izrael někdy Palestincům dobrovolně podstoupil nějaká svá území. Nanejvýš se někdy stáhl z nějakého cizího území, které předtím okupoval (jako v případě Gazy). Židé však udržují - a nadále rozšiřují - své militarizované osady a jiné formy své zástavby na Západním břehu nebo ve Východním Jeruzalémě.

Lidství (St, 30. 1. 2019 - 19:01)

v Izraeli? Dnes je tam 70 procent Rusů, kteří se tam dostali podvodem

D (St, 30. 1. 2019 - 21:01)

Doufám, že to myslíš tak, že z ruskojazyčné menšiny v Izraeli je 70 procent podvodníků. Ne že 70 procent obyvatel Izraele jsou Rusi :p

sardanapal* (St, 30. 1. 2019 - 16:01)

Ták je hodný... Tady zůstaň a nezlob !

Reklama

Přidat komentář