Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Touha (So, 26. 1. 2019 - 20:01)

Tony asi přispěli, jen si nejsem jistá, jestli tě ty naše stovky vytrhnou

26.1. (So, 26. 1. 2019 - 19:01)

Nechtěla jsem reagovat první Tomáši,ale normálně se tím můžeš živit. Bohužel jsem teď na pryčně jednoho ze zdejších lágrů a mám Biblí podloženou hlavu,aby se mi dobře usínalo.

Jirka (So, 26. 1. 2019 - 19:01)

Ať ti udělají splátkovy kalendář, žádost písemně, když nemáš tak nemáš, a pokus se tam vyřídit hmotnou nouzi. Hlavně že se nestalo nic závažného, v některých státech USA by člověk ještě vysoudil peníze za to, že se pořezal, že to nebylo nějaké bezpečné sklo atp.

Jirka (So, 26. 1. 2019 - 19:01)

Jó kamaráde já mám taky hovno, jak sem teď dlouho marodil tak mi skoro nic nedali, poněvadž jsem na dohodu a za měsíc mi čeká stěhování do dražšího. A teď jsem zase tři neděle doma protože přestupuju jinam a jsem nemocnej. Ta padesátka co bych ti mohl zaslat je výsměch.

mima (So, 26. 1. 2019 - 08:01)

A pak tady je na Seznamu informace......lidstvu zbýváji dvě minuty do soudného dne..... prezentace atomových vědců.

ππ (Pá, 25. 1. 2019 - 09:01)

Mimo, bůh řekl ploďte se a množte se ještě dřív než stvořil člověka.
Máš to hned na začátku Bible.

mima (Pá, 25. 1. 2019 - 15:01)

Ok, to řekl, ale.....a tady je to o čem jsem psala výše, jak zde můžu psát něco vyššího, když málokdo rozumí " abecedě " :-) .....ano, je to psáno v první kapitole.... Pochopil jsi v jaké podobě byl člověk stvořen v první kapitole? ......" Účinme člověka k našemu obrazu, podle naší podoby! ( dokonce je důraz za větou dány vykřičníkem ) .... čti dál 2 kapitolu 4 verš praví....To je příběh nebe a země, o jejich stvoření...... Tenkrát, když Hospodin Bůh učinil zemi a a nebe ( teď pozorně čti :-) ) na zemi ještě nebylo žádné polní křoví a nerostly žádné polní byliny. Hospodin Bůh na zem ještě nesesilal déšť a nebyl ani člověk, který by obdělával půdu.......o čem tady je znovu řeč? ( tady se vědci nemýlí a mají naprostou pravdu, svět nebyl stvořen během sedmi dnů ani tisíce dnů na to nestačilo, Bůh dále tvoří po sedmi dnech ) formuje člověka z prachu země..... nejdříve učinil člověka v duchovní formě, Bůh je Duch a my jsme byli nejdřív stvoření na jeho podobu. Druhá fáze stvoření je zformování našeho těla z prachu země..... taky si myslíš , že Bůh uplacal člověka z hlíny, tak jak si to myslí většina lidí? Pokud ano, tak to není pravda, naše tělo obsahuje přesně tolik chemických prvků, kolik se nachází v prachu země......no to by pro teď stačilo :-) a aby sis nemyslel - la, že jsem odbočila od plození a množení....tak v duchovním světě všechno vzniká Božím slovem...... Bůh řekl ... ( 1 kapitola 1. Mojžíšové) ....a taky tak Ježíš přichází na svět..... ať se mi stane podle tvého slova......Marie řekla...a tak to mělo být, tak jsme se měli rozmnožovat, kdyby...... ......

ππ (So, 26. 1. 2019 - 19:01)

I stvořil Bůh velryby veliké, a všelikou duši živou, hýbající se, kteroužto v hojnosti vydali vody podle pokolení jejich, a veliké ptactvo křídla mající podle pokolení jeho. A viděl Bůh, že to bylo dobré.
I požehnal jim Bůh, řka: Ploďtež se a množte se a naplňte vody mořské, též ptactvo ať se rozmnožuje na zemi.

Tedy ještě před pádem člověka existoval sex.

mima (Ne, 27. 1. 2019 - 19:01)

Ach jej, tak znovu, ještě jednou :-) teď budu já citovat další verše, snad ti to pomůže k pochopení....... Bůh stvořil člověka ke svému obrazu, k obrazu Božímu stvořil jej: jako muže a ženu ( jeden člověk ) A Bůh jim požehnal. Bůh jim řekl: Ploďte a množte se, naplňte zem.....no a teď mi vysvětlí jak se ten člověk měl rozmnožovat, když ještě neměl partnerku....a přece tam je psáno, aby se rozmnožovali. Tady je ten háček, že všechno mělo svůj čas, byl to proces, nebylo to mávnutí proutkem a byly v moři najednou ryby, ptáci letali po obloze a člověk se začal rozmnožovat..... v první kapitole Bůh tvoří všechno v duchovní formě, až v druhé kapitole tvoří to tělesné...Hospodin Bůh pak z prachu země zformoval člověka a do jeho chřípí vdechl dech života .....Hospodin totiž sfornoval ze země všechnu polní zvěř, všechno nebeské ptactvo.....ale to se už opakují.

ππ (Po, 28. 1. 2019 - 00:01)

Ale bůh to řekl už čtvrtého dne velrybám a ptákům aby se rozmnožovali a to ještě se Adam bohovi houpal v pytlíku :-)

Z té příčiny opustí muž otce svého i matku svou a přídržeti se bude manželky své i budou v jedno tělo.

Jakého otce a matku měl Adam opustit?

mima (Po, 28. 1. 2019 - 10:01)

Jak píše Tony, hloupá to otázka :-) O příběhu stvoření nebe, země s veškerou rozmanitostí nás informuje Mojžíš ve svých knihách a ten do toho příběhu nezahrnul jen minulost, ale taky důsledky, následky a všechno to co vycházelo z tohoto příběhu v jeho době. Příběh je psán úplně v jiné době, dávno po potopě.... takže musíš číst celou Biblí a nejen se soustředit na jednom verši. V celé Bibli musíš hledat odpověď na jeden verš......

ππ (Pá, 1. 2. 2019 - 13:02)

V celé Bibli musíš hledat odpověď na jeden verš......

A co když si jednotlivé texty v Bibli odporují?

mima (Pá, 1. 2. 2019 - 15:02)

Já nevěřím, že si ty texty odporují, pokud by si odporovaly, tak tato kniha Bible, by nebyla Boží Slovo a pak je zbytečně jí číst.... Ne každý porozumí můj dopis manželovi, jen on ví co mu chci sdělit, umí číst mezi řádky. Člověk musí znát autora, být s ním nablízku, aby porozuměl jeho psaní. Byť by to vypadalo pro neoprávněnou osobu, že text si odporuje, blízka osoba, manželka, dítě ví co chtěl autor říct. A tak je to s Bibli....... člověk, který neprožil znovuzrození, nemá Božího Ducha v sobě, nikdy neporozumí Otcovým Slovům, byť by vystudoval teologii, naučil se každý verš nazpaměť.....

ππ (Út, 29. 1. 2019 - 13:01)

Pátá Mojžíšova.
I zemřel tam Mojžíš, služebník Hospodinův, v zemi Moábské, vedlé řeči Hospodinovy.
To on popsal svoji smrt?

mima (Út, 29. 1. 2019 - 14:01)

Ne to byl doslov, jak v každé knize, neb filmu podle skutečné události :)))))).....doslov je v literatuře označení samostatného textu na konci knihy. Který na rozdíl od epilogu, není součástí samotného díla, není to z péra samotného autora.

ππ (St, 30. 1. 2019 - 13:01)

A předmluvu k tomu napsal neznámý egyptský faraon.

Tony (St, 30. 1. 2019 - 14:01)

Milý ππ, tvoje argumentace je velice trapná.

Tony (Po, 28. 1. 2019 - 01:01)

Hloupá to otázka.

Tony (Po, 28. 1. 2019 - 01:01)

Hloupá to otázka.

Tony (Po, 28. 1. 2019 - 01:01)

Hloupá to otázka.

Reklama

Přidat komentář