Reklama

Mandela effect - změněná realita

Autor diskuse
Bosta

Myslím, že většina z vás o Mandela effectu nikdy neslyšela. Ani já jsem o něm dlouho neměl ponětí.

Až donedávna..

Po té, co jsem s ním byl konfrontován, jsem byl několik dní v opravdovém šoku. Popravdě musím přiznat, že je to to nejděsivejší, co mě v životě potkalo.

Podle Wikipedia je Mandela effect pouhé klamání mysli. Kéž bych tomu mohl věřit... Bohužel nemůžu, protože to co si pamatuji, si pamatuji se 100%ní jistotou.

Jde o vraždu JFK. Konkrétně o krátký, autentický filmový záznam jeho vraždy v Dallasu. Tento film jsem viděl v roce 2015, sledoval jsem ho snad stokrát. Zajímal jsem se v té době o konspirační teorii, kde měl být vrahem přímo řidič auta, které vezlo JFK. Přesně si pamatuji, kolik lidí v autě sedělo i to, že film byl černobílý.

Když mi byl, před měsícem, poslán odkaz, který se týkal Mandela effect, byl jsem po krátké době v šoku.

Video, které si pamatuji a opravdu nic mě nepřesvědčí že bych se mohl mýlit, bylo naprosto jiné. 
To, že bylo nyní natočeno na barevný film a snímáno z jiného úhlu, by bylo vlastně to nejmenší... Z čeho jsem však byl v naprostém šoku byl fakt, že na tomto videu jsou další dva lidé v autě s JFK , kteří tam dřív nebyli.

Naštěstí, co jsem se díval na zahraniční weby, si to stejně pamatuje opravdu hodně lidí. Ptal jsem se pamětníků a různých lidí v ČR a většina si pamatuje realitu stejně jako já.

Kolik lidí si v autě s JFK pamatujete vy? 

Nevím, co Mandela effect způsobilo, ale změněno bylo mnohem více věcí než tato. Opravdu doporučuji se na tento fenomén podívat a věnovat mu trochu času... 

Budu rád za vaše komentáře. Díky, Bosta

Touha (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

Pánové, doufám, že toto je Fejková diskuze a že jsem skočila na špek Sardanapalovi nebo D. Za výraz Johny nebo Johnie Walker by byl před třiceti lety v kurzu barmanů bod dolů, a na to vám přísahám. Jo a omluva za překlepy, nedoklepy a stylistické chyby :))

sardanapal* (Ne, 13. 1. 2019 - 13:01)

No věř , že já opravdu nemám čas na to zakládat ňáký " srandafóra" , natož abych se takovéma píčovinama bavil ...

Touha (Ne, 13. 1. 2019 - 17:01)

Však já vím, jen že jsem tě tu zahlédla

D (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

Mně jsi na špek neskočila, Touho. A jsi si jinak jistá, že je Sardanapal nějaký rafinovaný mystifikátor? Mě by to nikdy nenapadlo...

Touha (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

Čau, ne to jsem napsala jen proto, že vy dva jste se tady oba objevili. Možná je Sardanapa mystifikátor, to nevím, ale autorem tohohle není. . Hele to, je strašný, viď. Nejhorší na tom je, že není vyloučeno, že opravdu žijeme v nějakém Matrixu. Blbý je, že si lidé ten Matrix představují jako ten z toho filmu..

Ronaldo (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

Nejak ty tvoje odpovedi nechapu. Takze za jaky vyraz by pred triceti lety nebyl mezi barmany bod dolu? Jak se to piti spravne jmenovalo dle tebe?

Bosta (So, 12. 1. 2019 - 20:01)

Ani se o pochopení nesnaž. Je to troll, který nic o této Whiskey neví, jen si předtím špatně zapamatoval její název a s ním operoval. Pak se to snažil dalším příspěvkem napravit a vyšel z toho tento paskvil, který nedává smysl.

Bosta (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

Abys věděl/a, že to pořád myslím vážně, speciálně pro tebe tento odkaz https://www.reddit.com/r/MandelaEffect/

hruvínek (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

jsi něco jako trojjediná bohyně,že?? :P

Touha (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

A majora Zemana studovat nebudu, čau všem

Touha (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

Někdo sem dal odkaz na diskuzi o anglické vlajce. Na konci diskuze se autor směje: (zhruba)ne jen vás klame paměť a vnímání, žádný Mandela Effect. A souvislost s sv Patricem a vysvětlení proč vlajka tak a ne jinak...taky najdete

Touha (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

Queen refren své písně gradují slovy ...of the World celkem mým uším často a mohutně. Za těch pětatřicet nebo čtyčicetlet co jsem song poprvé slyšela na plážovém lehátku v hotelu v Jakartě se nic nezměnilo, najděte si originály, ne verze originálu a různé covery a úpravy. I na blbém seznamu v akordech najdete: https://pisnicky-akordy.cz/queen/we-are-the-champions

Touha (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

K tomu, co jsem zde zachytila. Ne Johnnnie Walker byl vždy Johnie Walker, i když jednodušší bylo vybavit si z paměti Johny Walker. Navíc, tak dvě hodiny po půlnoci, již jsem se napomínali, že neipijeme Honzu Chodce, ale Jeníka Chodce. Cca čtyřicet let zpátky

Man Della (So, 13. 3. 2021 - 15:03)

Tak jestli si skutečně pamatuješ Johnie Walkera jen s jedním N, potom jsi také zažila Mandela effect. Johnnie Walker byl vždy v této realitě se dvěma N ve jméně Johnnie. Ověř si to.

mandelák (So, 12. 1. 2019 - 19:01)

A víš,že kdyby se "Johnny Walker" vždycky psal "Johnnie Walker"(po Mandela efektu) ,tak by se vlastně nečetl "džony",ale "džoný" (jako Connie) a to je fonetický nesmysl a důkaz,že to byl vždycky "Johnny" před Mandela efektem!!

D (So, 12. 1. 2019 - 20:01)

Angličtina byla vždycky foneticky nesmyslná, a v anglické fonetice (a samozřejmě i pravopisu) bylo zásadně možné všechno. Nejvíc mi to vždycky rvalo žíly při jejich výslovnosti neanglických jmen. Člověk se jich třeba ptá, kde je [chosé] (míněn José z Venezuely), a oni mu nejenže nerozumějí, ale dívají se na něj dokonce i starostlivě. "Vždyť to přece vždycky byl [hozej]! To mu fakt v té vaší divné češtině říkáte [chosé]???"

mandelák (So, 12. 1. 2019 - 20:01)

Ale v televizní reklamě by si určitě nedovolili číst anglicky psanou značku špatně,tím se vracím k této skotské,která bývala svého času v reklamě často...už slyším,jak jí uváděli slovy " Johnnie Walker" čteno "džoný wolkr" ...starej dobrej Johnny po ME prošel jakousi feminizací zřejmě ------- https://www.sheknows.com/baby-names/name/johnnie/

Bosta (So, 12. 1. 2019 - 18:01)

Tak jestli jsi si jistá, že to byl vždy Johnie Walker, budeš také překvapená... https://johnnie-walker.heureka.cz/destilaty/?gclid=Cj0KCQiAvebhBRD5ARIsAIQUmnmSr3SExZjc9Zg9DVAUlnx3m0SkmPifFcwSe3YhfVaqT8ljkFGEbLsaAmdFEALw_wcB ale i tak to dřív býval Johny Walker. Ale to máš fuk, založil jsem toto vlákno pro ty, kteří si pamatují, nebo mají šanci si vzpomenout. Vy, kteří máte nynější realitu za,, vlastní,, nejste důvodem založení vlákna.

Touha (So, 12. 1. 2019 - 17:01)

Děláte si legraci, tady?

Bosta (So, 12. 1. 2019 - 17:01)

Zadej si,, Mandela effect,, do Googlu a uvidíš sám, jestli to je legrace nebo ne.

Reklama

Přidat komentář