Reklama

revmatoidní artritida

Viana (Čt, 29. 8. 2019 - 19:08)

Ahoj Petruš,vzpomínám si na tebe.
Já se mám dobře ,někdy je hůř,ale to ty jako revmatička víš že jsou dny,kdy máme potíže.)))Ptáš se jestli dělám stále v DD ,tak ano dělám a ráda bych to ještě nějakou dobu vydržela.
Taky mi chybí holky z naší diskuze,nevím o nich nic,akorát mám email Jany a občas ji napíši když hlavně potřebuji poradit,nebo jen tak pokecat.Je to suprová holka a velice chytrá.))
Opatruj se a zase napiš,třeba se někdo chytne...pa V.

Petra P. (Čt, 29. 8. 2019 - 18:08)

Ahoj Vianko, uz jsem tu asi před rokem něco málo psala, že tady byla kdysi super diskuze se správnýma ženskýma, kdyby se někdo z té doby ozval, byla bych moc ráda, zejména p.Jana a Stáňa, Martina, moc by mě zajímalo jak na tom nyní jsou zdravotně.....Tu revmatoidní poradnu už mám taky celou prostudovanou, s RA se trápím už asi 4.rok, tak o tom čtu vše možné. Vianko pořád pracuješ v domově s babičkama? Měj se moc hezky, ahoj Petra:-)

Viana (Ne, 28. 7. 2019 - 19:07)

Zdravím vás spolubojovníci s revmou)))
Nějak tato diskuze vázne a je to fakt škoda. Byla tu dříve dobrá parta,ale tak nějak se to tu odmlčelo. Třeba se nám podaří tuto diskuzi oživit.))
U mě co se týče revmy je to střídavě lepší i horší a zrovna se nacházím ve stavu,kdy trpím bolestmi snad všech kloubů. Beru MTX stále už asi 15 let a to 15mg . Občas nasadím Medrol 4 mg,ale pro vedlejší účinky a to takové,že mě bolí zuby ho beru tak jenom třeba týden a zase ho vysadím. Ovšem jím Aulin ( který se nedoporuje k MTX) ale mě nejlíp zabírá jelikož po něm vydržím déle bez bolestí,tak i Ibalgin nebo Meloxicom. Objevila jsem tu na netu dobrou lékařskou poradnu a to na ,,revmatoidní poradna" a tam vám lékaři odpoví na vámi napsaný problém s revm. artritidou. Taky jsem si ji pročetla a fakt dobrý...)))
Mějte se a hodně bezbolestných dní vám přeji. V.

Adéla (Po, 27. 5. 2019 - 17:05)

Dobrý den,
zkoušel jste někdo na artritidu léčbu pomocí 3D pulzní terapie? Četla jsem o tom a zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost!
Moc děkuji

Salma (Ne, 14. 4. 2019 - 21:04)

Ahooj, chci se zeptat jake jste meli hodnoty RF pri diagnoze?
Myslim Rf IgG, IgM a IgA

Ja cekam na revma termin :-(

Zatim mam odbery a jeden z RF nad 100

Ach ach

Vlasta Meslová (Po, 8. 4. 2019 - 16:04)

Dobrý den,
až teď po zhlédnutí videa "je mi fajn" už mám po druhé pocit, že o zdravotním problému RA ví málo
občanů a nejen občanů! Chtěla bych vidět, jak někdo s touto nemocí po ránu zvládá cviky, které radí z jednom videí paní, která radí, jak to máte procvičovat. Měla jsem o víkendu velké revmatické bolesti celého těla. No byla jsem ráda, že vůbec žiji. Takže,.....Není to vůbec snadné s RA si poradit v akutním stavu. Mam ji 5 let a nikomu nepřeji bolesti, které přicházejí a cvičit?.....
Jsem ráda,že ležím. Tak se mějte.

niki (Út, 15. 1. 2019 - 16:01)

dobré při RA a obecně při autoimunitních nemocech je doplnit výživu přípravkem Laminine, je to přírodní doplněk stravy, je klinicky testovaný, funguje na principu regenerace buněk, v Čechách je to novinka, víc info na : [email protected]

Dana (Čt, 15. 11. 2018 - 20:11)

Je mi 35, zatím mám jen ten Medrol a uvidi se, pak asi MTX. Beru už týden a zlepšení nepozoruju. Plánovali jsme druhé dítě, bohužel musím těhotenství doložit, jestli vůbec ještě nějaké bude. Když mě už teď bolí všechny klouby a medrol nezabírá, nevím, jestli je i špatná prognóza do budoucna, nebo se to může uklidnit po mtx.

Jana (Čt, 15. 11. 2018 - 16:11)

Dano,jak ten medrol máš užívat? Denně 16 mg?
Já mám užívat 4mg a už z toho mám taky bobky. Ale zase hned zabere,to mám vyzkoušené. Četla jsem na poradně,že je to lepší,než se mu úplně vyhýbat. Nadělá to daleko více škody. Pak napiš co ještě krom toho bereš, a kolik je ti roků a jak dlouho se léčíš.

Dana (Út, 13. 11. 2018 - 19:11)

Dobrý den, přidala jsem se dnes k vám s touhle diagnózou. Mám začít užívat Medrol 16 mg. Zapomněla jsem se doktora zeptat - za jak dlouho by měl začít pusobit? Jsou to dny nebo spíš týdny? Mám dost velké bolesti v podstatě všech kloubů, ale jen mírné zvýšenou sed. a crp.

P. (Po, 5. 11. 2018 - 17:11)

Ahoj Olduro, jak se cítíš

Oldura (So, 12. 1. 2019 - 17:01)

Ahoj,tak nějaké novinky ze světa bolesti....No jedu na nějaké dietě,mám dost vitamínů a přípravků,ve směs protizánětlivých....Glukosaminsulfát a chondroitinsulfát jsou výborné věci,můžu dát odkaz na čistou váženou podobu a nééé pžedražené léky s malým podílem látky...No na druhé revmatologii mi neřekla doktorka,že bych měl revma ,jen že mám nějaké zvýšené hladiny a zatím mám msm organickou síru a léky na bolest,které nejím,protože je mi po nich dost zle.Ruku jsem o hodně zlepšil teda ,ale ted se mi to usadilo na noze na kloubu vedle palce a to je ted problém který řeším.Kontrola příští týden,ale zatím mi kortikoidy nikdo nedává hned,tak fakt nevím co mi vlastně je ....

no (Út, 15. 1. 2019 - 17:01)

Oldura, jsi hodně ctižádostivý? Potřebuješ všechno stíhat, nad vším vítězit? Nemoc zatím jako varování, abys zvolnil, zastavil se, trošku se zamyslel nad životem, jestli je tvoje tempo smysluplné. Tyhle autoimunitní nemoci jsou většinou o tom, že jdeme proti sobě, takže se náš obranný systém "naštve" a jakoby potvrdí - když jdeš proti sobě, tak já taky, ať máš radost. A šup, jsou tu např. záněty kloubů ( imunita najednou nechrání před nákazou zvenčí, ale sama vytváří záněty ), které donutí zastavit. Jinak bychom to neudělali. Takže prapůvod je v naší psychice, kam se ženeme, jak moc jsme zatvrzelí, proč děláme věci na úkor svých sil a proti svému zaměření. Tohle je úvaha pro dospělé pacienty, u dětí je to trošku jinak.

Sára (St, 24. 10. 2018 - 19:10)

Onduro,koukám jaké máš znalosti,fakt dobrý.Máš to nastudované.Ale to je jenom dobře. Zajímáš se o tu nemoc,abys nemusel zbytečně brát nějaké léky,to fakt schvaluji.Není co dodat,máš ve všem pravdu.ahaele a ty nemáš jiné problémy jako,ztuhlost nebo bolesti kloubů,nebo otoky? Pokud ne,tak si fakt jiného revmatologa najdi a spolu to proberte.

Oldura (St, 24. 10. 2018 - 17:10)

Tak to fakt nevím jsem z...Sára:S tím právě moc nesouhlasím viz:Co výsledky testů znamenají?Přítomnost každé z těchto zkoušek může znamenat, že RA je přítomna. Nicméně séropozitivita u RF je pouze jedním kritériem z několika, které činí diagnózu RA pravděpodobnou. Jsou-li přítomny další kritéria pro diagnózu pak séropozitivita je dalším faktorem pro potvrzení artritidy. Pozitivní anti-CCP test je o něco obsáhlejší, než je pozitivní RF test pro diagnostiku. Máte pozitivní revmatoidní faktor nebo anti-CCP , musíte mít RA?Pozitivní RF nebo anti-CCP test neznamená, že máte RA. Mezi další potíže musí patřit bolesti a otoky kloubů, ranní ztuhlost kloubů po dobu delší než 45 minut, poškození znatelné z rentgenových snímků a další jako např. revmatické uzlíky. Jiné krevní testy běžně používané při diagnóze zahrnují ESR a CRP, který měří množství zánětu v těle.Můžou mi tyto testy říct, jak těžký průběh bude mít moje artritida?Zpravidla u pacientů, kteří jsou séropozitivní na RF a / nebo anti-CCP je větší pravděpodobnost, že budou mít závažnější RA, ale ani jeden z těchto testů neumí přesně předpovědět budoucí průběh onemocnění u jednotlivých pacientů.Další vyšetřovací metody k určení onemocnění:- fyzikální vyšetření - pohmat, pohled, poslech, poklep- odběry biologického materiálu, CRP, sedimentace, krevní obraz, imunologické, serologické vyšetření krve, RTG, CT, NMR Mimořádně důležité je onemocnění brzy rozpoznat, aby bylo možno s revmatoidní artritidou úspěšně bojovat. V počátečním stádiu se může stát, že příznaky nejsou jednoznačné. Proto lékaři provádějí celou řadu rutinních vyšetření. Nejčastěji se zjistí RA z krevního rozboru, ale i to je někdy nejednoznačné. Nejlepší je navštívit revmatologa v krajsném městě, který má více zkušeností a možností.

ano (St, 24. 10. 2018 - 16:10)

jestli máš bolesti, tak se musíš léčit, jestli ne, nechej to tak.

Onduro (St, 24. 10. 2018 - 15:10)

Tak to fakt nevím jsem z Moravy,ale myslím si,že na to aby se ti zobrazily změny v kloubech je ještě brzy.Nemoc ještě nenapáchala na kostech nic až tak pozitivního. Na toto ti MMG (magnet.renoz.) nic neukáže a nikdo ti ji hlavně neudělá.Ovšem pokud je to v krvi nemáš co řešit s jiným revmatologem. Nic jiného ti neřekne. Hlavní jsou výsledky krve a ty je máš pozitivní.Změny na kloubech se vyskytnou později.Pokud budeš poctivý pacient,tak se to trochu oddálí,hlavně se musíš léčit.To je základ,nic jiného ti nepomůže.Sára

Oldura (St, 24. 10. 2018 - 14:10)

Zdravím všechny opět...Nevíte prosím o nějakém dobrém revmatologovi v Brně?Rád bych si diagnozu potvrdil či vyvrátil...Nebo například šel i na ultrazvuk či magnetickou rezonanci...Na RTG nic není a krev mám pozitivní,tak bych rád ještě jedno vyšetření někde jinde,než bych podstoupil léčbu..Děkuji moc.

Pozor (Út, 23. 10. 2018 - 19:10)

Co vlastně chcete čistit? Všechno, co je v těle, ve střevách, tam má být. Všechny ty hleny, soply, stolice, atd...Tak fungujeme, bakterie jsou prospěšné a střevo je centrum imunity. Hladovka- ale klidně jeden den za měsíc, ale proč? je to nelogický nesmysl. Hippokrates neměl nic jiného po ruce na vyžrané lidi než toto.

A.S. (Po, 22. 10. 2018 - 19:10)

Uvědomte si, že při hladovce se pije jen voda nebo čaj.Naše tělo je asi ze 70% tvořeno vodou. Voda tedy nemůže mít žádný negativní vliv. Ředíme si tedy krev a ta nám vyplavuje to, co v těle být nemá, např. kyselinu močovou a když si necháte udělat krevní testy, ty vám to prokáží. Já jsem si testy nechal dělat před, v průběhu a po skončení. Voda vám jinak nevyplaví nic, co tělo potřebuje. Aby tělo fungovalo , musí se čistit, nejen celý život zanášet nevhodnou stravou. U nás se lidé straší půstem. Půsty prováděli představitelé všech náboženství, včetně Ježíše. Hippokrates byl velkým propagátorem půstů. Jsou to tisícileté zkušenosti lidstva. Je třeba si přečíst jak půsty provádět, knih je mnoho. Pokud se dělá chyba v ukončení, může to způsobit velké problémy jako u Pomeje. Přechod na stravu musí být jako u mimina , několik dní jen šťávičky, kašičky. Nelze se normálně najíst.

Reklama

Přidat komentář