Reklama

Škola- šikana

Luboš (Pá, 27. 5. 2022 - 20:05)

U nás ve škole byl šikanovaný žák trestán učiteli stejně, někdy ještě víc než žáci kteří ho šikanovali. Jmenoval se Petr a byl pomalý, neprůbojný, nespolečenský. Občas se do něj pustili a mlátili ho ve třídě, na záchodě, na chodbě a když byli přistiženi některým z učitelů, žádný učitel neřešil kdo začal nebo kdo se jen bránil a poznámku nebo třídní důtku dostali všichni včetně šikanovaného žáka. Toho považovali učitelé za největšího raubíře a nejvíce zlobivého žáka, protože když ho někde spolužáci mlátili a šikanovali a přicházel někdo z učitelů, tak utekli, ale šikanovaný žák zůstal všude poslední kvůli jeho pomalosti a neobratnosti, a učitelé viděli že je ve všech šarvátkách a pranicích a dostával nejvíc poznámek za to že se ve škole pere a vyrušuje...

Alex (Čt, 19. 5. 2022 - 19:05)

Tak mě spolužáci ve škole šikanují. Na začátku osmé třídy v září mě dali přes poutko na kalhotách můj zámek na kolo a přicvakli ho k židličce a klíče si nechali a já musel sedět na židličce po škole. Pak sem zubama poutko překousal a šel domů. A když se to opakovalo tak sem si raději poutka odstřihnul ze všech kalhot. A jelikož jsem na nich nosil pásek tak mi kalhoty padaly. Rodiče se na mě zlobili že ničím kalhoty a musel sem na nich začít nosit kšandy a spolužáci mě zezadu za kšandy tahají a smějou se mě.

Petr (Ne, 20. 1. 2019 - 16:01)

V internatnich skolach pro cizince v byvalych britskych koloniich je sikana tradici a soucast zivota. Zaci nizsich rocniku napriklad slouzi zakum rocniku vyssich a ti nad nimi maji skoro neomezenou moc, vcetne je telesne trestat, coz nekteri pekne zneuzivaji. Kdyz pak zaci nizsich rocniku postoupi, delaji totez tem mladsim. Je to sice casto krute a stresove, ale pripravi to cloveka na zivot.

metrklíč (So, 12. 1. 2019 - 03:01)

Ona taková šikana může u slabšího šikanovaného jedince probudit touhu po pomstě. U nás ve škole jeden frajer šikanoval jednoho žáka, často ho bil pěstmi, ponižoval slovně, bral mu z penálu tužky atd. Po nějakém čase pak ten tyran dost často ve škole chyběl, protože býval nemocný, nejčastěji střevní potíže. Někdo ze spolužáků mi říkal, že šikanovaný hoch prý jednou dával tomu tyranovi, co ho trápil, při svačině v nestřeženém okamžiku něco do housky se sýrem, co tam nanesl prstem a nenápadně to pak zaplácl tím sýrem. Prej to byl kousek stolice, čili hovno, co mu tam máznul, ale jen nepatrný mazanec, aby to ten tyran nepoznal. A on to pak snědl. Pětkrát po sobě byl ten tyran po sobě po dobu tří měsíců nemocný. Takže bacha všem tyranům, kteří šikanují slabší spolužáky. Nikdy nevíte, co za šílenost se pak z touhy mstít se v slabém jedinci probudí.

Tom... (Ne, 20. 1. 2019 - 15:01)

No, zajímavá pomsta, jenom si nejsem jistý, že by taková trocha ho... mohla udělat dlouhodobé potíže.

Jitka (Pá, 11. 1. 2019 - 11:01)

Bohužel dnes se objevuje i šikana učitelů - viz. https://www.lidovky.cz/noviny/deti-sikanuji-ucitele-ve-tretine-zakladnich-skol-vetsinou-pokrikovanim-a-nadavkami.A190106_215701_ln_noviny_ele

Péťa (So, 28. 1. 2017 - 18:01)

Když mi bylo deset let, což už je více než 40 let, tak mě cestou domů ze školy ztýrali tři asi o rok starší kluci. Obstoupili mě a zatlačili mě do úzké, prázdné uličky. Tam mi pak řekli, abych se zul, že půjdu domů bos. Nezbylo mi, než poslechnout. A tak jsem se sehnul a začal si rozvazovat tkaničky a zouvat si polobotky. Když byly boty dole, tak museli dolů i podkolenky …Za chvíli jsem stál úplně bos na chodníku., na holých chodidlech. No a oni mi řekli, že než půjdu, tak dostanu pořádně zabrat. Vrhli se na mě a strhli mě na zem. Zbili mě, až jsem plakal. Pěstmi mě bili do obličeje. Obnažli mi celé bříško a dostával jsem rány pěstí na holou kůži. Měl jsem pak na břiše a podbřišku modřiny... Potom mi rozepli kalhoty a vytáhli mi nahého pindíka. Stáhli mi dolů kůžičku a drbali mě nechty na holém žaludu, na spodní straně. Kůžičkou mi při tom pohybovali nahoru a dolů. Za chvíli byl žalud zrudlý a naběhlý. Takhle mě trápili asi dvacet minut. Pak mi vystříklo trochu takové vody a ulevilo se mi, zbavil jsem se mučivé ho napětí. Ale moji trapiči mi nedali pokoj. Vytáhli kapesní nůž, popadli mě za bosý nohy a nařízli mi holou kůži na obou chodidlech. Na patách a pod prsty, ne hluboko, ale do krve to bylo. Pak jsem musel vstát, strčit podkolenky do bot a bos šlapat domů. Šli kus za mnou, abych se neobul. Bosý nohy mě studily, píchali mě kamínky a ty řezy nožem mě hodně pálili. Doťapkal jsem k baráku a odemkl si, ti kluci pak zdrhli…

já jsem (Út, 16. 2. 2016 - 09:02)

Když jsi tak chytrý a...vždy měla autoritu a to už i jako mladá holka, kdy učni nebyli o moc mladší než já. A také záleží jak se chováš a to nejen ve šk. zařízení, ale i v soukr. životě. Můžeš kázat studentům jak se mají chovat, ale když se pak v osobním životě chováš nevhodně, nebudu rozepisovat, to snad každý ví, a myslíš si, že mimo školu je to jedno, tak se mýlíš.

Jó jo (Út, 16. 2. 2016 - 09:02)

A stejně vědí hovno...

nekecej (Po, 15. 2. 2016 - 20:02)

Když jsi tak chytrý a umíš to hovno, co ona, tak se seber a postav se před tabuli, hňupe. Garantuji, že to nevydržíš ani jeden den, i kdybys měl svatou třídu.

Jó jo (Po, 15. 2. 2016 - 19:02)

Muselo by to jít od...Taky ony učí. Ale co učí? Když hovno umí...

učitel taky býv (Po, 15. 2. 2016 - 17:02)

Muselo by to jít od učitelů a ti jak tady bylo řečeno nejsou jednotní, jsou to pokroucení patolízalové a vlezdoprdelky ředitelům a ředitelkám.Ti inženýři na průmyslovkách by se jinak těžko uživili a ty psychicky labilní ženy, ty jsou rády, že jen učí.

Z tisku (Po, 15. 2. 2016 - 11:02)

Podle zástupkyně ředitele Kubíkové se policie zabývá šikanou na základě videozáznamů, které se k vedení školy ale nedostaly. Informace o šikaně škola však měla, a to od poloviny ledna. Žáci jí pak poskytli videozáznamy zachycující "nepřípustné jednání jiných žáků". Vedení to prošetřilo a viníky podmíněně vyloučilo ze školy a udělilo jim trojku z chování.

"Videozáznamy, které mělo vedení školy k dispozici, nezachycovaly žádné jednání, které by mělo vést k předání informací policejním orgánům, podání trestního oznámení apod.," uvedla Kubíková. Podotkla, že podle videozáznamů, které dostala policie, byly některé projevy šikany ještě horší.

"Dosud jsme z této školy neobdrželi žádnou stížnost na šikanu. Určitě ji navštívíme a zaměříme se na klima školy, atmosféru a podobně," řekl v pátek náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

Vzhledem k zákonům o soudnictví ve věcech mládeže a o ochraně osobních údajů se vedení školy nesmí podle policie k případu vyšetřování šikany vyjadřovat. "Instrukci dodržujeme, a ohrazujeme se proto proti tvrzení médií, že žáky zastrašujeme, aby nikomu nic neříkali," zdůraznila zástupkyně ředitele školy.

Perla (Po, 15. 2. 2016 - 11:02)

Ono se něco začne dít,ale je smutné,že až potom,co se něco stane.

Růžena (Po, 15. 2. 2016 - 11:02)

Nutná spolupráce většiny učitelů, což se neděje. Učila jsem na stř. š. Učitelé jsou pokrytci, nic nepřiznají, dělají na poradách, že oni to mají pod kontrolou, přitom v hodinách je binec. A co je horší, jdou to kantoři-chlapi. Odešla jsem znechucená,jak ze studentů, tak z kolegů.

Perla (Po, 15. 2. 2016 - 10:02)

Já se přiznám,že mám děti ráda,ale tu trpělivost s velkýma grázlama bych opravdu neměla.Se svojí povahou se přiznám,že by ze mě asi ani respekt neměly.Na to je opravdu potřeba přísnost.Každý to hold dělat nemůže.

učitel (Po, 15. 2. 2016 - 10:02)

A co teda dneska může...Těžká otázka, vážně.
Osobně jsem zastáncem myšlenky, že důslednost je matka všeho. Myšleno samozřejmě trochu nadneseně.

Předně bych si s každým z nich (postupně) za přítomnosti dalšího učitele nebo učitelky (= skrytá manipulace, tedy 2 proti jednomu) promluvil, kde bych mu jasně řekl, co ano a co ne. A nastínil, co postupně budu podnikat dále. Když udělá to, bude to, atd. Zkušenost mám z praxe, že takové dlouhodobé otravování je neskutečně štve.
A potom to dodržovat, tedy zápisy do třídní knihy jako podklad pro klasifikaci, chození do ředitelny, rodiče do školy. Samozřejmě nutná!! spolupráce dalších učitelů.

Jenže tohle platí, pokud se nejedná o narušenou osobnost a asociální rodinu. Ale z mé zkušenosti na střední škole, i takový výlupek často z té školy raději odejde na jinou, kde očekává slabší soupeře.

Lída (Po, 15. 2. 2016 - 09:02)

Faktem asi je, že paní...A co teda dneska může učitel proti šikaně použít? Co byste dělal vy, mít ve třídě takové grázly?

učitel (Po, 15. 2. 2016 - 09:02)

Faktem asi je, že paní...Doplnění: a to ještě budeme propagovat umístění lehce retardovaných dětí do tříd.

učitel (Po, 15. 2. 2016 - 09:02)

Tak tomu nevěřím. Když si...Faktem asi je, že paní učitelka tuto profesi dělat neměla, respektive měla učit na jiném typu školy, třeba dospělé ap.
Měl jsem takovou kolegyni, nebyla sice šikanována, ale byla psychicky na dně, že studenti se nechtěli vůbec nic naučit. Učila odborné grafické předměty a cizí jazyk. Nakonec se "našla" ve výuce na "Lidušce" a jazyky učí v kurzech pro firmy. Je spokojená a říká, že přístup těch starších lidí k její výuce ji naplňuje.

Co se týká autorativního učitele, tak dnešní "se šlo do ředitelnu, byli předvoláni rodiče, pohrozeno vyhazovem" se nedá použít.
Vyloučení je tak strašně administrativně ztíženo, rodiče, ti se mohou vykašlat na nějaké přijítí do školy a pokud přijdou, tak vám ještě bezelstně řeknou, že oni si s potomkem neví rady.

Reklama

Přidat komentář