Reklama

Mandela effect - změněná realita

Autor diskuse
Bosta

Myslím, že většina z vás o Mandela effectu nikdy neslyšela. Ani já jsem o něm dlouho neměl ponětí.

Až donedávna..

Po té, co jsem s ním byl konfrontován, jsem byl několik dní v opravdovém šoku. Popravdě musím přiznat, že je to to nejděsivejší, co mě v životě potkalo.

Podle Wikipedia je Mandela effect pouhé klamání mysli. Kéž bych tomu mohl věřit... Bohužel nemůžu, protože to co si pamatuji, si pamatuji se 100%ní jistotou.

Jde o vraždu JFK. Konkrétně o krátký, autentický filmový záznam jeho vraždy v Dallasu. Tento film jsem viděl v roce 2015, sledoval jsem ho snad stokrát. Zajímal jsem se v té době o konspirační teorii, kde měl být vrahem přímo řidič auta, které vezlo JFK. Přesně si pamatuji, kolik lidí v autě sedělo i to, že film byl černobílý.

Když mi byl, před měsícem, poslán odkaz, který se týkal Mandela effect, byl jsem po krátké době v šoku.

Video, které si pamatuji a opravdu nic mě nepřesvědčí že bych se mohl mýlit, bylo naprosto jiné. 
To, že bylo nyní natočeno na barevný film a snímáno z jiného úhlu, by bylo vlastně to nejmenší... Z čeho jsem však byl v naprostém šoku byl fakt, že na tomto videu jsou další dva lidé v autě s JFK , kteří tam dřív nebyli.

Naštěstí, co jsem se díval na zahraniční weby, si to stejně pamatuje opravdu hodně lidí. Ptal jsem se pamětníků a různých lidí v ČR a většina si pamatuje realitu stejně jako já.

Kolik lidí si v autě s JFK pamatujete vy? 

Nevím, co Mandela effect způsobilo, ale změněno bylo mnohem více věcí než tato. Opravdu doporučuji se na tento fenomén podívat a věnovat mu trochu času... 

Budu rád za vaše komentáře. Díky, Bosta

sardanapal* (St, 9. 1. 2019 - 20:01)

Jasně , tak si tady šmoulej tu svoji englickó čtvereček a užívej proměny světa v jeho přímce ...

sardanapal* (St, 9. 1. 2019 - 18:01)

Nemohu si pomoci , ale ste banda pitomců ... Ano původně bývalo malováno všech 12 Apoštolů a v tisících podob , co kde a jak který malíř vzal do ruky ... A že je někde ( někdy ) vyobrazena místo Jidáše - zena , to je pouze umělcovou fantazii a náboženským rozpoložením ( prostě do dvanácti raději vmaloval Pannu Marii , v níž věřil , nežli "proradného " Jidáše ...

CERNousek (St, 9. 1. 2019 - 18:01)

je to tvůj názor,ale ty zjevně jsi nepochopil,o čem se tady bavíme ....nikoliv místo Jidáše,ale místo apoštola Jana a ne Pannu Marii,ale Máří Magdalénu,to jen tak na okraj ...my se tady bavíme o změnách po Mandela efektu a o replikách konkrétního obrazu "Poslední večeře" Leonarda da Vinciho,která má nyní dvě podoby .... jedna oficiální po Mandela efektu a druhá reziduální,tzn. že postupně mizí ...otázka je,jak si kdo pamatuje tento obraz

sardanapal* (St, 9. 1. 2019 - 19:01)

, nejspíš seš nejlepší borec archeolog sadomasochista lingvista znalec starých obrazů a děl ..
A který ty změny sou ? Která je ta oficiální ... Ne , hošíci vy ste si tady pouze vymysleli téma , ale já ukrutný a nelítosný - sardanapal* sem vás trubky utlouk ...

sardanapal* (St, 9. 1. 2019 - 18:01)

, vemte tenhle text , mrdněteho doma pod duchny a zkuste ho tam nechat , než obrátíte kopyta ...

Karin (St, 9. 1. 2019 - 10:01)

Možné je všechno.

sardanapal* (Út, 8. 1. 2019 - 20:01)

Mona - Lisa , měla původně vymalováno ochlupení v podpaží ...

CERNousek (Út, 8. 1. 2019 - 18:01)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitruvi%C3%A1nsk%C3%BD_mu%C5%BE#/media/File:Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour.jpg - aktuální podoba slavné kresby Da Vinciho (!!!)

Ronaldo (Út, 8. 1. 2019 - 19:01)

Tak ta kresba se mi taky nezda, i kdyz si bohuzel detaily nepamatuji. Ten oblicej mne prekvapuje. Nebo co bylo dle tebe jinak?

CERNousek (Út, 8. 1. 2019 - 20:01)

Detaily obličeje si až tak nepamatuji,ale chybí mi tady jeden pár paží,podle mojí paměti/vědomí měl ruce navíc ještě v poloze pod středem,takže to vypadalo jako by mával rukama nahoru,dolu

Ronaldo (Út, 8. 1. 2019 - 20:01)

Jo to taky. A tema koncetinama se mi taky neconezdalo, jen jsem nevedel co. A tato zmena mela probehnout v nejakem case nebo tyto effekty vnikaji i nyni?

CERNousek (Út, 8. 1. 2019 - 22:01)

Co jsem já zjistil,tak nejvíc případů Mandela efektu vzniklo v roce 2016 (pravděp. i změna u Vitruviánského muže) ,první se objevily už v roce 2014 a podle všeho se to děje neustále,protože od listopadu 2018 se začínají objevovat změny i v bibli (hlavně Nový zákon). Četl jsem zajímavý článek (v angl.) od jistého kvantového fyzika,který tvrdí,že jsou to vedlejší symptomy pokusů evropské organizace pro jaderný výzkum (CERN).Hledali tzv. "božskou částici" a podařilo se jim údajně narušit náš časoprostor a vytvořit portály do paralelních realit/dimenzí ...to by mohlo vysvětlovat Mandela efekt a různé nevysvětl. fenomény

Ronaldo (St, 9. 1. 2019 - 06:01)

To je opravdu zajimave. A nezmenil se i obraz Posledni vecere pane? Ted je uplne jasne videt, ze vedle Jezise je zena, ale to prece drive nebylo.

CERNousek (St, 9. 1. 2019 - 17:01)

To je taky zajímavý jev a možná nejsi daleko od pravdy,protože co já vím,tak původně po pravici Ježíše neměla sedět Máří Magdaléna,ale apoštol Jan.Po globálním úspěchu bestselleru Dana Browna "Šifra mistra Leonarda" se postupně přijala teze,že MM seděla s Ježíšem u Poslední večeře,protože byla vlastně jeho ženou ...a po Mandela efektu už jsou všechny repliky Da Vinciho právě s Máří Magdalénou. V tom případě ale u Ježíše sedí jen 11 apoštolů a ne 12 a přepisuje to dějiny....Ježíš byl podle toho ženatý muž a ne asketa a popírá to evangelia,tedy část Nového zákona ...to všechno zřejmě souvisí s Mendela efektem a pozměněnou realitou. Na závěr posílám dva linky k porovnání, na replice není patrný,že by po pravici seděla žena ------- https://cs.wikipedia.org/wiki/Posledn%C3%AD_ve%C4%8De%C5%99e_(da_Vinci)#/media/File:%C3%9Altima_Cena_-_Da_Vinci_5.jpg ------ https://pl.aliexpress.com/item/wholesale-oil-painting-good-quality-ART-large-The-Last-Supper-CANVAS-PRINT-painting-religious-jesus-christ/32635253193.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.6504a993fneNHt&isOrigTitle=true

Ronaldo (St, 9. 1. 2019 - 18:01)

Ja si nemuzu pomoc, ale na tom linku, co posilas (jen jeden, ne dva) vidim po pravici Jezise zenu. Rysy zeny, zadne vousy...Ktery link si chtel poslat pro porovnani?

CERNousek (St, 9. 1. 2019 - 18:01)

zkus tenhle link ------- https://www.artsheaven.com/leonardo-da-vinci-the-last-supper.html

mandelák (St, 9. 1. 2019 - 17:01)

Porovnal jsem oba obrázky a vypadá to,že podle originálu na wiki Ježíš Kristus nemá svatozář,je tam jako jeden z apoštolů bez božské aury,což z něj dělá člověka a ne Bohočlověka. Vzpomíná si někdo jestli tam ta aura byla?

Bosta (St, 9. 1. 2019 - 09:01)

Poslední večeře páně je v souvislosti s Mandela effectem zmiňována taky. Ale v jiných souvislostech. Přímo o změnách postav apoštolů jsem ještě nečetl. Bohužel toto dílo si vůbec nepamatuji detailně.

mandelák (Út, 8. 1. 2019 - 17:01)

https://www.ahaonline.cz/galerie/zhave-drby/94489/jaromir-crha-role-bruny-v-majorovi-zemanovi-mu-znicila-zivot?foto=3

sardanapal* (Út, 8. 1. 2019 - 15:01)

"otec , jako by se smál ..."

Reklama

Přidat komentář