Reklama

Mandela effect - změněná realita

Autor diskuse
Bosta

Myslím, že většina z vás o Mandela effectu nikdy neslyšela. Ani já jsem o něm dlouho neměl ponětí.

Až donedávna..

Po té, co jsem s ním byl konfrontován, jsem byl několik dní v opravdovém šoku. Popravdě musím přiznat, že je to to nejděsivejší, co mě v životě potkalo.

Podle Wikipedia je Mandela effect pouhé klamání mysli. Kéž bych tomu mohl věřit... Bohužel nemůžu, protože to co si pamatuji, si pamatuji se 100%ní jistotou.

Jde o vraždu JFK. Konkrétně o krátký, autentický filmový záznam jeho vraždy v Dallasu. Tento film jsem viděl v roce 2015, sledoval jsem ho snad stokrát. Zajímal jsem se v té době o konspirační teorii, kde měl být vrahem přímo řidič auta, které vezlo JFK. Přesně si pamatuji, kolik lidí v autě sedělo i to, že film byl černobílý.

Když mi byl, před měsícem, poslán odkaz, který se týkal Mandela effect, byl jsem po krátké době v šoku.

Video, které si pamatuji a opravdu nic mě nepřesvědčí že bych se mohl mýlit, bylo naprosto jiné. 
To, že bylo nyní natočeno na barevný film a snímáno z jiného úhlu, by bylo vlastně to nejmenší... Z čeho jsem však byl v naprostém šoku byl fakt, že na tomto videu jsou další dva lidé v autě s JFK , kteří tam dřív nebyli.

Naštěstí, co jsem se díval na zahraniční weby, si to stejně pamatuje opravdu hodně lidí. Ptal jsem se pamětníků a různých lidí v ČR a většina si pamatuje realitu stejně jako já.

Kolik lidí si v autě s JFK pamatujete vy? 

Nevím, co Mandela effect způsobilo, ale změněno bylo mnohem více věcí než tato. Opravdu doporučuji se na tento fenomén podívat a věnovat mu trochu času... 

Budu rád za vaše komentáře. Díky, Bosta

Ronaldo (Út, 8. 1. 2019 - 15:01)

Hale v tom useku je cast, kdy muz vypravi ....nejdriv povida o stryci, pak jak stryc odesel, jak si matka sla lehnout, jak se snazil neco delat a pak rika -"otce jsem si nevsimal, jenom vim, ze byl divne tichy, zadumcivy, uzavreny do sebe...." Co kdyz teda ta veta opravdu ve filmu nikdy nezaznela, jen v trochu zmenene podobe kolovala mezi lidmi jako hlaska?

Bosta (Út, 8. 1. 2019 - 15:01)

Tato slova tam dřív nebyla. Věř, že z těchto slov by se nikdy nemohla vyvinout tato kultovní věta. Není to ani foneticky podobné, ani trochu. Důvěřuj své paměti a intuici.

Znáš třeba Hvězdné války?

Jestli ani, možná znáš i další kultovní větu,,Luku, já jsem tvůj otec,, Ani tato věta takto nikdy nezazněla. Přitom sám dabér, James Earl Jones, ji později takto několikrát citoval. Nově je pozměněná. Jen český dabing ji má postaru. Taky zvláštní... Všude jinde už jen pozměněná.

Bosta (Út, 8. 1. 2019 - 13:01)

Tady je celý díl,, Studna,,

Cca od 57 minuty začíná ta část, jak ten muž vzpomíná.
https://youtu.be/FW6JK0_7fSM

Bosta (Út, 8. 1. 2019 - 13:01)

Máš pravdu, bylo tam podivně. Ale teď tam nezůstalo z té hlášky vůbec nic. Pusť si to a sám uvidíš.

Ronaldo (Út, 8. 1. 2019 - 12:01)

http://www.horror.cz/hororove-serialy/clanek_30-pripadu-majora-zemana-studna-1978_1908/ - Tady se píše o 30 případech majora Zemana, o dílu Studna a je tam opravduzmiňována kultovní hláška ve znění " toho dne byl otec podivně neklidný"...ty jsi uváděl poněkud neklidný. Když si tu epizodu dnes dle tebe pustím, tak tam nebude žádná podobná hláška? Nebo si ji jen pamatuješ se slovem poněkud a ve skutečnosti je to podivně?

mandelák (Út, 8. 1. 2019 - 17:01)

https://www.ahaonline.cz/galerie/zhave-drby/94489/jaromir-crha-role-bruny-v-majorovi-zemanovi-mu-znicila-zivot?foto=3

bulvár si to pamatuje zase trošku jinak,jak je vidět z citace pod obr.

já osobně si pamatuju,že hned na začátku vzpomínek vypravěče bývala věta "toho večera se zdál být otec podivně neklidný",tedy se slovem "podivně" a místo slovesa "byl" tam bývalo "se zdál" ...a rozhodně tam nebylo "toho dne",ale "toho večera" ...tak si to pamatuju já

CERNousek (Po, 7. 1. 2019 - 22:01)

https://dribbble.com/shots/3233476-Union-Jack-Mandela-Effected

Ronaldo (Út, 8. 1. 2019 - 08:01)

No ja bych rekl, ze byla symetricka, ale nikdy jsem ji nezkoumal a jak vyslo na uvedenem linku, tak si ji nikdo symerickou nepamatuje. Ten Johnnie Walker mne ale dostal, furt nemuzu uverit, ze by se to tak pred lety, kdyz jsme ji pili, psalo.

mandelák (Út, 8. 1. 2019 - 11:01)

Britskou vlajku jsem už od dětství uměl nakreslit z paměti během několika vteřin,protože byla jednoduchá a symetrická ... červený "irský kříž" byl do ní vsazen úhlopříčně,po Mandela efektu nedává smysl,že se červené pruhy přesunuly ke krajům ....proč změna vlajky (Union Jack),která měla svojí stálou podobu od roku 1801?? ....a proč tu změnu nevidí Britové,když mávají státní vlajkou během jednání o brexitu??

Bosta (Út, 8. 1. 2019 - 08:01)

Tak tě vítám v,, klubu,,. Opravdu je to šílený pocit, že? Proto také už dva měsíce hledám odpověd co se vlastně stalo. Kdybys na něco zajímavého narazil, dej sem odkaz, ano?

mandelák (Po, 7. 1. 2019 - 22:01)

podívejte se na aktuální podobu britské vlajky ("Union Jack"),která je po Mandela efektu jiná,asymetrická ...pamatuje si někdo původní podobu?

Bosta (Po, 7. 1. 2019 - 21:01)

https://youtu.be/BoJenS548Yc

sardanapal* (Po, 7. 1. 2019 - 19:01)

Víš , pokud nebereš v potaz mé "pravdivé" indicie , tak si Magor věříš Bludům ...

Bosta (Po, 7. 1. 2019 - 19:01)

No, ono stačí, když si pamatuješ věci pár let zpět. ME je celkem nový fenomén.
Já jsem video s JFK viděl v březnu 2015 a bylo ještě původní. Změnilo se, podle zahraničních diskusí, cca v polovině roku 2016
Za ty tři roky si ho opravdu pamatuji jasně.

Jak si třeba pamatujete whiskey Walker?

Jako JOHNNIE WALKER, nebo JOHNY WALKER?

I tato whiskey se ted jmenuje jinak než pamatuji já.

Ronaldo (Po, 7. 1. 2019 - 20:01)

Tak Johny Walker jsem pil pred 20 lety. Byl to Johny Walker. To vim zcela presne. Jak je to dnes?

Bosta (Po, 7. 1. 2019 - 21:01)

Dnes a vlastně nikdy jinak JOHNNIE WALKER

Logo VW - tady něco málo důkazů, respektive zbytků z minulé reality

L. (Po, 7. 1. 2019 - 19:01)

Fakt zajímavé. Chápu to. Ale myslím, že je velmi těžké to potvrdit či vyvrátit. Protože k potvrzení toho to člověk musí zažít, jak píšeš. A aby člověk něco takového prožil, tak by musel mít již v mladém věku velmi dobré pozorovací vlastnosti a paměť´ a tyto schopnosti by si musel uchovat po celý život a absoluťně své paměti důvěřovat.

sardanapal* (Po, 7. 1. 2019 - 16:01)

Dalším příkladem je třeba filmová tvorba , nejvíce je to vidět v novodobých pohádkách , kdy se dnes z hrůzy nahánějících čertů , vodníků , čarodějnic
stávají jakési upištěné koktající a polobuzerantské kreatury , kterak v pohádkové tvorbě pana Trošky ... Natočil někdo v posledních letech tak láskyplnou , citově proloženou a přitom akční pohádku - jakou jest : Pyšná Princezna ??!

Ronaldo (Po, 7. 1. 2019 - 17:01)

No ale to píšeš o něčem zcela jiném než Bosta. Pokud to chápu dobře, tak kdyby ta teorie platila třeba na pohádku "Pyšná princezna", tak by prostě dnes nějaké detaily v ní byly jinak než třeba před 40 lety a přitom by to byla stále ta samá nepřetočená verze, která vznikla někdy po válce.

Bosta (Po, 7. 1. 2019 - 17:01)

Ano, přesně tak se to děje.

Reklama

Přidat komentář