Reklama

ZAHRÁDKA ---

Kamila (Ne, 25. 11. 2018 - 11:11)

Titanovou pánev jsem si koupila asi 2 roky zpátky a už bych nechtěla jinou, je trochu dražší, ale opravdu se to vyplatí.

tak (Ne, 25. 11. 2018 - 11:11)

krmítko můžeš udělat i z pánve, ale na ni nějakou stříšku

ale (So, 24. 11. 2018 - 11:11)

ne , tady máme zájem o zahradu

Martina (So, 24. 11. 2018 - 11:11)

Dívala jsem se na tu titanovou pánev, nemáte s ní někdo zkušenosti?

Jana (Pá, 23. 11. 2018 - 11:11)

Podívejte se na eshop Kulina, mají tam krmítka pro ptáky i jiné věci do domácnosti.

22.11. (Čt, 22. 11. 2018 - 12:11)

Ano zahrada má být jako umělecké dílko.

ale (Čt, 22. 11. 2018 - 11:11)

Ať si udělají samy z Petky, budou z toho mít radost, návodů je plno na netu.

Martina (Čt, 22. 11. 2018 - 11:11)

Zdravím, nevíte někdo kde bych mohla koupit pěkné krmítko pro ptáky? Děti ho přád chtějí a já nevím, kde se to kupuje.

Jana (So, 24. 11. 2018 - 18:11)

Dá se koupit úplně všude - v Bauhausu, v Obi, Hornbachu, ale je pravda, že nejlepší je doma vlasnoručně udělané. Já si pamatuji , že jsme vyráběli krmítka ve škole. Úplně jednoduchá z krabičky od sýru. Horní a dolní víčko jsme propojili provázkem. No bylo to takové krmítko na balkon, protože nesmělo zmoknout, ale fungovalo. Jinak mně se líbí vyřezávaná krmítka na stojánku. Ty většinou vídám v pohraničí prodávat docela levně ve vietnamských obchodech. K vyřezání takových krmítek doma už by asi bylo potřeba speciální nářadí.

Bobrik (Pá, 23. 11. 2018 - 18:11)

Děláš si srandu je plno stránek kde si ho můžeš objednat ale lepší je si to z dětmi udělat sám pak je radost dvojnásobna.

kopretina (Út, 4. 10. 2016 - 18:10)

Tak to musí být ráj na...Ano, trávník máme taky posetý sedmikráskami a pampeliškami, je to krása. Ještě bych chtěla zasadit bílý šeřík, a taky by se mi líbil vlašský ořech, prý odpuzuje i klíšťata, ale ten zabere hodně místa.

Na záhoně mám ještě kedlubny, nevím, jestli ještě stihnou úplně vyrůst, pak taky ředkvičky, ty sadím průběžně, poslední sadba byla v polovině září, tak ty by snad ještě mohly, salát ledový a hlávkový, červenou řepu, pórek, mrkev..

S těmi ředkvičkami lusky zkušenost nemám.

Monika (Út, 4. 10. 2016 - 16:10)

Daly by se ještě teď...Já teď sklízím ředkvičky vysazené na jaře, ale nikoliv červené bulvičky, ale lusky se semínky- čerstvé, zelené, nepřezrálé jsou chuťově skvělé - trošku pálivé. A výhodou je, že z jedné rostlinky mám kolem stovky plodů. Ty co zdřevěnatí, vyzkouším nechat na semínka na příští rok? Nemáte s tím někdo taky zkušenost?

Mirka (Út, 4. 10. 2016 - 16:10)

Tak mě osobně by nebavilo...Tak to musí být ráj na zemi! Mne je vždy smutno z těch pozemků, kde je jen sterilní trávník, nějaká instalace kamenů a kolem dokola tůje. Chápu, že lidé, co jsou celý den v práci nemají čas na zahradničení, ale dát místo tůjí jedlé kaře, do trávníku pár ovocných stromů, to moc práce nezabere. A i ten trávník může obsahovat alespôń pár bylinek a kytiček a hned je hezčí - např. sedmikrásky rostou samy, snáší perfektně sešlapávání, kvetou skoro celý rok a dají se též konzumovat na chlebu či v salátech, pročisťují játra. To samé pampelišky, které mají působit i proti rakovině a žlutý trávník na jaře je nádherný. No bohužel jsou vidět tendence, kde i trávník je moc náročný a lidi si pozemek vydláždí.

kopretina (Út, 4. 10. 2016 - 14:10)

Tak mě osobně by nebavilo mít zahradu jen s bazénem a sterilním trávníkem. Mám u domu užitkovo-okrasnou zahradu, ovocné stromy (hrušky, švestky, jablka, lískový ořech, škoda, že letos nebyly třešně, ty jsou jindy krásné, velké, taky jehličnany, smrky, vrby, ovocné keře, rybíz... pak spoustu zeleniny. Ještě teď si pochutnávám na domácím křupavém ledovém salátu. Je radost vidět, jak všechno roste, bez chemie. V obchodě se koupí jenom zelenina a ovoce s koktejlem pesticidů, tak čím více si člověk vypěstuje sám, tím lépe. A pak mám taky růže, pivoňky, sněženky, narcisy, tulipány, byliny, meduňku, mátu, měsíček zahradní a spoustu jiného.. a ježky, krtky, motýly, zpívající ptáky v korunách stromů.. a taky trochu toho sterilního, posekaného trávníku...

Mirka (Út, 4. 10. 2016 - 12:10)

Jé,konečně spřízněná...Ahoj Hanko, to jsem ráda, že taky někdo myslí na to, že na zahradě by měli žít i jiní tvorové než člověk - já taky ráda pozoruji včelky, jak si pochutnávají na neposekaném jetelíčku, oregánů, brzo zjara na náletové vrbě jívě, která roste jak blázen, i když jí každý rok ořežeme a máme z ní podpěry k rostlinám :) Pro motýli máme na zahradě tibetský šeřík a plno planých rostlin - nechávám žít vše, co vítr zavane, jen to trochu usměrńuji a přidávám, to co se mi líbí a z čeho je užitek - hlavně ovocné keře - přece jen není moc času a oceňuji, když je pro děti stále nějaký zob téměř bez práce :)

Mirka (Út, 4. 10. 2016 - 12:10)

Daly by se ještě teď...V pařeništi či skleníku asi ano - vegetační doba je 3 týdny. Na záhoně normálně 4-5 týdnů - tak to nevim, zda by již nezmrzly - mají být již přízemní mrazíky.

brouk (Po, 3. 10. 2016 - 23:10)

Daly by se ještě teď zasadit ředkvičky? Vyrostou?

Bobrik (Pá, 23. 11. 2018 - 18:11)

Dej si je za okno do truhlíku pokud nemáš vyhřívaný skleník.. promiň přehlédl jsem datum.

Hanka (Po, 3. 10. 2016 - 21:10)

Já mám přírodní zahradu...Jé,konečně spřízněná duše,která se nehoní za každou cenu po dokonalé zahradě a trávníku. Mám poměrně velkou zahradu na venkově po babičce. Dříve byla plná záhonků se zeleninou,velké ovocné stromy. Tráva pro králíky ani nestačila. Teď je místo nich všude tráva a záhony tradičních trvalek a bylinek,které se množí samy nekontrolovaně geometrickou řadou. Prostě venkovská zahrada. Jezdím tam jen na víkend a nestíhám tradičně ani polovinu toho,co si naplánuju. A zahrada žije i bez mé pravidelné péče,hodně ptáčků,motýlů, čmeláků,včel,občas krtek a ježek. Teď bohužel i jezevec a kuna,která sklízí třešně a švestky. Žádná chemie. Hodně tradičního ovoce jako rybíz,špendlíky a jabka, vše bio a kyselé a tedy zdravé. A nevadí že je to občas s červíkem.zadarmo.
roste to jako plevel.jediná starost jsou sucho a vedro. Stromy si hýčkám,sázel je můj děda a jsou to staré odrůdy. Teď jsem bohužel zjistila,že hruška chytla rez hrušňovou a mám velký strach,že o ni prijdu.zdravím všechny spřízněné zahradnické duše.

Eva (Po, 3. 10. 2016 - 20:10)

Proč sekačce na trávu?...Ano, souhlas, mě drží zahrada ve formě, je to bezva, sice hodně práce, hlavně květen, červen, ale potom taky bazén, síť mezi stromy, paráda! Ani mi nevadí, že na ni musím dojíždět, přece jen člověk vypadne z paneláku. A ten pocit, co si člověk vypěstoval. Příroda je to nejlepší na světě.

Reklama

Přidat komentář