Reklama

Dlouhodobé pálení močových cest

Pavel (Ne, 28. 7. 2019 - 19:07)

Tak já mám ten samý probléím. Po mírném rozčilení jsem přestal ,dva dny po třítýdenním púobytu na Bulovce, močit. Odvezli mě na urologii na Bulovce, kdejsem vylíčil problém. Bohužel tam byl nějaký nečech, takže místo, aby mně dal nějaké prášky, tak zavedl cévku, dost bolestivě, a dal mně pxytlík na moč, s tím, žze si cévku mám nechat vyndat u svého urologa. Ten pitomec, přečetl si zprávu od toho šmejda a aniž bvy mě nějak vyšetřil, normálně to dělá při každé návštěvě ultrazvukem, tak mně dal ATB a pytlíky. Za týden, t.j. po 10-ti dnech( navíc jsem s tím ještě musel jet k zubařce,),mně+ cévku vyndal. Po dvou dnech jsem začal mít strašné pálení a řezání v močové trubici. Urolog z kliniky z VFN, ktgerý k nám dochází jeden den v týdnu, mně dal další ATB, s tím, že pokud to nepomůže, tak cystoskopii. TGo bylo v pondělí, v pátek jsedm měl hrozné bolesti, byl jsem na uriologické klinice VFN, kde mě ambulatní doktorka vyšetřila ultrazvukem, dala nová ATB a něco na bolesti (algifen a ještě něco). Nezabralo nic. Po dvou týdnech mně cystoskopii udělal s výsledkem, že mám malý defekt na kraji močové trubice, (malou dírku. Na můj dpotaz co s tím, mně bylo řečeno, že tkáň doroste. Bohužel, bolesti neustaly, a náš urolog mně dal další ATB, které nyní beru. Bolesti mám stále,algifen. ani novalgin, mně nezabírá. Udělali mně znovu stěry a vzorek moči, to už jsem před měsícem prodělal s negativním výsledkem, nechápu proč do mně s prominutím serou horem dolem ATB. Nemohl b y m ně někdo poradit co na ty bolesti? Spím po práýškama na spaní tak 4 hod. občas 5, s tím, že jdu v noci min. jednou na WC.

BALKAN (Út, 20. 11. 2018 - 06:11)

paleni mocovih cest pomoze 1STRUZEK CESNJAKA PRED SPANJI 2 TJEDNA,ONE ,,SEX.

Petr Malý (Ne, 30. 9. 2018 - 17:09)

Ja uz to mam tri mesice. Neustale musim na zachod, nekdy i 20 za hodinu. Spanek nemozny. Veskere aktivity jsem pozastavil, jen do prace se tahnu. Motorka stoji, v mori se nemuzu koupat, sportovat (pred tim kazdy den) nejde. Posledni urolog mi konecne dal nadeji ze nasel pricinu, protoze u me 6 antibiotik nezabralo. Zuzena trubice to ma byt. Mam za 2 tydny operaci, tak uvidime. Problem to asi nevyresi, protoze zanet tam jeste bude, ale mozna se to tou pruchodnosti umozni vylecit. Doufam. Protoze pak uz zbyva jen pan bozko.

Káča 56 (Čt, 1. 11. 2018 - 03:11)

Také mám problémy, ale teda to, co máte vy musí být strašné. Napište, jak jste na tom, zda operace pomohla. Držim pěsti.

Petr Malý (Ne, 30. 9. 2018 - 16:09)

Mam to taky. Uz to tu sakra nekdo vylecil? Prece s tim nebudu jeste 60 let zit. Pry moderni Evropa, hovno dokazi vylecit. Jsem nasrany a zoufaly.

Denisa (St, 30. 3. 2016 - 13:03)

Dobrý den,nejsem sice...Mám to samé, vše v pořádku.. Ale pálení a řezání šílené pořád. Uz taky nevim co dal :(

milan (Pá, 12. 2. 2016 - 20:02)

Já jsem naopak "problém" pálení močových cest získal díky cystoskopii. Vlastní zákrok nebolel, protože mi orgán zmrazil nějakým sprayem, ale po odeznění znecitlivění to teda bylo při močení něco. Nejdrříve mi obvoďák naordinoval nějaké ATB určené na tyto problémy, po 14 dnech se dělal test na zánět, kultivace moči a nic. Evidentně tu cystoskopii ten doktor dělal jako prase a trubici včetně prostaty mi pohmoždil. Když jsem měl s manželkou souloža, asi 10 dnů po zákroku, tak jsem měl krev ve spermatu a po odeznění vzrušení, to byla panečku bolest v celém podbřišku.
Celé to trvalo asi 2 měsíce a pak to postupně odeznělo. Já jsem tedy hrozně moc pil, protože jsem si na sobě vyzkoušel, že tehdy to močení bylo nejméně nepříjemné.

Michaela (Pá, 12. 2. 2016 - 19:02)

Dobrý den a pořád bez...Kdyžtak Krivohlava.michaela @email.cz

Michaela (Pá, 12. 2. 2016 - 19:02)

Dobrý den a pořád bez...Jestli jste myslela mě tak můžeme :-)

Béďula (St, 10. 2. 2016 - 10:02)

Dobrý den
Mám stejný...Dobrý den a pořád bez výsledku? mám podobný problém, napíšeme si přes email?

Michaela (Út, 2. 2. 2016 - 16:02)

Dobrý den
Mám stejný problém. Už rok a půl chodím k různým doktorům urologie gynekologie. Už rok a půl mám nepříjemné pálení močových cest. Stěry, cystoskopie, moč, krev všechno v pořádku. Obtěžuje mě to każdý den a je to hrozné i na psychiku. A ani nevím co dál dělat a kam jít.

Lucie (Po, 4. 1. 2016 - 19:01)

Dobrý den,
rád bych se zde...Dobry den Petre, na dlouholeté potíže s močovými cestami mi pomohla až dieta pro celiaky. Zkrátka se úplně vyhnout mouce. Nechtěla jsem tomu ani uvěřit, ale dietu jsem striktně držela rok a potíže jsem měla jen v prvním měsíci po nasazení. Pak mé dlouholeté potíže skutečně zmizely, je to už pět let a ty nadledující čtyři roky jsem dietu občas víkendově porušila. Poslední rok ji z pohodlnosti nedodržuji a ups, už měsíc se opět průběžně trápím, zatím bez antibiotik, pouze s lichořeřišnicí, která mi v akutnějším stavu velice pomáhá, ale neřeší zjevně příčinu. Rovněž doporučuji vynechat co nejvíce cukr a alkohol včetně vína+kávu. Plzeň čas od času neuškodí, i když má lepek. Mějte se fajn a ať Vám je brzy dobře.

sobillka (Čt, 6. 11. 2014 - 16:11)

Mě provázely chronické záněty moč. cest několik let. Vracely se stále, snědla jsem spoustu léků a rozhodilo mi to i trávení. Nakonec vděčím bylinkám za zbavení tohoto problému a pak také trochu změna stravy. Jestli potřebujete napište mi, poradím: [email protected]

Michaela (Po, 28. 7. 2014 - 18:07)

.. Vám je aspoň 30. Mě to...Ano také je mi 13 (2014) a také nevím co s tím je to hrozné ale fakt :'( někdy je to tak šílený že musím jít do sprchy...bože když jsme byli na 13leté prohlídce ani v moči nic nezjistily,sem tam mi pomůže urologickej čaj od značky LEROS (brusinkový).Už dál fakt nwm...:'(

Michaela (Po, 28. 7. 2014 - 18:07)

.. Vám je aspoň 30. Mě to...Ano také je mi 13 (2014) a také nevím co s tím je to hrozné ale fakt :'( někdy je to tak šílený že musím jít do sprchy...bože když jsme byli na 13leté prohlídce ani v moči nic nezjistily,sem tam mi pomůže urologickej čaj od značky LEROS (brusinkový).Už dál fakt nwm...:'(

Hana Kalinonová (St, 7. 5. 2014 - 13:05)

Dobrý večer pane Petře,...Dobrý den,nedá mě to abych nereagovala na vaše potíže,od mladí jsem měla to samé pálení řezání a né jen při močení rozbory byly v pořádku ,pomohla mě paní doktorka Hambálková Štěpánka zjistila mě zanedbaný a chronický zánět močového měchýře co jsem užívala si již nepamatuji docházím k ní dodnes a jsem ji moc vděčná že mě zpříjemnila život ,trpím tež na ledvinové kameny a písek chvála bohu zatím odcházejí samovolně dá se to vydržet ale bylo to vše hrozné a nepříjemné nevím odkud jste,ale bude teli chtít dám vám na ní kontakt posílám mojí meilovou adresu [email protected]

Buggy (Pá, 2. 5. 2014 - 16:05)

Dobrý den,
rád bych se zde...U mužů to souvisí zpravidla se slabým zánětem prostaty, u žen se slabým zánětem ledvinné pánvičky. Laboratorně je to nezjistitelné. Lze doporučit UROVAL MANOSA AKUT obden na noc po několik měsíců

Tereza (Pá, 2. 5. 2014 - 14:05)

.. Vám je aspoň 30. Mě to trápí už od 13 let a ted je mi 15 a nvm co mám dělat dál

MacaM (Ne, 29. 8. 2010 - 01:08)

Dobrý večer pane Petře, ráda Vám pomohu.
Mé rodině pomáhá alternativní medicína, české 100% přírodní bylinné produkty.
Napište mi prosím na [email protected]
Děkuji.

Petr (Čt, 26. 8. 2010 - 11:08)

Dobrý den,
rád bych se zde poradil ohledně problému, který už mě trápí velmi dlouhou dlouhou.
Před cca 8 měsíci jsem začal mít problémy s častým pálením močových cest (nejen moči při močení, ale pocit pálení mám průběžně celé dny). Tehdy jsem si říkal, že mi zřejmě nesedí alkohol (pili jen velmi zřídka, mám operovanou ledvinu, ale pokud se slaví v práci něčí narozeniny, malý přípitek, abych neurazil si obvykle dám. Od té doby už vynechávám i ten malý přípitek.). Bohužel pálení bylo stále i tak. Šel jsem tehdy nejprve k naší obvodní lékařce, která mi v domnění infekce močových cest postupně dala dvoje antibiotika. Bohužel nic nezabralo, jen jsem byl rozkopaný z antibiotik. Poslala mě tedy na URL. Zde jsem podstoupil velice nepříjemné stěry (3 dny jsem pak "čůral" žiletky :-/ ) a čekal cca měsíc na výsledky testů metodou PCR. Mezi čekáním jsem dostal na zmírnění obtíží Prostakan Forte, který beru průběžně dodnes a zákaz koupání (povoleno jen sprchování, což pro mě bylo utrpením, neboť mám sedavé zaměstnání a není nad to si napařit záda ve vaně horké vody :-) )a sportu. Výsledky potvrdily infekci (netuším z čeho, ale podle lékaře je prý možné získat infekci močových cest v podstatě kdekoliv). Lékař nasadil konkrétní antibiotika a po jejich dobrání (bral jsem je asi 10 dní) ještě cca 3 týdny nechal klid, aby vliv antibiotik byl plně potlačen a následně provedl opět stěry (tentokrát už byly žiletky "jen" 1 den). Opět jsem čekal něco přes měsíc (s užíváním jím doporučeného léku Prostakan Forte) a jelikož jsem byl po všech těch antibiotikách dost zničený, koupil jsem si probiotika Acti Lac, díky kterým jsem se brzy začal cítit lépe. Poté jsem šel na výsledky testů a podle daného lékaře již nepotvrdily žádnou další infekci. Prý jsem dle testů zdravý, nicméně i tehdy a stále až dodnes pálení nezmizelo, jen se tehdy zmírnilo. Prý mě zřejmě něco dráždí. Lékař mi dal cca 3 měsíce (opět s doporučením užívat Prostakan Forte) a 30.8. jdu k němu na další kontrolní testy (už teď mě opět děsí ty stěry, ale nedá se nic dělat). Za ty 3 měsíce jsem cca 1,5 - 2 měsíce pálení pociťoval jen velmi mírně, téměř ne (ovšem jen téměř, stále plně nezmizelo). Poté jsem zřejmě maličko prostydl, když jsem ráno čekal v dešti na tramvaj a následně se to opět rozohnilo naplno. Říkal jsem si, že zas zkusím podpořit imunitu a opět jsem si koupil probiotika a po cca 14 dnech se to opět trochu uklidnilo a nyní už to ale pálí zas.
Popravdě už nevím, čím by to mohlo být (zkoušel jsem vynechat čaj, vyhýbám se veřejným záchodům, bazénu a podobně), ovšem mám pocit, že ta infekce, kterou mi lékař léčil, dost možná vůbec nebyla zdrojem toho pálení, neboť mě to nárazově vždy tak 14 dní pálí naplno stejně, jako před těmi cca 8 měsíci. Po zkušenostech už moc nevěřím tomu, že mi to tento lékař vyléčí a je dost nepříjemné se kvůli tomuto problému stále omezovat a říkat si, zda lékař něco nezanedbal a za čas se neobjeví mnohem horší problémy (trochu se obávám, aby mi má ledvina, operovaná v 7 letech, třeba nezačala kolabovat, ale to by předpokládám lékař z testů poznal). Pokud má zde někdo podobnou zkušenost a nejlépe také zkušenost s úspěšnou léčbou, budu velice rád za jakékoliv rady, nápady a podněty, nejlépe případně i od nějakého lékaře.
Děkuji moc.

Reklama

Přidat komentář