Reklama

Brintellix - antidepresiva

tadynka (Ne, 18. 12. 2016 - 23:12)

Zdravím všechny! Pročítala jsem si tuto diskuzi, protože jsem přecházela také na Brintellix a zajímaly mě zkušenosti. Teď jej užívám 3. den Brala jsem před tím Escitil a tak jen čekám, jestli nebudou vedlejší účinky po jeho dokončení. Brintellix se zatím se mnou snáší dobře, ale je pravda, že žádné dřívější antidepresivum mi se žaludkem nic nedělalo, ani závratě a pod., jen ta váha šla spolehlivě nahoru. Nakonec i na depresi přestalo stačit a zkusilo se další. Jsem zvědavá, až se utvoří "hladinka", jestli to na svém stavu poznám. Jsem ráda, když něko napíše, že cítí na své náladě zlepšení. Dodá to naději, ale jsme každý přece jen ve své dušičce jinak zasažený, tak jsou rozdíly. Je dobře, pokud si svoje výsledky léčení tady sdělíme. I když někdy to nejde, když začne působit ten balvan deprese. Tak ať je nám líp..

Milka (So, 17. 12. 2016 - 14:12)

Brintellix beru pár dní a zatím se mi z něho chce zvracet, jsem omámená a ospalá, tak nevim, jestli mam dal pokračovat v medikaci. Předtím jsem brala sertralin a tohle mi nedělal.

Jarka (Po, 12. 12. 2016 - 19:12)

Jindro,nevím jestli je tohle...Ahoj Luboši,a nechceš zkusit ten Argofan,patří mez SRNI,a mě neskutečně pomohl.Moc bych si přála,aby jsi už konečně našel lék,který by Ti zabral.Tak pa a dej vědět jak Ti je.A co Miluška,už se dlouho neozvala,snad je v pořádku.

Luboš2 (Po, 12. 12. 2016 - 18:12)

zdravím... po letech...Jindro,nevím jestli je tohle normální,tohle bych konzultoval hned s doktorem,aby jsi si neublížil,nemyslím poškození mozku,ale určitě dostávají zabrat i jiné orgány,zítra jdu k doktorovi,ale o Brintellix si říkat nebudu,většině z vás je blbě.

Jindra (Po, 12. 12. 2016 - 11:12)

zdravím... po letech přemlouvání sam sebe jsem navštivil lékařskou pomoc a dostal jsem Brintellix... prý to bude občas připomínat stav jako po kocovině... prvních 5 dní to bylo v pohodě... nic,ale od těch dob mám tak pulhodiny po aplikaci pocit že jsem vypil 3 litry "tvrdého" alkoholu..a je mi hrozně blbě... trvá to asi tak hodinu až dvě... někdy to ustojím a někdy to prostě neustojím:( je tohle normální? k doktorovi idu za týden..ale chtěl jsem slyšet nějakou podobnou zkušenost..děkuju moc

Naďa (Út, 6. 12. 2016 - 17:12)

Naďka určite ti pomôže,...Ďaduš,co bylo to první pozitivní co jsi ucítila?Já mu věřím,jen je mi nějak psych.hůř.

Daduša (Po, 5. 12. 2016 - 12:12)

´Daduša. Díky za...Naďka určite ti pomôže, hlavne musíš byť trpezlivá a nevzdať to sním, mne to trvalo tak 5-6 tyzdnov kým som zaznamenala zmenu. Držím ti palce a hlavne musíš k nmu pritupovať pozitívne a veriť mu. Na vianoce ti uz bude veselsie ?

Luboš2 (Ne, 4. 12. 2016 - 18:12)

Ahoj,tak nevím jestli se mám zmínit psychiatrovi o Brintellixu,jak to pročítám,někomu pomohl,někomu ne a já bych tak chtěl,aby se něco změnilo,já ty deprese tak nesnáším,tak se mějte.

Naďa (Ne, 4. 12. 2016 - 15:12)

Brintellix je vyborny, tiez...´Daduša. Díky za příspěvek,je povzbudivý.Já jsem v takovém stavu,že na sobě nepoznám únavu,radost a mám jen velké těl.slabosti,a strach jestli bude líp a začnu na to špatné zapomínat.Snad mi na to Brintellix pomůže,mám jej teprv od pátku.

Daduša (Ne, 4. 12. 2016 - 14:12)

Marie ty jsi presla na...Brintellix je vyborny, tiez som prechadzala z Escitalopramu, prechod bol bez problemov. Len mi je po užití Brintellixu ťažšie chvíľu od žalúdka, ale nie vždy. Zistila som že leik treba užiť a potom sa najesť, ale nie vždy to čo zjem na Brintellix sadne. Inak ako písala Márie, dokáže podržať, hneď sa nerozplačem a tiež sa trošku zlepšila pamäť. Menej mi v hlave víria zbytočné myšlienky. Tiež užívam k nemu Tritticco, sem tam podla potreby Lexaurin, ale ten ozaj uz po nastavení na Brintellix málo. Užívam ho uz pol roka a ako som uviedla je ozaj velmi dobrý.

Naďa (Pá, 2. 12. 2016 - 12:12)

Lidičky prosím,jaké berete léky k Brintellixu?Mě dokrorka vysadila Cipralex 20 po 7letém užívání.Teď mám Brintellix10,Trittico 75,Kvetiapin 50.Na přechodnou dobu si můžu dát Rivotril.Myslíte,že mi časem bude psych.i fyz.lépe?Zabírá to i na hnusné myšlenky?

Linux (Pá, 2. 12. 2016 - 12:12)

Marie ty jsi presla na Brintellix z Cipralexu? Muzes prosimte trochu rozepsat jak to probihalo? Ja jsem ted neco malo pres mesic na cipr., uzkosti temer zmizely ale nezadouci ucinky me ubijeji, tlaky v hlave, u srdce, nic me nebavi...atd

Naďa (Čt, 1. 12. 2016 - 11:12)

Brintellix beru 5 měsícem,...Marie,jaké k tomu ještě bereš léky?Já mám Brintellix brát od zítřka.

Marie (Čt, 1. 12. 2016 - 10:12)

Brintellix beru 5 měsícem, mnohem větší zlepšení, více vtažení do reality, není sexuální stránka, vše funguje:-)při vypjatých chvílích podrží, ne jako Cippralex,dávám věty dohromady mnohem lépe, jsem schopná přečíst alespoň pár stránek z knihy a pamatovat si i obsah.

PavlínaL (Po, 10. 12. 2018 - 20:12)

Ahoj Marie, vím že odpovídám na starý příspěvek, ale třeba tu ještě budeš. Když píšeš že jsi měla změnu z Cipralexu na Brintellix, píšeš že funguje i sex. Jsem vlastně ve stejné situaci. S Cipralexem sex nula, teď mám změnu na B. Jak je to za delší dobu a jak jsi AD měnila? Postupně? Za jak dlouho se vrátila situace do normálu?
Nebo máte někdo stejnou zkušenost?

Jarka (So, 19. 11. 2016 - 15:11)

ahoj lubosi zatim chodim do...Ahoj Lubosi, doopravdy si promluv se svým psychiatrem,aby Ti změnil léky.Beres stále stejná AD typu SSRI,moc Ti nepomáhají.Nechapu proc Ti nedá léky jiného typu např.SNRI,mě pomohly moc.A proč Ti nechce měnit léky ambulantně je taky divné. Chápu Te, ze se Ti nechce do nemocnice při změně léků, zkus ho přemluvit a nebo zkus jiného psychiatra.Drzim palce,až to vyjde a začne si užívat života pa

Jarka (So, 19. 11. 2016 - 15:11)

ahoj lubosi zatim chodim do...Ahoj Lubosi, doopravdy si promluv se svým psychiatrem,aby Ti změnil léky.Beres stále stejná AD typu SE TI,moc Ti nepomáhají.Nechapu proc Ti nedá léky jiného typu např.SNRI,mě pomohly moc.A proč Ti nechce měnit léky ambulantně je taky divné. Chápu Te, ze se Ti nechce do nemocnice při změně léků, zkus ho přemluvit a nebo zkus jiného psychiatra.Drzim palce,až to vyjde a začne si užívat života pa

miluska (So, 19. 11. 2016 - 10:11)

Ahoj,Miluško,ještě...ahoj lubosi zatim chodim do prace je to lepsi nez zustat doma aspon pro mne neurol neberu uz sesty mesic ted beru pulku chlorprothixenu nekdy je me lip nekdy je to horsi a pocasi zrovna dneska je desny nejak tak se snazim fungovat a myslim ze doktor by ti mel napsat neco jineho ambulantne tak se drz snad bude lip

....... (St, 16. 11. 2016 - 20:11)

Luboši, tvuj doktor je zbabělý magor. SSRI jsou nejslabší AD vubec! Brintellix je podstatně lepší, stejně tak SNRI a zejména TCA.

Luboš 2 (St, 16. 11. 2016 - 18:11)

Brontelix beru třetí...A jakou máš Jano depresivní poruchu,mě dávají antidepresiva na vychytávání serotoninu v mozku.Taky bych snad měl právo na lepší život.Včera jsem o tom mluvil s doktorem,ale prostě ambulantně mi nic nevymění.

Reklama

Přidat komentář