Reklama

Brintellix - antidepresiva

Návštěvník (St, 4. 9. 2019 - 12:09)

Dle mého psychiatra se bere večer aby jste zaspala případné nevolnosti. Ja jsem po něm ospalá takže se mi v noci lépe spi.

Jana Poláčková (So, 26. 3. 2016 - 16:03)

Antidepresiva beru cca 6 let....Dobry den, beru Brintellix treti mesic, bohuzel zacatek jsem mela stejny. Asi pro mne neni vhodny, propadla jsem hrozne zravosti a nejde se ovladat, stejne mam zachvaty place a uz dvakrat jsem nemela menstruaci a nejsem tehotna. V tydnu jdu k lekari pro radu co dal. Jinak AD jsem brala cca 8 let na tento jsem jen presla..

Libor (St, 23. 3. 2016 - 20:03)

Libore, v zaměstnání se...To Cecil-Děkuji za podporu!:-))).Když ta úzkost je někdy těžce zvládnutelná a tak hrozně člověka vyčerpává :-(((.Ale musím dodat,že se cítím tak o 30% líp,než třeba před týdnem.Léky beru týden a vedlejší účinky nepozoruji žádné-zatím.Má vůbec smysl s úzkostí vnitřně bojovat a pořád se přetvařovat před okolím,že je vše O.K.?Ještě jednou moc děkuji za radu !!!A slova podpory.Někdy mám pocit,že po návštěvě mého psychiatra,jsem oukej.Pár rad mi mnohdy pomůže možná víc,než krabička léků.Mějte se hezky...Pa

Kristyna (Út, 21. 7. 2020 - 21:07)

Ahoj´ uzkosti jsou silene,doporucuji ti si najit vzdy kdyz prijde odreagovani, treba zacni s nekym neco pozitivnejsiho resit, zamestnej mozrk jinou aktivitou at prestane myslet na ten strach. Mne tonpomaha, vem si medunkove caje do prace a udelej si ho. :-)

Jana (Pá, 28. 6. 2019 - 19:06)

Já beru Brintallix 5 týden,byla jsem tři týdny v nemocnici.Mám to jako na houpačce....jeden den trochu lepší ,druhy den hrozné, jsem rada,ze se o sebe postaram a dojdu do obchodu....mám strach a nevím z čeho.....snažím se ,ale nejdei to....

cecil (Ne, 20. 3. 2016 - 20:03)

Libore, v zaměstnání se soustřeď jen na svoji práci a nevšímej si ostatních. Zatni zuby a vydrž to. Ty stavy tě přejdou samy, jakmile se ti něco podaří. Pocitů si nevšímej, ber to jako trénink-"uvidím, co vydržím" a pod. Trochu humoru do všeho a hlavně se nesnaž dělat a zajímat se o všechno.

PAVEL (Ne, 20. 3. 2016 - 19:03)

Brintellix je bez doplatku a...Zkoušel jsem ho 3 týdny, ze začátku to vypadalo nadějně, ale po třech týdnech se ni úzkosti naopak zvýšily.Každému sedne jinak, tak neberte tuto zprávu příliš negativně,

Pavel (Ne, 20. 3. 2016 - 18:03)

dnes ho beru taky prvni den a prospal jsem celej den a spal bych dal,takto to ale nechci,

Libor (Čt, 17. 3. 2016 - 17:03)

Ahoj,beru Brintellix druhý den,se současným vzsazováním Olwexie,k tomu na noc 150mg Trittica.Začal jsem trpět úzkostí v předchozím zaměstnání z nadměeného stresu a někdy mám pocit,že se s tím musím naučit žít,ale dlouho bych to asi nezvládl.Pořád mám pocit,že něco dělám blbě a že mě někdo pozoruje.Někdy mi stačí od mistra v práci ostřejší slovo a málem bych se rozbrečel.Mám pocity méněcennosti atd.
Doufám,že mi nový lék sedne a budu se moci s vámi podělit o zkušenosti.Mějte se a držte se....

Záhadná Duše (So, 2. 3. 2019 - 11:03)

Asi by to chtělo nějaký antipsichotika Risperdal je dobrý jinak s trikem od lidí mám špatně zkušenosti anafranyl je lepší. Také bych mohla skombynovat místo Rysperdalu chlorprotixen. Zeptej se lékaře na tyhle léky. Dlouhodobě se léčím už jsem vystřídala mnoho léků. Přeji sýlu abys to vše zvladnul

Nina (Út, 15. 3. 2016 - 16:03)

Zdravím, také bych byla moc ráda, za další zkušenosti a jak Br. snášíte. Nemám s AD žádné zkušenosti, beru je prvně v životě( 2, 5 měsíce Coaxil) a dr mi je chce změnit za Brintellix. Mám z toho všeho strach a bojím se změny.

alena (Ne, 13. 3. 2016 - 00:03)

Děkuji za Vaše zkušenosti...Musela jsem přestat, nedalo se, vrátila jsem se k původnímu léku, bohužel
.

Freja (So, 12. 3. 2016 - 21:03)

Děkuji za Vaše zkušenosti a budu ráda, když se podělíte, jak to snášíte po delší době.
Luboši ty výboje po změně a snížení venlafaxinu jsou asi normální, on se venlafaxin vysazuje dost spatně.

alena (Po, 7. 3. 2016 - 21:03)

Antidepresiva beru cca 6 let. Nyní zkoušíme Brintellix, údajně jeden z mála léků s minimem vedlejších příznaků. Beru ho týden, je mi hrozně špatně, na zvracení, svědí celé tělo, škubání, výboje. Máte někdo, prosím, podobné zkušenosti první dny užívání tohoto léku? Moc děkuji.

Iveta (Ne, 7. 2. 2021 - 03:02)

Beru Brintellix třetí týden, první týden mi hned zabral, bylo mi úžasně až na to svědění těla, ale to už přešlo. Teď začínám 4 týden a zdá se mi, že mi není tak fajn jako ze začátku. Beru 5mg ráno. Předtím jsem brala Velafaxin 150mg ráno a v poledne, hrůza, byla jsem troska ležící v posteli, bylo mi pořád špatně a vůbec mě nic nezajímalo, ani nebavilo, děs, běs. Brintelix mi zatím pomáhá ze všech antidepresiv nejlépe, brala jsem vícero antidepresiv, ale po všech mi bylo špatně. Tak doufám że mě tento lék nezklame, ve středu jdu na kontrolu k psychiatrovi, možná že mi zvýší dávku, no uvidíme. Dám vědět kak jsem dopadla.

peta (Pá, 4. 3. 2016 - 16:03)

Jo a zabral asi za týden

peta (Pá, 4. 3. 2016 - 16:03)

Ahojky, jsem cersve po hospitalizaci a brintelix mi nasadili na těžkou depresi po léčbě elektrokonvulzi, do Te doby jsem po ránu vůbec nebyla schopna fungovat, takže brintelix me vrátil zpátky do života, i když po ect je to tezke, díky za něj, jinak jsem těžce farmakorezistentni

Saša (Po, 22. 2. 2016 - 17:02)

Ahoj,mám Brintallin právě...Brintellix je bez doplatku a je normálně dostupný, hlavně aby zabral

Saša (Po, 22. 2. 2016 - 07:02)

ja ho berem 2 hý týžden,...Ahoj,mám Brintallin právě čerstvě nasazený(1 týden), a jsem hospitalizovaná. Potřebovala bych se zeptat, zda někdo máte zkušenost s dostupností léku a kolik je na něj doplatek?

Saša (Ne, 21. 2. 2016 - 19:02)

ja ho berem 2 hý týžden,...Ahoj,mám Brintallin právě čerstvěnasazený(1 týden), a jsem hospitalizovaná. Potřebovala bych se zeptat, zda někdo máte zkušenost s dostupností léku a kolik je na něj doplatek?

Reklama

Přidat komentář