Reklama

Paradontální chobot

Ivan (Po, 16. 12. 2013 - 11:12)

Když jsem byl v pubertě, každé ráno po probuzení jsem plival krev, měl jsem zápach z úst. Čistil jsem si zuby jednou denně běžným kartáčkem.

V 19 letech jsem kvůli silné bolesti zubů navštívil zubní pohotovost. Mladý lékař mi řekl, že mám vlevo nahoře, mezi 6-7 a 7-8 choboty. Normálně má kanyla zajet 2 mm, u mě zajela 12 mm. Vypláchl mi je Chlorhexidinem a do půl hodiny byla bolest pryč. Doporučil mi koupit mezizubní kartáčky, Corsodyl, choboty pravidelně čistit a po sundání rovnátek začít "léčit".

Nyní je mi 23. Od sundání rovnátek jsem byl u 5 zubařů. 3 z nich řekli, že žádné choboty nemám, jedna zubařka našla "malý chobot" a jen shora mi tam stříkla Chlorhexidin (vůbec nezajela dovnitř). Poslední zubařka choboty taky popírala, pak jsem si tam před ní strčil celý mezizubní kartáček a pak mi uvěřila. Jen mi řekla, že musím "čistit čistit čistit" a dalším mým otázkám se spíš vyhýbala.

Zuby mě nebolí ani nemám zápach z úst. Jen každý večer musím absolvovat 3 bolestivé minuty čištěním chobotů. Používám mezizubní kartáček a pastu, vždy je tam nějaká krev. Když si to 2 dny nevyčistím, přijde silná bolest a zápach z úst. Rád bych to nějak definitivně vyřešil, proto sem píšu s žádostí o radu. Jdou choboty nějak vyléčit? Kdo by to uměl udělat? Dokonce uvažuji, že bych si zuby nechal vytrhnout, ačkoli jsou podle doktorů zdravé.

MDDr. Neřešto (Pá, 12. 7. 2019 - 13:07)

Tak to máš blbý. S tím nic neuděláš. Jen čistit čistit a čistit dokud zuby nevypadnou sami.

Reklama

Přidat komentář