Reklama

Elektronická cigareta a ekzém

e-man (Čt, 24. 10. 2013 - 21:10)

Milej zlatej, negativní...- tato problematika proniká i do médií, viz, nedávné přiotrávení se těmi sra-kami několika lidí...Je to sajrajt.

Ano, jak říkám, moc koukáš na televizi...

Znám dost lidí, kteří ecig. používají (já sám vapuji cca dva roky) a žádné problémy nemají..

Jestli jsi ovšem agentem Philip Morris (což nepřiznáš), chápu, že se mnou nebudeš souhlasit..

elektrický cigá (Čt, 24. 10. 2013 - 19:10)

nekupovat!jsou to šmejdy.

hm (Čt, 24. 10. 2013 - 18:10)

Moc koukáš na tv...Milej zlatej, negativní zkušenosti má i několik lidí v mém okolí, jak jsem psala, tak co sem pleteš tv. Nauč se číst. samozřejmě ale, pokud jsi dealer (což nepřiznáš), tak ti to vadí.

1marci (Čt, 24. 10. 2013 - 16:10)

děkuji vám za vaše cenné názory,počkám ještě zda přeci jen se někdo neozve, že má stejné problémy, jako já.

Elena (St, 2. 8. 2023 - 21:08)

Já kouřím značkovou Ec od ledna tedy přes 7 měsíců, po měsíci se mi začalo dělat sem tam akné. Což jsem nezažila více než 15let. Zhoršovalo se to, doktorka řekla, že se jedná o hormonální nerovnováhu, která se okolo 35.roku může projevit. Když jsem likvid nevdechovala výrazné zlepšení. Potom jsem zase začala a pleť je hrozná, navic to co popisujete se mi dělá jak na rukou tak na krku a šíji. Nejde to léčit, to co je běžně na akné nelečí příčinu, tedy mimo tvář to nepomáhá. Jsem z toho zklamaná i z těch obhajob okolo. Škodí to pleti.

Elena (St, 2. 8. 2023 - 21:08)

Já kouřím značkovou Ec od ledna tedy přes měsíců, po měsíci se mi začalo dělat sem tam akné. Což jsem nezažila více než 15let. Zhoršovalo se to, doktorka řekla, že se jedná o hormonální nerovnováhu, která se okolo 35.roku může projevit. Když jsem likvid nevdechovala výrazné zlepšení. Potom jsem zase začala a pleť je hrozná, navic to co popisujete se mi dělá jak na rukou tak na krku a šíji. Nejde to léčit, to co je běžně na akné nelečí příčinu, tedy mimo tvář to nepomáhá. Jsem z toho zklamaná i z těch obhajob okolo. Škodí to pleti.

Lenka Prknová (Pá, 26. 5. 2023 - 22:05)

mám po roce stejný problém svědivá vyrážka nejdříve na nohou pak ruce a ted krk jsem neštastná na nic jsem nikdy netrpěla jím stejně a už mi zbývá jen ta blbá cigareta tak že s ní končím

Liana (Pá, 5. 2. 2021 - 21:02)

Dobrý den, začla jsem kouřit iqos a začínam na sobě sledovat zhoršení pokožky.Nevim co to je.Svědí mě kuže.Nejprve se se mi udela pupinek...a pak se to rozjizdet az k suché svedive vyrážce...

Ahoj mám po roce kouření iqos obrovský problém s ekzemem, který je na rukách a už se rozšířil i na cely oblicej, dekolt a stehna Teď ne napadlo, že by to mohlo být z iqos, proto jsem ho přestala kouřit a čekám, jak se to vyvine a jak jsi na tom ty po letech? Přišla jsi na něco?

Tera (Čt, 3. 9. 2020 - 21:09)

Také se mi objevil ekzém. Napřed malá vyrážka na stehně, která se nelepšila. Po cca třech letech kouření eliquidů ji mám na stehnech a pažích. Zabírají jen kortikoidy. Mohla by to být i lupénka. První výsev se objevil v době, kdy jsem přešla na e-cigaretu. Taky mám podezření, že je to z e-cigarety. Ovšem nedaří se mi přestat, abych zjistila, zda se to zlepší. Zdá se, že na tom něco bude. :-(

Ilon (So, 30. 10. 2021 - 21:10)

Ekzem taky....elektronku jsem kvuli tomu vysadila ....

luciano (St, 23. 10. 2013 - 18:10)

Liquid sa skladá z týchto zložiek:
propylénglykol, glycerol, voda, minimálny obsah alkoholu, kyselina mliečna, aromatické látky, potravinárske farbivá a nikotín. E-liquid neobsahuje žiadne rakovinotvorné látky, decht, oxid ľahol a ďalších 5000 škodlivých látok, ako je tomu u klasických cigariet.
Propylénglykol, tiež pod názvom propán-1 ,2-diol, je organická zlúčenina, zvyčajne slabo sladká vizkózní (hustota) kvapalina bez farbív a zápachu. Používa sa okrem iného aj v medicíne, kozmetike, potravinách, zubných pastách, ústnych vodách.

Glycerol, čiže glycerín tiež pod názvom propán-1 ,2,3-triol je bezfarebná kvapalina bez zápachu, sladkej chuti. Je dôležitou organickou zlúčeninou, lebo je súčasťou tukov.

Voda, H2Opro riedenie tekutiny, bez chuti.

Alkohol, je tiež pre riedenie tekutiny. Nemusíte sa ničoho obávať, v zmesi je alkohol len v nepatrnom množstve. Pri dychovej skúške je vylúčené pozitívny meranie.

Kyselina mliečna, podiel zložky je naozaj minimálny, fyzikálne vlastnosti liquidu neovplyvňuje. Má veľký vplyv na chuť a spája jednotlivé zložky chuti.

Nikotín, bezfarebná, olejovitá látka. Má stimulačné a uvoľňujúce účinky.

Takže, ako vidno e-liquid neobsahuje žiadne zdraviu škodlivé látky. Všetky tzv. štúdie, ktoré hovoria o škodlivosti e-cigariet sú len výmyslami tabakových mafií, ktoré predajom e-cigariet prichádzajú o obrovské zisky a preto sa bránia ako vedia.

Hans B.B. (Pá, 11. 3. 2022 - 20:03)

Opravdu dobrý liquid by neměl obsahovat nic víc než propylenglykol, glycerin, stopové množství vody a čistý nikotin. K tomu patřičné aroma. Nepatří tam ani alkohol ani kyselina mléčná a už vůbec ne barviva. Pochopitelně i propylenglykol a glycerin patří mezi alkoholy ale tak to asi nebylo myšleno. Reakce být mohou v případě, že je někdo na některou ze složek alergický ale alergie na nikotin nebyla zaznamenána nikdy (on je v malém množství i v některých potravinách, např. v rajčatech), alergie na propyleglykol je velmi vzácná a na glycerin zřídkavá. Glycerin ale může způsobovat mírnou bolest hlavy a žízeň. Jediné, co může něco způsobovat jsou ta aromata. V takovém případě lze změnit výrobce (aromat, ne liquidu) a nebo zkusit jen jinou příchuť.

e-man (Út, 22. 10. 2013 - 16:10)

Moc koukáš na tv Nova...radši hledej objektivní informace, než dezinformace objednané farmaceutickou a tabákovou mafií...

Více zde-

http://www.esmokinginstitute.com/cs/node/31

http://www.e-cigaretafans.eu/pod-lupou/novinky/rozbory-e-liquidu-od-vscht-praha

hm (Út, 22. 10. 2013 - 11:10)

Z elektronickej cigarety to...Až na to, že to není pravda. El. cigára mají spoustu negativních účinků, jen se o tom postupně začíná mluvit teprve až teď. Sama mám v okolí pár lidí, kteří měli nejrůznější reakce na tyto výrobky. A pokud ani to nestačí, jak jistě mnozí z nás ví, už tato problematika proniká i do médií, viz, nedávné přiotrávení se těmi sra-kami několika lidí...Je to sajrajt.

luciano (Út, 22. 10. 2013 - 10:10)

Z elektronickej cigarety to určite nemáš. Liqiud nemá žiadne látky, ktoré sú na pokožku alergické.

Marci (So, 19. 10. 2013 - 19:10)

Zdravím všechny příznivce elektronické cigarety. Již asi dva a půl roku kouřím elektronku a jsem spokojená,a nedám na ni dopustit. Mám značkovou Ego, nikdy jsem nenakupovala e-liguidy někde v Číně. Teď mám problém, udělal se mi ekzém na rukou. Léčím se, čistím tělo zevnitř..., odkyseluji,alergická na nic nejsem,ale stejně ve mě hlodá myšlenka...co když to mám z elektron. cigarety???
Takže se ptám: nejste na tom někdo stejně, jako já?

Lenka Prknová (Pá, 26. 5. 2023 - 22:05)

mám stejný problém po roce

Ilon (St, 27. 10. 2021 - 05:10)

Taky se mi po 30 letech udelal ekzem...presla jsem pred par mesici na elektronku....a do 14cti dnu se objevil.....

Reklama

Přidat komentář