Reklama

urodynamické vyšetření

To jsem já (Čt, 15. 7. 2021 - 18:07)

Chtěla bych jen uklidnit všechny, kteří hledají info o urodynamickém vyšetření. Včera jsem ho absolvovala. Před ním jsem se třepala a nervovala, protože si dodneška pamatuju bolest při cévkování, když mi bylo asi pět let. Pozor, pointa - vůbec to nebolí ;) Je to trošku nepříjemné, když vám zavádí hadičku/trubičku do močové trubice a když ji vytahují, ale to je otázka pěti vteřin sakumprásk.

Probíhá to tak, že se po vycévkování (ne, nebolelo) napouští sterilní kapalina do močového měchýře a člověk hlásí, kdy už to začíná cítit, kdy už by možná šel na záchod, pak kdy by už opravdu šel na záchod a nakonec když už to nejde vydržet. Nepřišlo mi to ale extra nepříjemné, jsou to naprosto přirozené tělesné vjemy. Nejhorší na tom bylo snad to, že mi na gynekologickém křesle po těch 45 minutách totálně zdřevěněly nohy :))

Během toho, co jsem měla napuštěný měchýř, ještě sestřička nějak sondovala v močové trubici, ale úplně nevím, co to bylo a proč (moc u toho se mnou bohužel nemluvila, ale zas vyloženě nepříjemná nebyla). To bylo trošku nepříjemné, ale taky jen tak 10 vteřin.

Po tomhle "napouštění" se vymočíte na speciálním křesle, aby zjistili, kolik toho bylo (a asi i proud a tak, nevím přesně). Sestřička mě nechala samotnou v ordinaci, uklidila se do sesterny, zavřela za sebou a ještě jsem tam měla plentu, takže v pohodě. Lehce to pálilo prvních pár vteřin při močení, ale hned to odeznělo.

Četla jsem na fórech, že pak lidi ten den ještě pálí při močení a i sestřička mi říkala, že mám z toho důvodu hodně pít, ale nemohla jsem do sebe zrovna moc tekutin dostat (jenom pomalu ze mě opadaly nervy), a přesto močení nepálilo ani jednou, ani na chviličku. Čímž ovšem nenabádám k nepití :)

Takže pro klid - nebylo to horší než prohlídka na gyndě, jen to trvalo cca 45 minut. Žádné strachy! :)

marco (St, 21. 5. 2014 - 10:05)

na netu píšou,že je...U mě když jsem tam byl tak doktor i setřička opustili místnost a zavřeli dveře. A jen přes štěrbinu se ptali jestli je hotovo. Urodynamika je v pohodě, důležité je se uvolnit.

? (St, 21. 5. 2014 - 10:05)

Chystám se poprvé na urologií ,doufám že tam na mě nevybalí hned urodynamické vyšetření? v mém případě se jedná spíš o zánět.

Mona (Út, 20. 5. 2014 - 12:05)

na netu píšou,že je zachována intimita,je to skutečně tak?

alena (Pá, 22. 6. 2012 - 10:06)

Zajímalo by mě jak...tak dneska jsem byla na urodynamické vyšetření a bylo to úplně v pohodě. včera jsem si o tom na netu četla a zbytečně mě to vystresovalo. vyšetření u mě probíhalo tak, že jsem si sedla do gynekologického křesla, sestra mi zavedla hadičku do močáku a pustila do něho takový speciální roztok. čekala jsem, že to zavádění bude hodně nepříjmené ale prakticky jsem to ani necítila. kdo zažil cystoskopii tak se opravdu nemusí bát.

L (Út, 3. 4. 2012 - 08:04)

Tak jak ti to dopadlo? Já...Jdu tam za 14 dní.Klepu se už dneska. Vyspím se až budu mít po vyšetření.

to L (Po, 2. 4. 2012 - 17:04)

Tak jak ti to dopadlo? Já byla na urodynamickém vyšetření 2krát a nikdy jsem se nevymočila, takže uroflowmetrie nezdařená, ale cystometrie, kdy napouští pomalu močový měchýř fyziologickým roztokem a označují, kdy je nápln poprvé cítit, kdy je nesnesitelná, ..., mi prováděli, takže polovina vyšetření byla.

Redakce erekce.cz (Po, 25. 11. 2019 - 12:11)

Pokud jste se nevymocila, tak problem bude zavaznejsi.. Jelikoz se uroflowmetrie provadi v soukromi, za plentou, kde nikdo nevidi, cili aspekt nervozity opada..
Prihazuji jeste podrobny clanek o prubehu uroflowmetrie pro ty, kteri jsou haklivi na takove vysetreni zajit.. Neni se ceho bat. Podrobneji zde https://www.erekce.cz/uroflowmetrie/

. (Ne, 1. 4. 2012 - 19:04)

Tak to máš blbý, protože pak tam půjdeš úplně zbytečně.

L (Út, 27. 3. 2012 - 15:03)

Zajímalo by mě jak probíhá urodynamické vyšetření. V pátek jdu na urologii a klepu se strachy. Jsem hodně stydlivý člověk a před lékařem se prostě nevyčůrám.

Reklama

Přidat komentář