Reklama

A další šarlatán. Neměli by se střílet na potkání?

Eliška (St, 15. 9. 2010 - 09:09)

By mě zajímalo, zda by vaše známá nebyla se zdravím, bez zmíněných seminářů, ještě hůř. Možná by se "léčila" někde na psychiatrii a to doživotně.Ale je fakt, že by ušetřila. Mimochodem, myslím, že ten váš finanční odhad je přinejmenším nadnesený. Alespoň co se týče kurzů reiki, tak já platila za I.st. 1200 a za II. 1800,-Kč. No, je možné, že už podražili. III.st. nemám, tak nevím.

Indigo (St, 15. 9. 2010 - 09:09)

Indigo, Markéto,
ráda bych...Těžko můžete potkat někoho, kdo Vám řekne že naletěl alternativcům. Tedy přesněji řečeno - občas to někdo říká, ale to jsou lidi kteří vlastně nenaletěli alternativcům. Naletěli vlastnímu omylu, kdy si mysleli že jdou do něčeho "vědeckého", a vyklubala se z toho ničím nepodložená alternativní medicína. Ti si pak stěžují.

Pokud někdo jde k alternativcům vědomě, nikdy si nestěžuje. Z různých důvodů, ale hlavně proto, že nikdy nerozpozná že naletěl. Slovo „naletět“ ani nemá ve slovníku, který v souvislosti s alternativou používá. Některé chyby uzná, ale nevidí v nich vadu celého systému, jenom dílčí nedostatky, které pro něj nejsou podstatné. Tahle selektivní "slepota" je vlastní všem alternativcům, je to motor který celou tuhle oblast pohání a udržuje při životě. Ta moje známá nikdy nebude mít pocit že něčemu naletěla. Když se jí zeptáte, řekne Vám, že alternativa je pro ní dar z nebes, že bez ní by byla v koncích. A bude to myslet smrtelně vážně.

Kdyby jste neměla potíže o kterých mluvíte (a které chápu, a pevně věřím že se Vám povede se s nimi vypořádat), použil bych svůj obvyklý způsob cynického humoru. Něco ve smyslu „chcete li vidět někoho kdo naletěl alternativcům, použijte zrcadlo ve vlastní koupelně“. Vaše reakce by myslím byla stejná jako reakce té mojí známé :-).

Napadá mě k tomuhle tématu ještě srovnání s politikou (divné že :-) ?), ale je to na delší psaní, tak někdy později.

Pegi (St, 15. 9. 2010 - 08:09)

Indigo, Markéto,
ráda bych...Šári, i já mám takovou zkušenost nebo lépe nezkušenost. Ale těch "praštěných", co mají potřebu o tom pořád mluvit, potkávám dost.Jdou mi na nervy, ale říkám si,že je to snad přejde.Musejí to umět v sobě zpracovat, jinak ať jdou raději od toho.Pak to má ty konce jaké popsal Indigo.Souhlasím s ním jak takový lidé působí na okolí.

Šárí (St, 15. 9. 2010 - 08:09)

Indigo, Markéto,
ráda bych se někdy sama setkala s někým, kdo naletěl alternativcům tak jako třeba Indigova známá. Jenom o takových případech čtu, ale v praxi to neznám. Tahle zkušenost mi chybí. Možná proto, že ji nepotřebuju, neb se chovám při výběru alternativy racionálně.

Cena kurzů reiki, potřebných k samoléčbě, byla před 10 lety celkem asi 3000Kč. Ty jsem já dala za I. a II. stupeň a nelituju toho. Kurzy kineziologie a mistrovské stupně reiki jsou skutečně drahé. Mně je nikdy nikdo nevnucoval, ani můj mistr reiki, ani žádný kineziolog. A že mistrovské reiki či kineziologické kurzy nejsou určeny pro léčbu psychických potíží, to musí být jasné každému soudnému člověku. Mně to teda jasné bylo i přes mé potíže. Dezorientovaná jsem byla, ale nebyla jsem blbá, a peníze jsem radši dala za dovolené u moře.
„Regrese a podobné srandy“ můžou skutečně prohloubit původní potíže a rozběhnout to, co zůstalo zatím neprojevené. Můžu potvrdit vlastní zkušeností. Je třeba následné léčby a dlouhodobého vedení zkušeného terapeuta. Ti jsou ale vzácnější než šafrán, bohužel.

Markéto, máš pravdu, že si v minulém příspěvku protiřečím. Taky mně to po jeho odeslání napadlo.
Ale pokud potřebuju nějakou objektivní kontrolu, jestli mám nebo nemám psychózu, tak nikdo jiný než psychiatři už tu nezbývá :-)) Nezbývá mi než doufat, že to skutečně poznají, kdyby něco.
Jo, ptala ses na mou diagnózu. Psychiatrička psala do papírů něco jako úzkostná depresivní porucha. Svými slovy bych napsala obrovské emoční problémy. Prošla jsem si při léčbě stavy strašlivého vzteku, strašlivého smutku a teď právě doprožívám období dost silných strachů. Další negativní emoce už neexistují a tak doufám, že už brzy budu v pořádku.

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 22:09)

Jo, a mám po šichtě, takže nazdar příště :-).

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 22:09)

no voni ty názory působí...Když nemám přezdívku, tak to vypadá že si myslím, že na mých blábolech stojí můj osud? To snad ne :-). Nenapadlo Vás že se třeba jenom úplně normálně nudím? Netvrdím že jo, ale je to pravděpodobnější než úvahy o osudu, ne :-) ?

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 22:09)

asi to bylo v červenci,jsem...Jo, byl tenkrát docela fajn, ale skončil blbě. On si to určitě nemyslí, asi je pyšný že je z něj guru okresního formátu. Pro někoho to možná vypadá jako skvělá kariéra, mně se to nějak nezdá. Spíš mi to připadá jako takový únik odnikud nikam. Vzpoměl jsem si na něj s těmi debatami tady, a napadlo mě vzdát mu tou přezdívkou "posmrtnou poctu". Uvozovky mají napovědět že on je tak nějak naživu, ale třeba pro mě jako by byl mtrvý. Asi to zní blbě, ale kdo chce, ten pochopí :-).

tenkrát, (Út, 14. 9. 2010 - 22:09)

"Klub Bouda v...asi to bylo v červenci,jsem si říkal co to je za blbou přezdívku a ona se z toho vyklubala milá vzpomínka z dětství.Asi ten kluk už tenkrát musel být introvert a žil svůj virtuální svět.

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 21:09)

Co je po jméně? Zajímají...no voni ty názory působí trochu divně když nemáš vůbec žádnou přezdívku.........je z toho patrná snaha dávat je sem za každou cenu......jak kdyby na tom stál tvůj osud......a tvoje kritiky ezoteriků působí rázem nevěrohodně......
Jinak já mám ezoteriky a dobré léčitele ráda.......že ty ty věci necítíš je jen tvoje škoda, nás do toho netahej.......jednou na to přijdeš a budeš si rvát vlásky.....

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 21:09)

já tu nikoho nehledám jen...Co je po jméně? Zajímají Vás něčí názory, nebo vymyšlená přezdívka :-)?

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 21:09)

No Markétko, pokud tady...já tu nikoho nehledám jen mi přišlo komický jak se Jolly dožadovala odpovědi do člověka, který doted neměl ani jméno.........

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 21:09)

Vidíte, neřekl bych že s..."Klub Bouda v soumraku", to byl jeden spolužák ze základní školy. Zamlklý, přísný, čestný. Až nechutně. Jednou ve škole žmoulal takový sešit, ptal jsem se ho, co to jako má. Ukázal mi ho (myslím ten sešit), byl nadepsaný "Klub Bouda v soumraku", zřejmě pod vlivem tehdy populární Chaty v Jezerní kotlině od Foglara. Ptal jsem se kdo v tom klubu je, řekl že on. Tečka.
Později se dal na jogínství a ezoteriku. Na srazech spolužáků jsme ho nikdy neviděli, i když bychom o něj (někteří) stáli. Když jsem se ptal co s ním je, řekli mi že "ten už je někde jinde". Tuším kde, ale je mi blbé říkat kde.
Takže to je ve zkratce historie této přezdívky. Prostě vzpomínka na dětství :-).

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 21:09)

Jolly ty seš...No Markétko, pokud tady hledáte někoho zvlášť vášnivého, kdo kvůli debatám s ezoteričkami nemůže spát, a buší do klávesnice i po půlnoci, tak bych doporučoval nějakou debatu ze sekce "Sex a vztahy". Třeba rubriku "je normální dostat na holou" :-?.

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 19:09)

Jolly ty seš...Ale jdi, Ty brepto...to bylo dopsáno, aby bylo jasné, že nešlo o zlý úmysl :-).

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 18:09)

Indigo, doufám, že se na...Jolly ty seš vtěrka........nějak ti nedošlo ty úliso, že tihle lidi tady píšou v pracovní době a když jim skončí tak ani ťuk........úliso :)))))

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 17:09)

Indigo, doufám, že se na mne nezlobíte :-).
Zajímalo mě, kdo píše, mě sympatické, příspěvky :-). Z "Ježíšku, visíš nám na křížku" mně vylítla hladina endorfinu na maximum :D.

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 16:09)

takže starý známý od...Indigo je lepší :D

Jolly (Út, 14. 9. 2010 - 16:09)

Dobře, tak bez...takže starý známý od Jokera...např. Klub "Bouda v soumraku" :-)

Indigo (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

ano v tom máš...Vidíte, neřekl bych že s Vámi budu někdy v něčem souhlasit, a ejhle. Čím to je, že někdy mluvíte tak rozumně, a někdy to tak ulítne. Nebo sem píšou dvě Markéty :-) ?

Markéta (Út, 14. 9. 2010 - 14:09)

Víte, já už viděl...ano v tom máš pravdu..........oni často chytají oslabené lidi a nakecají jim cokoliv .......protože ten dezorientovanej člověk se chytá všeho.
A bohužel je to moc nebezpečný, prootže třeba regrese a jiné srandy můžou prohloubit původní nemoc a rozběhnout něco ošklivýho......citliví lidé co chodí na psychiatrii by VŮBEC neměli takové akce podnikat.......

Reklama

Přidat komentář